סקר קצר..מקום בעולם
איפה לדעתכן עומד עניין הצניעות במהלך דייטים?
זתומרת- טיול יומיים עם מעיינות( הבת נכנסת עם בגדים) : מתקבל?
להפגין אהבה אחד כלפי השני (בין אם בסמיילי של לבבות או בשמות חיבה ותארים-יפה וכו' ) : מתקבל?

ממש מתחבטת בשאלות האלה לאחרונה.. תמיד הייתי בראש נורא סגור כלפי זה, ופתאום לראות חברה דוסית שלא רואה את זה כמוזר..מבלבל מעט..
מממ*בננית*

נשמע לי לא משהו. מטורלל

תודה מרגישה ממש ככהה. וזה קשה לראותמקום בעולם

מישי שאת תופסת ממנה עושה את זה.

מתלבטת אם סתם לזרוק את זה איכשהו ולשמוע את דעתה..חושב

זה באמת מוזר.*בננית*

לא נראה לי ראוי בכלל..

כולנו טועים לפעמים (אולי גם אני טועה, אבל נראה לי שהפעם דווקא לא..)

כל עוד משו מרגיש לך שגוי,זה אומר שזה לא נכוןבדמייך חיי
-מבחינתך.- מבחינתה כנראה שלא.+ תלוי איפה הקשר עומדשושנת העמקים

העלת נקודה שחשובה לי גם בכל הסיפור..מקום בעולם
האם רמת הקשר משנה את זה?
האם דייט שמיני שונה מהדייט ה-30? ולמה..?
ברור שרמת הקשר משנה!!שושנת העמקים

דייט שמיני ושלושים מאוד שונה מהאחד לשני.

הדייט השמיני- הוא עדיין תחילת הדרך, התהליך, ההכרות.

הדייט השלושים- הוא כבר אחרי לא מעט זמן שמכירים, הוא לאחר הכרות הרבה יותר עמוקה מאשר בדייט השמיני- בתחילת הדרך.

ואני יעלה עוד נקודה- זה מאוד תלוי במי מדובר.

יש סוג אנשים שגם בדייט השלושים עדיין לא יפגינו אהבה אחד כלפי השני ויצאו לטייל ביחד ויש את הסוג השני של האנשים שכן ירגיש בנוח להתנהל כך.

כתבתי ממש קצר ולעניין. מקווה שהובנתי.

בהצלחה

השאלה אם באמת יש מקום להפגנת אהבהמקום בעולם
עד לאירוסין..
אולי דווקא הטיול והכניסה למעיינות יחד זה מה שימתחח את החבל הנורא דק ביניהם? מספיק קשה לדעתי.לשמור נגיעה ועל מרחק כשאוהבים ולא נשואים, אז להעצים את זה בכניסה למעיינות יחד?
לדעתי יש הרבה מאוד מקום להפגנת אהבה עד לאירוסין.שושנת העמקים

ולמה? כי חלק מבניית קשר זה אהבה. עד לאירוסין זה אהבה בדיבור ואח"כ אחרי החתונה זה יהיה גם במגע.

יש משהו במה שאת אומרת. זה באמת יכול להעצים את הקושי העצום בשמירת נגיעה הכניסה למעיינות יחד.

אך, זה יכול גם לבנות את הקשר על עוד רמה.

כשלמדתי עם רבנית מדהימה על קשר- אז היא אמרה לי שרצוי שהקשר יהיה בנוי על משהו משהו.

אז היא נתנה לי דוגמא של ללמוד משהו ביחד פעם ביום/ בשבוע...

אבל אפשר גם שהקשר יהיה בנוי על כניסה למעיינות פעם בכמה זמן, אם זה יותר מתאים לזוג.

בסופו של דבר אין כללים לזוגיות "נכונה". כל זוג בונה את הזוגיות שלו הכי טוב ביניהם. הכי איך שטוב להם. כיף להם. ושמח להם.

ולדעתך אין בזה חוסר צניעות להכנס למעיין ביחד?מקום בעולם

מסכימה עם כל העניין של העצמת הזוגיות בדרכים באלה ואחרות, אבל אפשרי להגיד גם שמבחינתי העצמת אהבה תהיה דרך מגע. זה חשוב, לא?

אז נכון- זה חשוב. השאלה אם אין בזה חוסר בתניעות..

זה חשוב. מאוד. אבל יש זמנים שכמה שזה חשובשושנת העמקים

ההלכה אוסרת את המגע וצריך למצוא דרכים אחרות להעצים את האהבה.

לפני השאלה על חוסר צניעות למעיין ביחד הייתי שואלת 2 השאלות:

1.מה עם ייחוד?

2. כשאת אומרת לי שהם נכנסים ביחד למעיין אז זה אשקרה להיכנס[בהנחה ששתיהם עם בגדים?!], להיות לבד במעיין, מלחמות מים וכו' או לשבת על שפת המעיין לשכשך רגליים לדבר וכו'???

1. שאלתי. אבל אני לא מצפה לתשובה. זה כבר עניין אחר. רק נקודה למחשבה.

2. את אומרת לי שאשקרה הם נכנסים ביחד יש בזה בעיה גדולה של צניעות.

את אומרת לי שהם יושבים על שפת המעיין ומשכשכים רגליים לא רואה שום בעיית צניעות.

ולא יודעת למה הרגשת בטן שלי שבשאלה זו צריך דעה של רב. אז ברשותך[?!] שלחתי לרב אבינר ולרב אליהו סמס+ גם באתר כיפה+ שאבא יגיע אשאל אותו בעז"ה.

מקווה שזה בסדר. זה גם סתם מעניין אותי לדעת מה דעתם...

בשמחה ממש ששאלת. אפילו יותר טוב מקום בעולם
ולא מדברת על.מלחמות.מים, אבל כן כניסה כניסה למים עם בגדים..(היא לפחות.. עליו לא יודעת). גם מבחינתי ישיבה על שפת המעיין זה בסדר גמור..
ולא, לא היה ייחוד..היו שם עוד אנשים..
אז הרב אבינר אמר שאסור חלילה ולעיין בקצו"ששושנת העמקים

גנצפריד.

קנב- אסור יחוד.

[אסור קרבות המביאה להרהור] ח. צריך האדם להתרחק מן הנשים מאוד מאוד.... ואסור לשחק עמה, להקל ראשו כנגדה, או להביט ביפיה...... אסור להתסכל בבגדי צבעונין של אישה שהוא מכיר אותה, אפיול הבגדים אינם עליה, שמא יבוא להרהר בה..... ואסור לשמוע קול זמר אישה או להסתכל בשערה.

[שאילה בשלום האישה] ט. אין שואלין שלום אישה כלל.

[אסור קרבות] י. המחבק או המנשק, אפילו אחת מן הקרובות שאין לו שום הנאה- הרי זה עושה אסור, שאין קרבים לערוה כלל.....

אוקיי, להגיד ת'אמת?! לא הבנתי מלקרוא את זה מה בדיוק האיסור. אחרי שהעמקתי עוד- המשפט מפתח  לדעתי לפי מה שהבנתי זה הכותרת של סעיף ח- אסור קרבות המביאה להרהור.

השהות במעיין ביחד היא קרבה מסויימת לא רגילה שיכולה להביא אותנו[/אותו!!!] לידי חטא והמון הרהורים.

בקיצור- אסור. מאמינה שגם משאר הרבנים זו תיהיה התשובה...[] אם יהיה חידוש יעדכן בעז"ה.

ועכשיו לעניין החשוב באמת אחרי ששמעת שזה אסור. תתלבטי מה לעשות. לדבר איתה או לא.

אז לעניות דעתי, גם פה תלוי מה רמת הקשר ביניכן

ואם הוא טובב ופתוח תדברי איתה, אפילו תראי לה במפורש בקיצו"ש, תסבירי לה הכי בעדינות, ותגידי לה שאת רוצה הכי בעולם בטובתה.

ואם פחות טוב או שממש מרגישה לא נעים הכי פשוט בעולם- תפללי עליה!! חזק חזק שה' ישלח לה את המיועד לה בדרך כשרה וטובה! ושיכוון לה ת'דרך הטובה והישרה!

זה נסיון קשה כל סיפור הדייטים. בעז"ה שכל אחת ואחת תמצא את זיווגה הכי בקלות הכי לפי איך שה' רוצה והכי מהר בעיתו ובזמנ!!

וואי, המון בהצלחה נשמה!!!

מחזקיה לך אצבעות

^^ תלוי בהרגשה שלך.תולעת השני

יש דברים (בכללי, ובצניעות בפרט) שמעוגנים בהלכה ואין שום ספק לגבי האיסור או ההיתר שבעשייתם.

אבל יש דברים שהם ב"רוח ההלכה" - דברים שאולי מותר, טכנית, לעשות, אבל הם מרגישים לא כל-כך במקום.

