ביותפעם ראשונה

אני מאוד רוצה ביות אחרי הלידה כי איך אני אוכל לעזוב משהו שחיכיתי לו 9 חודשים. מצד שני בעלי והמשפחה טוענים שזה הזוי וצריכים אחרי הלידה לנוח ולמי בכלל יש כוח להחליף טיטול אחרי הלידה ואולי התינוק שלי יהיה ילד טוב ויישן יפה, אבל מה עם התינוק של החברה לחדר.

בקיצור אני מסובכת ויש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם מענה:

מה ההבדל בין ביות מלא לחלקי והאם זה קיים בכל בתי החולים?

ביות מלא זה אומר שאני ג"כ צריכה להחליף טיטולים ולרחוץ או שלזה אני יכולה להביא לתינוקיה?

יש כזה דבר שהוא יהיה אצלי כל היום ורק בלילה בתינוקיה?

וכשהוא איתי מה עושים כשצריכים ללכת לשירותים, עם מי משאירים?

בקיצור, אשמח לקבל כל מידע בנושא.

תודה מראש לעונות.

גם אני בענין הביותבת 30

כמה דברים:

א. נכון שיש טענה שאת צריכה לנוח, ויש נשים שטוב להן שמטפלים להן בתינוק והן יכולות לישון.

אישית- אני סובלת מזה. לי יש מנוחה גמורה רק אם התינוקת לידי. קרוב קרוב אלי. אני יודעת שבשניה שהיא תשמיע ציוץ קל אני אתעורר ואניק אותה, וגם אם לא- שאני יכולה להחזיק אותה עלי כמה שאני רוצה, בלי סוף. בעיני, ההיענות המיידית לתינוק היא מאוד משמעותית. נכון שאם את מבקשת לקרוא לך לתינוקיה אם התינוק בוכה- יקראו לך, אבל אף אחד לא מבטיח לך שהוא לא יבכה חמש דקות לפני שיקראו לך. ולפעמים הרבה יותר. בעיני חמש דקות זה נצח נצחים לתינוק שהרגע נולד.

בקיצור- הרוגע שלי מגיע רק כשהן איתי.

בכלל- בבי"ח מי יכולה לנוח? מעירים ב5:00 בבוקר (מה שלא קורה בביות, כי הוא לידך), השכנות בחדר מדברות נון סטופ בטלפון  (אוף. פעם שעברה אחרי כמה שעות ידעתי את כל השמות ומסגרות החינוך של 9 הילדים של השכנה..). אני אף פעם לא מצליחה לנוח בבי"ח ורק מחכה להגיע הביתה.

ב. ביות מלא- לא קיים בכל מקום- התינוק איתך לגמרי- החלפת טיטולים, ביקור רופא, הכל לידך.                      

ביות חלקי- ברוב המקומות קיים- שיש זמנים שבהם התינוק צריך להיות בתינוקיה. יש מקומות שמתעקשים על הלילה, יש מקומות שלא אבל כמה שעות במשך היום. בכל מקרה- נראה לי שגם אם את רוצה ביות מלא ואת מרגישה שאת צריכה עזרה, או רוצה ללכת לאכול בלי העגלה, את יכולה להשאיר אותו בתינוקיה או לבקש עזרה מאחות.

ג. אם את הולכת לשירותים- באמת לא רצוי שישאר בלי השגחה. לא שהוא יכול ליפול או משהו כזה אבל בכל זאת. אפשר לשים אותו רגע ליד השכנה לחדר או שוב- לבקש שאחות תהיה איתו רגע.

ד. אגב, אם הקרבה לתינוק חשובה לך ובבי"ח לא מאפשרים ביות מלא, כדאי לך לדעת שקיימת אפשרות של שחרור מוקדם. יש בתי חולים שגם נותנים איזו הטבה לאם שמשתחררת מוקדם. כמובן שהשחרור הוא רק אחרי אישור רופא, וצריך להודיע מראש בקבלה שזה מה שאת רוצה. מה שכן, שימי לב שיש בדיקה שעושים אותה לכל המוקדם 36 שעות אחרי הלידה, אם משתחררים לפני- צריך לחזור עם התינוק למחרת וזה מעייף ולא כדאי.

בכל אופן- אני לא חושבת שצריך לחשוש מביות, ובכל מקרה את יכולה לנסות- ולראות אם מתאים לך או לא.

קצת תשובותאחרי לידה
ביות מלא זה שהתינוק איתך כל הזמן חוץ באיזה שעה-שעתיים בבוקר של רופא ורוחצים אותו.
ביות חלקי התינוק איתך ביום ובלילה בתינוקיה ובחלק מהמקומות יש אופציה שאם הוא מתעורר בלילה קוראים לך לחדר הנקה להניק אותו(בעיניי זה הכי קשה כי את מתחילה טיולים באמצע הלילה)
אני בהתחלה הייתי ביות חלקי ובעלי היה איתי כל היום ויכל לעזור לי במה שצריך, ובלילה האחרון כבר רציתי שהתינוק יהיה איתי.
ותמיד את יכולה להביא את התינוק לתינוקיה( אם את רוצה להתקלח,שירותים,לצאת מהמחלקה וכאלה)
ולגבי מה קיים בכל בית חולים מספיק סקר אינטרנטי קצר על הבתי חולים שאת חושבת עליהם ויהיו לך תשובות ברורות, או שתשאלי כאן על בתי חולים ספציפיים.

בהצלחה רבה!! לידה קלה,טובה ובזמנה
ממה שאני יודעתזהר הרקיע
ויתכן וזה שונה בין בתי החולים-

גם בביות מלא ניתן להביא אותו לתינוקיה לפרקים קצרים. ובטח כשאת צריכה לשרותים או למקלחת.

אני לא היתי מוותרת על ביות מלא.
איך אפשר להשאיר יצור כזה קטן שרק יצא מהרחם ורגיל רק לחום גוף שלך ולקרבה שלך בתוך קופסת פלסטיק בידיים זרות שלא תמיד פנויות להענות לו ..והן מטפלות בו אבל בלי החום והאהבה שלך..

כמובן שיש לזה מקום אם יש קושי.

אבל במצב רגיל- זו דעתי האישית.

דעה הפוכהplony

אני אחרי הלידה לא היתי מסוגלת לזוז, תפרים חולשה וכו

אני חושבת שהכמה ימים שהיה בתינוקיה רק הועילו לי...

הם גם הועילו לתינוק?זהר הרקיע
ברור שאם פיזית אין יכולת זה משהו אחד.

אבל כשמחליטים צריך לשקול מה התועלת לשני הצדדים..
אם רואים שהמנוחה של האם הכרחית וזה לטובת התינוק,אז מעולה.

איני אומרת כלום לגבי המקרה שלך!
פעלת הכי נכון עבורך.
רק בגלל שזה נאמר כדעה לשואלת הרגשתי צורך להוסיף שיש צורך במחשבה על התועלת לא רק לאם אלא גם לתינוק.
^^^ אבל לפעמים שוכחים את האמאplony

מי שיכולה אשריה!!

אבל מי שקשה לה נראה לי הזוי  להקרע

אני לא אמרתי אחרת..זהר הרקיע
אמרתי שאם יש קושי לאמא ורואים שזה לטובת שניהם-אז יופי.

אבל להחליט רק מתוך מחשבה על מה קל לאמא בלי לחשוב עליו או להחליט מראש בלי לדעת איך תרגישי-אולי תרגישי טוב ותוכלי?-
לדעתי זה חבל.

ושוב-כשיש צורך זה בסדר גמור!
מנסיון של פעמיים ביות בעין כרםמתנסה

התינוק איתך כל הזמן, חיסונים ובדיקות רופא הכל אצלך.

כדאי שיהיה קרוב משפחה זמין שתרגישי יותר בנוח להתפנות/ להתקלח/ לישון

את מחתלת, מקלחת ,מלבישה, מה יותר טוב מללמוד זאת כשיש הדרכה בסביבה.

האפשרות השניה בעין כרם היא לילה בתינוקיה וביום הוא אצלך.

לדעתי, אין צורך להחליט עכשיו, את לא יודעת איך תהיה הלידה איך תרגישי אח"כ

ואם יתאפשר גם מבחינת התינוק, אחרי הלידה שהכל בעז"ה ילך בסדר ותרגישי שיש לך את הכוחות

תבקשי.

אם אני לא טועה אין יותר מדי בתי חולים שמאפשרים ביות מלא באמת.

בסורוקה את יכולה לבחור בין ביות חלקי בלילה למלאrinrin

בכל מקרה התינוק איתך במשך כל היום ביות מלא.

אם בחרת מחלקה שיש בה אפשרות לביות חלקי זה רק בלילה.

בסורוקה עדין ביות מלא כל הזמן.

לי אמרו בסורוקה שאין תינוקיה לא ביום ולא בלילה...אנונימי (4)

והתינוק היה איתי כל הזמן,

זו היתה חוויה נוראית, לא ישנתי מהלידה עד שהשתחררתי,

כי התינוק בכה בלי הפסקה ואני הייתי חלשה מאוד מאוד... 

