1. איזה תבלינים יכולים להחליף אבקת מרק, כך שבאמת יתקבל הטעם העשיר שאבקת מרק מוסיפה לכל מאכל שמוסיפים אותה? כולל אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטומט, בעלי לא רוצה אפילו את זה.
2. ושאלה ספציפית יותר: איך מכינים אורז צהוב וקוסקוס צהוב טעימים? הבן שלי כל הזמן מבקש שאכין את זה "כמו במועדונית." אני כמעט בטוחה שזה יוצא לקייטרינג של המועדונית צהוב וטעים כי 99% שהם מוסיפים אבקת מרק עם מונוסודיום, וכורכום. אבל אני מחפשת תחליף לאבקת מרק! אני יודעת שהמונוסודיום נותן את הטעם הזה שכ"כ הרבה אוהבים. אבל זה פשוט לא בריא. והצבע הצהוב - כנראה שזה כורכום. אבל ראיתי שכורכום לא עושה לי טוב בבטן. אבל אני מוכנה לבשל עם זה, בעיקר לילדים. וחוץ מזה, האם זה באמת רק כורכום שצובע בצהוב? אין תבלין טעים אחר שצובע לצהוב?
3. באופן כללי אני כבר מזמן מנסה להעשיר את הבישול שלי בעוד תבלינים ועשבי תיבול. הקבועים במטבח שלי זה: מלח כמובן, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, קינמון, ציפורן, זנגביל, שום, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע. רוצה לבשל טעים וביתי, כמו הטבחיות במעונות ובצהרונים! [שזה מגוחך, במעונות יוצא להם יותר טעים מהביתי שלי, אוף!] איזה תבלינים כדאי לי להוסיף? מה מעשיר מאכלים בטעם? מה הופך אוכל לטעים לילדים? תודה.
)
)