אמנם קצת מוקדם (שבוע 26), וכמובן שלקב"ה יש כבר תוכנית לידה מפורטת בעבורי... ובכל זאת:
קצת רקע -
שתי לידות ראשונות רגילות בשערי צדק, די קצרות (ארבע שעות מההגעה לחדר לידה) ובלי אפידורל, והנוכחים עמי: בעלי, אמא שלי והמיילדת.
לידה שלישית - תאומים, בשבוע 34, בשערי צדק. החלה בירידת מים, ומכיוון שלא התפתחו צירים, קיבלתי פיטוצין. בפתיחה 4 הייתה ירידה בדופק של אחד העוברים - והוכנסתי לניתוח חירום. (ב"ה, התאומים בריאים ושלמים). הנוכחים בלידה: בעלי, רופאה פרטית, מיילדת, ואחר-כך כל צוות חדר הניתוח.
הלידה הזו השאירה לי טראומה, ואני רוצה לעשות הכול כדי לא לעבור ניתוח נוסף, ואם אפשר גם שיהיו צירים נורמלים מעצמם, שהלידה תהיה די מהירה, שמלוויי בלידה יהיו הכי נעימים שיש, ואולי - אף שאני לא מכירה את הנושא טוב מספיק - לידה בגישה טבעית כמה שיותר.
ועכשיו - להתלבטויות:
קודם כל: איפה ללדת? האם בשע"צ, שסך הכול היה לי טוב שם, אך הוא קצת מתקשר לי עם הטראומה של הלידה האחרונה? או אולי בלניאדו, ששמעתי עליו דברים טובים, אך הוא די רחוק מביתי?
שנית: האם לקחת גם הפעם רופאה פרטית או שזה לא נצרך? או אולי מיילדת פרטית? (מה שאומר לניאדו, כי בשע"צ אין). ואולי לקחת דולה? בעיקרון, בלידות הראשונות שלי אמא שלי הייתה דולה מצוינת בעבורי, אבל הפעם זה קצת יותר מסובך, ואולי גם לאמא שלי יהיה קשה יותר להגיע.
ואיך ללמוד ולהתנסות בנושא של לידה טבעית?
תודה לקוראות ולעונות, וסליחה על האריכות...