מספר שאלותאנונימי (פותח)

ערב טוב לכולם,

מספר דברים:

1. לפני זמן מה סיימתי ללמוד במכללה שדרכה אני אמור לקבל בע"ה בקרוב תעודת הוראה מוסמך בכיר, כאשר ההתמחות הראשית היא בחינוך מיוחד, וההתמחות המשנית היא בתנ"ך/מקרא.

כעת, משסיימתי את לימודי תעודת ההוראה, אני מעוניין להשלים לתואר ראשון, וכאן יש לי 2 שאלות:

שאלה 1: האם חשוב שהשלמת התואר תהיה גם היא בחינוך מיוחד, זאת בכדי שהתואר יהיה תואם להתמחות הראשית שלי בתעודת ההוראה, או שזה לא משנה, ואני יכול להשלים לתואר ראשון בחינוך רגיל ואז אין לי כל בעיה ללמד במסגרות באו בכיתות של חינוך מיוחד, גם אם התואר הוא בחינוך רגיל?

שאלה 2: האם הנכם מכירים מכללה דתית או מסגרת לבנים במכללה שאינה דתית, שבה ניתן להשלים לימודי תואר ראשון?

אני מכיר את מכללת אורות ישראל (מורשת יעקב לשעבר) ואת מכללת תלפיות, אשר בשנה הבאה אמורה לפתוח מסלול השלמה לתואר לראשון לגברים במכללת מבח"ר בבני ברק. אני מבקש לקבל מידע על מכללות נוספות פרט למכללות אלו.

2. השנה נכנסתי לעבוד כמורה מקצועי בביה"ס התיכון שבו אני מלמד, והיה לי מאוד לא קל מאחר ולא קיבלתי כל ליווי או הדרכה ומה שנקרא "קפצתי" למים העמוקים.

הייתה לי חוויה לא קלה , הן מבחינה משמעתית והן מבחינה פדגוגית, ואני חש שנוצרה לי בביה"ס תדמית של מורה שלא יודע להשליט משמעת בכיתה ושתלמידים מפריעים לו ומזלזלים בו.

ראיתי זאת גם כאשר תגברתי בביה"ס בשנים הקודמות תלמידים באופן פרטני בקבוצות של 3-4 תלמידים, הבעיה העיקרית אצלי הייתה השלטת המשמעת והשנה גם להחזיק כיתה, ואני מדבר איתכם על ממוצע של 5-9 בכיתה.

בשנת הלימודים הבאה עלינו לטובה, בע"ה יתברך ובל"נ אני מעוניין לבצע שינוי, הן מבחינה משמעתית והן מבחינה פדגוגית, שהרי אני חשב שאיני יכול  להמשיך לעבוד כמורה בצורה זו, התעייפתי ונואשתי פעמים רבות וחשבתי כבר לעזוב את מקצוע ההוראה, אולם לא אמרתי נואש.

ידוע וברור לי שאיני יכול לבצע את השינוי בכוחות עצמי, ולכן אני פונה אליכם, כאן בפורום הזה, ומבקש עזרה בנושא.

האם אתם מכירים איזושהי מסגרת או אדם שיוכל ללוות אותי בשנה הבאה? אני לא מדבר על סטאז' כיוון שאיני חושב שבשנה הבאה אהיה בסטאז', ואז בכל מקרה אמור להיות לי מורה מאמן או חונך, אלא אני מעוניין לעשות זאת מיוזמתי, שיהיה לי מלווה שידריך אותי, ושאותו אוכל לשאול שאלות ואף להיפגש איתו.

אודה לכם באם תוכלו לענות לי על שאלותיי אלו, ואני מבקש שתשובותיכם יתבססו על ניסיון שלכם או של אחרים, ועל מידע מהימן בנושא המכללות.

תודה רבה ויישר כח,

אנונימי.

לגבי הנושא השניציליגילימימי

אני חושבת שראוי שזה יהיה אדם מתוך בית הספר, שמכיר את התלמידים ואת המערכת ויוכל יותר לעזור.

בהצלחה!

לגבי מכללות- ב"חמדת הדרום" יש אפשרות להשלים תואריעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ראשון.
השאלה אם רק לבנות או גם לבנים..שווה לברר.
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך