ידועה הבדיחה על עדה מסויימת שאוהבים אבטיח כי יש בו גם אוכל גם שתיה וגם פיצוחים למנה אחרונה.
אז תאמינו או לא אבל את הקליפה של האבטיח אפשר לנצל להכנת סוכריות:
לאחר חיסול האבטיח מורידים מהקליפה את כל השאריות של הדום וחותכים אותה לקוביות. מרתיחים את הקוביות במים לכחצי שעה ומסננים.
בנפרד, שמים בסיר 7 כוסות סוכר ו2 כוסות חומץ (לדעתי אפשר אפילו קצת פחות חומץ) 5-6 ציפורן שלם ומקל קינמון 1. מביאים את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם ואח"כ יוצקים את התערובת על הקליפות אבטיח.
נותנים לזה לנוח יממה במקרר ואח"כ מוציאים את הקליפות ומרתיחים שוב את הנוזל בנפרד ושוב משאירים יממה במקרר.
חוזרים על התהליך בפעם השלישית ולאחר היממה השלישית הסוכריות מוכנות לאכילה.
בתיאבון.


)
)

