פלאפון ישן או מתקדם..מה עדיף לדעתכם?שלוות עולמים.
קדימה..תתחילו לשלוף.

אה, וזה לא לפורום טכנולוגיה כי אני מתכוונת מבחינת השקפה, לא מה יותר נוח לשימוש...

שוט..
לא צריך להפוך כל דבר לאידיאל.מוטיבציה

מסכימה איתך וגם לא התכוונתי להפוך את זה לכזהשלוות עולמים.
נערך.מוטיבציה
עבר עריכה על ידי מוטיבציה בתאריך י' בסיון תשע"ד 22:08

שייכת השקפה בזה? ...אלעזר300

נכון שמכשירים מתקדמים/'חכמים' קצת מנוונים כישורים במוח, ובמיוחד אם ילדים ממש גדלים איתם... לזה את מתכוונת? זאת נראה לי האידיאולוגיה היחידה שאפשר לקשר לזה.

אני אישית עם פלאפון ישן ונוח לי איתו, אבל מושפע כנ"ל מדברים אחרים.

ולהילחם בטכנולוגיה קשה. (אם כי אולי לא תהיה ברירה מתישהו)

כמה שיותר פרימיטבי- יותר "קול" ופחות קרינה..יעלי_א

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

פחות קרינה? על זה עדיין לא שמעתי שלוות עולמים.
ברור! ככל שפלא' יותר משוכלל-יעלי_א

אהבתי את א' שלוות עולמים.
ולגבי ב', ממש!
מה פתאום! בסמארטפונים של סמסונג יש מעטאיש השקים
קרינה יחסית לישנים
האינטרנט שפועל כל הזמן משלים את החסך..יעלי_א
זה לא נכוןאל הר המוריה
אין לזה בסיס לכל איומי הקרינה.
ככה פיזיקאי הסביר לי (או לפחות ניסה, כי אני לא מבינה בפיזיקה... אז היה לי קשה לעקוב).
בקיצור, בכל המחקרים שניסו להוכיח שפלאפון זה קרינה מסוכנת, הגיעו למסקנה ההפוכה, שאין קשר.

עוד דבר מעניין- הקרינה של פלורוסנט הרבה יותר חזקה, ואפחד לא יצא על זה (גם הקרינה הזאת לא מסוכנת).
לעומת זאת רנטגן כן מסוכן.
הייתה תביעה לפני כמה זמן של בחוראיש השקים
שניהיה לו גידול במח לטענתו בשל שימוש מרובה בטלפון בתוך חדר בטחון.

הוא זכה בתביעה..

לא ראיה..Hakuna.Matata
פורץ תבע את הבעל בית שהכלב שלהם תקף אותו וזכה! כי לא היה לבעלים שלט שיש כלב בבית.
זה לא ראיהאיש השקים
אבל לומר שזה לא מזיק זה הימור
אז תפסיק להשתמש גם במנורות חשמלאל הר המוריה
זה קרינה הרבה יותר חזקה.
תדברי באוזניות ותשמעי את החיים אחרת!משה

בלימודים ובעבודה שליארוון

זה מאוד נוח, זאת אחת הטכנולוגיות שבזכותה נמנעות טעויות קריטיות!....[מותקנת לי אפליקציה שעוזרת בזה],

אמנם בעבודה עם מחשב אפשר להיעזר בו- אבל זה עוד כלי מאוד יעיל במקרה הזה....

מה שיותר נוח ונצרךפייגליניזית

אין סיבה לסבול בגלל זעקות (לעיתים מוצדקות) על הסמאטפונים המחריבים והמקלקלים וההורסים וכו וכו וכו

אני אישית לא מבינה איך אפשר בכלל לסמס על מקשים ולא על מסך טאצ', אבל מי שמצליח- שיערב לו

השקפתית, ודאי שעדיף ישן.שפאן המקצוען
איך סבא שלך הצליח?יוני
בעצם לא

איך אנחנו אצלחנו עד לפני כמה שנים? זה היה הכי טבעי שיש ואין סיבה שלא.

לפותחת השרשור, אם את לא משתמשת באינטרנט אז עדיף ישן ולא תופס הרבה מקום כמו החדשים אבל אם כן אפילו רק בשביל וואטצאפ ואימייל אז זה שווה את זה.
להיפך.פייגליניזית

אם היא משתמשת באינטרנט שתקנה ישן, 'כי היא תתמכר', ואם לא- אז הכל בשליטה.

וליוני- צודק, זה אפשרי פרקטית. אולי יותר נכון לומר "אני לא מבינה איך אפשר לסמס במקשים כשיש לך אפשרות למקלדת".

עכשיו בסדר?...

ברור שחדש יותר נוחנפשי תערוג

אבל גם יותר ממכר

ישןאשדת
מבחינה "השקפתית" נקרא לזה, ישן
מבחינת נוחות וסטייל, חדש
כשר מופים
אעלק. פלאפון בלי סמס אפשר לזרוק לפח.מישהו10
יש ב״ה אנשים שלא חושבים כמוך ומשתמשים בושפאן המקצוען
דוקא אני ממש משתמש בשלי, ואשתי עו יותר...מופים

אם תרצה לזרוק לפח, תקרא לי קודם

העיקר מחשב ואינטרנט יש...ארוון

באמת תוהה לעצמי..למה בלי סמס נקרא כשר?שלוות עולמים.
מופים..בכבוד..
כי יש הכי פחות אפשרויות לדברים אסורים.שפאן המקצוען
את שואלת מה הבעיה בסמס?מופים

אין לי מושג!

עיקר הבעיה שיהיה אינטרנט בכיס, זמין בכל מקום

אין לי אינטרנט בכולל, (אני לומד בכולל על מחשב בלי אינטרנט), כך שאני חשוף לזה רק בבית

(וכן ארוון, גם זה לא מי יודע מה, כמו שילדים שלי מזכירים לי כל הזמן "אבא, תעיף את האינטרנט הזה כבר!")

ה"ברכה" של הבן הצדיק לא עבדה עדיין?ארוון

את שואלת מה הבעיה בסמס?מופים

אין לי מושג!

עיקר הבעיה שיהיה אינטרנט בכיס, זמין בכל מקום

אין לי אינטרנט בכולל, (אני לומד בכולל על מחשב בלי אינטרנט), כך שאני חשוף לזה רק בבית

(וכן, גם זה לא מי יודע מה ארוון, כמו שילדים שלי מזכירים לי כל הזמן "אבא, תעיף את האינטרנט הזה כב4

אאל"ט הכשרת פלאפונים היתה גם כשאינטרנט בפלאפוןפיבו

היה נדיר ולא ממש מזיק

אז זה התחילמופים

ונראה לי שכבר אז זה היה בעיה

הכל עניין של כסף גדולאיש השקים
ולנו אסור לשאול

כדברי המשורר
שטויותיוני
יש סיבה למה שימוש באסמס נאסר ונחסם מהפלאפון הכשר!
ממש לא שטויותאיש השקים
איך פתאום מותר פלאפון עם מייל? זה יותר כשר?

הכל עניין של כסף
אם בא לך לחזור שוב ושוב על הסיסמה אז סבבהיוני
אבל אשמח שתסביר לי מי מרוויח ואיך מרוויח מזה שהפלאפון הכשר חסום להודעות אסמס.
השמועות אמרו שהיו עסקנים שהרויחו מכל העניין שלשמואלג

הפלאפונים הכשרים.

אם זה נכון אז הם חייבים שהדבר יתפוס, ובזמנו פלאפון נטול אינטרנט לא היה חידוש גדול, אז בשביל ליצור משהו "גדול" הם גם ביטלו מסרונים.

זה שטויותיוני
אולי אתם לא מצליחים להבין את הבעיה שהייתה באסמסים כי אתם לא מכירים את מציאות הדייטינג החרדי המחתרתי

מוזמן להסבירשמואלג

(ולהחריג מסרונים מהעולם בגלל קבוצת הגיל 18-20 זה מטומטם...)

למשגיחים ולראשי הישיבות הייתה מילה חזקה בענייןיוני
ובחורי הישיבות היו חלק בולט מקהל היעד של הפלאפונים הכשרים.

אני לא חושב שאני יכול להסביר את זה כי אני מכיר את זה מסיפורים של חברים חרדים שעברו את זה אבל גם בישיבה שאני למדתי היה אסור פלאפונים בכלל ויותר מאוחר אישרו רק פלאפונים כשרים.
חברים שלי היו משלמים בערך 500 שקל על ביגטוק כל חודש רק בשביל ההתכתבויות כל הלילה.. (טוב זה לא כל כך הרבה אם מתחשבים בזה שאסמס עלה חצי שקל )

(ואגב, אצל הפחות דוסים בציבור הדת״ל לא רואים שום בעיה במעורב ובהתערבבות של בני נוער משני המינים אז לא מפריע לאף אחד מה שהולך בוואטצאפ אבל הולך שם באלגן..)
אתה מכליל ומכפיש ציבורים שלימים.משיח נאו בפומ!
איך?יוני
אז שיבדקו את הנזקים שבפלאפון עם שיחותאיש השקים
ויאסרו את השימוש.

אבל מי ירוויח?

או שאתה טוען שבשיחות הכל בסדר?
אני לא טוען שבשיחות הכל בסדר או שאסמסים לא בסדריוני
באמת בהתחלה אסרו בישיבות החרדיות (לא בכולן) פלאפונים בכלל! אבל הם היו צריכים להתמודד עם המציאות שבחורים מחזיקים פלאפונים בכ״מ ובגלל זה למשגיחים ולראשי הישיבות הייתה מילה חזקה בעניין כי זה היה אחד הדברים שדחפו לזרז את התהליך של פלאפונים מותאמים והכשרתם.

אני עדיין לא מבין מה הרווח הכספי מזה שאין אסמסים בפלא׳ כשר. (במיוחד אז שכאסמס עלה כמו חבילה שלמה היום וחברות התקשורת עשו את רוב הכסף שלהם מאסמסים)
רווח ליבוא מכשירים חדשים שאין בשוקאיש השקים
לאותם אלה שפעלו לאסור אצ הפלאפונים שיש..
א. בהתחלה היו מכשירים רגילים שחסמו להם כמה דבריםיוני
ורק אחרי תקופה התחילו לייבא מכשירים מיוחדים כי הראשונים היו קלים לפריצה ושינוי אז הוועדה דרשו את זה מהחברות וגם לחברות עצמן זה היה יותר קל ופחות התעסקות.
ב. יותר מאוחר האדמור מגור ועוד כמה עסקנים חרדים הצילו חברה סלולרית מקריסה ע״י קניית מניות והפיכת החברה לספקית התקשורת העיקרית של הציבור החרדי. שם יש כסף.

מכשירים מיוחדים היו מיובאים בכל מקרה ואין קשר בין זה לבין האסמסים.

לענ״ד.
פשוט מאדאיש השקים
מסבירים לרב למה זה גרוע ואז הוא מוציא פסק.

ואז נוסעים לסין לייבא מכשירים "כשרים"

במקרה עשיתי הנהלת חשבונות וביקורת לאחד שייבא מכשירים כאלה. ( זה לא הוכחה שזה התהליך אבל כן מייבאים אותם במיוחד)
אני הייתי חי מאוד כשהתחיל העניין של הפלאפוניםשמואלג

הכשרים.

אם אמונת החכמים מספיק חזקה אפשר לומר שהם ראו מה שיתפתח מהאינטרנט בפלאפונים...

אבל אז בהחלט לא היה נפוץ, והיה בעל נזק קטן יחסית (מה גם שלבעיית האינטרנט היו פתרונות מצויינים)

ממה שאני ראיתי בציבורים גדולים לא תפס אז בגלל המסרונים, וחבל. (הנזק שטענו שיש במסרונים הוא כ"כ קטן ולא נפוץ...)

אם היה תופס יותר אז באזור היותר מודרני של הדתיים יתכן והיום היה נמנע הרבה מהצורך במריבה בפלאפונים החכמים.

חדש יעיל יותרגפן36
אבל צריך משמעת עצמית. כדי שבאמת יהיה יעיל יותר ולא כלי לבזבוז הזמן.
לפני איזה שנתיים היה צריך משמעת עצמיתפייגליניזית

אחרי שמתרגלים לזה זה כבר עוד מטלה מעצבנת לבדוק שיחות/הודעות/דואר שצריך לפנות לה זמן.

(כמובן תלוי באדם וכו' אבל אין טעם להפחיד)

יש גם מבוגרים שאני מכירה שזה זולל להם את הזמןגפן36
צריך לשים לב לזה.
וודאי, אבל יש גם שלאפייגליניזית

וכמו שאמרתי בתחילה, לא יעזור לך לשאול אותנו- איש איש וקשייו, מה שנוח לך ומה שאת מרגישה לנכון.

לי יש פלאפון ישןמעריצה של אבא

מה זה ישן?הכוונה לפלאפון עם מקשים אבל הוא יצא בערך לפני שנתיים..

ואני ממש מרוצה גם כי מקשים יותר נח לי אני לא מתחברת לכל הסמארטפונים החדשים

גם לא גדול,גם הסלולה לא מתרוקנת מהר וצריכים כל הזמן לחפש מקום להטעין

וכל האפליקציות האלה לא בשבילי..

חדשיםnechama l

ישן מפני חדש תוציאוגוונאאחרונה

מחזיק בטלפון ענתיקה. מהיותי שמרן, אני תמיד 'חושש' מחידושים טכנולגיים כך שבהתחלה די הסתייגתי וגם המחירים היו נראים לי מופקעים מדיי (ואני רואה בעיה להשקיע סכום גבוה במוצר חומרי כ"כ מובהק).

עם הזמן הבנתי כמה דברים:

א. היו לא מעט אנשים שאמרו לי שזה 'שינה' להם את החיים (הם אמרו, לא אני).

ב. שזה מאוד שימושי.

ג. שזה שימושי מדי - מדהים (וגם מעט עצוב) איך זה פשוט תופס חלק ניכר מתשומת הלב של הבנאדם במשך היום (בשיעורים, בעבודה, בישיבות, בארוחות ובמה לא).

אני ממילא מול מחשב נייח מרבית היום, ומעוניין שהזמן שאני לא מול מחשב ינוצל בצורה מועילה יותר.

בדצמבר הקרוב ימלאו לפלאפוני 8 חורפים (ועוד כוחו בסוללתו).

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך