|יורדת מהארץ|נועם ה

אפשר לבוא איתך?נפש חיה.
אל תשכחו לכבות את האור.משיח נאו בפומ!
הארץ לא קשורה למדינהמופים
יש מצוה לגור כאן גם בלי המדינה!!!
אם את רוצה - תעברי ללבנון, שם זה לא המדינה, וזה עדיין ארץ ישראל 
(סליחה שאני מתייחס ברצינות, אבל בכל זאת! מואסת בארץ חמדה?!)
^^ אפשר גם בעבר הירדן
matan
שם יודעים להתמודד עם טרור
יש נימה שבנה דברים נשמעים...נפש חיה.
^^^שיר ידידת
הי שכחתי-נועם ה
רגע של עצבים.
לאאאאחרותיק
אם לא את ואני וכל מי שחושב ככה ישאר פה וילחם לשינוי,
אז מי ילחם?
מעיפה מבט למבזקיםדוסית גאה!
ומתחילה להאמין שאני סתם בחלום ועוד שניה אקום...
אין כזה דבר שאדם עוזב את הארץ, אם כבר הארץ מעזיבהלשם שבו ואחלמה
את האדם
לעולם לא!ד.
ואם "יימאס לך" מ"העם הפדחני"?....
זה העם שלנו, זו המדינה שלנו - עם ישראל שבארץ, ששולט בה. צריך להתאמץ לרומם את עצמנו - וגם את סביבתנו.
לפעמים חורה מאד-מאד. כמה מחכים ולא מגיבים כמו שצריך. נכון. היו צריכים כבר לחסל את כל ראשי הטרור, את כל הקשורים לרצח, להגלות את כל סביבתם לעזה, להחריב את בתיהם, להטיל עוצר כמה שבועות על כל מקום שעשו בו חגיגות. להחריב את המוקטעה ואת בנייני הממשל בעזה, להחרים כספים כנגד כל מה שהם שילמו לטרור, להפסיק לתת "צדקה" וגמ"ח לאוייב. להודיע שכל זורק אבן ייתפס כאוייב לאומי ומועמד לירי בתגובה, להעיף את כל ה"מפגינים" שלהם שעוד מעזים להרים ראש אחרי הטרור, בצורה כזו שהיו שוכחים מה זה להפגין; לסלק מהכנסת את הערבים המסיתים לעזה, אח"כ להשלים את המלאכה עם חיסול ממוקד. הכל נכון. הכל במוצאי הרצח. להעיף את לבני מהממשלה.. במקום זה כבר דנים שלש ישיבות קבינט. "להגיב מהראש" במנותק מהבטן והלב - זה רק אצל רובוט, ואז גם הראש אינו ראש..
הכל נכון. אבל זה העם שלנו, זו הממשלה שהוא בחר. לעשות הכל כדי להשפיע ולבטא את הזעקה - אבל לא מתנתקים.
לעשות מה שאפשר מצידנו. להוסיף גודל, להוסיף עוז וגבורה. בתוכנו. מתוכנו. ה' יעזור.
^^^ תודה!יעלי_א
לא פשוט לקבל את העמדה הזו..
ובכ"ז- לא מתנתקים!
חח... אחי הקטן יותר שקול ממך.. והוא בן 10...ברוך מאמסטרדם
שוכח שברגע שאתה עושה את זה - אירופה וארה"ב דופקות לך כזה חרם כלכלי - שתחזור לימי הביניים תוך חודש. תפסיק לדבר גבוהה גבוהה... (הצבא כולו בנוי כל התמיכה של מילירדים מארה"ב. הנשק מארה"ב. ואתה מדבר כאילו אנחנו מעצמה עולמית).
ובלי קשר - אתה כמובן כותב דברים לא מוסריים בעליל. יש להרוג רוצחים. לא אנשים אחרים.
לעולם ידור אדם בא''י אפי' בעיר שרובה עובדי כוכביםשום וחניכה
ואל ידור בחו''ל ואפילו בעיר שרובה ישראל.
מרגישה שניבלתי את הפה
נועם ה
לא יקום ולא יהיה.
כשאחי חזר לפה- שמחתי שלא אאלץ לעזוב שנית.
אבל המדינה הזאת גלותית. והיא מחללת שם שמיים.
עכשיו תלכי לשטוף את הפה עם מים וסבון - קדימה!!שוברת גלים
![]()
נוו!
אנשים מסויימים שבשלטון המדינה...ד.
כשהמסויימים האלה עומדים בראש, זה פחותנועם ה
מרגישה חסרת אונים.
אנשים אפשר להחליף... השאלה אם יש במי.matan
הם הגיעו לשם איך שהוא. מישהו בחר בהם.מוטיבציה
ואת מחזקת את דברי כמובן.נועם ה
נכון, בחרו בהם. השאלה מה האלטרנטיבה שלנו?matan
וזה שעמ"י במצב של שפל רוחני ובוחר כל מני דמויות מוזרות זו לא סיבה לברוח, זו סיבה להישאר
לחזק ולהתחזק בעצמנו.
נכון. זאת לא סיבה לברוח.נועם ה
הוא לא במצב האידאלי, אבל הוא בתהליכי התחזקות. הוא מדהים, ומה שצריך זה להתפלל שה' יפסיק להקשות את ליבו של ביבי, שיכניס בו אומץ ושיעזור לנו לפוצץ את האויבים שלנו מבלי לאבד נפש אחת מישראל.
אני חושבת שהמציאות הקשה הזאת היא דווקא זאת שנועדה לקדם אותנו, היט לנו שנים שקטות יחסית- הגיע הזמן להתחיל לפעול. אין לשבת בחיבוק ידיים. היינו חייבים את ההתנערות הכואבת הזאת.
הלוואי שנעשה מה שצריך.
מסכים איתך. בגלל זה התפלאתי על השירשורmatan
השאלה היא מה האלטרנטיבה אם לא ביבי.
עמ"י בשפל רוחני, כבר הרבה זמן שהמצב הבחירי של העם שלנו היה כל-כך נמוך ודעות כל-כך מקולקלות
שלטו בתפיסת עולמו של חלקים נרחבים כל-כך מהעם.
זה לא סותר את העובדה שהעם מדהים. שהעם צמא לדבר ה', שהסיבה שהוא רחוק היא שהוא מואס בקטנות
של התורה כפי שהיא מוצגת לו ומבקש להגיע גבוה יותר ועמוק יותר ברוחניות. גם זה חלק מהתהליך. וגם זה נועד
לעורר אותנו להתרומם ולהתחזק, זה בעניין הרוחני.
וגם המצב הביטחוני מעורר אותנו.
ובטח שנתפלל שלא ירמס כבוד ישראל שהוא כבוד ה' ותתגלה מלכות ה' בעולם. אבל כמו אברהם נתפלל גם את "מגן אברהם", שלא לשפוך דם נקי בטעות.
כאן בדיוק היה אומר רה"י שלי - "לב מלכים ושרים ביד ה' " - הם חסרי בחירה כביכול. אם אנחנו נתחזק ונתרומם רוחנית ופיזית- אז דברים יקרו, כי ה' ינהיג את המהלך אחרת. עד שלא נתעורר קודם כל בעצמנו - מה לנו להלין על מי שרחוק?
מאז שלמדתי הושע- התחלתי להעמידנועם ה
אני לא רואה שפל (עם כל הבעיות שיש), אני רואה עליה והתקדמות.
ואני לא אוהבת שאומרים על העם שהוא בשפל רוחני כמו שאני לא אוהבת שאומרים לילד שהוא ילד רע. זה לא מקדם אותו. זה לא נכון. וזה רק מחליש אותו ומקטרג עליו.
העם עבר הרבה תקופות קשותmatan
אבל זה מה שאמרתי "כבר הרבה זמן שהמצב הבחירי" לא שמעולם לא היינו במצבים כאלו או קשים יותר אפילו.
שפל זו הגדרות מקום מבחינתי, קשה למצוא היום אנשים עובדי ה' באמת(ואני לא מתיימר להיות אחד כזה), אבל בחתך ציבורי, "ראיתי בני עלייה והם מועטים". רוב האנשים היום לא מדברים כמעט על עבודת ה'. יש קבוצה הולכת וגדלה שכן. יש מקומות שמדברים יותר על עבודת ה'. אבל בחתך רוחב -המצב לא משהו. גם מי שכבר מקיים, לא בדיוק
מקיים. לכן זה שפל.
ואני ממש לא מתייחס לזה ככה. מבחינתי להגיד שהעם בשפל זו הגדרת מקום - המקום שאנחנו נמצאים בו לא טוב.
מה לעשות. ילד שעושה מעשה רע, אומרים - מה שעשית היה דבר רע. אתה ילד טוב ולכן זה לא מתאים לך.
לכן זו נק' שפל. אם העם היה עם רע, זה לא היה שפל מבחינתו המצב. אבל לעומת מה שהוא אמור להיות - זה שפל.
לטעמי זה לא מחליש- זה מחזק. זה אומר שיש לאן להתקדם. זה שיש ציפייה מאיתנו זה אומר שיש לאן לצפות.
אני מבינה את מה שאתה אומר.נועם ה
וגם לא מסכימה בכלל שקשה למצוא עובדי ה' באמת וכל השאר שכתבת שם בפיסקה.
אני אסביר לך, פעם אחת אמא שלי החליטה שאח שלי בדיכאון, היא היתה אומרת לו "אתה בדיכאון" עד שהוא התחיל להאמין לה וזה באמת היה נכון לגביו.
כל הגישה הזאת היא גישה גלותית. של הלקאה. "אתם נמצאים בשפל!"
במקום, כמה מדהימים אתם! איך היינו פעם במקום כ"כ נמוך, ואיזו התקדמות נפלאה אנחנו עושים! כמה אחדות, כמה אהבה, כמה תפילות, כמה חוזרים בתשובה, כמה יופי!!
זאת העצמה! וזאת הגישה שנראת לי יותר מתאימה לדור היתום שלנו. אנחנו צריכים חיזוקים

אף אחד לא צועק ברחוב "אתם בדיכאון"matan
אבל הרב נריה זצ"ל היה אומר "בתחנת רכבת ישנה יש מפה, יש עליה חץ וכתוב בה "אתה נמצא כאן". רק מי שיודע איפה העא נמצא יודע לאן ללכת. לאן צריך לפנות."(ציטוט לא מדוייק, אבל זה העיקרון)
אז צריך גם לדעת להגיד שזה לא המקום שלנו. אנחנו לא נמצאים במקום שבו אנחנו ראויים להיות וצריכים להיות.
אני לא יודע איפה ואת מי וכמה את פוגשת. אני יודע את מי אני פוגש, עם מי אני מדבר ומה הצורה והיחס.
אין ספק שעמ"י הוא מדהים. הוא ענק. ויש כל-כך הרבה טוב, שפשוט אי אפשר להספיק להגיד הכול.
אבל יש גם רע. "אהבתנו את האומה לא תסמא את עינינו" רק מי שיודע לראות את הפגמים יוכל לתקן אותם.
ראינו בעמ"י אחדות גדולה, ותפילה, ואמונה, וביטחון, ושמחה. ראינו בעמ"י בזמן האחרון הרבה דברים מדהימים.
יש גל תשובה ענק שמתחזק משנה לשנה. יש יותר ויותר ישיבות ובני ישיבות.התורה הולכת וגדלה, העם הולך וגדל, הצדקה והחסד הולכים וגדלים.
ועדיין, הגלות אוחזת בנו בציפורניה הקרות. גלות שהיא מורכבת מכל הגלויות הקודמות. כי המלחמה האחרונה היא המלחמה הקשה ביותר. לפרוץ את שער הנ' זה השער הקשה ביותר, וברגעי נפילתו הס"א מפעיל את כל כוחותיו.
ואנחנו נמצאים בשפל, שחלק מחז"ל בקדושתם אמרו "יבוא ולא אראנו", שלא יהיו מסוגלים לעמוד בחבלי המשיח שיבואו.
כי ההסתר כל-כך גדול.
זה נכון - כי הנשמות הן כל-כך גדולות שהן מסוגלות לעשות את זה. אבל הפוטנציאל הרוחני שלנו לא מתממש.
מה לעשות, שעם כל הטוב הזה יש גם הרבה מאוד רע. ביזוי של עם ישראל באופן מתמיד, יהודים באדמתם שעוסקים בתועבות הגרועות ביותר. יהודים שלא מקפידים על מצוות שבין אדם לחברו. אנשים דתיים שמחללים את שם ה' בהתנהגותם.
משהו חסר. משהו מאוד חסר אצלנו. והחיסרון הזה הוא בסדר, אבל צריך לדעת שהוא חיסרון.
מבחינתי, כמו שאני רואה את זה אנחנו בשפל. מהסיבה הפשוטה שאנחנו רחוקים מאוד מהמקום שבו אנחנו יכולים להיות. זה עדיין השפל. אנחנו מתעלים, עומדים להגיע לגיאות, אבל כרגע אנחנו עדיין בשפל.
עדיין אין בסיס רוחני. אין קומת שכינה.
אפשר לתת אין סוף חיזוקים, ואני מסכים, אין ספק שצריך לתת חיזוקים ואין מקום לבוא ולדפוק על חזהו של אדם אחר. אבל מול עצמנו- אנחנו חייבים לעשות חשבון נפש נוקב. גם ברמה הציבורית, כל אחד צריך להסתכל ולהתבונן ולשאול- מה הבעיה ואיפה אפשר לתקן. צריך להציב יעדים ולהתקדם לעברם, בלי זה, טפיחה על השכם היא מעודדת, אבל לא מקדמת לשום מקום.
כנראה שההבדל ביני לבינך זהנועם ה
ואז אני לא דואגת להגיד שאנחנו במקום לא אידאלי בכלל, כי זה ברור לי.
ואז אני מפתחת גישה של- "תגידו רק דברים טובים", מה שלא טוב כולם יודעים גם ככה, לא צריך לדבר על זה, צריך רק לחזק את הטוב ולהעצים אותו. ומתוך חיזוק ה"עשה טוב"- "נסור מרע"...
[קראתי בפורום "הורות" שיטות נחמדות של חינוך כזה
"תני לו צומי כשהוא עושה דברים חיוביים, הוא יפסיק לחפש צומי בדברים המסוכנים/שליליים שהוא עושה"]ברור שיש פגמים, ברור שיש בעיות, אבל אנחנו בהתקדמות נפלאה. ואחרי שאנחנו יודעים שאנחנו באמצע תהליך ההתקדמות ואנחנו נמצאים במקום יותר טוב- זה נותן המון מוטיבציה.
כשאומרים שעמ"י בשפל רוחני זה לא עושה לי טוב. כי זה כמו שתגיד לי "את במצב על הפנים", זה לא מחזק אותי. זה רק מציב בפני עובדה מבאסת.
אם נגיד "יפה מאוד, איזו התקדמות (אמירה כנה, נכונה ואמיתית) ויש לנו עוד לאן להתקדם ב"ה!" ככה יוצאים ידי חובת כל הדעות לדעתי

אז הצלחתי במשימה שלי=]matan
את זו שפתחה שירשור תיסכול, כמעט ודיברת על לעזוב את הארץ.
תיראי איזה עוצמה של אהבת ישראל יש בך
תיקראי מה כתבת עכשיו - זה באמת מה שהרגשת כשכתבת את השירשור?
כל מה שהיית צריכה זה שאני אתפוס את הצד הזה, ותיראי אילו מילים יפות על אהבת ישראל את כותבת.
על לשים את הטוב במרכז, על זה שאולי יש פגמים אבל זה לא נותן מוטיבציה להצביע עליהם.
את אמרת שחלילה בגלל המדינה את שוקלת לעזוב את הארץ - ועכשיו את אומרת "כשאומרים שעמ"י בשפל רוחני זה לא עושה לי טוב". איך התהפכת ככה פתאום?
לאן נעלם חוסר האונים שהזכרת לפני זה? ומאיפה הגיעו שיטות החינוך, המוטיבציה?
את לא חסרת אונים! עובדה. הנה, רק התחלתי לתפוס עמדה שלילית ואת כבר מתמלאת כנגדי
באנרגיות חיוביות.
"הצדיקים האמיתיים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק"
זו הגישה והדרך.
אחרי זה אפשר לעשות חשבון נפש.
סליחה אם לא עשיתי לך טוב. רציתי שאת תכתבי את הדברים היפים. לא אני.
חחחח אתה קורע!!!נועם האחרונה
זה לא סותר, באמת נראה לך שאני רוצה/חושבת/חולמת לרגע לעזוב את הארץ???
זה כמו שאני אגיד לך ברגע של תסכול- "בונא, אני אתן לך מכות!!"- ממש לא.
הבעיתיות במדינה זה שיש מדינה!!! אבל היא לא מתפקדת כמדינה. רוצחים אותנו! למה את נותנת לזה לקרות כאילן אנחנו בגלות עכשיו? (זה מה שהתכוונתי שהיא פדחנית ואני בהחלת לא רוצה במדיניות הקלוקלת הזאת חלק. הדם בוער בי ואני מרגישה חסרת אונים כשהכל תלוי בהחלטת ה... שעומדים בראש. זה מתסכל!)
ואני לא אומרת שהם לא טובים, אני אומרת שזה פדיחה= חילול שם שמים.
והקטע עם ה"לעזוב את הארץ"- לא באמת התכוונתי, רק הייתי חייבת להביע תיסכול..
שנים שקטות? טבח משפחת פוגל, עדן אטיאס, חטופים..שוקו בשקית
ממש שקט
שימו לב! אכן זו הגישה הממלכתית, שהיא אומרתחסדי הים
גישתנו על פי הזוהר והגר"א, היא שבדור האחרון המנהיגות יהיה בידי אנשים שיונקים מסטרא ד'ערב רב', והם יתפסו את השלטון ע"י כל מיני דרכי הונאה ותרמית. במילא הם לא מיצגים את העם כלל.
עם ישראל הוא במדרגה עצומה רוחנית, רק יש מנהיגים בממשלה, בכנסת, בבתי המשפט, במשטרה ועוד, שמטעים את עמ"י ומושכים אותם לרדת שחת.
מעניין שדוקא השיטה הממלכתית שמדברת תמיד על עמ"י, היא זאת שדוקא מזלזלת בה ואומרת שהיא בשפל.
ה', יעזור לנו עם ישראל האמתי לא להמשך אחרי התכניות הארסיות של מנהיגות שיונקת מסטרא דערב רב, שגם נעזרות להתפשט ע"י רבנים ממלכתים. ושנזכה ש"ממשלת הזדון תעבור מן הארץ" ונוכל להעמיד במדינה שלנו, מלך ומהיגות צדיקים שהולכים ע"פ התורה!
כמובן? דווקא לא.מוטיבציה
אם החרדים יכולים לאיים שיעזבו את הארץ..יוני
יסוד כיסא השם בעולם.מוטיבציה
שנמשיך להוסיף ולא להתייאש.
רק לי המשפט הזה גורם לחלחלה? בעעעע!יעל...
לפיד
ביבי
ציפי
וכל שאר הרשעים...
יסוד כסא ה' בעולם?
עם כזה כיסא, עדיף כבר לעמוד! ![]()
חחח הרגת אותי, חותמת.שוברת גלים
הם לא "המדינה"..ד.
ולא כולם "רשעים"..
וגם עם ישראל הם "כיסא ה' בעולם", על אף שיש בתוך האגודה של הקטורת גם חלבנה.
אפשר מאד למחות על הרע וכנגד עושי הרע או לא-מונעיו.
זה עדיין לא הופך את בחירת ה' בעמו, חלילה. "בית ישראל יושבים על אדמתם ויטמאו אותה" - "הלוואי בני איתי על אדמתם אע"פ שמטמאים אותה". זה לא עושה שום אידיאל לטומאה, ולא מפחית כהו-זה מההתאמצות בקדושה ובטהרה.
אבל אומר לא להתייאש גם במצבים מסובכים.
לא התייאשתי מעם ישראל, התייאשתי מהממשלה הזאתיעל...
המשפט נאמר על המדינה. לא על ממשלה זו או אחרת.ד.
הם נציגות לשלטון.
הלוואי שייאזרו כח לעשות את זה כמו שצריך.
קודם כל שיחננו בחכמה בינה והשכל ואח"כ יאזרו כוחmatan
גם הם הבנים של ה'גפן36
בטח לא בזמן הזה, שאני מאמינה שלאף אחד פה אין רצון לעורר דברים רעים על עמ"י.
שלא ישמע מדברי שצריך לשתוק להםגפן36
בטח שיש עניין!!! שאולי זה יזיז אנשים לצעוק מהשטחיעל...
המהפכות הגדולות קרו שהשטח בער...
אם יש לך כבר איזור שמעניין אותךפייגליניזית
דברי איתי, יש לי קשרים![]()
תתקלחוזיויק
זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.
עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢
אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום
שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.
ומה יעזור לך להתלונן כאן?
חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי
אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,
ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים
(ואני מכיר כמה סיפורים..),
מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם 
אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום
תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.
מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?
דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי
ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,
מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.
הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום
הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה
אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.
ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.
בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...
תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר
כל אחד וההתמחות שלופ.א.
חחחקעלעברימבאר
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאראחרונה
כי זה לא חודש מצחיק
תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
אוזניות נגד רעשיםנקדימון
אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.
לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.
מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.
מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo
תחפש בגוגל אטמים נגד רעש
אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר
אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י
ראיתי פעם בדן דיל.
בטוח גוגל יידע לכוון אותך.
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה
רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים
מעניין
כן מענייןל המשוגע היחידי
שמות אתה זוכר?
כן פחות או יותרחתול זמני
בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.
אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.
פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי
ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם
(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)
זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי
בזיכרון פרצופים במחשבה
גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,
אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם
זה נשמע סבבה לחלוטין.
זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
בהחלטחתול זמני
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי
כשאני מדמיין
קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם
גם אם אני מכיר אותו די טוב
אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע
אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.
נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.
הממ,ריבוזום
בעיקרוןריבוזום
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
וואונוגע, לא נוגע
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה
לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.
עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.
יש לזה אבחנהנעמי28
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני

אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה
שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה
מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה
לא לפתוחזיויק
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה
או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!
חג שמח!🌸🌸🌸
קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה
הראשון יפה...
בסוף הכנתיהרמוניה
אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה
חזקזיויק
תודההרמוניה
באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון
הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף
וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה
האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊
ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג
או הקניה הכי גדולה.
האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?
האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?
אני חושב שאצלי הכל קרה😅
נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.
מרגישה מהדור הישןריבוזום
כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים.
קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)
גם אצלינוגע, לא נוגע
אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..
עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.
וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.
ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן..
אניoo
מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות
רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים
והזמינות כמובן מיידית
מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים
אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני
למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים
או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל
וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות
חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)
ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד
שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה
אני משתמש בו לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.
רכבמחפש שם
אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.
תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני
חיסרון: יכניס אותך לחובות
אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.
כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום
זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.
תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪
תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין
תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה
תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול
תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)
כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.
או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה
ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.
תודה רבה על הפירוטמחפש שם
אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.
למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?
25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני
מניח שיש יותר זול מזה
האם וואו? זה איני יודע
ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'
ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף
לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות
זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב
לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי
מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן
צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות
נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית
אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות
נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית
אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע
הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי
אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...
ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
נכוןארץ השוקולד
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג
זמן זה פרמטר חשוב בחיים
בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.
גם רכב זה על אותו בסיס
שילוב של נוחות+חיסכון זמן
אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום
על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.
בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.
נכון.נפשי תערוג
אבל זה על אותו משקל.
אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן
גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג
ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה
לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת
ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס
על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני
אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה
וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש
אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.
או משהו כזה.
נכוןנפשי תערוג
לכן זה שיקול של עלות תועלת
במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי
אבל יש כאלה שזה שווה להם
(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)
👍מחפש שם
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי
תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.
רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג
השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק
יתרונות: נוחות
חסרונות: עלות
זה בגדול
תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול
עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום
תוסיף עלות שנתית של טסט
אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך
וכמובן דלק
אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.
ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)