וזו היתה שבת ובעלי היה עם הילדה שלא הרגישה טוב,

הצלחתי להיכנס להתקלח רק 24 שעות אחרי הלידה כשהיה מי שישמור על התינוק

קיצור סרט....

ברור לי שטובת התינוק במקרה כזה היא להיות בתינוקיה מסודרת ולא 24 שעות עם אמא 

שהתפקוד שלה לא משהו... 

לספר לך מה זה בלי ביות?מינימאוס2

ילדתי בשערי צדק בלי ביות בכלל והתינוק היה איתי ממש הרבה

לאורך כל היום חוץ משעתיים בבוקר שעה בצהרים ושעה בערב שאז הם מטפלים

ובלילה לארוחת חצות ולארוחת לפנות בוקר

ואם את רוצה את יכולה להניק אותו גם במהלך הלילה

מבחנתי זה היה תענוג. יכלתי לחתל בעצמי או שהם יחתלו,

יכולתי להביא אותו לשם כשהלכתי להתקלח או לשעה כשהלכתי לישון

ובשעות במשך היום כאשר הוא שם ממילא את בחדר האוכל

ואם את נורא מתגעגעת את יכולה להגיע לתינוקיה בלילה ...

גם אני היתי בשע"צ בלי ביות(בעד)אם-אם

לא הפקרות ולא כלום. ביום את יכולה לעשות לך ביות- הילדה היתה איתי כל היום.

כשרציתי ללכת: לשרותים או להתפנק במקלחת טובה, לאכול, או להיות בשרותים(קורה הרבה אחרי לידה, גם בלי תפרים שוהים שם הרבה לשטיפות וישיבה בסבלנות). השארתי את הילדה בתינוקיה והלכתי לי בשמחה.

לעומת בביות חלקי בעין כרם שהיתי צריכה לעשות הכל עם הילדה. או להשאיר אותה אצל שכנה לחדר ולטוס לשרותים/ אמבטיה וחזור לילדה- מבחינתי זה היה סיוט.

בלילה קראו לי מיד כשבכתה. הנקתי ב12 בלילה, 3, 6 בבוקר.

נחתי יומיים-שלושה , אח"כ הלכתי לבית החלמה לנוח עוד כמה ימים. וחזרתי הביתה עם כוחות מחודשים.

שואלת ברצינות- איך את יודעת שקראו לך מיד?עיניים זוהרות

כשאני נחרדתי למצוא אותה צורחת, האחות   העסוקה מאוד- באמת עבדה שם בלחץ מטורף- הסמיקה ואמרה, וואו, רצינו לקרוא לך, התעוררה לפני חמש דקות...

היה נראה מאוד לא אמין.

יותר אמין היה שהיא לא הגיעה לזה.

היא ועוד אחות אחת על תינוקייה שלמה שבוכה... 

אני הייתי פעמיים בחדר שמול התינוקיהאם-אם

ואיך ששמעתי את הקול של התינוק (אני מזההחושף שיניים) ואני מרגישה את החלב מגיע- אני מגיעה בעצמי לתינוקיה ואז אני רואה ליד התינוק את אחת האחראיות בודקת פרטים כדי להביא אלי.

וזה קרה המון פעמים.

אני אגיד לך עוד משהו. כל פעם ששמתי את התינוק- יצרתי קשר עין וחיוך עם האחראית שם ואמרתי לקרוא לי מיד כשיבכה.

כל פעם. ככה הם מקפידים יותר לשים לב.

גם ליד התינוק- כשכתוב הנקה בלבד- הם משתדלים מאוד לקרוא מיד.

ועוד דבר-  אני אמא אומנם. ואני יולדת. אני לא מרגישה הכי סבבה שבעולם.

עדיף לילד שתהיה לו אמא  בריאה נפשית ופיזית.

כשלא יכולתי להחלים כי הילד היה איתי בביות ולא יכולתי לשטוף את עצמי בשרותים. לא יכולתי לאכול והייתי צריכה לטלטל את הילד לכל מקום איתי- זה היה נורא מבחינתי.

בבית אני יכולה להשאיר את התינוק בחדרו וללכת למטבח/ שרותים. פה הייתי צמודה אליו באזיקים. רעדתי להשאיר אותו לשניה  בחדר. וכשהשארתי- האחות התורנית צעקה עלי שלא משאירים פה תינוק בלי האמא(בצדק).

ובל נשכח שאת לא יכולה להרים תינוק בעמידה- אסור לפי כללי בית חולים וגם סכנה אמיתית לתינוק.

לצערי את אולי לא מודעת..צו חיוך

אני מאוד אוהבת את שע"צ וגם ילדתי שם פעמיים- אבל בתינוקיה יש לא מעט תינוקות שבוכים (מה לעשות, עם כל הרצון הטוב של האחיות המקסימות, הן לא יכולות להרים ולהאכיל בו זמנית את כל התינוקות, וגם לא לקרוא לאמא של תינוק איקס, כשהיא באמצע לחתל / להאכיל תינוק אחר) והם בוכים... (ילדתי שם לפני חודש)

גם במעייני הישועה ילדתי, וגם שם שמעתי תינוקות בוכים..

לצערי, אין מציאות אחרת בשום בית חולים. מוזמנת לשאול אחיות בתינוקיה.

וזה ממש לא נובע מהפקרות. אין בלי סוף כח אדם.

ברור שתינוקות בוכיםאם-אםאחרונה

ואני מנסה, בדרכי, לצמצם את האפשרות שזה יקרה.

ועדיין , אני חושבת ברצינות על רווח והפסד בביות ומבחינתי בבית חולים ביות זה לא אופציה

תודה רבה רבה לכל העונותפעם ראשונה

זה עוזר לי לדבוק יותר בעמדתי.

מתי אני צריכה להודיע אם אני מעוניינת בביות?

והאם אפשר להתחרט באמצע אם אני רואה שזה מדי קשה לי?

ויותר ספציפי-

אני מתלבטת כרגע בין שערי צדק להר הצופים- האם יש הבדל בביות ביניהם?

ומינימאוס2- זה בדיוק מה שמרתיע אותי בשערי צדק ההפקרות בתינוקיה.

מה זאת אומרת ההפקרה בתינוקיה?אנונימי (2)

קודם כל צריך להיזהר שלא נגיד לשון הרע ח"ו

בשערי צדק ממש אין הפקרות. כל תינוק שבוכה יש לו מענה בהתאם להחלטות האמא. יש מעל התינוק פתק שכותב מה האמא רוצה- שיעירו אותה להניק, שיתנו לו תחליף חלב, שיעירו אותה רק ביום ובלילה יתנו תחליף חלב, וכו'

במהלך היום התינוק אצלך, חוץ משעה בבוקר שרוחצים ומטפלים בו, כשאני הייתי זה היה רק שעתיים בבוקר ואחר כך הם קוראים לאמהות לקחת את התינוקות, ועוד שעה בערב, לא זכור לי גם בצהריים.

חוץ מהזמן הזה התינוק כל הזמן אצלך, אם תרצי כמובן.

אני ביקשתי שיעירו אותי כל פעם שהוא בוכה, וכך היה. פעם אחת בלילה הוא לא היה רעב והחיתול שלו היה מלא, פעם אחת הוא פשוט בכה מסיבה לא ברורה חצי שעה אחרי שהוא אכל והוא לא רצה לאכול, אז הכנתי לו מוצץ מפקק של בקבוק שהם הציעו לתת והוא נרגע, וליתר ביטחון סחטתי לו טיפה חלב בכוסית והעברתי למזרק למקרה שהוא שוב יקום  תוך כמה דקות כי הייתי ממש גמורה אבל לא רציתי לתת בקבוק, ואכן אחרי עשר דקות שהוא התעורר שוב הם טיפטפו לו חלב לפה במזרק ולי היו עוד קצת זמן לישון אחרי שלא ישנתי כמעט בלילה, שזה גם חשוב!

בלילה השני התגעגעתי אליו, ובלי קשר לא נרדמתי, אז הלכתי לחדר הנקה בתינוקיה ושמתי אותו לידי עד שהתייעפתי

בקיצור זה ממש גמיש, והם ממש לא מזניחים!

תודה,פעם ראשונה

ז"א שהתינוקיה שם היא משהו כמו ביות חלקי למי שרוצה??

סוג של..אנונימי (2)

תכלס, התינוק היה איתי רוב היום, ובלילה קראו לי כשהוא בכה או סתם לקחתי אותו לחדר הנקה כי התגעגעתי

זה היה ממש נח מהבחינה שברגעים שהוא ישן, גם את יכלת לישון בשקט

בשערי צדק אין ביות בהגדרה.מתואמת

במשך היום את יכולה בדרך-כלל שהתינוק יהיה איתך, אבל יהיו פעמים שיבקשו להביא אותו לתינוקייה (בדיקת רופא, וכדומה). בלילה התינוק בתינוקייה, ובאים להניק בתינוקייה.

