וואו זה היה מפחיד..
"אני שונא 2 דברים בתחבורה ציבורית.
את התחבורה ואת הציבור"
ומה קרה?אושר תמידי
בקצרה
אושר תמידי
חח, אממ, בסדר.בקצרה
b.n
דינה ל.
מרדכישהאוטובוס לא אמור לעצור בה. אחרי שהנהג סרב להוריד אותו שם הוא פשוט ניפץ את הדלת וברח![]()
x 100000000מוריה.ר =)
תחיה דולה
מה לעזאזל?! (פעם שלישית שאני צוחק מזה)בקצרה

יטבתה

עם הכתפיים, עם כל הגוף. הוא נקרעעעעע מצחוק!!!!!!! הוא תיעד את כל האירוע כאילו???/!?!
, ואף אחד שם ברביעה החדשה לא קולט מה מצחיק אותי- וכולם מצטרפים ונקרעיםםם מצחוק עליייי.ולשמח את לבבה 
נו נו, לכל דבר יש סיבה.. ![]()
לחרות מול המחשב של המכללה
מביך, יש כאן בנות..
הודעהסליחה שאני מגעילה אבל נועם הזכרת לי סיפור שחברה שלי סיפרה שקרה לה, היא ישבה באוטובוס והרגישה גם כיסא רטוב, אממה זה לא היה מים... רק כשהיא הגיעה הבייתה היא קלטה ריח מוזר שבא ממנה... ![]()
כנראה שלאנשים יש שלפוחית רגישה מדי.
אוטובוסים מועדים לפדיחות...
רק לפעם הבאה (שלא תהיה בעז"ה..)
כל הזמן לשנן לעצמך בראש, אפילו לדמיין את זה- כשמישהו מטריד אותך- לצעוק\להגיב.
התגובה הטבעית שלנו היא לקפוא (עניין פסיכולוגי-אבוציונאלי משהו) וצריך להתאמן מוחית כדי שהתגובה הטבעית שלנו תהיה- להגיב.
במקרה כזה- לצעוק עליו "תרחק ממני!", לתת לו בעיטה, אפילו רק להתרחק ממנו.
פשוט לשנן לעצמך ולחשוב על זה בינך לבין עצמך, לדמיין איך מישהו מטריד אותך ואת צועקת עליו ומביישת אותו.
(ואני אומרת את זה בתור מי שגם הוטרדה- ושתקה. אני ממש מבינה מאיפה זה מגיע. ואני אדם אסרטיבי באופיי..)
ואז הוא עבר ונמרח על מישהי אחרת..
פשוט גועל
גם לאחותי זה קרה עם סודני אחר ..רק שהיא צעקה עליו והוא ירד מהאוטובוס בריצה שילכו לעזאזללל
שהיה לה בחילה בנסיעה, והאוטובוס עצר ברמזור
והיא היתה צריכה לרדת מיד אחרי הרמזור, והיא היתה צריכה להקיא
אז היא ביקשה מהנהג (הערבי) לפתוח את הדלת כדי שתקיא בחוץ
והוא לא הסכים
אז היא חזרה למקום והקיאה בתוך שקית
אמרתי לה אחר כך שחבל שהיא לא הקיאה על הנהג
פעם נסעתי באוטובוס (כמה מפתיע..) וישבתי בספסל של 2 ושמתי את התיק במושב לידי.. אח"כ באה זקנה ונתתי לה לשבת והשארתי את התיק בספסל לידה.. הנסיעה הגיעה לתחנה הקרובה וכשבאו לצאת מהתחנה פתאום הנהג אומר ברמקול לצאת כי יש חפץ חשוד באוטובוס. אז בתומי לקחתי את התיק שלי מליד הזקנה וכמו כולם התחלתי לצאת.. רק הקטע הוא שלקחתי את התיק כולם מתחילים לצעוק עליי מה אתה משוגע?. חפץ חשוד אל תיגע וכו' וכו'.. ואז רק קלטתי שאפחד לא טרח לשאול של מי התיק וחשבו שהוא חשוד.. קיצור חצי מהנסיעה בהמשך הייתה זקנה (לא ההיא אחת אחרת.. שהתחילה לתת לי מוסר כמעט כל הנסיעה שסיכנתי אותם...
אני רואה כולם פה נלחצו מזה..
הוא עצר באמצע הצומת לא היה מסוגל להמשיך אפילו חמש מטר לתחנה שאחרי הצומת, כמה אנשים הורידו אותו החוצה למדרכה והתקשרו להצולה(חרדים..).
המזל שזה היה בצומת של מתקן אדם אז הגיעו מייד שלושה רופאים צבאיים וטיפלו בו..
אנחנו עלינו על האוטובוס שאחריו(שגם התעכב הרבה זמן בגלל שהנהג היה צריך לדווח לחברה על הסיפור.
ומרוב עצבים נראה לי כימעט חטף התקף בעצמו).
שהיינו בטיול מטעם הישיבה בבין הזמנים בנחל,
והיה שם קבוצה אחרת, ונסחפתי עם המים ונזרקתי על בחורה אחת שהיתה בקבוצה השניה
![]()
(אבל לא התייחסתי, פשוט המשכתי הלאה, כך שאולי זה פחות נורא)
מי היה נותן לנו חליפתו? מי היה נותן לנו תמורתו?
מופיםלא נראה לי שהיא היתה דתיה בכלל
וזה בסדר, לא הייתי בסכנה, סתם נסחפתי בלי אפשות לעצור, אבל המים לא היו עמוקים

כמה נערים שהתלהבו שהצליחו להשיג גז מדמיע. הם החליטו לנסות אותו בתוך האוטובוס.

כמה הזוי אפשר להיות?!מופיםהנהג עצר בתחנה, ורצה להוריד את מי שריסס. לא נראה לי שהוא הוריד אותם בסוף כי הם לא הודו בזה. בינתיים האוטובוס התאוורר והנסיעה נמשכה. ומה שחשבתי לעצמי היה בערך "נו טוב, כבר שנים של נסיעה בקו הזה. סוף סוף קורה משהו קצת מעניין".
ונסילדעתי הדאורדורנט ספריי צריך לצאת אל מחוץ לחוק , כל פעם שמשפריצים אני צריכה משאף![]()
פעם הרגשתי שנוגעים לי בשיער,חשבתי אני מדמיינת,הסתובבתי וראיתי בחור שבאמת מרשה לעצמו לגעת לי בשיער קמתי ועברתי מקום.
מקרה אחר ממש הזוי,היתה אישה אחת שישבה ליד מישהו ונתנה לו נשיקה על הלחי ואמרה משהוו ברוסית
ואז הוא קם וצעק מספיקקק כבר ועבר לשבת במקום אחר,בהתחלה חשבתי שזה בעלה ושהם רבו או משהו
אבל אז אני שמה לב שהיא מתחילה לדבר לעצמה והיא שיכורה פתחה את התיק והיו לה מלא בקבוקים ריקים של בירה
, היא קמה והיא מתחילה להתנדנד כמעט נפלה,והנהג צועק לה תשביי תשבי עד שאני עוצר בתחנה.
ואז איך שהנהג עצר בתחנה ופתח את הדלת היא נפלההה על הריצפה וכל הבקבוקים נפלו לה מהתיק,עוד שניה היא פתחה
את הראש כולם צרחו וירדו לעזור לה..
על הסיפור השני.פנסאי
מישהי סיפרה לי פעם שגם לה ניסו לעשות את זהלבי ובשרימה נסגר עם אנשים?!?
וכשזה קרה לי גם אני ישבתי במושב אחד לפני האחרון..![]()
למה לא הזמנת משטרה?!!
שהיה לה שיער ארוך שמה אותו מעל המשענת לאחורה ונרדמה
פתאום היא התעוררה עם שיער קצר....
נקודה טובהנראה לי מעכשיו אני אחזיק את הקוקו כל הנסיעה חחח![]()
הסתבר לנו בתחילת הנסיעה, בשעה 11/12 בלילה בערך (נסענו ממכתש רמון לכיוון צפון...נסיעה של לפחות 3 שעות), שהנהג כבר היה היום משהו כמו 15 שעות על הכביש (אל תשאלו אותי איך - הסדרן שלו עבריין, זה התשובה כנראה).
הרב שלנו חטף פיק ברכיים, ולמרות שהיה מת מעייפות, דאג לשבת לאורך כ-ל הנסיעה לידי הנהג ולהעסיק אותו בדיבורים כדי שלא ינמנם חלילה על ההגה.
נראה גמור מעייפות.
אני תכננתי לישון כל הנסיעה, אבל...
כל הזמן הסתכלתי עליו דרך המראה שמולו, לוודא שהוא ער, ומתישהו הוא באמת- ניקר...!
הייתי בלחץ נוראי אבל לא היה לי מושג מה לעשות (התבגרתי מאז... מסוכן לא להגיב)
כנראה שלא רק אני שמתי לב,
נוסע אחד התיישב במושב ליד הנהג והתחיל לדבר איתו כל הדרך בקולי קולות,
אין לי מושג מאיפה היו לו כ"כ הרבה נושאים לשיחה....
80 יום באוטובוס רק בתיכון (חשבון פשוט)
בקו לא רגיל, שיש בו הרבה אנשים הזויים, ובעיקר אנשים משועממים
יש לי ערימות. ערימות של סיפורים. אחד יותר הזוי מהשני.
הסיפור הכי מיוחד - כשהייתי שישיסטית, ישבתי ליד אישה. שדיברה בטלפון ב"קודים".
ואני הילדה-הנראית-תמימה-אבל-זאת-חתיכת-אשליה, הבנתי שהיא מדברת על הפלה.
אז דיברתי איתה על זה, סיכומו של דבר אחרי כמה חודשים ראיתי אותה בקניון עם בטן, ואחרי עוד כמה חודשים נפגשנו שוב על הקו עם תינוק קטן 
סתם, פשוט כותבים קרו, לא קראו..
לא נורא.
לפני בערך שלוש שנים.
נשארתי הנוסעת האחרונה על האוטובוס. הנהג עוצר באמצע המסלול, יורד מהאוטובוס וסוגר את הדלת.
הייתי מדיי בהלם כדי לומר משהו - עד שקלטתי מה קרה הוא כבר הלך...
נראה לי שפשוט חיכיתי.
אחרי נראה לי עשר דקות או יותר, הנהג חוזר עם אוכל שקנה במסעדה סמוכה, נכנס לאוטובוס, אוכל וממשיך לנסוע בטבעיות...
מגיעים ליעד. אני מתכוננת לרדת. הנהג המום: היית כאן כל הזמן? כשירדתי לקנות אוכל?! למה לא אמרת?
בהתחלה לא הבנתי מה הוא רוצה... בסוף קיבלתי מנה פלאפל 
פנסאי
יוצרתקו חצות תל אביב אילת, כבר נישמע מלחיץ נכון?
הייתי בערך בין הכיתות ד-ו, לא זוכרת במדויק יחד עם אבא שלי(לא לבד! חס וחלילה!)
ובתחנה המרכזית שם היה גבר, אולי בן 30-40 עם שמלה פרחונית ומשקפי שמש (כאילו הוא נימצא בהוואי)
צחקתי לעצמי על איך שהוא ניראה, ואני זוכרת שבכל זאת התפללתי שהוא לא יעלה לאוטובוס שלנו, הוא היה ניראה פשוט מלחיץ!
וכמובן תמיד מה שאני מבקשת קורה ההפך
סתם..חס וחלילה
והאיש המלחיץ עלה לאוטובוס שלנו!
אבי ואני ישבנו במושב הכי קרוב לנהג אבל כאילו לידו.
לגבר ה"משוגע" לא היה מקום לשבת, וכל הנסיעה בזמן העצירות (היו שני אוטובוסים באותו הזמן) שני הנהגים התמסרו עם האיש הזה, כי באמת לא היה נחמד להיות אתו באוטובוס!
הזמנו כמה פעמים משטרה, היא באה, עצרנו, לא עשו כלום, המשכנו בנסיעה..
אחרי לא יודעת כמה זמן אבא שלי נרדם (אני פחדתי, ובצדק!) הבן אדם ניסה להגיע לפטישים שליד הדלת אבל כשאבא שלי ישן הוא "פרס" את הרגליים שלו
אז הגבר לא הצליח להגיע לפטישים (שמן הסתם רצה להרביץ אתם לנהג..
) אבא שלי התעורר מיזה ואחרי כמה דקות ירד תאילנדי אחד באמצע שום מרום (אין לי שמץ של מוסג למה) והנהג שלא יכל ליסבול יותר את הגבר הזה הוריד גם אותו באותה תחנה, ואיחל לו ש"התאילנדים יואכלו אותו!"
וזהו..נסענו וברוך ה' הגענו בשלום! אבל כן היה מאוד מלחיץ! בוא נגיד שלי יש טראומה מאז
(הרבה זמן לא צחקתי
)יוני

ישב אחד שדיבר עם חבר שלו בטלפון, בערבית.
בין המילים השחיל מילים בעברית-
משטרה/ פשיטה/ יצאתי בזול/ חיפוש/ אתה בא אלי לחגוג? .....................
כל הדרך נערה יהודייה ישבה וצחקה וכו' עם כמה נערים ערבים. נראה שחזרו יחד מהלימודים.
פתאום היה לה טלפון (מסתבר שמאבא שלה):
"מה? היום עשרה בטבת?.... יווו שכחתי, לא צמתי!!" (דיברה באמת בזעזוע!!)
בערך...
אחרי יום מזה כיף עם חברות, חוגגות יומולדת, צחוקים וזה,
אני חוזרת לביתי הנעים,
יורדת מהאוטובוס, נכנסת לתחנה המרכזית..
ופתאום....
התרסקות!
החלקתי על הרצפה! הפלאפון עף כמה מטרים. היה מים ולא שמתי לב, כמובן שקיבלתי מכה וזה כאבבב ![]()
ותוך כדי שאני מתאפקת לעצור את הדמעות בגרון, מהבושה, מהכאב,
מישהווו חמוד ניגש אליי, הושיט לי יד (לא הושטתי לו חזרה.. אנחנו שומרים נגיעה הרי),
ושאל אותי בקול גברי "את צריכה עזרה?"
וכאילו שאני לא מבינה שאני נמצאת בסרט רומנטי, עם לבבות ברקע, אני עונה לא בקול קר, לא תודה.
*קמה, לוקחת טלפון, יוצאת משם*
ואולי זה המיועד?

את פניך אבקשאני רק שמתי לב שהוא לבש חולצת פסים כחולבן.
כיפה לא כיפה, ציצית או לא.. אין לי שמץ... חחחח
אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..
ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים.. מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?
לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++.
אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...
נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...
מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.
נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.
הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה
לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.
עלה 7000+
שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש
לעומת זאת.
אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת.
כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.
אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.
זה תלוי למה את משתמשת...
וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות
אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם
אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל
אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק
אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
ומוסיפים כמה שיכולים
כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה? אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).
אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.
בטח לא 2 שקל..
במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.
נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע.
ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..
פ.א.לא מפחד לדבר בשם עצמו
וכנראה לא פותח פצלש
אבל היום אני כבר רק מפה כמעט
ולא כ"כ משתמש במקורי
היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו
לפני הרבה שנים
מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש
ארץ השוקולדאוי, עלית עלינו🙈
@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.
אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח
הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?
איזה צד עדיף.
זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.
יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.
השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.
קשה להכריע.
ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.
אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...
כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..
אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...
ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?
לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.
יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם
מגבשים וכייפים ששווה לקנות?
תודה
שם קוד,
אליאס,
דיקסיט,
עידן האבן,
טיקט טו רייד,
Robo rally,
The crew,
Avalon,
Shadows over Camelot,
Nefarious,
Colloretto,
סושי גו,
אזול,
Draftasorus
מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂
ממש תודה!
מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)
ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.
תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?
האורך? מספר השחקנים?
טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.
לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4
שם קוד (יש לו גרסה לזוג),
אליאס,
דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),
Avalon,
Shadows over Camelot
סושי גו,
ולא בטוח לגבי Draftasorus
תלוי איזה סגנון אוהבים
בס"ד
שלום וברכה אני מחפש קישור לרשימה הכי מקיפה של מנייני קרליבך או אם מתאים לכם מי שמכיר אשמח שיפרט פה בשרשור
מה שאני מכיר בירושלים יש כמה קריית משה (שגם בבוקר קרליבך שזה מיוחד יפה וקצת ארוך) ,
כמה בנחלאות מעיינות, קול רינה , בקטמון יקר , בכותל ואולי עוד כמה.
יש בגבעת שמואל את המניין המפורסם של לכו נרננה
בצפת יש כמה אני מכיר את בירב שממש צפוף ומיוחד שם.
אני מכיר שיש הרבה ישיבות שעושות קבלת שבת קרליבך מרכז בית אל רמת גן מניח שיש עוד הרבה שאני לא מכיר.
מחפש קהילות נוספות בערים ובישובים שעושות קבלות שבת קרליבך שיש אווירה של שירה חזקה ונוצר משהו מיוחד.
ועוד משהו קצת יותר נדיר קהילות שעושות בבוקר מניין קרליבך כמו בקריית משה למי שמכיר .
אשמח לשמוע.