שקט שקרני.

אנשים מתים לחינם

מדינה רופסת וכושלת.
מכריחים אותנו להבין שחייבים להחליף את השלטון הזה. פשוט כושל.
לפעמים כשמערכת עובדת בערך בסדר, ומישהו מציע לשפר, אנשים אומרים שזה מיותר - מה שעובד עדיף על פני הלא ידוע.
מה שקורה פה עכשיו פשוט מחייב את זה.
מה זו האמירה הזו??
יהודי שלחם ותוך כדי מיגור רוע מהעולם מת ב"חינם"??
חוצפה.
לכי תגידי את זה לרבש"ע, שבטעות פיספס ויהודי נהרג לו בין הידיים..
הייתי מבקש ממך להתנצל בפני ההורים השכולים לו הייתי מאמין שיש סיכוי שתעשי את זה
"לבכות" -
עדיף להתפלל שה' יתן לממשלה אומץ לסיים בהכרעה כזו שלא תאפשר לרשעים להצטייד ולקום מחדש.
וכבר זה לא "אותו דבר". כברניצלו חייהם של יהודים רבים ע"י מה שחשפו והרסו.
כעת צריך לדאוג שלא תהיה להם יותר יכולת כזו.
הוא מסר את חייו כדי להציל יהודים, לא למען המדינה
ועל זה נאמר שהרוגי לוד אין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתן - שהם מסרו את עצמם למוות כדי להציל את יושבי אותה העיר
ונועם - לא שייך כאן "לחינם"
הקב"ה מנהל את העולם, והוא יודע מה הוא עושה
מלבד מה שלא הבנתי אותך. בוא נגיד שהממשלה הזאת טיפשה, ובמקום שהמלחמה הזאת תרוצץ את ראש הנחש ותשקוט הארץ 40 שנה, היא תמסמס את זה להפסקת אש, וזה יועיל רק לשנתיים
אז למה זה לחינם? זה עזר לשנתיים! אז נכון שזה מטופש, וזה כואב הלב שקרבן כל כך גדול שהקרבנו היה יכול להועיל להרבה יותר זמן, אבל גם אם זה כך - זה לא אומר שמה שהקרבנו היה לחינם, זה עזר לפחות לשנתיים!
שרשורפלצת לפניך!משיח נאו בפומ!נועם פתחה 
כך שאין הבדל.
למען המשך קיומו של העם היהודי במדינת ישראל.
אבל כיון שיש הרבה אנשים שמבדילים בין המדינה לעם (כמוני למשל) אני מעדיף להיות יותר מדויק
להגן על המדינה זה גם להגן על ערבי מטייבה ובדואי מרהט.
אני לא רואה צורך להגן עליהם(להיפך...)
לא ציפיתי שתסכים עם זה, אבל גם על דיוק אפשר להתווכח.
ליל"ט!
המדינה מגינה על האזרחים שלה.כמו כל מדינה אחרת.
בין יהודים בים אם הם לא.
רק כתבתי שזה שטויות....
אתה מצחיק...נועם האז בובקעס.
לבי ובשרי(כמו בובע מייסעס וזה..)
) שהחסידים היו זורקים בט' באב על מי שהיה נראה עצוב מדי...
מוטיבציה
משיח נאו בפומ!
למען הצלת יהודים, אבל לא רק יהודים במובן הפרטי,
אלא גם "המדינה", קרי: קיום עם ישראל ושליטתו בארצו. אמת. מעלה יתרה.
וזה דבר גדול מאוד. ב"ה שזכינו.מוטיבציה

טכנית, מציאותית - את טועה ומטעה.
להזכירך - לפחות 31 מנהרות. מנהרות טרור התקפיות. לקן הגיעו מתחת לקיבוצים.
פיגוע טרור המוני היה רק עניין של זמן.
31 מנהרות אלו, לפחות, מלבד כל ההישגים האחרים במבצע - בסוף המבצע, לחלוטין תהיינה מנוטרלות,על כל הטוואי ועל כל הפירים שלהן.
זה מצב שנשאר כקדמותו? הסרת איום ביטחוני ברור על כל יישובי עוטף עזה - זה להשאיר מצב כקדמותו? (שימי לב - לא אמרתי, "להסיר את כ-ל האיומים הביטחוניים" - אלא "להסיר איום ביטחוני").
וזה, כאמור, עוד בלי לדבר על שאר ההישגים, של תקיפת אלפי יעדי טרור, מאות ואולי אפילו אלפי הרוגים עזתים, חלק עצום מהם מחבלים. אז נכון, יש עוד המון חמושים, ויש גם את ההנהגה הבכירה שספונה עמוק מאוד בתוך האדמה - אבל להגיד שהכל לחינם, לשווא, וששום דבר לא השתנה? נו, בחייאת.
ואם כעת גם אנחנו וגם מצרים נעמוד עוד יותר מבעבר על המשמר בנושא המנהרות - כיוון שבמערכה הזאת יותר מתמיד נחשפנו למה הן באמת ואיה איום הן - הרי שבמקביל, נוכל לדאוג לשמור הן על גבול מצרים, שלא יברחו ל-ת-ו-ך עזה דברים ונשק מסיני (ואת זה גם המצרים עושים ופועלים, זה אינטרס ביטחוני ברור שלהם), והן על גבול ישראל למנוע כמה שניתן מנהרות התקפיות ל-ת-ו-ך ישראל.
עמוד ענן, אני אומר לך בוודאות כמי שהיה באותה תקופה בלב האש (לא כחייל...) - זה מ-מ-ש לא מה שצוק איתן. אפילו עופרת יצוקה זה לא מה שצוק איתן.
התקווה שלנו שהמבצע ילך וימשיך, ילך וימשיך ויתגבר עד שהוא יהפוך למקבילה העזתית של חומת מגן ביו"ש - אחת הפעולות המצליחות ביותר בעשורים האחרונים של צה"ל, פעולה שאין כמעט מי שטוען שהיא לא מיגרה באופן יעיל ביותר את מירב קיני הטרור ביו"ש והביאה לשקט ארוך. יו"ש של לפני חומת מגן היא לא יו"ש של אחרי. זה המטרה שלנו במבצע הזה, וזה מה שאנחנו מקווים שייגמר בסוף וייעשה. בנתיים החמאס עוזר לנו לא להגיע להפסקת אש 
ותן טלהתאמצתי בשבילך 
לפחות תקראי את 6 השורות הראשונות - זה אמור להספיק...
(אגב, אם ז-ה ארוך לך, מסקרן אותי איך כסטודנטית את צולחת את כל החומר שצריך לקרוא...
)
פנסאיאחרונהיהיו כמה אלפי יעדי טרור שמושבתים לאחר כל התקיפות.
יהיו מנהרות התקפיות רבות מאוד מושמדות - עבודות של שנים אצל החמאס - וזה אחד ההישגים העיקריים של הצבא, אנשים לא קולטים אפילו עד כמה.
יהיו מאגרים גדולים מאוד של נשק של החמאס - כולל רקטות וכולל הכל - שמושמדים, כבר עכשיו ההערכות הן שבהחלט עברנו את החצי והיד עוד נטויה (בתוספת עזרת החמאס שיורה רקטות שכמעט כולן או נופלות בשטחים פתוחים או מיורטות על ידי כיפת ברזל)
יהיו כמה וכמה וכמה חמאסניקים דוחים שיריחו את הפרחים מלמטה.
המצחיק הוא, שאנשים יודעים רק להתלונן כי ד-ו-א-ג-י-ם, אנשים בעלי אינטרסים, להראות להם רק את הרע ואת ה"לא מוצלח" - לא כולם, אגב, מראים לך את זה לאותה מטרה שאת לוקחת את זה - ואחרי זה, אנשים בטוחים שהם יודעים ה-כ-ל, ושהכל רקוב וששום דבר לא הצליח ושהכל בקנטים.
אז לא. צאו מהסרט. החמאס חטף מכה במלחמה הזאת שעד היום הוא בהחלט ל-א חטף. מקורות בכירים מאוד בצבא, מפקדים עלינוים, אומרים בשיחות כאלו ואחרות שפשוט מטעים את העם ומראים לו רק מה שרוצים להראות - כי הצבא, למעשה, ככה הם אומרים - מתעלה על עצמו ומשיג ניצחונות עצומים בכל קנה מדיה, ישראלי פנימי ובינלאומי - ואזרחים לא מבינים את זה. אומר מקור בכיר בצה"ל - תגידו לאזרחים שכן, אנחנו מנצחים במלחמה! לא צריך להוריד את רוח העם בזמן המלחמה! הדברים בסוף מחלחלים גם אל רוח הלוחמים בשטח! צריך להיות זהירים עם דברים שאומרים, גם אם לכאורה מכוונים את זה רק כלפי הממשלה וכו' - בסופו של דבר, מי שצריך את המוראל העיקרי זה החייל שכעת נלחם שם.
חיילים לא מבינים מה קורה לאנשים שכל היום רק בטוחים שהכל רע וששום דבר לא מצליח ולא ישנה.
הם מקריבים את החיים שלהם, ונלחמים - כדי שלך יהיה שקט.
והממשלה - ובכן, להזכירך, למצב הספציפי הזה בהחלט לא הגענו מהממשלה הזאת אלא ממשלה שהאדריכל והמנהיג שלה גם מריח היום את הפרחים מלמטה כבר... השלטון, עושה ופועל כשאפשר וכשצריך - נכון, לא תמיד מספיק, נכון, הרבה פעמים היינו רוצים שיותר - אבל את באמת בטוחה שאם יקום עכשיו שלטון שמאל - אז יהיה טוב יותר?
מה את רוצה שיהיה - בואי נדבר תכל'ס. את חושבת שמחר בחירות, אז פתאום בן ארי יהיה מפלגת השלטון ויהיה ראש הממשלה?
בנתיים, בכל השנים האחרונות למעט תקופה קצרה של קדימה - המפלגות השולטות היו הליכוד, העבודה, ובעבר מה שנקרא המערך, או מפא"י. אלו המפלגות שבשלטון - היסטורית. את מצפה שבבחירות הבאות פתאום הליכוד והעבודה יפלו לגמרי ויעלה ימני חדש משום מקום/מעוצמה לישראל ויכבוש בסערה את כל עזה?
הרי אני ואת יודעים שזה לא יקרה. לא ככה.
את רוצה משיח? שכוייח - גם אני רוצה ולכן אני מתפלל ולומד להצלחת הגאולה ועם ישראל - אבל יש לך בנתיים אלטרנטיבה ל"ממשלת הרשע" כמו שכמה מכאן קוראים לה בכל יום ויום? יש משהו שנראה לך יהיה טוב יותר מעכשיו?
(בטח, יאיר לפיד יהיה ראש ממשלה מצויין, מה?
)
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי