לסלוח..?בן של מלך
ב"ה
לסלוח זה אנושי?
או שלסלוח זה טיפשי?
לסלוח זה יהודימופים

אצל הגויים אין סליחה

(מפורש בהלכות יום כיפור)

לעע. הם נוטרים עד כלות ימיהם.דינה ל.
איזו הכללה טיפשית.
רמב"ם הלכות תשובה פ"ב ה"ימופים

אסור לאדם להיות אכזרי ולא יתפייס אלא יהא נוח לרצות וקשה לכעוס ובשעה שמבקש ממנו החוטא למחול מוחל בלב שלם ובנפש חפיצה. ואפילו הצר לו וחטא לו הרבה לא יקום ולא יטור וזהו דרכם של זרע ישראל ולבם הנכון אבל העובדי כוכבים ערלי לב אינן כן אלא ועברתן שמרה נצח. וכן הוא אומר על הגבעונים לפי שלא מחלו ולא נתפייסו והגבעונים לא מבני ישראל המה:

גם הרמב"ם והפסוק עשו הכללה טיפשית?

לסלוחנקודה טובה
מבחינתי זה יכולת אדירה.
זו שאלה מתריסה!גוונא

מה הוא נקרא חנון, אף אתה היה חנון; מה הוא נקרא רחום, אף אתה היה רחום; מה הוא נקרא קדוש, אף אתה היה קדוש.

זו חוצפה ועזות מאדם מאמין לצפות מהקב"ה שימחל לו על חטאיו, בעוד שהוא עצמו לא רואה צורך למחול לאחרים.

אולי הוא לא מצפה שיסלחו לו?באג2000

אם אני עושה משהו לא בסדר במזיד- באיזה זכות אני יכולה לבוא ולבקש שיעבירו לי את זה?!

אני לא מאמינה שיש לי זכות כזאת. 

אבל גם כשמישהו פוגע בי במזיד אני חושבת שאין לו זכות לבוא ולבקש סליחה. 

וחוצמזה, סתם כי זה קשור לנושא ובא לי לצטט- ראיתי פעם על כריכה אחורית של ספר משפט כל כך נכון- 

"על פגיעות קטנות כל-כך קל לסלוח, אבל כמה שהסליחה נצרכת יותר- היא הופכת לפחות אפשרית" (לא ציטוט מדוייק,אבל זו היתה רוח הדברים)

--

[על שוגג לעומת זאת, אני חושבת שיש הגיון בציפיה לסליחה. גם בין אדם למקום, וגם בין אדם לחברו] 

ועוד ציטוט- תרגום של פתגם גרמני (כי הייתי חייבת)- 

"סלח לאויבים שלך, אבל לעולם אל תשכח את שמותיהם."

זו לא זכות, זו חובהגוונאאחרונה

והעמדה שאת מעלה כאן לא עולה בקנה אחד עם ההשקפה וההלכה היהודית. ואמת ויציב ונכון, ה'תשובה' הוא אחת הזכויות הגדולות שנמסרו לאדם. ומשנמסרה, מחובתו של האדם לעשות תשובה (ואולם קיימים דברי המנחת חינוך, מצווה שס"ד, וכן החילוק בין 'וידוי' ל'תשובה' ואכמ"ל).

לסלוח זה חיובינועם ה
לשכוח זה טיפשי

תסלח אבל תלמד להבא.
לא בכל מחיר,כמוני כמוך

לסלוח מתוך נקודת הנחה שהסליחה תיצור שיפור למצב ממנו הגיעה - מעולה,

אם הסליחה תביא אותך למצב של השפלה - לא ולא.

בהצלחה.

לסלוח זה לדבוק בדרך ה'עדידפ
וכשהאחר לא מבקש סליחה?בן של מלך
לסלוח למישהו אחרנועם ה
זה הטובה הכי גדולה שאתה יכול לעשות לעצמך.

רק חשוב לשים לב לא לצאת סמרטוט (כדברי בעלה של המחנכת שלי)
גם אזעדידפ
כשאתה כועס או נוטר טינה אתה פוגע קודם כל בעצמך
לסלוח כאשר צריך ויש מקום לסלוח.ותן טל

לא לכל דבר צריך אוטומטית או אפילותוך זמן לסלוח - אבל בהחלט ייתכן שזמן עושה כאן עבודה ומה שכעת לא נכון לסלוח עליו אם לא נעשתה עבודה בשביל הסליחה מצד הפוגע - בעתיד כן יהיה נכון לסלוח גם אם לא ביקשו סליחה.

בכל מקרה, עקרונית אדם שאומר קריאת שמע על המיטה כל ערב, אומר שם בין היתר שהוא מוחל לכל מי שפגע בו, מלבד עניין כספי שאם יש למישהו קטע כספי מולו ועשק אותו או חייב לו וכו', ולא מחזיר - הרי שלמרות שעל עצם הפגיעה הוא מוחל, מה שהוא יכול להוציא ממנו מבחינה ממונית, הוא לא מוותר על זה.

לאור האמירה הזאת, יייתכן שאם אדם באמת מתכוון אליה, הרי שלמעשה הוא כל יום מחדש סולח על הפגיעות שפגעו בו. אפשרות שנייה היא שיש פגיעות "חמורות" יותר, שהן כאילו "לא נכללות" באמירה הזאת - ועליהן צריך לסלוח בנפרד.

כמובן שכל הדברים שאמרתי כאן הם בנוגע ליהודים בלבד, בנוגע לגויים מין הסתם שכל העסק יהיה שונה.

בכל מקרה - לסלוח זה אכן אנושי, אבל במקרה שהפוגע לא מראה שום נכונות כלשהיא להתנצל ולחזור בו מהפגיעה, הרי שלא בטוח שחכם להראות סליחה כבר על ההתחלה - כי זה יפגע בך לעתיד לבוא, מול אותו אדם שיראה בך "פראייר".

וכמובן שאם הצד הפוגע מגיע ומתנצל וחוזר בו ומראה חרטה גמורה - גם אם הפגיעה מאוד מאוד גדולה, זה אדיר אם הנפגע ימחול ויסלח בלב שלם - וזה ממש לא יהיה "מעשה טיפשי"

לסלוח זה חסדמאמע צאדיקה
תלוי מקרההרועה
בהכללה אפשר לומר שבמקרים בהם אין לך מה לעשות לגבי המציאות לסלוח מאפשר לך לעשות משהו לגבי התפיסה שלך את המציאות.
לפגוע ולהיפגע זה אנושי, לסלוח זה אלוקיברוךש

אבל אסור לבלבל בין עולמות ונפשות. 
אין הסליחה מתאימה או נכונה תמיד. זה תלוי מאוד בנסיבות הייחודיות וכמובן שגם בדרך.  
זה מזכיר לי את מה שאמר פעם רב יעקב בישיבה על מכירת יוסף והאחים וגירוש גוש קטיף. 

לסלוח זה אנושי, מעורבת בזה שיכחה.דינה ל.
לרוב הכעס מתפוגג ונעשה לא רלוונטי. זה סופר אנושי.

אא''כ מדובר בפגיעה רצינית, או בבגידה, או משהו שהוא עוול כה גדול עד שאי אפשר להעביר את זה.
יהודי צריך לסלוח למרות שזה קשה לפעמים.*שלי*
תראה..זה נורא תלוי במקרה..שלוות עולמים.
אבל אם מדובר על מקרים לא קיצוניים, אז לסלוח זה לחלוטין אנושי ויותר מכך, זה בריא.
אני יודעת עד כמה זה קשה לעיתים..
זה יכול להיות מרגיז, לא קל ואולי אפילו מתסכל, אבל זה שווה לך את זה. בזה שאתה מתחפר בזה, שומר טינה וכדומה אתה בעצם מוסיף לעצמך מכאוב ושוקע בעלבון יותר ויותר.
ושוב, אני מדגישה, תלוי מה המקרה כמובן.
אני מדברת על מקרים שלא חריגים או קיצוניים אלא שמתרחשים ביומיום.

אני זוכרת שהייתה תקופה שפשוט לא ידעתי מה לומר בקריאת שמע.
בקטע שכתוב "הריני מוחל וסולח.." ואם אני לא?
אבל אז החלטתי ש"מה הוא חנון ורחום אף אתה היה חנון ורחום".

לסלוח זה ללא שמץ של ספק עבודת המידות..
וכשאתה מצליח באמת למחול, אתה מרגיש הקלה, ומתחיל להמריא

בהצלחות.
לסלוח זה אלוקי. למה-סוג'וק
אף אחד לא באמת יכול לפגוע בנו
כשאדם פוגע, הוא פוגע במה שהוא רואה מולו, לא בנו

כפי שאמר ר נחמן שהוא מבין את מתנגדיו ושאם הוא היה הם, גם כן היה מתנגד, כיוון שהם לא מתנגדים לו, אלא הם מתנגדים למה שהם חושבים עליו ולמה שהם ציירו לגביו
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.אחרונה

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך