י"ב בתמוז תשע"ד 10:43קציצות בשרמעיין חתום

הכנתי לפני שבוע קציצות בשר מטוגנות עם פירורי לחם

ונשאר לי הרבה..

יש רעיונות איך לשדרג אותן כך שיצא מאכל חדש?

אולי לערבב את כל התערובת שוב ולהכין משהו חדש?

 

אנחנו יוצאים לטיול בעז"ה אז עדיף משהו שאוכל לאחסן בקופסה ושלא ישפך רוטב..

 

תודה!

י"ב בתמוז תשע"ד 10:52טיגון קצר נוסף?..פלספנית

בעזהי"ת

 

לפורר, להוסיף ביצה ולעשות פשטידה? פאי רואים?

 

י"ב בתמוז תשע"ד 11:09לפני שבוע? לא הייתי משתמשת..~א.ל
י"ב בתמוז תשע"ד 11:21העיבוד מחדש לא יעשה אותו יותר טוב?מעיין חתום
י"ב בתמוז תשע"ד 11:22אולי היא התכוונה שזה עלול להתקלקל לכן,לא כדאישמים כחולים
י"ב בתמוז תשע"ד 11:35לדעתי לא, זה או לאכול ככה, או שלא כדאי..~א.ל

אגב גם חימום על חימום על חימום לא בריא, וגם עושה טעמים לא טובים לאוכל בשלב מסוים..

י"ב בתמוז תשע"ד 11:21אפשר להכין כריכים טעימים עם קציצות בשרשמים כחולים
י"ב בתמוז תשע"ד 12:36לא הייתי מכינה משהו חדשחילזון 123

אלא אוכלת את זה ככה כמו שזה. (אם זה נשמר טוב במקרר ולא מקולקל כמובן).

מחממת קצת בתנור או על פלטה וזהו.

לטיול אפשר לשים קציצות בכריך.

י"ב בתמוז תשע"ד 13:44תודה לכולן!מעיין חתום

יש לזה עוד ריח טוב אז נראה לי שאשאר איתן כמו שהן..

י"ב בתמוז תשע"ד 19:05אולי לשים בתוך ולבשל ברוטב עגבניותפופקוו


י"ג בתמוז תשע"ד 13:29לחתוך את הקציצות ולשים בסלט!0 אלישבע 0אחרונה

עוד שרשורים מהפורום

ד' אב 09:00שבת ערב ט באב- מה מכינים לסד"ש?אקונהמטטה

הבו רעיונות...

בשרי זה כבד מידי...


בד"כ אנחנו אוכלים רק חלה עם קצת סלטים שנשארו...

ד' אב 09:02אפשר לאכול בסעודה השניה משהו קל יותריעל מהדרום

לק"י


או לאכול מוקדם.

ובסד'ש בשרי לא כבד, חזה עוף או משהו עם בשר/ עוף טחון.

ד' אב 12:12מצטרפת ליעלחדשה,,
למה לא להפוך את סדר הארוחות? זה מה שאני מתכוונת לעשות.. אפשר בסעודה השניה פשטידות וסלט, משהו שלא מכביד, ואז יש תיאבון בסד"ש
ד' אב 12:39אז זהו שאפשר לחלק את היום קצת אחרתופל לימון

סעודה שניה מוקדם, למשל ב- 12 ואז ב-18:30 כבר רעבים לעוד ארוחה - השלישית

ד' אב 12:39שקשוקה,סלטים,פשטידה,דגים*אשתו של בעלי*
ד' אב 14:00איך שקשוקה נשמרת לך טוב לשבת?חדשה,,אחרונה
ד' אב 12:46מג'דרה ודג כלשהואם לשתיים
ב' אב 19:38עוגה בציפוי עם קצפת מחוץ למקררכי כל פה

קיבלתי עוגה שווה עם גנאש מקצפת ושוקולד שעמדה בחוץ 4 ימים.. (ולא במקרר)

העוגה עדיין ממש טריה וטעימה אבל פתאום חוששת מהקטע של קצפת מחוץ למקרר..

הייתם שומרים ואוכלים או זורקים?

ב' אב 19:40זה לא קצפת מוקצפת, רק גנאש?יעל מהדרום
לק"י


זו קצפת מבושלת. נראה לי בסדר. בטח אם זה טעים.

ב' אב 20:12במיקרוגל..כי כל פה
תודה!
ב' אב 20:51אז זה מבושל...יעל מהדרום
ד' אב 03:39חלבי או פרווה?חילזון 123
ד' אב 19:27פרווהכי כל פה
ד' אב 19:55פרווה פחות מתקלקלחילזון 123אחרונה

4 ימים נשמע קצת הרבה

אבל אולי אפשר היה לטעום ולהחליט

כ"ז תמוז 09:50שעבססססס. מה אתם מכינים? וטיפים איך להתארגןבאמונה תמיד

על שבת בבית שבוע וחצי לפני מעבר דירה.

מתכננת לבשל היום מה שאפשר ואז להעביר לתבניות לשטוף את הסירים ולארוז אותם.

מה מבשלים?

עוד לא ממש יודעת.

יש לי כרעיים ללילה אז באלי משהו עם רוטב

וחזה ליום- שבאלי מתכון שלא מתייבש מהר

וגם בשר טחון שלא כזה באלי אבל אם לא נשתמש עכשיו הוא ימסר או יזרק.

חלות- חד פעמי נקנה (פעם שנייה מהחתונה, אבל מה לעשות?!) או שנכין לחמניות מהירות. 

עוגות- יש  במקפיא עוגת קפה ועוגיות שיבולת שועל. נראלי נסתפק בזה.

נכין קוסקוס ללילה

אורז לבוקר 

אפונה

בטטות מקורמלות

ב' אב 12:05תודה!יעל מהדרום
כ"ט תמוז 02:06רעיונות מה לעשות עם קרם קוקוס שנשאר?גנניתמשלימה
כ"ט תמוז 08:36בעוגהמאוהבת בילדי

להקציף ולהכין גלידה

גנאש

להקפיא לפעם הבאה...

כ"ט תמוז 11:08להשתמש במקום שמנת מתוקה / לבישוליראת גאולה

לא יודעת אם מתאים להקצפה,

אבל זה מצוין כתחליף בבישול רטבים, מוקרמים, פשטידות...

כ"ט תמוז 14:45קרם קוקוס לא מתאים להקצפהופל לימון

אלא אם לוקחים את השכבה העליונה המוצקה בלבד

כ"ט תמוז 18:05יראת גאולהאחרונה
כ"ט תמוז 13:57להוסיף לרוטב לפסטה*אשתו של בעלי*
כ"ט תמוז 14:44אפשר להקפיא לשימוש הבאופל לימון
כ"א תמוז 18:27הסלט חציל המושלםםם,שגרה ברוכה
מחפשת רעיון לסלט חצילים טוב!


(יש לי כמה מתכונים אבל יאללה בא לי לגוון) 

כ"א תמוז 18:40איזה מתכונים יש לך כבר?ילדה של אבא

רעיונות


שניצל חציל

חציל בטחינה

חציל במיונז

חציל עם גמבה קלויה

סלט חצילים עם זיתים

כ"א תמוז 18:48אני גם אשמח לגיוון - ומה שהבאת ברשימה, לכל אחדשנית

מאלו יש בעצמם הרבה וריאציות


הדרך של הכנת החציל משנה את התוצאה הסופית

לדוגמא, חציל במיונז: חציל על האש לעומת חציל בתנור מביאים לטעמים אחרים


התיבול משנה את הטעמים

כ"א תמוז 19:23רעיונות שאני עושה:,שגרה ברוכה

חציל פרוסות בתנור

ואז עושה רוטב עגבניות כזה בסיר ומכניסה לשם את החציל.


חציל שלם קולה על האש ואז מרסקת את התוכן עם מיונז לימון שום מלח


חציל פרוסות בתנור

ומערבב עם תחמיץ כלשהו ושום


מחפשת עוד גיוונים


כ"א תמוז 19:25אשמח למתכון לחציל עם זיתים,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 18:54ככהיעל מהדרום

לק"י


אני אופה קוביות/ רצועות/ פרוסות חציל עם שמן בתנור, ומוסיפה תוספות:

1. חציל עם קוביות גמבה, בצל ומלפפון חמוץ. פפריקה, כמון, שום, מלח ולימון. ואפשר גם פטרוזיליה.

2. חציל עם בצל ופטריות מטוגנים. עם מלח ותבלין לגריל/ כורכום.

3. חציל עם פרוסות שום, מלח והרבה לימון.

כ"א תמוז 19:23חציל עם מלפפון חמוץ. אפשר להכין מראש?,שגרה ברוכה

זותומרת מהיום.

