בסעודת ליל שבת אצלינו בבית
התפרץ ויכוח גדול ביני לאשתי כשחל מהילדים תומכים בי וחלק באשתי
והרי שני המקרים לפניכם:
א. במלחמת העולם השניה היה מצב שילדים יהודים מגרמניה נשלחו ע"י הוריהם לאנגליה לאנשים שמוכנים לקחת אותם לכל המלחמה
נניח שאנחנו גרים באנגליה, ושמענו על הפרויקט וחשבנו שברור שמצוה גדולה לקחת על עצמינו כמה שיותר ילדים כי זה ממש הצלת חיים
איך בוחרים איזה ילד לקחת?
בהיסטוריה מסופר שהיו מודעות בעיתונים בסיגנון של "למסירה לתקופת המלחמה ילד חמוד ושקט, עניים כחולות ושיער בלונדיני"... 
האם זה לא מוסרי לבחור ילד לפי פרמטרים טכניים שכאלה, וממילא שאר הילדים שיש להם עניים חומות יחזרו לגרמניה, וחייבים לעשות גורל וזהו, או שכיון שממילא אני לא יכול להציל את כולם, זה בסדר לבחור גם ילד שימצא חן בעיני
ב נניח שאני נדיב שמנהל פרויקט לעזרה למשפחות במצוקה, להוציא את ילדיהם ממעגל העוני, אז יש לי קציב לעשרה ילדים שאני מוציא אותם מהבית לרוב היום, שם אותם בחברה טובה, מממן להם עזרה בלימודים וכו'
וחלק מהתוכנית שאני אישית אוכל איתם ארוחת צהריים כדי ללמד אותם מהי משפחה נרמטיבית
קיבלתי מהרווחה רשימה של 100 ילדים שנמצאים בעדיפות עליונה, והם דחופים בערך באותה מידה
האם מוסרי שאבחר ילד שנראה יותר חמוד, כי בכל זאת אני אצטרך לשבת איתו יום יום בארוחת צהריים
וזה לא נחמד שיהיה לי ילד מכוער מול העיניים, או שגם כאן זה לא פיר שהמכוערים יפסידו, ואם אני רוצה להיות מוסרי אני חייב לעשות גורל?
מה דעתכם?