זה לפחות מה שהיה כשילדתי שם בפעם האחרונה לפני חמש שנים. (בפעם הבאה הקטנים היו בפגייה, שזה כמובן שונה לגמרי...)

יש ביות. זה יחסית חדש. החדרים של הביות מטורפים!!צו חיוך

הביות שם שווה ממש!!

יפה, לא ידעתי!מתואמת

מתלבטת אם זה יוסיף לשיקול שלי ללדת שם שוב גם הפעם.

(לא שלא נהניתי בפעמים הקודמות, אבל חשבתי הפעם לנסות את לניאדו).

אני גם התלבטתי בין לניאדו לשע"צצו חיוך

בחרתי ללדת בשע"צ ואני מאוד שמחה בכך. היה מצויין ב"ה!!

צריך אצלם להגיע לתינוקיה לטיפולים ובדיקות?בהתהוות

או שבאים אלייך לחדר כמו בעינכרם?

תודה!

בביות בשעצ התינוק תמיד איתך.באים אליך לחדר לעשותצו חיוך

את הבדיקות.

התינוק לא זז ממני מאז שנולד ועד שהשתחררנו מהביהח.

נהדר, תודה.בהתהוות
תומכת מאוד בביות כשאפשר.מרק חורפי

למה?

מתוך מחשבה על היצור הרך והזעיר, שעבר בלידה מהפכה מטורפת,

מחושך-חום-רעשי רקע מאוד מסוימים וקבועים-קרבה לאמא-צרכים פיזיים מסופקים וכד',

יוצא (ב"ה) לאור-המולה רבה-ריחות חדשים-מגע אחר-התמודות עם אכילה- אברי גוף לא אסופים וכד'.

וכמה שאפשר- להקל עליו את המעבר החד הזה לעולם- אשתדל בכל מאודי לעשות זאת.

לרכך את הנחיתה הזאת.

וגם מתוך אמונה שיש חשיבות מכרעת לרגעים הראשונים האלו ולחוויות שהוא חווה בהם. ומה הוא יותר צריך מאשר את אמא?

את הקול שלה שהוא מכיר, את הריח שלה, והמגע, והזמינות אליו...

לא יוצאת בהצהרה חד משמעית. כתבתי בכוונה בכותרת - כשאפשר.

כי ברור לי שיש לידות קשות יותר מאחרות. שיש נשים חלשות מאוד. שיש סיטואציות שהמנוחה לאמא היא כה הכרחית עד ש-כן, סדרי העדיפויות משתנים וקודם כל צריך שהאמא תתחזק ותאסוף כוח לימי הגידול המאתגרים שעוד לפניה.

אבל, אם אישה מרגישה שזה בגדר האפשרי, אפילו אם קשה, אני מאוד תומכת בביות מהסיבות הנ"ל.

אגב בתור אמהות, ה-מ-ו-ן פעמים אנחנו משקיעות הרבה על חשבון צרכיים פיזיים שלנו למען הילדים וגם כשקשה.

נניח- ילד ח"ו חולה ואנחנו ערות איתו המון, וישנות זמן זעום והזוי. אז לא קשה? לפעמים אפילו מאוד! אבל אנחנו משקיעים בשבילם, ב"ה. כל החיים. אז גם פה..

ולסיום רק- יש לי מחשבה שעדיף להתגייס ולהשקיע כמה שיותר להיות עם הילד דווקא בימים הראשונים, גם בגלל שהרגעים האלו קריטיים ולא קלים במיוחד עבורו, כמו שכבר הזכרתי, אבל גם בגלל שהאופציה החלופית בבי"ח, (לפחות לרוב) הרבה פחות טובה מאשר האופציה החלופית בבית, ששם אם את זקוקה למנוחה יהיה מישהו אחר שיענה לצרכיו, כמו אמא, בן זוג, שכנה..

ולא, אני לא בקטע של סיפורי הפחדות על בי"ח. אני מניחה שבהרבה מהתינוקיות יש צוות אחיות מסור ואוהב ומשתדל. אלא מה שכורח המציאות של הרבה עבודה על קצת ידיים לא מאפשר זמינות מספיקה לתינוק כנראה, עם כל הרצון הטוב.

כדאי מאוד כשאת מגיעה לקבלה (ללדת)צו חיוך

כבר להגיד שאת מעוניינת בביות.

בשערי צדק הביות מעולה!!! החדרים שווים ומרווחים, מחלקה חדשה, נעימה ושווה ממש!

אין שום הפקרות. איזה הפקרות ראית בדברים שלי?מינימאוס2
לכי עם הלב שלך ותבקשי ביות מלא.עיניים זוהרות

ותתעקשי על זה.

אני וויתרתי כשהתחילו להתווכח איתי שם בביה"ח, כנראה בגלל שלא היה להם מקום.. סיכמנו מראש על ביות, ואז כשהייתי עייפה ברגעים שאחרי הלידה התחילו לשגע אותי אני מותשת וכו'... נכנעתי. די לא סולחת להם על זה.

ובלילה, כשהלכתי לתינוקייה סתם כי לא נרדמתי, מצאתי אותה צורחת.... להוציא אותה אלי לא הרשו לי, ולכן  נשארתי שם כל הלילה...

מי שמרגישה שלא יהיה לה טוב בלי התינוק לידה, צריכה ביות. הקושי הנפשי עבורה יהיה גדול יותר מהקושי הפיזי.

מנסיוני הקטן...רק טוב!

לא נסיתי ביות, אבל כן רוב הזמן הקטן היה איתי. כל פעם שרציתי לקחתי אותו. חוץ משעות בדיקת רופא. (ובמעיני הישועה שלא נותנים לקחת לחדר בלילה, כדי לא להפריע לאחרות שישנות, אבל אפשר לקחת לחדר הנקה).

בלידה השניה, ילדתי לפני התאריך, התינוקת היתה קטנה יחסית, ולכן התקשתה לינוק, מה שהיה מתיש ממש. ההנקות לקחו לי באזור השעה (וגם יותר) כל פעם. והיא לא ינקה טוב, אז גם אחרי כל הזמן הזה עוד היתה רעבה. בקיצור, לא ממש נחתי. וזה היה כ"כ נוח שיכולתי לשים אותה בתינוקיה כדי קצת לנוח, בלי להתעורר מכל ציוץ קטן שלה. (כשהיא בכתה, הביאו לי אותה, גם בלילה, כמו שביקשתי)

דעתי בלבד..אנונימי (3)
אם את לידה ראשונה ואת יודעת שאחר כך כשתשתחררי לאמא או לבית יהיה לך עזרה ואפשרות לנוח..אז באמת ביות זה נחמד...
אבל..אם את תגיעי הביתה ותהיי ללא עזרה, אני ממליצה לך לנוח בבית רפואה כמו שצריך כדי שלא תקרסי אחר כך..
אבל צריך לקחת בחשבון שלא תמיד חדרי הביות פנוייםבת 30

למשל בעין כרם אני יודעת שלפעמים יולדת במיטה במסדרון עד שמתפנה (קרה לגיסתי פעמיים).

בהר הצופים יש פחות בעיה כזו, בשערי צדק אין לי מושג אבל כדאי לך לברר.

כדאי לומר עוד בקבלה- לפני שבכלל בודקים אותך, כדי שידעו מראש.

וגם את יכולה, לפני היציאה מהבית להרים טלפון לשני המקומות ולברר מה מצב חדרי הביות (למרות שזה יכול להשתנות תוך כמה שעות, כמובן)

בשערי צדק אמרו לי שבדרך כלל יש מקום בביותצו חיוך

וגם אם אין, תגידי שאת רוצה ביות, אז אם אין מקום שישימו אותך ביולדות ד' שתוכלי לעבור בקלות לביות כשיתפנה (הם ממש צמודים)

זוהי רק ההתחלה לה להבהתהוות

את מנסה עכשיו לקבל את אחת ההחלטות ההוריות הראשונות שלך, ורואה שאת מקבלת תגובות מחלישות מהמשפחה. כמה עצוב (וכמה נפוץ מדי לצערי) שאומרים לאמא שמה שנראה נכון בעיניה הוא "הזוי". הכוונות ודאי טובות, ללא ספק - אבל איך הערה כזאת אמורה לתרום לביטחון העצמי של האמא? והרי הביטחון העצמי של האמא הוא צורך קיומי אצל התינוק!

לפנייך עוד הרבה החלטות הוריות, כדאי לחשוב על דרך לשמור על חוסן פנימי כשיש מסביב קולות חיצוניים מחלישים ומערערים. זה לא פשוט, אבל זה אפשרי וכדאי. 

הנה המלצת קריאה בנושא, אם את בעניין.