ישאר טוב לכל הסעוודת? 

כ"א תמוז 19:35כןיעל מהדרום
כ"ו תמוז 00:51נראלי את שפיתהפי

אני מאמצת 

כ"ו תמוז 01:28..סטודנטית אלופה
כ"ו תמוז 08:06😂 תודהיעל מהדרום
כ"א תמוז 19:02אנחנו עושים כמהאבןישראל

חציל מטוגן על הגז ומוסיפה כוסברה ושום

חציל ששרפתי על האש ומוסיפה תבלינים ומיונז וביצה קשה/ טחינה

שורפת חציל עגבניות וגמבה על האש מוציאה  מועכת ומוסיפה כוסברה שום לימון פלפל שחור ומלח

כ"א תמוז 19:24תודה!,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 21:48מה הכוונה שורפת על האש?ילדה של אבא
במחבת? על רשת?
כ"א תמוז 23:49על רשת ומכוסה נייר כסףאבןישראל
כ"א תמוז 19:16אני אוהבת 3 סוגים בעיקרהמקורית

1. חציל קלוי על האש עם טחינה

2. קוביות חצילים מטוגנות, עם כוסברה שום ובצל סגול קצוצים דק, קוביות גמבה ומלפפון חמוץ קטנות.

מתבלת בקצת מלח, פפריקה, כמון וטיפה מים של המלפפון חמוץ. 

3. חציל בפרורי לחם

כ"א תמוז 19:24תודה! חציל בפירורי לחם איך עושה?,שגרה ברוכה
כ"א תמוז 19:29חותכת עיגולים עבים וממליחההמקורית

מייבשת עם נייר סופג, טובלת בביצה ואז בפרורי לחם מעורבבים עם קצת קמח מתובל בפפריקה וכמון, ולמחבת

כ"א תמוז 19:36סלט חצילים בטעם כבדמאוהבת בילדי
כ"א תמוז 19:47הבלקני שאני קונה ופל לימון

אחרת זה חציל קלוי בגריל ועליו רוטב טחינה וירקות קצוצים

כ"א תמוז 23:47אני עושה כל שבוערקאני
חציל ברסק וחציל בחומץ
כ"ב תמוז 19:09באבא גנושסתם אחת

שורפת חציל על הגז, מוציאה את הבפנים לקערה, מערבבת עם טחינה, לימון, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, שמנז.

הכי טעים בעולםםם אני יכולה לאכול עם כפית קערה שלמה

כ"ג תמוז 21:51יס וואו אני מת על באבא גנושים התכלת

אם אני חלבי אני אוהב להוסיף יוגורט גם ופשוט לאכול את זה עם כפית, מעין עולם הבא

כ"ה תמוז 20:34עוד רעיונותסטודנטית אלופה

חציל סיני- בצל מטוגן קצוץ דק אליו מוסיפים קוביות חציל מטוגן, רוטב צילי מתוק, רוטב סויה, שומשום שחור ולבן ומקפיצים יחד. טעים ברמות!!!

חציל עם בטטה- קוביות חציל ובטטה מטוגנות / אפויות, רוטב צילי מתוק, סילאן, מיץ לימון ופטרוזיליה

כ"ה תמוז 20:39עוד רעיונות 2סטודנטית אלופה

קוביות חציל עם זיתים, גמבה קצוצה, בצל סגול ואריסה (לימון, כמון וכו)

חציל קלוי- מוסיפים לו קוביות פלפלים בצבעים שונים, בצל סגול קצוץ ושום כתוש (מלח, לימון, מעט שמן, כמון ופלפל שחור)

כ"ו תמוז 11:15עם זיתים זה נשמע מגניב! תודהיעל מהדרום
כ"ו תמוז 15:02☺️סטודנטית אלופה
כ"ו תמוז 20:49כמה רעיונותלאחדשה

1. קוביות חציל מטוגנות/ אופה ואז מבושלות ברוטב עגבניות

2. קוביות חציל ובטטה בתנור ועושה רוטב סויה עם צילי ושומשום קלוי

3. קרפציו חציל- זה טעים בטירוף.

אם יש ביקוש למשהו אפרט מתכון בשמחה...

כ"ו תמוז 21:49אפשר פירוט לקרפציו?תוהה לעצמי
כ"ז תמוז 09:48בטחלאחדשה

שוטפת חציל (עדיף את הסוג הבלדי, שהוא כזה רחב לצדדים) ומחוררת עם מזלג קצת מסביב.
אופה בחום גבוה אפילו עם טורבו בערך שעה או עד שממש מתרכך. אני שמה אותו בתוך תבנית בתנור כי הוא מוציא מלא נוזלים (גרסה משופרת זה לשרוף על הגז אבל אין לי סבלנות לעלות למנגל כל פעם..)
אחרי שהחציל מקרר אני קולפת אותו ומסדרת על צלחת הגשה את בשר החציל בשכבה דקה ואחידה. אפשר לחתוך אותו קצת.
מעל שמה תוספות ואפשר לשחק עם זה. הבסיס- מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית, מיץ מלימון או תפוז- משדרג ממש, חצאי טבעות של בצל סגול חתוכות דק, עגבניה פרוסה דק\ עגבניית שרה, אפשר גם רק לסחוט את המיץ של העגבניה, עלי בזיליקום. מעל מזלפת טחינה גולמית, קצת סילאן. מוסיפה אגוזי מלך שבורים- מעט. אפשר גם פקאן או פיסטוק. הכנתי כזה לשבועות ופוררתי בולגרית, אם עושים חלבי אפשר לתבל בסומק, טעים ממש.
אפשר לשחק כמובן עם הירקות והתוספות, פטרוזליה במקום בזיליקום או חומץ בלסמי למי שאוהב....
ד"א זה אחלה גם אחרי לילה במקרר.

כ"ט תמוז 00:24מתכון לחצילים מטוגנים בסגנון שניצלDR.

פרוסות חציל לא עבות

בוזקים מלח ואח"כ סופגים את הנוזלים

3 צלחות 

באחת - 1 כוס קמח

בשניה - 2 ביצים 1 כפית חרדל 1/2 כפית כמון קצת מלח ופלפל שחור

ובצלחת שלישית פירורי לחם

טובלים הקמח אח"כ ביצה ובסוף פירורית מטגנים בשמן חצי עמוק.

ב' אב 20:47תודה,שגרה ברוכהאחרונה
כ"א תמוז 15:46שבתתת😋כי כל פה

מה מכינים לשבת?😀

התחלנו בעוגות ועוגות ועוגות🫣 ובגלל הרצון לדיאטה יותר מחצי מהעוגות ועוגיות בלי גלוטן אז בהצלחה לבעלי🤣

@בוקר אור

@באמונה תמיד

[@המקורית1

@יעל מהדרום 

@אוהבת את השבת 

@נפש חיה.

@טארקו

@המקורית

@אבןישראל 

@תוהה לעצמי

@מאוהבת בילדי

@חדשה,,

כ"ח תמוז 09:49יייאא לא ראיתי את התיוגחדשה,,
אפצה בשרשור שנפתח אתמול ;)
פרסומת
י"ח תמוז 00:57מה דעתכם על סיר עם מחיצה - מחולק לשנייםמבקש אמונה

כזה...

 

 

 

 

 

 

י"ח תמוז 01:09נראה רעיון מגניב, השאלה איך התוצאות בסוףמבקש אמונה
י"ח תמוז 07:55ראיתי הדגמה של בישול בסיר הזהופל לימון

אין באמת הפרדה מלאה בין הצדדים 

לדעתי העירבוב בכל צד לא נח

קשה לי להבין את היתרון ביחוד כשמכינים 2 מנות שלכל אחת משך בישול שונה

י"ח תמוז 10:14לא נראה נחחילזון 123

לשטוף את הפינות נראה מעצבן מאד.

כל מאכל יש לו את דרגת החום שלו והזמן שלו,אז שני מאכלים שונים לא נשמע שיהיה נח לשים בזה

 

בקיצור לי זה נראה סתם גימיק מיותר ולא פרקטי

י"ח תמוז 12:25תודה על התגובותמבקש אמונה
י"ח תמוז 12:28בכיף אחימטרינולוג
י"ח תמוז 16:02פחות....שדמות בחולות

להגשה זה מגניב, לבישול פחות.

נגיד ממליצים להכין בו אורז עם קציצות... צורת הכנת האורז אינה זהה לשל הקציצות ברוטב.

 

עוד גימיק יפה ולא פרקטי למטבח

י"ח תמוז 19:12כנראה, שזה באמת רק לאותו זמן וסגנון בישולמבקש אמונה

ואז כמה כבר יהיה שווה לקנות דבר כזה. וכמה כבר אשתמש בזה..

 

תודה

י"ח תמוז 17:34רק אם מבשלים בשני החצאים*אשתו של בעלי*

אוכל שמצריך אותו זמן בישול.

י"ח תמוז 19:13👍מבקש אמונה
י"ט תמוז 18:38נראה כמו סירמחודשת.
שמתאים לאותו סוג של אוכל ובכל חלק סוג תיבול שונה..


לא בטוחה שזה סיר כזה פרקטי אפילו שיש בו משהו מגניב

י"ט תמוז 21:04לדעתי גם אם אבשל שני דברים זה לצד זהאורין

אניח בסיר רגיל בלי מחיצה. למשל אני מכניסה בסיר לתנור, עוף ולצידו שעועית ירוקה וזה בסדר גם בלי מחיצה.

כ"ב תמוז 11:21מעשי רק לאותו סוג של אוכל שייתבשל באותו זמןנפש חיה.

למשל

פסטה אדומה

ופסטה ברוטב פטריות


אותו מוצר בוריאציה שונה.


לא שימושי לאורך זמן במטבח


בעיניי סתם גימיק שיווקי

שמטרתו למכור מהמוצר הזה...

כ"ב תמוז 19:08גם לי נראה לא פרקטיסתם אחת
הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו שזה יהיה לי נוח זה כשאני מכינה משהו חריף כמו דג נגיד, ואז אפשר לעשות לילדים חצי לא חריף. אבל תכלס זה כמו לבשל בשתי סירים..
כ"ג תמוז 21:52נראה חמוד אבל לא כיף לנקות בפינותים התכלת
כ"ז תמוז 13:57בעיניי מעצבן נורא לשטוף, אבל יש 2 יתרונות:אמרלד

אם אין לך מספיק כיריים זה יכול להתאים,


 

או אם יש העדפות שונות של אוכל ברמה שצריך לבשל בנפרד עם רכיבים או תיבול שונה.


 

אני לא הייתי קונה

 

כ"ז תמוז 14:32👍מבקש אמונהאחרונה
כ"א תמוז 00:09יש למישהו מתכון מומלץגנניתמשלימה

לקיש בטטה? עם בצק פריך מלמטה ועדיפות לפרווה.

זורמת גם על מתכונים לקישים אחרים

כ"א תמוז 11:58מתכון לקישופל לימון

בעקרון לקיש יש בצק פריך עם חמאה או נטורינה - לפרווה

ירק אהוב שעובר הקפצה טרם האפיה

רוטב רויאל שמכיל ביצים ושמנת לבישול אפשר לתבל עם גבינות ארומטיות כמו קצ'קבל, רוקפור. ולפרווה קרם קוקוס מהול במעט מים ותבלינים

 

קיש כרישה

 

קיש פטריות

כ"א תמוז 16:10תודה!גנניתמשלימה
כ"א תמוז 16:17ממליצה לחפש עם שמן קוקוסמדברה כעדן.
יוצא מושלם, בריא ופרווה
כ"א תמוז 17:20מה יש לחפש? אפשר להמירופל לימון
כ"א תמוז 18:27אני אוהבתמדברה כעדן.
שזה מתכון מקורי... אבל אפשר גם להמיר 
כ"ב תמוז 10:46קרם קוקוס זה חלב קוקוס?גנניתמשלימה
וההמרה זה פשוט אותה כמות?
כ"ב תמוז 12:54ממש לאפשוט אני..

חלב קוקוס יהיה נוזלי כמו חלב,

קרם קוקוס הוא סמיך ושמן יותר, כמו שמנת.

כ"ב תמוז 13:24לא, קרם קוקוס מכיל הרבה יותר שומן מחלב קוקוסופל לימון
כ"ב תמוז 18:16יש שתי דרכים להבין את המשפט שכתבתפשוט אני..אחרונה
ושתיהן נכונות 😁
כ"ב תמוז 18:14תודה לכל העוזריםגנניתמשלימה

בסוף שילבתי בין כמה מתכונים והכנתי גם בצק חלבי לתפוחים

המשותף הוא שהיה קשה לעבוד איתם גם אחרי שהוצאתי מקירור. מניחה שלא לשתי נכון במיקסר (בכל זאת פעם ראשונה), והוספתי כנראה את הנוזלים המאחדים מוקדם מידי אז נשארו גושים די גדולים של חמאה. 

אולי יעניין אותך

פיקוד העורף