זוג התגרש, ולהם תינוקת קטנה
לאחר כמה חודשים האשה התחתנה ונכנסה להריון וילדה עוד בת
והילדות גדלו - הבכורה בת 11 והשניה בת 10
יום אחד חוזרות שתי הבנות מבית הספר ומספרות לאמא שיש חוג שווה שנפתח והוא עולה 250 שקל לחודש
אז אמא אומרת שהיא תדבר עם אבא (הבעל החדש) ונחליט יחד
בערב האמא מדברת עם בעלה, והוא אומר לה שאין מצב, יש קיצוצים בעבודה, אין עכשיו אפשרות להוציא כסף על מותרות, והילדות יתגברו
ואז האמא אומרת - מילא הבת המשותפת שלנו, אבל על הבת הבכורה הרי אני מקבלת מזונות, אז מה אכפת לך?
אז הוא מסכים
והאמא שולחת לגרוש הודעה שהיא רושמת את הבכורה לחוג, והוא צריך עכשיו לשלם עוד תוספת של 250 שקל על חוגים
ואז הוא מתקשר אליה ואומר - תשמעי יש לי עכשיו קיצוצים בעבודה, בוא נוותר על החוג הזה
והיא עונה - מה פתאום, זה הבת שלך!, קח אחריות! הבאת אותה לעולם בשביל לא לדאוג לה?
והרוחות מתלהטות, והם מגיעים לבית הדין לדיון, ובית הדין מצדיק את האשה,
וכשהגרוש שואל - "אבל מה פתאום שאני אתחייב, הרי זה לא היה בהסכם גירושין", אז הדיין מסביר לו שזה לא קשור לגירושין, וזה בכלל לא תביעה של האשה, אלא חוב אישי שלו. יש לך ילדה, היא עניה ואין לה כסף, ואתה מחויב לתת לה מה שהיא צריכה מדין צדקה, וילד צריך לצורך הבריאות הנפשית שלו חוגים!
למחרת מגיעה הילדה השניה לבית הדין, וביקשה לפתוח תיק מזונות שיחייבו את אבא שלה לרשום אותה לחוג. ושאלו אותה "ילדה,איפה אמא שלך?"
אז היא אמרה שאמא שלה גם כן לא רוצה לרשום אותה לחוג, וזה לא פיר שרק את האחות הגדולה שלחו לחוג ולא אותה, גם היא רוצה חוג, גם היא רוצה צדקה, אז כמו שהאחות הגדולה יכולה לתבוע בבית הדין את אבא שלה שישלם לה על החוג, גם היא רוצה לתבוע את אבא שלה. אז מה אם ההורים שלה לא גרושים?
[הסיפור נכתב בעקבות שיחה עם חבר שלי מהכולל שהוא טוען רבני, להמחיש דבר או שניים]