שאלה הלכתית חשובהמאיר.

אם היום יש מדינת דת ומשפט על פי חוקי התורה
אני יכול להכנס לבית ומול כל האנשים בבית לגנוב את הכסף מהבלטות
ולא יוכלו לעשות לי כלום כי הם יפסלו לעדות מדין קורבה
וגם אם אני אביא איתי עדים אני לא אפסיד מזה כלום
כי אין היום דיני כפל בגניבה...???

שאלה של שנרבמופים

(הם לא יפסלו לעדות משום קורבה, אלא משום בעל דין)

ולעיקר דבריך יש סימן בשולחן ערוך, שבית דנים ועונשים ומתקנים תקנות כשהם רואים שהדבר נצרך משום תיקום העולם, ומצינו בראשונים, בתקופה שהמשפט היהודי היה אוטונומי שיישמו את זה על דברים כאלה

של מי??מאיר.
תגגל "נדב שנרב" יש לו מאמר ארוך על זהמופים

לא שאני מסכים עם מה שהוא כתב שם

פרופסור נדב שנרב לא סתם שנרב ואם אני לא טועה הוארבמאיר.
כן, הוא גם פרופסור, אז מה?מופים

ואני יודע לנגן

מה זה קשור לענין?

הוא גם רבמאיר.
לא יודעמופים

לא שמעתי על זה

לפי מה שהבנתי "יורה יורה"מאיר.
אז גם אנימופים

עשיתי את כל המבחנים של רב צבאי

כמה תארים?טוב, נו:"הרב הנכבד, הנגן הצולע מופים"ותן טל
בוא נתפשר עלמופים

"הרב הנכבד הנגן בהצולע שחופר בערוץ 7 ומבריח את כולם מופים"

חוץ מהשלוש מילים שלפני המילה האחרונה, מקובל ותן טל
אז מהיום נקרא לך " הנגן הגדול מופים" ותן טל
הנגן הקטןמופים

אני מנגן די צולע

איך אתה מסתדר עם סי' תקס?שום וחניכה

ביחו"ד משמע שהצריך שלושה סניפים כדי להתיר לשמוע מוסיקה,

ואחד מהם בשם שו"ת חדות יעקב (כמדומני) שאינו שומע הכלי ישירות.

זה היה הדיון שלי בדייט הראשון עם אשתי...מופים

אכן לא גלאט

אני מנגן על אורגן שנראה לי יותר קל

ועדיין

אני שואל משום שגם לי לפעמים ממש מדגדגשום וחניכה

באצבעות.

חשבתי שיש לך איזה פתח.

רציני? על זה דיברתם בדייט ראשון???ותן טל

|ועזוב את זה שכאן צמ"ע |

כןמופים

ופגישה שניה על הירח

היא ידעה מראש למה היא נכנסת

לא היה שום מקח טעות!

(הגיע מהר מאד השלב שזה לא מענין אותה, אבל באותה תקופה היא היתה מקשיבה לכל החפירות שלי בהתעניינות גדולה, ואחיות שלי לא הבינו מה כל כך מענין אותה)

בבקשה אל תגיד לי שלקחת אותה לתצפית אסטרונומיתותן טל

בדייט שלישי וסחבת איתך גם את אחותך/אחותה כדי שזה לא יהיה ייחוד

לא, בוא לא נגזיםמופים

היינו באיזה גינה, והיה ממש מרגש (הצעתי לה נישואין בפגישה שלישית)

וילד אחד החליט לצחוק עלינו והביך אותנו קצת (חצוף פטיש)

אני זוכר שבדרך חזור הביתה (זה היה בז' אב, ומיד אחרי הפגישה חזרתי לישיבה ונסעתי הביתה)

ישבתי ליד בחור וכל הנסיעה הסברתי לו את כל החלק האסטרונומי של קידוש החודש

(באמת בחור מוכשר)

יפה יפה...וכל זה היה בגיל 20?ותן טל

(את הסוגריים אמרת על עצמך או על הבחור שישב לידך, או גם וגם? )

|מהר תענה לפני שהמנעלים יעלו עלינו וינעלו אותנו |

כן, ודיברתי עליומופים
נתפשר על הנגן הצולע מופים? ותן טל
הר"ן מדבר על זה בדרשות הר"ן דרוש י"אאדם כל שהוא

שיש את משפט התורה, שהוא צודק מצד עצמו, ומביא להשראת השכינה, וכדי להשלים אותו מבחינת הסידור המדיני יש את משפט המלך.

וכשאין מלך, בית הדין אחראי גם על החלק של המשפט ששייך אליו.

גם אם אי אפשר לדון אותך כי אין עדים זה לא מתירדי"מ
לך את המעשה.

ובעז"ה כשיהיה מדינת הלכה יחדשו את הסנהדרין והסימכה ואז ידונו גם בכפל.

ובנוסף לכל זה למלך יש כוח לתקן תקנות ולדון על פיהם.
אבל לגבי היום הוא בהחלט צודק...סנהדרין היום זה דברותן טל

שלא קיים ולא בדיוק יכול להיות קיים - כי אין סמוכים, ולסמוך חכם שיתחיל לחדש את הסמיכה זה עסק קשה מאוד מאוד, שכבר ניסו פעם ולא הצליח, אז היום יש עוד פחות סיכוי...

וגם אין נביא, ואין מלך, ואי אפשר ליצור מלך סתם.

אז צריך לדון במצב של היום מה עושים - גם אם היינו רוצים מדינת הלכה - איך היינו עושים את זה בפועל? האם לבתי דין היה כוח מחייב כמו בתי דין של פעם, כאשר הם לא סמוכים? איך הם יוכלו לדון בדיני נפשות?

או שבגדול - כל עוד אין סנהדרין, באמת הדינים לא יהיה להם תוקף של בתי דין על פי ההלכה - אלא, הדינים יהיהו על פי ההלכה כמה שניתן...

אפשר לחדש את הסנהדרין היום.די"מ
ודרך אגב בקשר למה שאמרתי בעבר שצריך נביא בשביל למנות מלך.בדיוק הערב חבר הפנה את תשומת ליבי לכך שבר כוכבא מונה למלך בלי נביא.
בר כוכבא היה מלך??? ממתיי???ותן טל

הוא בכלל היה מצאצאי דוד המלך? (מאיזה שבט הוא באמת היה? תוהה)

מי מינה אותו למלך? רבי עקיבא?

נשמע לי מוזר מאוד. אפשר מקור?

ואיך אפשר לחדש את הסנהדרין היום, יחדש לנו רבינו? יש לך חכם סמוך? ואם לא - איך אתה מתכוון לסמוך אחד?

רמב"ם מפורשדי"מ
הלכות מלכים ומלחמות פרק יא הלכה ג.

היום הרבה יותר קל לחדש את הסמיכה כי אפשר לכנס את כל החכמים ביחד.
אתה רציני? לכנס את כל החכמים יחד?????ותן טל

רק תגדיר לי בבקשה לצורך זה - מי נחשב חכם?

אופס.

יכול להיות שהוא עשה את עצמו נביא?מופים

הרי מבואר בירושלמי שניסו אם הוא יכול להריח יראת שמים לאנשים

(ולא הצליח)

זה בעיה, כי הרי זה רמב"ם מפורש שצריך נביא למינוי מלך (הלכות מלכים פ"א ה"ג)

מענין, אין לי כאן רמב"ם פרנקל, אבל אני מניח שמדברים על זה

אבל הנבואה פסקה בתחילת בית שני,לא?די"מ
ובדיוק בגלל הרמב"ם הזה הוא הקשה.

כי אני הסברתי את הרמב"ם ההוא כמו שמופיע בפרוש במקבילי (ע"פ הפרוש של הרב רבינוביץ') שהכוונה שושלת חדשה של מלכים. אבל חבר שלי אמר שהוא הבין שהכוונה לכתחילה אבל אם אין סנהדרין ונביא זה לא מונע מלמנות מלך.ובהקשר הזה הוא הראה חיזוק לטענתו מבר כוכבא.
עד כמה שהבנתימופים

אין גזירת הכתוב שהנבואה פסקה

אלא המציאות היא שהיא פסקה

אבל הרי ודאי תחוזר הנבואה "ושפכתי רוחי עליכם וניבאו בניכם ובנותיכם" ואני זוכר שראיתי במפורש שגם לפני הגאולה תחזור הנבואה (זיכרון ישן, לא זוכר איפה)

עכ"פ אם יבוא היום מישהו ויאמר לך שהוא נביא, אין סיבה לדחות אותו. צריך לבדוק אותו כמו שבודקים נביא. ואם הוא מצליח מאמינים לו

כל מה שאמרת נכון אבל לא קשור למה שאמרתי.די"מ
או שאתה רוצה לטעון שהיה נביא ופשוט לא כתוב על זה בשום מקום?
אני רוצה לטעון שאולי בן כוזיבא עצמו התיימר להיותמופים

נביא

והטעה את רבי עקיבא וכל חכמי דורו?די"מ
ונתן אותות, ובדקו אותם, והייתה מצווה לשמוע בקולו?אדם כל שהוא

לאמופים

אבל אולי בינתיים הוא נביא על תנאי כזה

(גם אני יודע שאני ממציא)

ומה עם מלכי בית חשמונאי?אדם כל שהוא

(ואם תאמר שאין להם דין מלך, הרי המשנה אומרת מלך לא דן ולא דנים אותו, בעקבות מעשה שאירע עם ינאי המלך).

נדמה לי שכבר דיברנו על זהמופים

ואמרתי לך שנראה לי שדין מלך הוא דבר שמתפצל, ויש נושאים שלא צריך בשבילו מלכות גמורה, ומספיק שלמעשה יש לו שילטון

אולי זה תירוץ גם כאן?

ודוחק

אבל זה ממש עם הארצות מה שקורה כאן! בטוח שואלים את כל זה, אני לא סוכל להמציא תשובות מהבטן כשלא ראיתי על זה חומר, ומסתבר שאני מדבר שטויות (לפחות חלקית)

אויש, נו, בחרת להבין את הרמב"ם בצורה מאוד מסויימתותן טל

(ג) אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחיה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטפשים אומרים. אין הדבר כן, שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך. והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו זה. ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת.

נו, באמת - זה לא שהרמב"ם אומר שהוא ה-י-ה מלך - אלא, שהיה יכול להיות מלך המשיח עקרונית וכאשר נהרג התגלה שזה לא הוא - מה שאומר שהוא לא באמת היה מלך! כי אם היה מלך - כבר היה מלך המשיח.

מה שהרמב"ם מביא, לפי השגתי הדלה, זה רק להסביר שמלך לא חייב להיות "בעל מופת" גדול - אלא הוא יכול להיות אפילו אדם כמו בר כוכבא שרבי עקיבא האמין בו.

זה ממש לא אומר שבר כוכבא היה מלך, עם כל הכבוד...

אני הבנתי שהוא מתכוין מהתואר שהרמב"ם נותן לומופים

"בן כוזיבא המלך"

נראה לי שממש לא הבנת את הרמב"םדי"מ
תראה שבהלכה הבאה הוא מסביר שמלך המשיח יהיה מלך שיעשה כך וכך.ובר כוכבא הוא הביא בתור דוגמא ל"בחזקת משיח" ולכן הוא חייב להיות מלך (כמבואר בהלכה ד)
איפה מוזכר שבר כוכבא היה מבית דוד?ותן טל
לא יודע.אבל הרמב"ם מביא אותו בתור דוגמאדי"מ
ל"בחזקת משיח" אז כנראה שהוא היה.
מוזר מאוד. לא הצלחתי למצוא מקור מהימן מאיזה שבט ברותן טל

כוכבא היה - ומין הסתם מידע שהיה לרמב"ם שלא על ידי נבואה - היה אמור להגיע גם לידינו היום, לפחות המקור - אז איפה כתוב שבר כוכבא היה מצאצאי דוד המלך? לא ברור לי...בקושי ידעו עליו דברים, הכל מעורפל שם...

אולי זה בדיוק המקור - שרבי עקיבא חשב שהוא משיח.אדם כל שהוא

(וזה מופיע בחז"ל)

אולי. צריך עיון. כי אם ככה-למה אין מקור כתוב שאומרותן טל

מאיזה שבט היה בר כוכבא והאם באמת היה מיוחס ישרות לדוד המלך? למה משאירים אותנו "בערפל" לגבי מוצאו ו"מכריחים" אותנו לנחש זאת על פי דברי רבי עקיבא מסויימים?

זה שרבי עקיבא חשב שהוא המשיח לא מספיק לך?די"מ
אמרתי, צריך עיון, אם כך - למה אין מקור מפורשותן טל

על מוצאו של בר כוכבא.

לא עניין של מספק - עניין של "אני רוצה ללמוד ולהבין לעומק ולראות מקורות" יש מבין?

ולמה אין מקור לכמה פתילי תכלת צריך בציצית?די"מ
למה שהגמרא תטרח לכתוב את זה?זה לא כזה חשוב.לדברים הרבה יותר חשובים ועקרוניים אין מקור ברור בגמרא (זמן תקיפה לדוגמא,סדר הפרשיות בתפילין ועוד)
לא דיברתי רק על הגמרא. כל מקור שהוא.ותן טל

(חוץ מזה, שלעניין ייחוס - וודאי שזה חשוב. ייחוש צריך לכתוב במפורש, בעיקר כאשר מדובר בלכאורה ייחוס כל כך משמעותי של אדם, לדוד המלך, כדי להגדיר שהוא מלך...).

מצידי שיהיה גם מקור היסטורי שהוא לא הגמרא. אבל אני לא מוצא...

נזכרתי שהרמב"ן על התורה מתייחס לזה..אדם כל שהוא

(דברים יז טו).

בדקתי שם והוא כותב שאם אפשר לקבל נבואה ממנים ע"פ נביא, אבל בגלל שיש מצבים שאי אפשר, התורה כותבת את הסייג של לא תוכל לתת עלייך איש נכרי. (הרי אם זה תמיד ע"פ נבואה, למה התורה צריכה להזכיר שאסור למנות איש נכרי?)

תודה רבה!!!די"מ

עכשיו ראיתי את זה בפנים.

אבל נראה לי מסברא שסנהדרין כן צריך,מה אתם אומרים?

משהו שמישהו כתב בענייןדי"מאחרונה

באיזהשהוא פורום פנימי

\

במסכת הוריות נאמר: מלך שמת כל ישראל ראויין למלכות, וזאת כנראה לא רק מפני הנתון הסטטיסטי שהועלה, אלא גם מפני שכפי הנראה מלשון הרמב"ם בפ"א מהל'מלכים ההבטחה לדוד שכסאו יהיה נכון עד עולם אין פירושה שעתידה היא לחזור מתישהוא, אלא שהיא קיימת ונוכחת בכל דור באיזושהיא מדה, גם אם מוקטנת ומקומית בלבד לגבי המלך המושל בכיפה שאינו מבית דוד, וזהו פירוש לשון הרמב"ם בה"ח "אעפ"י שעיקר המלכות לדוד  ויהיה מבניו מלך" כלומר ובודאי יהיה מבניו מלך כמובטח לו, יוכל זאת להתקיים בשבט אחד כדמסיים הרמב"ם הלכה זו. הדברים משתמעים יותר בברור בחינוך : ואם תשאל בני למה ימנה אבי זאת המצוה והרי כבר נמצא דוד המלך הנצחי ונתמנה ממילא הוא וזרעו לכל הדורות. עיי"ש ותראה שהבין בפשטות שגם בימיו ובגלות ישנו היכן שהוא מנהיג ראוי שבו מתממשת ההבטחה לדוד
היוצא מכל זה הוא: א. שבכל דור חייב כל אדם להסתכל סביב ולזהות מי מבין המנהיגים הקיימיםהוא הכי ראוי להתממש בו ההבטחה לדוד בהיותו ממלא מקום אבותיו ביראה כנ"ל ברמב"ם שם, ואז גם בלי ספרי יוחסין ברור שאותו מנהיג הוא מבית דוד וחייבין לילך אחריו ולחזק כוחו מפני העוררין עליו ולהרחיב גבולו (וכדברי החינוך בתשובה לשאלתו הנ"ל). [אם לא מצאת שום מנהיג ראוי לכך, מסתמא אתה עצמך דוד שבדור עם כל המתחייב מכך...]. ב. במדה שמצאת את המלך-המנהיג והכתרת אותו עליך כמצוה, פטור אתה ממשא מלך ושרים, כלומר מכל מחוייבות וכבוד מלכות לכל שלטון אחר - ואפילו יתמנה על פי נביא, וכפי שיש אומרים (עפ"י לשון הרדב"ז בסופ"ג) שרוב ישראל תוקפו כתוקף נביא, שזהו גם הסטטוס של המדינה-המלכות הנוכחית - בדיוק כפי שאנשי ירושלים אינם חייבים דבר לירבעם גם לפני שקלקל, מצוות המלכות הנוהגות במלך שלא מבית דוד שהומלך על פי נביא כדברי הרמב"ם שם, אמורות אם כן רק למי שמרד או מאס בבית דוד - וכן אולי היום למי שלא חיפש או לא מצא וגם לא רוצה בעצמו להיות מלך כדוד. זוהי לדעתי מסקנא משמעותית מאד למעשה. ודי בזה למבין 
עזוב את השאלה הזאת, היא זניחה לעומת השאלה הזאת:ותן טל

מה יהיה עונשו של רוצח במדינת הלכה? הרי כידוע לנו דברי הגמרא על בית דין קטלנית שהייתה הורגת אחת לשבע או לשבעים שנים - ואין ספק שהיו יותר רוצחים במזיד, פשוט בית הדין מרוב הדיקדוק, לא היו הורגים הרבה - ומה אז? הרי לכאורה בדיני התורה אין דין של "מאסר עולם" - ואם ככה, האם באמת רוצח שלא גזרו דינו למיתה, יצא נקי לגמרי???

אלא שלא. בית דין - שפועל על פי דיני תורה - יש לו כוח (במקור, לסנהדרין) לקבוע תקנות מעבר למה שאמרה התורה - מה שכתבה התורה זה הבסיס, אבל, לדוגמה - בתי דין היו מכניסים את הרוצחים ל"כיפה" - שזה מעין בית כלא של היום.

אבל אתה בהחלט צודק שצריך ללבן יותר ויותר את דיני ממונות ולהתחיל להתכונן למצב של מדינת הלכה לגמרי ולחשוב איך אנחנו היינו מתקנים חוקים שיסתדרו עם ההיגיון האנושי כיום - את זה גדולי הרבנים צריכים ללבן, וכאשר תקום סנהדרין, יהיה לה חומר להתחיל לעבוד ממנו, בעזרת ה'.

כיפה היא לא בית סוהרמופים

היא מקום שהורגים בו

לא נותנים לו שם לאכול כמעט

ואח"כ נותנים לו לאכל שערים והוא מת מזה

ועד כמה שזכור לי, כיפה היא הלכה למשה מסיני, לא תקנה (המצאתי את זה? כך זכור לי)

אבל אני מסכים אתך בעקרון, כמו שכתבתי כבר למעלה

זכור לי משהו מעט שונה. אבדוק בעז"ה...ותן טל
מבדיקה במהירותמופים

רש"י אומר שזה הלכה למשה מסיני, והריב"ש מחדש את מה שאמרת שזה תקנה

בכל מקרה, זה ג-ם מאסר. גם אם סופו מיתה...ותן טל

לגבי שעורים ראיתי שזה רק לגבי חלק מהמקרים, ובמקרה של רוצח נפש ללא עדים, מניחים אותו בכיפה ומאכילים אותו לחם צר ומים לחץ ולא נשמע מכך שזה למוות...

עריכה: אה, עכשיו ראיתי שזה שלב אחרי שלב, צודק...

בכל מקרה, עדיין מה שאמרתי נכון חלקית - זה בית מאסר שנועד לגרום למוות...

בקיצור - הכיפה היה סוג של בית כלא, גם אם רק עד מיתה, ואולי גם מעבר למיתה, גם בכללי, בית כלא...

אגב, מסתמא שבנות היו צריכות בדרך חשיבתן, לענות כך:ותן טל

כסף מתחת לבלטות???מי לעזאזל שם היום עדיין כסף מתחת לבלטות???

תימניםמאיר.

ועוד כל מיני תלמידי תיכון שלא מבינים ביטוים

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אוראחרונה

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים

אולי יעניין אותך