הם המציאו ופיתחו את כל הדברים הבסיסיים שמהם כל השאר התפתח.
כמו שלבי ובשרי כתבה, יצא לי גם לחשוב על זה בהקשר של אוכל - ניקח סתם לדוגמא את הענייין של פופקורן - הרי צריך להיות יזה מישהו משוגע אחד שבתחילה חשב "וואלה, מעניין מה יקרה אם אנסה לטגן גרעינים יבשים של תירס בשמן רותח - ואז פתאום ראה מה יצא, טעם וגילה שזה טעים...או נגיד, שגילו את זה "בטעות".
כנ"ל לגבי חוקים פיזיקליים, לגבי אסטרונומיה, גיאוגרפיה, מבנה העולם, צורת העולם - הכל. את כל זה, לא היה מי שילמד את המייסדים - הם היו צריכים להגיע אל זה בכוחות עצמם לגמרי, הרבה פעמים בדרכים של ניסוי וטעייה, לעיתים בהברקה או ב"מזל".
אדיסון ניסה 2000 פעמים ליצור את הנורה החשמלית עד שהצליח לבסוף ליצור חוט להט טוב שעומד בעומס. לא היה לו מישהו שילמד אותו איך עושים את זה, באיזה מתח, וכו'...
ואני בכלל לא מתחיל לדבר על כל כלי הרכב, על המטוסים, וכו'.
כיום, הרבה יותר קשה להמציא דברים חדשים מאפס, כי העולם כבר די מוכר וידוע, החוקים כבר מפורסמים, אין כל כך חומרי גלם חדשים שלא התגלו מעולם. אני מניח שפה ושם עוד יש ממציאים שממציאים משהו באמת מאפס - אבל להמציא דבר חדש לגמרי, כמו, נניח, שהמציאו את כלי הטיס הראשון - זה כבר לא יקרה יותר מידי בשנים הבאות. כיום, רק משכללים את הקיים ומביאים אותו לדרגת שלמות גבוהה יותר מעם. אלא אם כן באמת פתאום יגלו בטבע חומרים חדשים לגמרי, חוקים חדשים לגמרי שלא ידענו עליהם - אז תהיה קרקע פוריה לנסות להבין מה אפשר ליצור מזה שאף אחד בעולם לא יכל עד היום ליצור, כיוון שלא היה ידוע.