(כל הנ"ל בלי שום קשר למה שהם אומרים, רק מעצם העובדה שהם מערערים את התפיסה הבסיסית שאמורה להיות לך, שאת שליחת הקב"ה ללדת את התינוק הזה, ואת האדם הנכון להחליט. אבל בלי קשר, אני גם מסכימה עם בחירתך, לצערי לא הגעתי אליה בשלב מוקדם כמוך, ואני מצרה על כך מאוד.)

עוד משהו מהניסיון שליצביה22

הרבה כתבו פה על התינוקיה- אם קוראים לך מיד כשהתינוקת בוכה, או שהיא צורחת הרבה זמן עד שקוראים לך..

אני רוצה להוסיף עוד משהו ממה שאני חוויתי-

הבת שלי היתה מאוד לא רגועה בשני הלילות שהייתי בבית החולים. במשך היום היא היתה בסדר- ינקה כל שעתיים ובין לבין פחות או יותר ישנה. אבל בלילה- היא כל פעם ינקה, נרדמה, ו-10 דקות אחרי שהנחתי אותה התעוררה ושוב בכתה. הדבר היחיד שעזר לה בסוף היה שהנחתי אותה על החזה שלי כשאני שכבתי במיטה, ורק אז היא ישנה זמן ארוך יותר (ואני יכולתי סוף סוף לנמנם, גם אם לא להירדם).

זה אולי היה לי קשה ומתיש, אבל כל כך שמחתי שהיא היתה איתי ולא בתינוקיה, כי אז או שהייתי מבלה שם את הלילה, או מנסה כל פעם לחזור לחדר ואז היו קוראים לי שוב לחזור לשם אחרי 10 דקות, או שהיא היתה פשוט בוכה שם, כי האחיות מן הסתם לא היו פנויות להרגיע אותה כל הלילה..

[לשכנה שלי בחר זה באמת היה פחות נוח, אבל גם היא בחרה ביות, ולקחה את האפשרות הזו בחשבון.. מזל שבלילה השני מי שהיתה איתי בחדר לא היתה יולדת אלא מישהי אחרי ירידת מים שהתחילו לה צירים שלא מספיקים להכנסה לחדר לידה, אז גם ככה היא לא ממש יכלה לישון..]

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

מבינה ממשאבןישראל

הייתי גם במקום כזה ובמקום הזה עד לא מזמן, עברנו משם ולא רק בגלל זה, אבל זה היה קשה ומעייף.

ילדים מגיל שנתיים פחות או יותר מסתובבים ויש כאלה רעבים ואופניים שנעלמים, בעיקר היה לי קשה כי רוב האמהות היו בגישה כזאת ואני ממש לא מתחברת אליה ולא חושבת שהיא נכונה..

סליחה שאין לי טיפים לגבי זה אבל על הדרך פרקתי גם .( אני הייתי שמה גבולות משתדלת שיהיה בטעם טוב, מול הילדים ולפעמים גם מול קטנטנים, לגבי כלי תחבורה היינו שמים ממש צמוד לבית/ בתוך הבית..)

טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויהאחרונה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.
מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפוראחרונה
תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

נכון. ואני לא הייתי רוצה לגורניק חדש2
בהם אם חלילה יקרה שוב 7 באוקטובר.
כיתה א' - איך מנהלות את זה??אנונימית בהו"ל

מיותר לציין שזו היתה שנה מטורפת

ועדיין לא הצלחתי להבין איך לנהל את זה שהבת שחי חוזרת מהצהרון ב16:30

וצריכה להספיק שיעורי בית

מקלחת

ארוחת ערב

ורוצה גם להספיק לשחק(???)

ואיפה זמן לעשות מערכת?

כל פעם זה מלחמה

איך עושים את זה בכיף?

לא לעשיתי שיעורי בית זו לא אופציה אז לא להציע בבקשה

השאלה שלי היא איך אתן עושות את זה מבחינת סדר, מה לפני מה ואיך לתווך את זה לילדה

חא מכינה מערכת , יש להם הכל בכיתה או בתיקשמעונה
אם יש לך אפשרות חלק מהימים להחזיר מוקדם ,אצלנו היא עושה שב בצהרון, היא באמת חוזרת מאוד מותשת... וצריך להיות על זה ברגע שהיא חוזרת
זה באמת דפקט של כיתה אאמאשוני

ואני כן רוצה להציע לך חשיבה: למה בעצם חשוב לך שיעורי בית?

תנסי קצת לרדת לעומק, כי כשמבינים מה בדיוק חשוב מוצאים גם איזון נכון.

למשל: חשובה הלמידה. חשוב שתקרא ותכתוב ותדע לחשבן.

השאלה הבאה תהיה: האם בסדר יום הנוכחי היא משתפרת בלמידה ע"י הכנת שיעורי בית?

האם יש דרכים נוספות להשיג את אותה מטרה?

למשל משחקי קריאה בנחת בשבת.

אם חשוב לך שהמורה תראה שהיא הכינה ש"ב, אז שוב האם יש דרכים נוספות וכו'

מערכת אפשר להכין איתה או להכין עבורה.

היא ממש קטנה והבעיה העיקרית היא שככה גורמים לתלמידים לשנוא לימודים. סתם בגלל שמעמיסים עומס לא מותאם בהתחלה במקום לגרום להם לאהוב ללמוד.

זה משתפר אבל בהמשך.

אצלנו רק בא' יש את הקטע הלא ברור שכל שיעור יש ש"ב.

זה באמת ממש עמוס. ממש לא אוהבת את זהיעל מהדרום

לק"י

פרקטית, מערכת אפשר להכין לה. היא תוכל ללמוד להכין בהמשך. לא נורא.

ש.ב.- לא עושים בצהרון?

עונהיהלומה..

מערכת- מסכימה עם יעל אפשר להכין לה והיא תלמד בהמשך

לדעתי כשהיא חוזרת הביתה אז כן לתת זמן להתפרק ולא ישר לחזור על לימודים כי אחרי יום ככ ארוך צריכה להרגיש את הבית ולשנות את האווירה של הלימודים.

אז אפשר לשחק, לדבר ומה שהיא רוצה במשך 30-45 דק

אחרי זה שיעורים, ללמוד למבחנים- כ30 דקות?

מקלחות, א. ערב (או הפוך)  אצלנו כשעה עד שעתיים (תלוי כמה ילדים ואורך המקלחת- מסרך סמיך גזיזת ציפורניים וכו')

שיעורי בית אצלינו גג 10 דקות. והציוד נשאר בכיתהשיפור

לא צריך מערכת.

^^ גם אצלנורוני 1234
גם אצלינו ככה היהאראחרונה
10-20 דק גג
IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
🧡שקדי מרקאחרונה
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..

את אלופה!👑

בע"ה מאחלת שיהיו בשורות טובות!

תוך כמה זמן מגיעה תוצאת בטא בכללית?אנונימית בהו"ל
.
אם עשית מוקדם בבוקר אז בטח תוך כמה שעותירושלמית במקור
לי פעם לא הגיעה התשובה גם אחרי הצהרייםחולמת להצליח

אז הלכנו לאחות והיא אמרה לנו.

לפעמים קורה שיש תקלה באתר.

בהצלחה!

תיכנסי לתוך עמוד הבדיקות כדי לבדוקמתואמת
קרה לי שלא ראיתי תוצאות בעמוד הראשי של האפליקציה, ואפילו עשיתי עוד בדיקת דם - ורק אז גיליתי שהתוצאה מופיעה רק בתוך התיק הרפואי כנשכנסתי אליו...
נכון גם לי קרה פעם עם בדיקה. בדקתי שםאנונימית בהו"ל
קיבלת תשובה? גם אני מחכהירושלמית במקור
תודה לכולכן. טרם הגיעאנונימית בהו"ל
הגיע אלי לפני עשרים דק (שלילי...) אז תבדקי שובירושלמית במקור
חיבוק.לי לא הגיע התוצאהאנונימית בהו"ל
תודה... ובהצלחה.אם לא יגיע בבוקר תתקשרי לאחותירושלמית במקור
תודה יקרה הגיוני שתגיע תוצאה בשישי?אנונימית בהו"ל
אני פשוט צריכה תרופה שמחייבת בדיקת בטא קודם
לא קרה לי אבל הבנתי שייתכן. בכל מקרה תתקשרי לאחותירושלמית במקור
כןניגון של הלב
בגדול התשובה מגיעה תוך כמה שעות מהרגע ששולחים את הבדיקה למעבדה

אצלנו נגיד באים לקחת את הבדיקות למעבדה מאוד מוקדם בבוקר, וכל מי שעושה אחרי לוקחים את הבדיקה שלו רק יום אח"כ...

הגיע לי אחרי יום וחצירק טוב!אחרונה

היה מותח מאוד!!! ואז הגיעה תוצאה גבוהה מאוד (וזה כבר היה חמישי בצהריים אז לא יכולתי לעשות עוד בדיקה...)

אז ביום ראשון כבר הלכתי לעשות אולט' וב"ה הכל היה טוב (ועובר אחד)

אולי יעניין אותך