אני עומד לפני גיוס. העברתי לצבא אישור ואף הייתי בראיון במדור פרט כי יש לי אח נכה ומפגר המתגורר בדיור בקהילה קרוב לבית אשר אני עובד איתו ברמה יומיומית לשם שימור מצבו הפיזי וכשהוא בבית מטפל בו בלילה כי אימי חולה ובעלת אחוזי נכות של יותר מ50 אחוז בביטוח לאומי ואם לא אטפל בו בלילה היא לא תוכל לתפקד ביום עם אחותי ועם אחי כשהוא בבית. אמי לא עובדת כבר 12 שנה. אחותי בת 15 מאובחנת כבעלת תסמונת של בעיות התנהגות, קשב ושיפוט בעייתי. ההורים גרושים וכולנו אצל האם שגם אפוטרופסית יחידה של אחי הנכה.
אני עובד מגיל 14 לעזרה בתחום הכלכלי. הבאתי לצבא חוות דעת של עובדת סוציאלית שמלווה אותנו בעיר עם המלצה לשירות קרוב לבית ואת כל האישורים הרפואיים לגבי כולם. קבלתי תשובה שלילית כי אמרו שאחי לא גר בבית ואמי יכולה לטפל בו- העובדת הסוציאלית כתבה שאמי לא עובדת ומטפלת בילדים. לא הייתה התייחסות למצב של אחותי שאמי לא יכולה לחפש אותה בלילות או לפתור בעיות שנוצרות עם כל מיני ערסים שהיא מסתבכת בהן. לגבי העניין הכלכלי נאמר שאוכל לעבוד בסופי שבוע - ואני משובץ לחיל תותחנים ולעבוד פעם בשבועיים שלושה זה לא מה שיעזור ואחרי אימונים קרביים גם לא בטוח שאהיה מסוגל. הפרופיל שלי 72 הקבא 54 . האם חוות דעת של עובדת סוציאלית קהילתית שמכירה את המשפחה אינה מספקת ? מה עוד אוכל להגיש לצבא כדי למנוע מהבית להתמוטט ? האם יש טען בהגשת קבילה לנציב קבילות חיילים ? בבקשה עזרתכם. תודה
תנאי ת"שyuvi
נשמע מסריחefraim37
לפי התיאור שלך אתה מפרנס יחיד של המשפחה וקודם כל צריך להיות זכאות למשמ"ש הורים. (שזה לא מעט כסף).
נראה לי שכדי לנסות לפנות שוב למדור פרט בלשכת גיוס, ואם זה לא עוזר כדי מאוד לקבול על צה"ל ושזה יהיה לפני הגיוס, כי לשנות שיבוץ זה מסובך (אני עשיתי את זה וזה לקח 3 חודשים)
בהצלחה.
אכןyuvi
אני עובד. אמי מתקיימת מקצבת נכות. אני מסייע בטיפול באחיי.
אבל בגלל שאחי שייך פורמלית לדיור בקהילה ולכאורה לא בבית ( הוא גר קרוב והוא חלק מהמשפחה) אז נדחה הקל"ב.
אם מישהו יודע איפה אני יכול לקרוא באינטרנט או במקום אחר את הכללים מאד אשמח לדעת.
תודה על התגובה.
ניסיתי לחפשefraim37
לא מצאתי, אבל זה לא אומר.
יש הרבה אתרים של זכויות שכוללים זכויות של חיילים.
המקרה שלך הוא לא מקרה קלאסי כמו חייל בודד או חייל נשוי, כך שיהיה קשה למצוא התחייחסות ברורה.
מה שברור זה שזכאות לתשמ"ש בטוח יש, כי אין למשפחה הכנסה מסודרת.
אני מאמין שאם תאמר שאמא שלך צריכה עזרה קבועה בבית יהיה אפשר לאשר הת"ש 7 (שזה לינת בית), הבעיה זה להשיג את זה.
אני אישית ממליץ מאוד להציק במדור פרט בלשכת גיוס (בצבא זה עוזר). אפשר גם להתעקש לפגוש את קצינת הת"ש (בסדיר בד"כ זה קל, בלשכת גיוס, אני לא יודע איך זה), ולנסות לעשות בלאגן.
אם כל זה לא עוזר אפשר לפנות לנציב קבילות החיילים. יש הדרכה באתר www.nakhal.idf.il.
אגב, בד"כ איום בקבילה מספיק כדי לפתור הרבה בעיות. אני פתרתי כך בעיות שיבוץ על רקע רפואי, ובעיות ת"ש. (למרות שא"א להוכיח שזה נכון- אבל כך זה נראה)
תןדה !yuvi
אני מצאתי למקרה שמישהו צריך...yuvi
תגיש ערעור ללשכת גיוס.עוגת גבינה.
לפי המצב שאתה מתאר אוטומטית מאשרים לך ת"ש 3 לפני גיוס מה שפוסל אותך מקרבי.
תנסה אין לך מה להפסיד.
תוסיף גם מכתב קורע לב עם כמה שיותר ניפוח של המציאות שאתה כותב.
תןדהyuvi
אני מגיש ערעור תוך פגישה נוספת עם משקית ת"ש עם מכתב נוסף מהעו"ס ובמקביל מכתב מאמא שלי שהוא גם העתק קבילה שלה ונשלח גם לקצינת פניות ציבור של הצבא וגם כפניה וערעור למפקד מיטב וכן בקשה לפגישה עם מפקד לשכת גיוס.
אם כל זה לא יעזור ..... לא יודע מה אעשה.
אני שואף לפחות לתש 5 ומקווה שאצליח.
לי היה ת"ש 5עוגת גבינה.אחרונה
והסיפור שאתה מספר הרבה יותר "טרגי" משלי. אין סיבה שלא יאשרו לך.
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה