לחשוב על נושאים כאלה..
מזועזעת!!!!
ו.. אני ממש ממש אשמח לדבר איתך!!
כ"כ מבינה אותך,
ושולחת מלאמלא נשיקווות!..
![]()
הקב"ה הוא אלוקים, לא "סוטה".
כמובן שיש סיבה לכל דבר שהוא יצר, אבל אנחנו לא תמיד מבינים למה, וגם כשאחנו חושבים שאולי אנחנו מבינים, יכול להיות שאנחנו טועים. אז תזכרי לקחת את מה שהיא אמרה בערבון מאד מוגבל.
אני לא יודעת מה בדיוק הרס לך את התמימות אבל לכח העצום הזה יש גם מטרה טובה בסופו של דבר! ה' לא סתם בורא אותנו עם יצרים ורגשות חזקים...
וכולם חושבים על זה (נראלי?)
ואולי פשוט תתעסק בדברים אחרים אם זה מפריע לך...
אישית, אני פשוט מתייחסת לזה בפן הטוב שבדבר וחושבת רק עליו...
יש לי עוד מה לומר אבל אני מעדיפה באישי אז אם בא לך את מוזמנת...
בהצלחה 
כתוב "זה לעומת זה עשה אלוקים" וזה אומר שלכל דבר שבקדושה יש משהו נגדי בטומאה וגם שככל שלמשהו יש יותר פוטנציאל לטוב יש לו פוטנציאל לרע. הדוגמא המובהקת- קשר של איש עם אשתו הוא דבר מאוד מאוד מאוד קדוש. בית יהודי זה בית מקדש מעט. והקשר הפיזי הוא דבר ממש בלתי נפרד והמעשה הזה הוא קדוש. וכמו שזה שיא הקדושה והטהרה כשזה נעשה בצורה נכונה בזוג נשוי זה דבר עם כוח ממש הרסני כשזה במסגרת אחרת. חטא גדול. וגם עם פוטנציאל לפגיעה גדולה. קחו לדוגמא אונס - טכנית מבחינה פרקטית זה מעשה דומה אבל תראו איזה פער ענק (עד שממש קשה לי לכתוב את זה במשפט אחד!!) יש בין משהו שכולנו מזדעזעות ממנו והוא מגעיל לגמרי לבין משהו שהוא מכונה "דבר מצווה" כתוב "חייב אדם לשמח את אשתו בדבר מצווה" והכוונה ליחסי אישות!!! שתבינו איזה משמעות היהדות נותנת לזה! ככה ולא סתם זה ככה מגיעים עוד נשמות לעולם וגם זה מרכיב מאוד משמעותי בבניית וטיפוח זוגיות!!!
רק שלצערנו אנחנו חיים בעולם לא מתוקן שיש בו המון בעיות ואנחנו רואים את הדברים האלו לא רק בצורה הנכונה שלהם ואז אנחנו מקבלות תמונה מעוותת לגמרי!! ווזה מה שגורם לאנשים לראות בזה משהו סוטה כי התערבבנו לגמרי... נראה לי זה באמת שליחות של כולנו בתוך הטירוף לשמור על טהרה ועל התייחסות נכונה ויהודית לזה. באמת בהצלחה ענקית כי זה קשה וזה חשוב בטירוף!!!! גם בפרט - לנו זה יהיה רק טוב ויבנה לנו את החיים וגם לעולם כולו זה ייטיב.
אני כבר גדולה(אני בכיתה י"א) ואני מתה לדעת על הנושאים האלה. זה צורך נפשי שלי. ואני יודעת שרוב החברות שלי יודעות על זה. ילדות בגיל שלי יודעות על נושאים כאלה. ואני לא. והלוואי שאני ידע!! אני גם פוחדת שלא תהיה לי הזדמנות לדעת את זה. איך כל החברות שלי יודעות?? באמת מעניין אותי. אני תמיד הייתי מהבנות התמימות שזה לא הזיז להם, גדלתי כל החיים בחברה נפרדת, תנועת נוער נפרדת, בחיים לא דיברו איתי על נושאים כאלה..(ושלא תבינו לא נכון אני מאושרת על זה אל תתחילו עכשיו להגד שאתם רואים תנועת נוער נפרדת וכו' זה גרוע כי זה מעולה ואני ממש שמחה שהייתי ככה) אבל עכשיו זה כבר מתחיל להיות לי צורך כזה אני שמה לב לפעמים לבנים חתיכים ברחוב או משו דבר שבחיים לא הסתכלתי עליו.. ואני רוצה לדעת כל מיני דברים אחרים שלכל בת בגיל שלי זה כבר ברור וידוע!! יום אחד חברות שלי גילו שאני לא יודעת והם היו בשוק אבל גם ברור שהם לא התחילו לספר לי כי הם התפדחו אבל אני מרגישה שאני רוצה לדעת את זה.. אם לא עכשיו אימתיי?!
אשתדל להסביר בעדינות...
שיהיה בהצלחה!
אם יש קשר טוב עם אמא (הלוואי על כולם..!) הכי טוב ונעים זה לשאול אותה...
מנסיון- אמא מסבירה בצורה נעימה ומראה את הצדדים הקדושים שבדבר...
ומי שלא יכולה- שתלך לאחות גדולה או חברה בוגרת.. לענ"ד
שיהיה לכן ברכה והצלחה!
ולא משנה איפה באינטרנט.
מידע רגיש ואישי כזה, כדאי לקבל פנים מול פנים, מאדם שחווה את הצדדים היפים והטובים והבריאים.
בקיצור, אישה נשואה.
ולא וירטואלית...
שיש לה נסיון איך להעביר את הדברים כך שתוכלי להכיל אותם.
מה אפשר לעשות?
לכתוב פתק למחנכת, ליועצת, לרבנית.
לאמא.
למדריכה לשעבר.
לשכנה.
(ממש לא בא בחשבון? אז לדבר עם חברה)
נכון שוירטואלי זה הכי נוח וזמין, אבל יש לזה מחיר.
מי המנהלות?
יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה
יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות
שניהם לא פעילים הרבה.
ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד
לפנות למנהלות
וגם לכלות
וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה
רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה
אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.
אני הכי שמחה בשבילן
ואני הכי עצובה בשבילי
זהו
יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,
שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,
שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן
❣️❣️
מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים
עד רדת הערב, גשם
הקשב לנשים בחלון
עד רדת החושך, גשם הקשב
לנשים הצופות בוילון
גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה
גם בנו יש אימה וזעקה
למשהו פורח
וכן הלאה
עד סוף השבוע
גשם, הקשב לנשים בחלון
עד קץ השבועיים
גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות
גם לנו בחצר
חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא
גם אנו מצפות עד אין בינה
למשהו ברוך כמו הגשם
גם בתוכנו מחכה שותקת
חלקת ארץ קטנה חרבה
והגשם שלנו איחר לרדת
הגשם שלנו
טרם בא
אך הגשם שלנו יבוא
עננים כבר זעים במרחב
הגשם שלנו קרב, קרב
בצעדי ענק
הקשב לנשים בחלון
גשם אדיר ונוהר.
הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-
הוא חוזר
הוא חוזר
הוא חוזר
נ.ב
יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו
חיבוק וחיזוק 🫂
)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)
השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?
ההלכה מתירה להפיל.
וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר
ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה
טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד
א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.
ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.
נסי בלי תחתונית
ותחתונים מכותנה, גם לאימון.
( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה )
@עשב לימון מבד מכבסים?
באתר יש רשימה של כל המדריכות.
אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא
אני מכירה, ניסיתי.
זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.
אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,
וכשלא- לא.