קריאה... קריאה... ועוד פעם- קריאה...חי(נ)וך

לא משנה באיזה כיתה אנו מלמדים ומה המקצוע שאנו מלמדים, בכל הכיתות אנו נתקלים בילדים שלא אוהבים לקרוא.

בתור מורה לכיתות הנמוכות, אני מתעסקת הרבה מאד בחשיבה ובהעלאת רעיונות- כיצד להאהיב את הקריאה על החמודים הקטנים? איך להקנות אותה בצורה יותר חוויתית כדי שיהנו ממנה וכד'?

חשבתי שזה יהיה לתועלת הציבור אם נעשה פה שרשור רעיונות למבצעי קריאה / טקסטים יפים ועוד, כיד הדמיון הטובה עלינו.

אני אתחיל עם קישור לאתר הדברות שיש בו המון המון טקסטים מנוקדים בליווי תמונות חמודות לילדים, ועוד הרבה דברים מקסימים:

http://www.hidabroot.org/he/category/448

רעיונותציליגילימימי

מטלות קריאה - אחת לחודש צריך להגיש מטלה על ספר שהילד קרא.

ספריה בכיתה - להביא כל מיני ספרים לכיתה. בזמנים "מתים" אפשר לתת זמן לקרוא מהספרים.

בזמן שקוראים חומר לימודי מספר לימוד, עושים סבב. כל תלמיד קורא בקול פסקה אחת.

בכיתות נמוכות יותר - אולי דף קריאה אחת לשבוע עם חתימת הורים איך הילד קרא.

טקסטים (בכיתות יותר גבוהות) אחת לכמה זמן, לתת טקסטים בעברית עם שאלות. האמת שזה גם בתוכנית הלימודים. אפשר להכין שיהיה בכיתה כל מיני סוגים לתלמידים שסיימו מטלות כיתה וכו' (למרות שבדר"כ מי שלוקח לו זמן לעשות מטלות, פחות יספיק...) או לזמנים "מתים" למילויי מקום וכו'. כדאי מאוד לעבור אח"כ לראות אם התלמידים באמת הבינו.

מקסים!חי(נ)וך

כתבת פה רעיונות מאד יפים ומגוונים. 

באופן כללי, נראה לי שבכל מטלה, משימה או מבצע שעושים צריך לשים לב שמרוב מטלות ודרישות זה לא ירחיק אותם מהקריאה.

רעיון נוסף:

מכינים כרטיסיה שמחולקת ל5- 8 משבצות. בכל משבצת יש מקום לכתוב את שם של ספר ומקום לחתימת הורים. ילד שקורא ספר, ההורים רושמים את שם הספר וחותמים ליד השם.

ילד שמסיים את כל הכרטיסיה מתוגמל במשהו נחמד

מנסיון- זה עובד מעולה! הילדים רוצים מאד לקרוא, וקוראים עוד ועוד ספרים וממלאים עוד ועוד כרטיסיות.

במשך כארבעה חודשים התלמידים שלי קראו מאות ספרים..

סבבה של שרשור... תודה. ואחד משלי:חיה רוז

בסוף יום / שבוע / זמן קבוע אחר, לספר בכיתה סיפור מרתק ולעצור בשיא המתח. להביא לתלמידים הביתה את ההמשך.

אפשר גם לספר סיפור ארוך בהמשכים ובכל נקודת זמן קבועה מקבלים הביתה קטע ואח"כ המורה בכיתה ממשיכה מאיפה שהקטע ההוא נגמר. כדי להיות בעניינים חייבים לקרוא..

אהבתי את הרעיונות!! תוכלי להרחיב בבקשה?ב"ה!אם בישראל!

אשמח לרעיונות לטקסטים וסיפורים.

שמחה שאהבת!חיה רוז

לבחור סיפור ארוך עם הרבה רגעים מותחים.

להחליט באילו נקודת מתח לעצור. 

ולצלם קטע מההמשך לכל בת הביתה.

אפשר לעשות בשביל זה תיקייה או משהו.

מה להרחיב מעבר? 

רעיונות לספרים ולטקסטים מתאימים ב"ה!אם בישראל!

חיה רוזאחרונה

לסיפורים ארוכים בהמשכים יש את הספרים של להמן, של מאיר ברעם וכדומה. הם בד"כ מתאימים לרוב הגילאים.

סיפורים קצרים זה תלוי בגיל. יש מחניים וכה עשו חכמינו, אפשר גם מתוך המקראה של התלמידים לבחור סיפור מעניין.

עשיתי את זה פעם עם הסיפור על הצדיק הנסתר שהחזיר את האריות שברחו מהכלוב של הסולטן לארמון. (ספרון של מחניים). עצרתי כשהוא הולך לבד ברחוב והאריה רץ לכיוונו וכמעט מגיע אליו. נתתי לבנות להמשיך (בתוך השיעור) וגם בנות שבד"כ לא אהבו לקרוא, ישבו וקראו.

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך