אל תנסו את זה בבית!יוני
הולך פה שרשור כזה? כל אחד כותב על חוויה במטבח שהוא לא ממליץ לאחרים לעשות.



למשל אני: בשביל הבדיחה אמרתי לבני הבית שאני מכין סושי, הכנתי כדורים מהקוסקוס שנשאר מארוחת ערב ועטפתי אותם עם טונה לא מומלץ!
להכין דג עם רוטב של פסטה (איכס איכס איכס)משיח עכשיו!

ועוד היו לי אורחים

תלוי איזה דג!הקולה טובה

נסיכה אני מכינה עם רוטב של פסטה- ויוצא דליקטס!

שמים בסיר עם המון ירקות והמון דג ורוטב של פסטה ליקוק

קרה למישהו מהבית (ולא לי)אני והוא

בס"ד

 

הכניס אוכל לתנור עם נייר אפיה, אך לא בדק שהנייר אפייה לא יגע בתנור למעלה

והנייר התחיל לעלת באש....

קרה לי יוני
עבר עריכה על ידי yoniSmile בתאריך י"ב בסיון תשע"ד 01:12
ומסתבר שקורה להרבה גברים שעושים צעד ראשון במטבח
גם להרבה נשים מרב.
וגם לילדות לא זהירות (יסודי)95200
לטגן ביצה עם רוטב של קציצה עוגי פלצת
אני לא ממליץ לגלוש בערוץ כשאתה אמור להשגיח
על תבשיל, שלא יישרף...
עכשיו חצי מהפשלות בשרשור הן שלי
להכין טונה במחבת ואז הריח בעעעעעעעעדרךחדשה_

ואני שונאת טונה אז החביתה שלי הולכת לאחרים..בוכה

ומשהוא רציני אין לי כרגע..

להעיף מהיד עוגה שנייה אחרי שסיימתי להכין-משה ר-
אוייש!! נזכרתי!!דרךחדשה_

שמכינים עוגה לא לשים על העוגה מגבת כי אז דורכים עליה באמצעבוכה/צוחק

אואו, זה מזכיר זוועה משבועות האחרוןחיה וקיימת

הכנתי עוגה שמנת מטורפת לחג השכבה הראשונה כבר היתה מוכנה והכל, לא היה מקום על השיש אז ישבתי על הריצפה והקצפתי (המקצף החלבי ידני) משהו דיבר איתי אז הפסקתי להקציף ונעמדתי לדבר, אחותי עברה עם חברה שלה במטבח מת

והופ הרגל שלה בתוך הקערה מת היא מתה מפדיחות מסכנה, אבל הלכה לי העוגה 

 

מסקנה- לעולם על תכינו עוגות על הרציפה, בטח לא כשחברה שלמזלית הגיעה לאחותכם

^^^^^^^^ טראומת ילדותט'
העוגה הכי מוצלחת שיצאה לי בתחילת דרכי במטבח עפה לי לתוך כיור מלא מים וסבון בגלל תנועה לא נכונה שעשיתי

כנראה התגברת על הטרואמה...שמואלג
להכין גלידה עם כריות..נוי לביא

חשבתי שזה יהיה מיוחד ושהבפנים יתקשה כמוו ריפל שוקולד..

יצא מגעיל ממש..

לא מומלץ..

לטגן חמאה... כל הבית סירחון95200
דווקא לחמאה יש ריח ממש טוב במיוחד בטיגון-משה ר-
תלוי מתי.. לא כששוכחים אותה והיא נשרפת...95200אחרונה
להכין שקשוקה עם מלפפונים...בנימינה

טוב, זה היה בשנותי המוקדמות, עוד הייתי ביסודי...

העלית לי חיוך גדול!!!כוכב לכת
להכין עוגה פסחית עם שמן זית

בעעעעעע

אחרי טעימה קטנה הכל נזרק...
נזכרתי בעוד אחד!כוכב לכת
אל תשכחו בטעות את המכסה של הסיר עם הפופקורן!

באנימציה זה מצחיק, במציאות-כואב מאד כשמנסים לסגור וקופצים לך על כל הגוף גרעינים לוהטים...
איזה שרשור ענקנפשי ישובב

(מתגלגלת לי מצחוק)

 

לא כל כך פאדיחה, כי היה טעיםקורץ ובכל זאת: הכנתי עוגיות חמאה והכנסתי בהן חתיכות של קוביות שוקולד ובאפיה הן ממש התקשו בפנים וכל נגיסה היתה מלווה באזהרה שיזהרו עם בשיניים..

 

וכן- ניסיתי להכין סוג של עוגיות ממולאות, וערבבתי שוקולד חלב וחלבה בסיר, אחרי שהומסו מילאתי את הבצק וסגרתי (כמו כיסונים קטנים). באפייה כמובן- הכל נפתח וכל שפע המילוי זרם החוצה בחדווהבוכה/צוחק חוץ מזה שהמילוי לא יצא הכי טעים בעולם...

 

כיף להתנסות וגם סוג של כיף אח"כ "לאכול את מה שאתה מבשל", כפשוטו.. לעיתים - לבדקורץ

להתחיל להכין עוגה שווה רצח, מלאת קומותמקום בעולם

ומגניבה ולא להבין למה אחת מהשמנות להקצפה לא נהיית לך קצפת.. ובסוף להבין שניסית להקציף שמנת לבישול ואיןן בהישג ידך שמנת להקצפה מטורללבוכה

 

לשרוף אורזמאמע צאדיקה
להכוות מאורז בצוואר ! מיסטר דום
לשכוח את הביצים על הגזיוני
לא מניסיון שלי
אבל שמעתי ממישהו שדקה אחרי שנגמרו המים בסיר הביצים התפוצצו ועפו לכל כיוון, מצאו אותן דבוקות לקירות ולתקרה
ט'

מילא הלכלוך - אבל הריח... ה' ירחם מטורלל

 

 

חחח... מניסיון, הריח הוא משהו שאי אפשר לעמוד בואיזו נחמה
אוייי. קרה לי גםם. ברררררמקום בעולם
את זה אנחנו ניסינו...יד_האלמונית

ולא רק פעם אחת...

(פשוט שכחתי שהתחלתי לבשל ביצים.. והלכנו לישון, ובבוקר לא הבנו מה זה הריח המסריח במטבח..

ועוד יותר לא הבנתי למה הסיר של הביצים עומד עדיין על הכיריים, ואין שם ביצים.. אין ביצים בשומקום..

רק אחרי כמה שעות טובות וארוכות גילנו את שאריות הביצים על התקרה, והקירות ולא זוכרת איפה עוד..

 

ואחרי כמה שנים, בדירה אחרת.. זה שוב קרה..

 

ועכשיו בעלי משתדל להיות יותר עירני, כדי שזה לא יקרה שוב..)

רגע, ומה עם האש?יוני
קרה אצל הורי...בעיתה אחישנה

יצאו ליום עבודה וחזרו לסיר מפוחם וריח נוראי.... היה קשה להכנס למטבח הרבה זמן....

^אי אפשר לנשום ככה בביתכישוף כושל

בס"ד

 

שבוע שלם כולם מחפשים תירוצים למה הם חייבים לצאת

לאבא שלי זה קרה עם ביצה במיקרוגל מעפר אני באה
להכין עוגת אבוקדו מוריה בשמחה

למרות שהמתכון נראה סבבה וגם התמונה- אל תנסו את זה בבית !

יש לזה טעם של אגוז מקולקל וצבע ירוק מזעזע.

מניסיון!!!

ובכלל לחמם אבוקדו- בטוסט או עם חביתה- יוצא פשוט זוועה...

 

בהצלחה.

הזכרת לי- גם עוגיות אבוקדו זה לא משונפשי ישובב

באולפנא ניסיתיshiran_dr
ולא מומלץ לחמם ביצה במיקרוגל...
כל המיקרו כמעט התפוצץ לאחר 5 שניות
דווקא עשיתי מלא פעמים בקערת זכוכית ויצא מצויין...מתחברת=)
להחזיק תבנית עם מגבת רטובהמרב.
גם לא קצת רטובה.
זה עושה כוויות. כואבות.

גם אם מבשלים מרק בסיר ענק- לא כדאי לסחוב אותו רותח... זה גם לא מראה מלבב של כוויות...
(ב"ה לא נשארה צלקת מזה רק מהתבניות הרותחות )

אה. ועוד משו לגבי כוויות.
כדאי לשים לב לא לתקוע את היד בלמעלה של התנור. זה גם כואב..
^^^ אחד הכואבים!!מחייכת =)


מה הכי כואב? מרב.
(נראלי המרק. אבל רק כי זה היה על כל היד ממש *עפתי לטרם*.. סתם ככה? נראלי תבנית רותחת עם מגבת רטובה)
ברררררעוגי פלצת
אל תנסו לערבב שמנת או יוגורט לבלנדר פירותאלעד

אל תנסו לערבב מייפל בעוף עם ירקות

אל תנסו לאפות פשטידה בעלת בלילה רכה מידי

אל תנסו להכין פבלובה על חום נמוך

 

ועוד המון..

בעלי היקר שכח להכניס למקררפרח-בר
תבנית של עוף שהייתה בתנור , נסענו לשלושה ימים ומה שחיכה לנו שחזרנו לא ישכח לעולםםםם !!! הריח והמראה מלווה אותי עד היום חחח לצערו הוא נאלץ לנקות את התנור עם אקונומיקה בזמן שאני חיכיתי בחוץ
להירדם לשעותתתאהבה של אימא

אחרי שאשתך מבקשת שתשגיח על המרק שעל הגז.....

 

 

מטורלל

לשכוח סיר חומוס על הגז וללכת לישון לילה...בלהבלה123

קמנו בחמש בבוקר לריח שריפה נוראי. 

הלך הסיר והחומוס.

וחצי שנה חיינו בדירת חדר עם ריח שריפה שלא יוצא בשום דרך.

מהיוםכישוף כושל

בס"ד

 

מסתבר שאין כזה דבר לטגן בצל בטוסט קווץ'

מההה?? דווקא ממש טעים יוצא!מתחברת=)
יו... יש לי הרבהחוזרת

סופסוף שרשור שאני יכולה להיות פעילה בו:

אז ככה:

לא להכין ביצים קשות כשחולים (התוצאה- נרדמתי על המחשב אחרי שניה למלא זמן, והביצה הקשה, שהיתה בסיר מלא מים (כי צפיתי שזה מה שיקרה) נשרפה.

לא לשכוח מרק על הגז (הוא נשרף... מלפני כמעט 6 שנים)

בלזניה- לשים מילוי, אחרת היא יוצאת כמו דיקט, ולא לכולם יש חברה מדהימה כמו שלי שאכלה 2 תבניות אנגליש קייק לבד ואמרה שזה מאוד טעים כדי שלא אעלב (גם מלפני כמעט 6 שנים)

לא להמיס שוקולד ישירות על הגז, הוא נשרף, וגם הסיר (כמעט 9 שנים)

לא לבדוק אם התנור חם עם לגעת בלמעלה ובדפנות של התנור אחרי שבטמפרטורה הראה 200 מעלות (ב"ה אין צלקות)

לא לבדוק חדות של סכינים חדשים על היד (ב"ה ג"כ אין צלקות)

כשהכיור נהיה אדום- זה לא מגניב, זה אומר שיורד דם מהיד, והרבה, אז להפסיק עם השטיפת כלים

כנ"ל הסלט

כנ"ל התפוחי אדמה בשביל הצ'יפס

לא לבדוק אם השמן רותח עם האצבע

לא כדאי לאכול אוכל מקולקל

גם לא למחזר אותו לאוכל אחר

גם לא להשקיע אותו באוכל אחר

צריך לערבב פסטה בבישול (מלפני 5-6 שנים)

4 חבילות ספגטי בסיר לא גדול- נדבקות אחת לשניה (מלפני 4-5 שנים)

חתיכות קטנות של חזה עוף במחבת פסים- נעלמות מהר מאוד, גם כשזה המון, כשזה לפני ארוחת צהריים...

כשיוצאים מהבית לשעתיים וחצי- לא להשאיר את הסיר אורז והסיר אפונה על הגז... זה עלול להישרף

 

 

יש לי עוד, בס"ד בהזדמנות

מצמרררררעוגי פלצת
מה כל כך מצמרר?חוזרת

לתבל בנדיבות ( ובטעות)+mp8
דג נסיכת הנילוס מזרחי- במלאאא קינמון....

(האורחים התלקקו. אני, גם למעלה מ13 שנה אחרי לא יכולה להתאושש מהזוועה...)
להינעל שבת שלמה מחוץ לדירהאני והוא

ואז במוצ"ש לראות שכל האוכל שהיה על הפלטה מערב שבת הפך לגוש פחם...

גם לנו זה קרהשרבוב

שהאוכל נשאר על הפלטה עד מוצ"ש בשעות מאוחרות...

כי הלכנו ללידה ושכחנו

בעלי חזר לבית עם אוכל על הפלטה ושולחן ערוך

זה לא טעות מטבח!עוגי פלצת
הכותבת איננה יודעת לטעות במטבח,
ויש לה מורה מצויין
לנסות להעיף בלינצס שנפל לכיריםת.מ.
עם מחבת ביד.. (התוצאה הייתה מחבת הישר מהאש מונחת לי על היד לא דבר נחמד בכלל..).
גם להכניס את היד לטוסטר אובן לבדוק עם השניצל מוכן כשהתבנית במדף העליון..(התוצאה הייתה כוויה ישירה מהגוף חימום באצבע)
יש לי עוד כמה אל תנסו בעניני כוויות וכו' אבל אחסוך מכם...(יחי הברנשיליד כמעט ואין צלקות גם מכוויות רציניות בהחלט)
שרשור בשבילי.. רק שתמיד בקטעים כאלה שוכחים הכל..נדנדה כתומה.

-להכניס אוכל לתנור וללכת למחשב/לקרוא ספר... נהיה ריח שרוף בכל הבית. לא כדאי

-חביתה עם טונה זה לא טעים גם אם מוסיפים לה בצל מטוגן

-גוף חימום של תנור זה עושה כוויה.

-גם מים רותחים שנשפכים על היד וגם לבדוק אם השמן רותח בעזרת האצבע זה לא כ"כ כדאי...

-סודה לשתיה עושה ת'מאפינס ממש מלוחים, שתדעו! ויותר מידי אבקת אפיה בעוגיות עושה טעם מר ומגעילל.

-נפלאות התנור המעפן>>

שבת משפחתית. אנחנו הבאנו עוף.. מסתבר שעוף שחצי מבושל מתקלקל ממש מהר..

באותה שבת גם הלכ לפח העוגה שהיתה שרופה מבחוץ אבל נוזלית מבפנים..

-כמות כפולה של בצק לבסיס של פשטידה זה לא טעים.

 

המשך יבוא, מינהסתם..

חביתה עם טונה זה לא טעים אבל חביתת טונה זה טעים!יוני
זה חייב להיות טונה בשמן
לערבב את הטונה עם הביצה לפני ולא לשפוך על
וזה הכמויות! רק הכמויות..

ובכל מקרה טעים או לא, לעמוד באיזור הטיגון זה מסריח ובמיוחד היד שמעל המחבת
לי זה אף פעם לא קורה!תחיה דולה
עבר עריכה על ידי תחיה דולה בתאריך י"ב בסיון תשע"ד 19:54

אבל אמא של הבן שלי? תשמעו מה קרה לה...

 

-היה לה פלפל שחור בקופסת תבלינים עם המון חורים גדולים והיא אשכרה ניערה 3 פעמים מעל סיר אורז וקלטה רק כשכל המים היו כבר שחוריםמת בעין

 

-לא מומלץ... להכין עוגת יומולדת מהממת לעצמך ולשים בה יותר מידי סודה לשתיה... לפחות הקרם היה ממש טעיםחצי חיוך

 

באמת, אין לי כל קשר לדברים האלה...

אוהוהו, אני עובדת בשיטת ניסוי וטעיה הקולה טובה

- פעם הכנתי דג עם ירקות ברוטב לארוחה בערב, ואז המשפחה שהזמינה אותנו לארוחה בבוקר- אמרה שבעצם היא לא יכולה ושנבוא בערב. שמתי את הדג על הפלטה עד הבוקר- לא יצא טעים

 

- לשרוף סירים- זה מומחיות שלי (למרות שלאחרונה ב"ה זה כבר בקושי קורה..) אפילו מרקים אני מסוגלת לשרוף מת

 

- לנסות לשים יוגורט עיזים בדייסת קווקר (היה לי מעט מדי חלב, אז שמתי..)

 

יש עוד המון, אבל אני מדחיקה אותם.

מה שכן- בעלי קבע כלל- ניסוי אחד לשבת. כל השאר- דברים שאני כבר יודעת איך מכינים

אם אתם רואים חרק מסויים כמה פעמים בארון של האוכלשוקולד לבן

אל תתעלמו.

סביר שמקורו הוא באחד המאכלים, והוא עלול להגיע לשאר

 

 

שלא תגלו מאוחר מדי שצריך לזרוק את כל מה שבארון 

וגרוע מזה- שלא תגלו אחרי שהכנתם את האוכל שאכלתם מזון נגוע או שלחלופין שצריך לזרוק את כל המאכלים שהכנתם לשבת

מת

הכנתימתחברת=)

סלט חמוצים, שמתי הכל בקופסא עם תבלינים ושקשקתי שזה יתערבב, הכל עף לכל הכיוונים והשפריץ על כל המטבח

 

כנ"ל תפו"א ל - 40 איש בשקית ענק. בד"כ עובד אחלה עד הפעם שהכל עף.מטורלל

להכין קעריות שוקולדאור כחול

זה נשמע פשוט- ממיסים שוקולד, טובלים בלון קטן, כשהשוקלד מתקשה, מפוצצים את הבלון.

 

או.... שהשוקולד חם מידי, הבלון מתפוצץ והשוקולד עף לכל עבר, במטבח המצוחצח לכבוד שבד...

בשום נסיבות - אל!!ט'

אל תעבדו בו זמנית עם בלנדר-מוט ליד מיקסר גדול כששניהם עובדים במלוא המרץ

 

למאית השניה הסטתי את המבט וכנראה הזזתי את היד מעט מה שגרם לחוט של הבלנדר-מוט להסתבך בסיבוב המהיר של המיקסר  - -

הוא נקרע לי מהיד ועף בשמחה ובששון עם כל מה ששני המכשירים עירבבו על כל המטבח-שיש-ארונות-רצפה. ביום שישי. בצהריים.

 

 

אוי ואבוי..משיח נאו בפומ!
אעעעע איך עוצרים את זה???גלוק17
עוגה שרופה...the best

להכין עוגה ולשכוח אותה בתנור לכל הלילה... חחחח! ב"ה לא קרה כלום חוץ מזה שהיא נהייתה פחם...

להחליט שיש טעות במתכון, ואני יודעת יותר טוב...דינה ל.

(חייבת לציין שהייתי בת 12 אז, ובכ"ז...)

 

החלטתי שיש טעות במתכון,

התוצאה היתה שהיו 5 כוסות סוכר ב"עוגה" ואפס קמח מת

לא לראות סרט תוך כדי הכנת עוגהאני7

ככה שפכתי את המים על הנפה עם הקמח . (טראומות ילדות ) 

להזיז עם הרגל סיר עם מים רותחיםtx,rxukyi

כשקצת ממש משפריץ על הרגל...

הדיכאון זה שהרבה יותר קשה לשמור שכוויה באצבעות הרגל לא תיפגע יותר... כואב.

להכין חמין דקה לפני שבת לכבוד השוויגערמשפחת הדובים

ואז לשכוח לכבות את האש, להניח מעל הכיסוי של התנור את הפלטה,

לגלות את זה ביום ראשון ואז כשמורידים את הפלטה ומכבים את האש מכסה התנור התפוצץ....

עצבני

 

(למזלנו זה קרה אחרי 2 דקות כשלא היינו ליד התנור...)

או-הו!תולעת השני

לא להכין קפה עם יוגורט במקום חלב. (לא אני הכנתי!!! הכינו לי...)

 

לא לפתוח בקבוק קולה חצי קפוא. (התקרה לא סלחה לנו עד היום, והיא בגובה 4 מטר...)

 

כשכתוב במתכון לשם נייר אפייה עם קטניה יבשה על בצק לטארט, לא להתווכח עם המתכון. (הדפנות נפלו והתחתית התנפחה)

 

לא לנסות לבדוק מה שלום הפיצה בטוסטר-אובן בלי כפפות, ועוד בבית של קרובי משפחה. (לאצבע ולבת הדודה, שלום.)

 

לא לשם קינמון במרק בצל. (לא אני שמתי!!! אבל הייתי עדה לטעות הזו)

 

לא לערבב תכולה של מחבת טפלון עם כף ברזל.

 

לא לשכוח לכתוב את המתכון כשממציאים מאכל חדש והוא יוצא נ-ה-ד-ר! (עד היום אנחנו מנסים להמציא אותו מחדש...)

 

 

 

שרשור נהדר!

האחרון קורה לנו קבוע!ת.מ.
חח לא לאפות אבקת קקאו-זה הופך לגחלים לוחשות:מומין אמא2

הכנתי לבעלי הפתעה קטנה שנרשמה ככישלון

קישטתי בננות עם שוקולד ומלא קקאו מסביב והכנסתי לתנור שימיס את השוקולד

וואי וואי מה הלך בתבנית איזה עשן חחח 

להכין עוגה עם חצי בקבוק שמן קנולה ואז לספוג אותו ע95200

עם חצי גליל של נייר מגבתצוחק

 

זה היה בכיתה ב' ניסיתי להמציא עוגה... לא כ"כ הלך אבל עכשיו אני ממציאהחיוך גדול

אף פעםםם לא ללכת כשהתחלתם להשחים בצל בשביל שקשוקהמקום בעולם

התוצאה: פיח ותמרות עשן בכל הבית חושף שיניים
 

שירשור מצחיק!נולאית
בס"ד


אללל! תכינו עוגה במיקרוגל!!
למה? מאז שהתקלקל לי התנור אני עושה את זה מלאחילזון 123

ויוצא מצויין.

רק צריך כלי מתאים. וזה טוב רק לעוגות בחושות פשוטות. רצוי עוגת שוקולד.

טוב אצלי לא יצא משהונולאית
בס"ד


כשהייתי יותר קטנה ולא ידעתי להשתמש בתנור

אז הייתי עושה 'ניסויים' וכמה מהפעמים שניסיתי להכין עוגה במיקרוגל זה יצא נוראא!

כנראה לא ידעת גם להשתמש במיקרוגל....אור כחול
בתחילת דרכי במטבח..חול בגרביים

הכנתי חמין לשבת ממתכון מספר, ושמתי קינמון- יצא נורא, במראה(הצבע..) ובטעם.

 

הכנתי מרק בצל, שוב ממתכון עם רוטב סויה במקום אבקת מרק בצל, יצא מזעזע...

 

ואחותי- תיבלה ככה טוב סלט כרוב- שמן, לימון מלח, והרבה פלפל שחור.

כשהתחלנו לאכול- זה היה קינמון-במקום הפלפל!! שפנו הכל וסיננו, ועדיין היה לזה ארומת קינמון.. מבאס..

הכנתי מטבוחה.. למשפחה אשכזניייתת.נדנדה כתומה.

ושמתי פלפל חריף שלם.

על כמות פיצית בערך של מטבוחה..

לדעתי יצא טעים. אחרים לאממש היו מסוגלים לאכול מזה בלי להיחנק

 

א-ל תכינו אטריות במיקרוגל [אטריות סבתא כאלה..]

אח"כ שעתיים קירצפתי אותו

 

בכתה ד'-

הכנתי מרק משקית כזאתי [לא נמס בכוס, אלה שהם 4 מנות בשקית ומבשלים אותם..]

ותוכדי שמרתי על אחותי, שהיתה בת שנה..

בטבעיות עירבבתי לה מרק עם דייסה, כדי שתאכל גם..

מיותר לציין שזה היה נוראי..

 

של אמא שלי-

היא קראה איפשו שאם מוסיפים חמאת בטונים למרק כתום זה יוצא עם ארומה מיוחדת.. 

יצא אממ.. מעניין מרק במבה שכזה

לשכוח תפו"א בתנור לכל הלילה פלספנית

בעזהי"ת

 

לזכותי יאמר שזה היה בתחילת ההריון.

הלכתי לישון מוקדם, לפני שהם היו מוכנים, והוא ישב בסלון- ושכחתי להגיד לו לכבות את התנור מתישהו-----

וקמתי בשש בבוקר לריח שרוף

אין לך טיימר?? ט'
לפעמים הטיימר נכנס לתוך החלום..נדנדה כתומה.

ואז לא עוזר ששמתי טיימר

 

וככה נשרפו אורז, ועוגה, ועוד משו..

 

[בעצם, התכוונת לטיימר שמכבה ת'תנור?]

לא, אין פלספנית

בעזהי"ת

 

בד"כ אני זוכרת..

כאילו בכל זאת, התנור עושה אור! והולכים לישון כשהכל חשוך! אז קשה לפספס..

 

אבל הוא בן

 

אז שימי טיימר בפלאפון. מנסיון - זה עובד.ט'
מנסיון-לא תמידנדנדה כתומה.
בחיים לא! בחיים אל תנסו להוציא תבנית מהתנור -מרוץ החיים

עם היידים...

לא יודעת מה עבר עליעצבני

 

(מזל שזה היה תנור של פסח, ככה שזה לא היה כזה נוראצוחקצוחק)

טרי מהערבחוזרת

לבדוק שהמים באמת רותחים עם היד

חום שהיד סולדת בו נולאית
אשכרה חוזרת
נזכרתי בעוד משהוחוזרת

לא לנסות להמיס חמאה עם הנייר כסף במיקרוגל, וגם לעטוף בשקית לא עוזר (ואו!!! זה ממש שנים...)

מה שכן מלחיץ כל הסיפורים פה על הגז-משה ר-

צריך להיזהר בזה מאד, במיוחד בישנים שכשהגז היה נכבה הוא היה מתחיל לדלוף..

לא לפתוח סיר תוך כדי בישוליראת

ליד מחבת רוחשת שמן... טרי מהיום נכוותי קלותעצוב

לא לשים עוגה במקרר ואז להתפלא למה היא לא אפויהבת 30

אבל באמת, זה קורה רק לנשים בהריון...

טרי מיום שישי - בחיים לא קרה לי דבר כזה ט'
הכנתי בצק לעוגות שמרים ובמקום כוס סוכר וכפית מלח שמתי כוס מלח וכפית סוכר

מסקנה: לעולם לא להעמיד מלח וסוכר באריזה המקורית אחד ליד השני
זה מ ב ע ס..יעל מהדרום
אוי. איזה באסה...חילזון 123
הבאסה הגדולה יותר - - -ט'

זה להביא עוגה כזו לשבת לחמותי היקרה מסמיק-מוציא-לשון

 

זה באמת יותר נורא..יעל מהדרום
אוי לא, פאדיחות תחיה דולה


טוב עכשיו ניצחת... חילזון 123
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך