צ'יפס. או פיצה. או פלאפל. נמאס לי מכל האוכל הבריא בבית...והכל סגור עכשיו..
(סליחה על הפלישה הלא-קשורה, הייתי חייבת לפרוק..)
צ'יפס. או פיצה. או פלאפל. נמאס לי מכל האוכל הבריא בבית...והכל סגור עכשיו..
(סליחה על הפלישה הלא-קשורה, הייתי חייבת לפרוק..)

תולתולגג 20 דקות
(פיתה עם רסק, גבינ:צ, זעתר וזיתים. כמה זמן כבר לוקח להכין? נוכן שלא הכי מושקע, אבל אם זה צורך אמיתי זה בסדר
)
לא לקרוא למה שתיארת פיצה , היא דיברה איתי והיא נעלבה מזה ![]()
שוקולד לבןשנים אכלנו ככה בתור ילדים, ואין לנו חסכים גדולים מזה..
מוגלי.אבל למה לא להכין בעצמך את הבצק? ואת הרוטב ?
פנקו את עצמכם ![]()
שוקולד לבןכמו לחלל את שם הפיצה.
תקראו לזה לכל היותר פיצה-פיתה, וגם זה בדוחק
עדיף לקרוא לזה פיצה מזוייפת
שחייבים על זדונו כרת ועל שגגתו חטאת עולה ויורד
(מטמא מקדש וקודשיו)
חביתה הולך?
![]()
![]()
![]()
אושר תמידי
הקולה טובההיה טעים!
את לא צעירה מעל 20?
ותן טל
![]()
האישלי הכין לי צ'יפס במיקרוגל! יאמי ![]()
לבריאות!משיח נאו בפומ!
אין על צ'יפס!יעל מהדרום
מאמע צאדיקהתפני אותי למקור או אם יש לך כח להסביר מה הנזק במיקרוגל , תודה רבה
ומלא.
אבל אני כשאני בבית חי על צ'יפס במיקרו.....
במה גלי המיקרו פוגעים באיכות האוכל? ממה הוא נהפך לג'אנק?
אני לא מבין גדול בזה.
מוגלי.במיקרוגל. במידה וכמות המזון לא מספיקה לשם קליטת כל האנרגיה שהוא מספק (700 וואט +-), רכיב מסוים במכשיר קולט חזרה את הקרינה וזה גורם להתחממות של המכשיר.
הקרינה היא קרינה בלתי מייננת (=פחות מסוכנת מקרינה מייננת, אך יש לה סיכונים משלה, כמו פגיעה בפוריות), כך שהנזק שהיא גורמת נגרם מנזקי חום. כיום יש גם מחקרים שמצביעים על נזקים נוספים של פגיעה בלתי מייננת.
יש תלות בתדירות של הקרינה ובהנחה נכונה של המזון בתוך המיקרוגל, כך שיתקבל חימום אחיד.
גם נורה,
גם שולחן וגם עץ וגם את בעצמך
אור הוא קרינה בלתי מייננת, אז הוא פוגע בפוריות?
יש סכנה באוכל שחומם בצורה לא אחידה - שתקבלי כוויה! זהו
יש גם סכנה אם יש חור במיקרוגל, כי אז זה כמו שתיכנסי בעצמך בתוך המיקרוגל
אבל לאוכל עצמו לא קורה כלום, הקרינה לא משנה אותו, ולא "טמונה בתוכו" בשום צורה
זה פשוט אוכל חם
אלא לתא החי.
שאין קרינה שנשארה בפנים
זה לא קרינה רדיו אקטיבית
זה פשוט סוג אחר של אור, שמחמם את האוכל
הקרינה לא "נכנסת באוכל" ואח"כ משנה את התא החי, כי היא פשוט לא נשארת, אור שמאיר על חפץ האנרגיה שלו הופכת לחום - לא נשאר שום קרינה
וגם אם תקריני על תא חי - לא יהיו בו שינויים, הוא פשוט יתבשל
אני לא ממליץ לבשל אנשים, אבל זה לא "שינויים" בתא החי,
רק בקרינה רדיואקטיבית האנרגיה יכולה לעשות שינויים קטנים בדנ"א שיכול לגרום חלילה לסרטן, אבל כאן הקרינה נמוכה מדי
מולק' ולעיתים אף לעירור אלקטרונים.
בנוסף, יש כיום מחקרים רבים שמצביעים על קשר ישיר בין חשיפה לקרינה אלקט' בתחום זה, לבין השפעות בריאותיות שונות (אם כי חשוב לומר שאין עדיין הוכחה חותכת לזה).
לענ"ד במקרה הזה אפשר לדבר גם על חימום דיאלקטרי של חומרים מבודדים (תאים ומולק' לדוגמה), בתהליך ללא ויסות הטמפ'.
זה בלשון נקבה- כי נכתב פעם עבורי ורק העתקתי..
תנסי לדמיין גלים שנוצרים מזריקה של אבן לתוך בריכה. הם מתפשטים ויש מרחק מסוים בין השיאים של הגלים.
אנחנו מוקפים בכל מיני גלים שאינם מזיקים לנו.
האור הינו גל שאורכו (המרחק בין שיאים) כ-500ננו מטר
גלי המקרו אורכם כ- 10 ס"מ. (את מבינה בעצמך שהרשת של הדלת מונעת מגל באורך כזה להשתחל החוצה...)
גל מסוכן הוא כזה שיכול לפתוח קשרים בין מולקולות – לדוג' קרינת X שאורכה קטן מ- 1 ננו מטר. ברגע שיש קרינה שיכולה לפתוח קשרים בין מולקולות יכול להיות שינוי בתא החי, ואז בסבירות נמוכה השינוי יכול לגרום לתא להפוך לתא שמתרבה במהירות – כלומר לתא סרטני. רוב השינויים גורמים להרג התא ולא להפיכתו לסרטני ולכן אם צריך אנו עוברים צילומי רנטגן וכו'.
גלי המיקרו אינם מסוגלים לפתוח קשרים בתא, מכיוון שאורך הגל שלהם ארוך מדי !
המיקורגל מבשל, מכיוון שאורך הגל מתאים להזזה מהירה של מולקולות המים שמתחממות ומבשלות את האוכל.
הסיבה ש"אסור" להסתכל לתוך מיקרוגל היא שאם במקרה הדלת לא סגורה טוב וגל יצא החוצה הוא יבשל רקמות בגוף כמו את העיניים. (כולנו התנסינו בבשול אצבעותינו והן פשוט מחלימות בעניים זה לא נעים)
לסכום
קרינת המקרוגל מזיזה מולקולות מים ואיננה פותחת קשרים בין מולקולות.
אין "קרינה" שנשארת באוכל לאחר הבישול
בשול מהיר במקרוגל בריא יותר מבשול איטי בסיר מכיוון שפחות ויטמינים נהרסים.
פסיכולוגיות, וחוסר ידע, לא בגלל הגיון.
תודה רבהמוגלי.מצחיק , אבל את הרוב כבר ידעתי ![]()
רק כמה דברים שלא מובנים לי :
האם באמת גלי המיקרו לא יכולים ליינן? (לפתוח קשרים בתא)
מכיוון שכמו שהזכרת גלי המיקרו "מדברים" באותה תדירות של מולקלות מים (ובגלל שאנחנו כ-70% מים הגלים מסוכנים לנו)
(אולי אני טועה ומקשר סתם בין פתיחת קשרים במולקולות ליינון , פשוט כך אני מבין)
דבר אחר: את יודעת למה גלי המיקרו נקראים מיקרו אם הם באורך 10 ס"מ?
קרינה זו היא קרינה בלתי מייננת (לא מסוגלת ליינן מולק' או אטומים) = האנרגיה שהיא "מעבירה" לאטומים היא במנות קטנות מכדי להוציא מהאטומים אלקטרונים.
על מנת להוציא מהאטומים אלק', יש צורך בהשקעת אנרגיה לפירוק הקשר החשמלי בין הפרוטונים (במטען +) לאלקטרון המבוקש (במטען -) וזו למעשה - אנרגיית יינון.
יש עוד, אבל יום שישי...
האנרגיה של גלי המיקרו אינה גדולה מספיק בשביל ליינן אלא רק לעורר.
אבל עדיין לא ברור למה הם נקראים גלי מיקרו , היה נראה שהם צריכים להיקרא גלי מילי.
תודה רבה! וסליחה על החפירה ![]()
תפנה אותי למקור או אם יש לך כח להסביר מה הנזק בצ'יפס, תודה רבה
(כן אני רצינית...
רק משעשע אותי הכיוון שהדיון נטה אליו...)
אני לא מבין בתזונה , אני אומנם לא אוהב ללכת בעדר אבל מהמוסכמות הן שדברים שטוגנו ובמיוחד אם
טוגנו בשמן עמוק הם לא בריאים , אני לא יודע מה עובר על האוכל ומה זה עושה לנו
.
ואם התכוונת רק לצ'יפס כתפוח אדמה אז בכלל אין לי שמץ וגם לא נראה שיש בזה משהו לא בריא.
לא נורא לפחות פרקתי (כן זו היתה סוג של פריקה בשבילי
)
ועל הדרך הוסיפו לנו ידיעות מעניינות.
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץלא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?
מה קורה לנו שם עמוק בפנים?
נ.ב.
צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..
כזה נוראי..
דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.
אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.
מה אומרים?
יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף
אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל
אני גם לא מאמין בלצפות בזה.
לא זוכר מי כרגע מחילה
שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.
אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים
אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?
מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,
לשם מה להוסיף זוועות?
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.
4ne1בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
ונועד להיות כזה.
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…