שאלה בנוגע לתשמ"ש הריון משבוע 14A.D

שלום!

אני משרת בהסדר ועומד להשתחרר בחודש הבא.

אשתי בהריון כבר בשבוע 15 והמש"קית ת"ש ביקשה ממני כל מיני טפסים כדי לראות אם אנחנו זכאים לתשמ"ש.

בין היתר היא ביקשה פירוט של העו"ש (עובר ושב) של חודשיים רצופים מתוך שלושה.

בעו"ש יש את המלגה מהישיבה ועוד כמה דברים שאמורים להספיק לחודש, אבל יש גם את הפר"י (חיסכון) שבו יש סכום גדול יחסית שההורים השאירו לנו מהחתונה.

השאלה שלי היא כך, אם הצבא יראה שיש לנו את הכסף בפר"י ואנחנו נטען שזה חיסכון ואין לנו כוונות להוציא ממנו כסף למחיה (רק במקרים חריגים של חובות חד פעמיים)- האם הצבא יסכים בכל זאת לתת לנו תשמ"ש?

(אני לא זוכר אם היא ביקשה גם פירוט של החסכונות אבל השאלה נשאלת אם במידה והיא תבקש בכל זאת).

עוד שאלה: אם סביר להניח שהצבא לא יקבל את הטענה שאמרתי למעלה, האם זה בסדר מבחינה מוסרית להעביר את הכסף לחשבון אחר בטענה שאלו היו חובות להורים מהחתונה?

באמת שאני מנסה לחשוב ולא לדפוק את הצבא. יש לנו כסף אלא שהוא לא משמש אותנו בקביעות ואז הגיוני לומר שהצבא ייתן לנו עוד כסף שהוא באמת נצרך. לכן אם הצבא לא מוכן לתת לנו את מה שנחוץ לנו, הגיוני שאשקר שהכסף מיועד להורים בגלל שזה שקר שאמור לאזן ולעשות צדק.

בגדול זה נשמע בעיהefraim37

המלגה מהישיבה זה בעיה מאוד גדולה (מאיפה יש לך מלגה אחרי שנה וחצי בצבא?). על כל סכום כסף שנכנס יכולים לפסול לך תשמ"ש (או לפחות להערים בעיות).

בגדול עד 28,000 ש"ח בשיערוך כללי (שזה כולל חסכונות), אין לך שום בעיה עם חסכונות, מעבר לזה יכולים להערים בעיות. וזה לא מעניין אף אחד למה הכסף משמש, עצם קיומו =בעיה.

אגב, ממליץ לך לבקש לעשות תשמ"ש מנהלתי הרבה יותר פשוט וזה טוב לחודשיים שאתה לא צריך יותר.

סליחה על הסרבול ובהצלחה.

לא הבנתי מה הבעיה בלקבל מלגה מהישיבה?A.D

מלגה מהישיבה אני מקבל ממילא וברגע שאקבל תשמ"ש אז הם יבטלו את המלגה ואת זה הצבא צריך לדעת לפני.

בכל מקרה תודה, נראה לי שפשוט נצטרך להיות ראש קטן ולא לספר להם על הפר"י אלא אם הם ישאלו  מפורשות...

ספר ליבדילמה

באיזה ישיבה נותנים מלגה גם למי שלא לומד? מהשאלה אפשר ללמוד שאתה בצבא כבר14 חודש. באמת מסקרן אותי.

אומנם אני ביקשתי בקשות אחרות..עוגת גבינה.
אבל עשו בעיות על חסכון...
ביקשתי מענק בזק. הייתי צריכה לתת סיבה נאוד הגיונית למה יש לע את החיסכון ואני לא משתמשת בו.
גם ביקשו פירוט על כל הפקדה מעל 250 ש"ח בחשבון.
הם מבקשים שיערוך כללי.. בשיכרול רואים שיש חסכונות ואז מבקשים פירוט..
כנראה שלא הסברתי מספיק טוב...A.Dאחרונה

אני בהסדר (כבר לא בסדיר), בשיעור ה' אחרי צבא, סליחה על החוסר בהירות...

עוגת גבינה (חח), תודה על השיתוף!

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך