הכנתי לפני שבוע קציצות בשר מטוגנות עם פירורי לחם
ונשאר לי הרבה..
יש רעיונות איך לשדרג אותן כך שיצא מאכל חדש?
אולי לערבב את כל התערובת שוב ולהכין משהו חדש?
אנחנו יוצאים לטיול בעז"ה אז עדיף משהו שאוכל לאחסן בקופסה ושלא ישפך רוטב..
תודה!
הכנתי לפני שבוע קציצות בשר מטוגנות עם פירורי לחם
ונשאר לי הרבה..
יש רעיונות איך לשדרג אותן כך שיצא מאכל חדש?
אולי לערבב את כל התערובת שוב ולהכין משהו חדש?
אנחנו יוצאים לטיול בעז"ה אז עדיף משהו שאוכל לאחסן בקופסה ושלא ישפך רוטב..
תודה!
בעזהי"ת
לפורר, להוסיף ביצה ולעשות פשטידה? פאי רואים?
אגב גם חימום על חימום על חימום לא בריא, וגם עושה טעמים לא טובים לאוכל בשלב מסוים..
אלא אוכלת את זה ככה כמו שזה. (אם זה נשמר טוב במקרר ולא מקולקל כמובן).
מחממת קצת בתנור או על פלטה וזהו.
לטיול אפשר לשים קציצות בכריך.
יש לזה עוד ריח טוב אז נראה לי שאשאר איתן כמו שהן..
הבו רעיונות...
בשרי זה כבד מידי...
בד"כ אנחנו אוכלים רק חלה עם קצת סלטים שנשארו...
לק"י
או לאכול מוקדם.
ובסד'ש בשרי לא כבד, חזה עוף או משהו עם בשר/ עוף טחון.
סעודה שניה מוקדם, למשל ב- 12 ואז ב-18:30 כבר רעבים לעוד ארוחה - השלישית
קיבלתי עוגה שווה עם גנאש מקצפת ושוקולד שעמדה בחוץ 4 ימים.. (ולא במקרר)
העוגה עדיין ממש טריה וטעימה אבל פתאום חוששת מהקטע של קצפת מחוץ למקרר..
הייתם שומרים ואוכלים או זורקים?
זו קצפת מבושלת. נראה לי בסדר. בטח אם זה טעים.
4 ימים נשמע קצת הרבה
אבל אולי אפשר היה לטעום ולהחליט
על שבת בבית שבוע וחצי לפני מעבר דירה.
מתכננת לבשל היום מה שאפשר ואז להעביר לתבניות לשטוף את הסירים ולארוז אותם.
מה מבשלים?
עוד לא ממש יודעת.
יש לי כרעיים ללילה אז באלי משהו עם רוטב
וחזה ליום- שבאלי מתכון שלא מתייבש מהר
וגם בשר טחון שלא כזה באלי אבל אם לא נשתמש עכשיו הוא ימסר או יזרק.
חלות- חד פעמי נקנה (פעם שנייה מהחתונה, אבל מה לעשות?!) או שנכין לחמניות מהירות.
עוגות- יש במקפיא עוגת קפה ועוגיות שיבולת שועל. נראלי נסתפק בזה.
נכין קוסקוס ללילה
אורז לבוקר
אפונה
בטטות מקורמלות
להקציף ולהכין גלידה
גנאש
להקפיא לפעם הבאה...
לא יודעת אם מתאים להקצפה,
אבל זה מצוין כתחליף בבישול רטבים, מוקרמים, פשטידות...
אלא אם לוקחים את השכבה העליונה המוצקה בלבד
(יש לי כמה מתכונים אבל יאללה בא לי לגוון)
רעיונות
שניצל חציל
חציל בטחינה
חציל במיונז
חציל עם גמבה קלויה
סלט חצילים עם זיתים
מאלו יש בעצמם הרבה וריאציות
הדרך של הכנת החציל משנה את התוצאה הסופית
לדוגמא, חציל במיונז: חציל על האש לעומת חציל בתנור מביאים לטעמים אחרים
התיבול משנה את הטעמים
חציל פרוסות בתנור
ואז עושה רוטב עגבניות כזה בסיר ומכניסה לשם את החציל.
חציל שלם קולה על האש ואז מרסקת את התוכן עם מיונז לימון שום מלח
חציל פרוסות בתנור
ומערבב עם תחמיץ כלשהו ושום
מחפשת עוד גיוונים
לק"י
אני אופה קוביות/ רצועות/ פרוסות חציל עם שמן בתנור, ומוסיפה תוספות:
1. חציל עם קוביות גמבה, בצל ומלפפון חמוץ. פפריקה, כמון, שום, מלח ולימון. ואפשר גם פטרוזיליה.
2. חציל עם בצל ופטריות מטוגנים. עם מלח ותבלין לגריל/ כורכום.
3. חציל עם פרוסות שום, מלח והרבה לימון.
זותומרת מהיום.
ישאר טוב לכל הסעוודת?
אני מאמצת
חציל מטוגן על הגז ומוסיפה כוסברה ושום
חציל ששרפתי על האש ומוסיפה תבלינים ומיונז וביצה קשה/ טחינה
שורפת חציל עגבניות וגמבה על האש מוציאה מועכת ומוסיפה כוסברה שום לימון פלפל שחור ומלח
1. חציל קלוי על האש עם טחינה
2. קוביות חצילים מטוגנות, עם כוסברה שום ובצל סגול קצוצים דק, קוביות גמבה ומלפפון חמוץ קטנות.
מתבלת בקצת מלח, פפריקה, כמון וטיפה מים של המלפפון חמוץ.
3. חציל בפרורי לחם
מייבשת עם נייר סופג, טובלת בביצה ואז בפרורי לחם מעורבבים עם קצת קמח מתובל בפפריקה וכמון, ולמחבת
אחרת זה חציל קלוי בגריל ועליו רוטב טחינה וירקות קצוצים
שורפת חציל על הגז, מוציאה את הבפנים לקערה, מערבבת עם טחינה, לימון, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, שמנז.
הכי טעים בעולםםם אני יכולה לאכול עם כפית קערה שלמה
אם אני חלבי אני אוהב להוסיף יוגורט גם ופשוט לאכול את זה עם כפית, מעין עולם הבא
חציל סיני- בצל מטוגן קצוץ דק אליו מוסיפים קוביות חציל מטוגן, רוטב צילי מתוק, רוטב סויה, שומשום שחור ולבן ומקפיצים יחד. טעים ברמות!!!
חציל עם בטטה- קוביות חציל ובטטה מטוגנות / אפויות, רוטב צילי מתוק, סילאן, מיץ לימון ופטרוזיליה
קוביות חציל עם זיתים, גמבה קצוצה, בצל סגול ואריסה (לימון, כמון וכו)
חציל קלוי- מוסיפים לו קוביות פלפלים בצבעים שונים, בצל סגול קצוץ ושום כתוש (מלח, לימון, מעט שמן, כמון ופלפל שחור)
1. קוביות חציל מטוגנות/ אופה ואז מבושלות ברוטב עגבניות
2. קוביות חציל ובטטה בתנור ועושה רוטב סויה עם צילי ושומשום קלוי
3. קרפציו חציל- זה טעים בטירוף.
אם יש ביקוש למשהו אפרט מתכון בשמחה...
שוטפת חציל (עדיף את הסוג הבלדי, שהוא כזה רחב לצדדים) ומחוררת עם מזלג קצת מסביב.
אופה בחום גבוה אפילו עם טורבו בערך שעה או עד שממש מתרכך. אני שמה אותו בתוך תבנית בתנור כי הוא מוציא מלא נוזלים (גרסה משופרת זה לשרוף על הגז אבל אין לי סבלנות לעלות למנגל כל פעם..)
אחרי שהחציל מקרר אני קולפת אותו ומסדרת על צלחת הגשה את בשר החציל בשכבה דקה ואחידה. אפשר לחתוך אותו קצת.
מעל שמה תוספות ואפשר לשחק עם זה. הבסיס- מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית, מיץ מלימון או תפוז- משדרג ממש, חצאי טבעות של בצל סגול חתוכות דק, עגבניה פרוסה דק\ עגבניית שרה, אפשר גם רק לסחוט את המיץ של העגבניה, עלי בזיליקום. מעל מזלפת טחינה גולמית, קצת סילאן. מוסיפה אגוזי מלך שבורים- מעט. אפשר גם פקאן או פיסטוק. הכנתי כזה לשבועות ופוררתי בולגרית, אם עושים חלבי אפשר לתבל בסומק, טעים ממש.
אפשר לשחק כמובן עם הירקות והתוספות, פטרוזליה במקום בזיליקום או חומץ בלסמי למי שאוהב....
ד"א זה אחלה גם אחרי לילה במקרר.
פרוסות חציל לא עבות
בוזקים מלח ואח"כ סופגים את הנוזלים
3 צלחות
באחת - 1 כוס קמח
בשניה - 2 ביצים 1 כפית חרדל 1/2 כפית כמון קצת מלח ופלפל שחור
ובצלחת שלישית פירורי לחם
טובלים הקמח אח"כ ביצה ובסוף פירורית מטגנים בשמן חצי עמוק.
כזה...
אין באמת הפרדה מלאה בין הצדדים
לדעתי העירבוב בכל צד לא נח
קשה לי להבין את היתרון ביחוד כשמכינים 2 מנות שלכל אחת משך בישול שונה
לשטוף את הפינות נראה מעצבן מאד.
כל מאכל יש לו את דרגת החום שלו והזמן שלו,אז שני מאכלים שונים לא נשמע שיהיה נח לשים בזה
בקיצור לי זה נראה סתם גימיק מיותר ולא פרקטי
להגשה זה מגניב, לבישול פחות.
נגיד ממליצים להכין בו אורז עם קציצות... צורת הכנת האורז אינה זהה לשל הקציצות ברוטב.
עוד גימיק יפה ולא פרקטי למטבח
ואז כמה כבר יהיה שווה לקנות דבר כזה. וכמה כבר אשתמש בזה..
תודה
אוכל שמצריך אותו זמן בישול.
לא בטוחה שזה סיר כזה פרקטי אפילו שיש בו משהו מגניב
אניח בסיר רגיל בלי מחיצה. למשל אני מכניסה בסיר לתנור, עוף ולצידו שעועית ירוקה וזה בסדר גם בלי מחיצה.
למשל
פסטה אדומה
ופסטה ברוטב פטריות
אותו מוצר בוריאציה שונה.
לא שימושי לאורך זמן במטבח
בעיניי סתם גימיק שיווקי
שמטרתו למכור מהמוצר הזה...
אם אין לך מספיק כיריים זה יכול להתאים,
או אם יש העדפות שונות של אוכל ברמה שצריך לבשל בנפרד עם רכיבים או תיבול שונה.
אני לא הייתי קונה
לקיש בטטה? עם בצק פריך מלמטה ועדיפות לפרווה.
זורמת גם על מתכונים לקישים אחרים
בעקרון לקיש יש בצק פריך עם חמאה או נטורינה - לפרווה
ירק אהוב שעובר הקפצה טרם האפיה
רוטב רויאל שמכיל ביצים ושמנת לבישול אפשר לתבל עם גבינות ארומטיות כמו קצ'קבל, רוקפור. ולפרווה קרם קוקוס מהול במעט מים ותבלינים
חלב קוקוס יהיה נוזלי כמו חלב,
קרם קוקוס הוא סמיך ושמן יותר, כמו שמנת.
בסוף שילבתי בין כמה מתכונים והכנתי גם בצק חלבי לתפוחים
המשותף הוא שהיה קשה לעבוד איתם גם אחרי שהוצאתי מקירור. מניחה שלא לשתי נכון במיקסר (בכל זאת פעם ראשונה), והוספתי כנראה את הנוזלים המאחדים מוקדם מידי אז נשארו גושים די גדולים של חמאה.