בדוגמה כאן: אני לא חושבת שיש איסור הלכתי גורף בדוגמאות שהבאת, אבל הם כנראה לא ממש מסתדרים לך בראש כמשהו ראוי. אם זה הגבול שלך, אז זה מה שטוב לך! אני חושבת שאת צריכה לברר בשביל עצמך מה הם גדרי ההלכה האובייקטיביים ומה הם הגדרות הסובייקטיביים שלך.

אישית: לא נוח לי עם הדברים האלה. אני לא מצליחה לדמיין את עצמי במסלול מים עם מדוייט, ואני לא מתכוונת להשתמש בסמיילים שמרמזים על קשר גופני (או נפשי) - חיבוק, נשיקה, לבבות.

אממ... זה דיי סוביקטיבי.עץ על מים
אני אישית יש לי גבולות אדומים כרגע כשאני מדברת / נפגשת עם בנים בצורה כזאת או אחרת.

אבל יחד עם זה, אני פתוחה יחסית בדברים אחרים.

כשאצא לדייטים בע"ה, אני מניחה שככל שהקשר יהיה קרוב יותר יהיה לי יותר נוח עם דברים... ויהיו דברים שישתנו תלוי בזרימה שלנו.

אני חושבת שזה תלוי בך (ובמדויט החביב) מה שמתאים לכם.
ויש דברים שאולי הם לא ממש ברוח ההלכה אבל יש סיכוי שאני אכנס לאיזה נחל חביב בטיול דייט מתקדם...

זה מאד תלוי אין לזה תשובה חד משמעית.

ומה שלא נוח לך, אל תעשי.
וגם כשתצאי עם מישו, זכותך להגיד בעדינות (לא לרמוז כי הוא לא יבין! להגיד!) שלא נעים לך משו ספציפי כרגע וכו'.

כן חשוב לדעתי לא להיות מדי מדי סגורים ברמה של קור כי את מחפשת מישהו להנשא לו לא שותף עבודה.

ואני חושבת שכשמתפתח רגש יותר נפתחים לדברים ורואים דברים אחרת.
כשתאהבי מישהו את לא תרגישי חוסר נעימות ממנו. (אני מקווה)
חלילה. לא בקטע של חוסר נעימות..מקום בעולם
קטע הצניעותי שבדבר.. כמו שהגבתי למעלה לשושנת העמקים..
הכוונה הובנהעץ על מים

מעיינות- ממש לא,אנונימי (2)

זה גם ככה מאד בעייתי להכנס למעיין כשיש באזור בנים (גם אם הם מחוץ למים), ובטח שיחד...

מי שלא מבינה מה לא צנוע, לא נכנסה אף פעם למעיין. הבגדים נצמדים (ומתקצרים, ועולים ויורדים במקומות הלא נכונים), האווירה קלילה ומבדרת...

ואם המעיין מבודד...

ואז...

גם ככה קשה לשמור נגיעה, בטח שבשלבים מתקדמים. זה פשוט להכניס את עצמך בכוח לנסיון... 

וטיול יומיים לחלוטין לא!!! לא לפני החתונה. אם בתקופת האירוסין הם לא ישנים באותו בית כשההורים+אחים שלהם בבית, אז לישון יחד לבד (גם בשני חדרים נפרדים בקומות שונות במלון או משהו כזה יש בעיה, כי אתם בכ"ז נחשבים לבד, ובלילה, בלי אף אחד שמכיר אתכם... ודי לחכימא)

לגבי הפגנת אהבה לפני חתונה- חובה

ובזה- תלוי מי ובעיקר מתי. בדייט ראשון שם חיבה זה ממש מוגזם לדעתי... אבל (בעיני לפחות) החל מהשלב הזה של "אנחנו מתחתנים ועכשיו נכיר יותר לעומק" שכולל ביקורים אצל ההורים וכו' זה כבר יותר פתוח, לשמות חיבה וסמסים וכו'. תארים כמו "מאמי" "יפה שלי" וכו' זה בעיני לא מתאים במיוחד.. אולי בתקו' האירוסין. אבל שוב, ממש תלוי בקשר הספציפי.

אין ממש לוח זמנים מוגדר. יש 2 חוקים: זה חייב להתקיים , וזה חייב להיות בהדרגה. יש בדיקה ברורה: נעים לי / לא נעים לי (הקף).

הקצב של ההדרגה תלוי בכם. אם זה מרגיש לכם בסדר ותקין, אז זה קצב מעולה, גם אם זה לא כמו כולם. אבל אם אחד מרגיש שהקצב לא מתאים לו, ולא נעים לו, צריך לדבר על זה וליישר קו... ולפעמים זה גם מעיד על בעיה. וצריך לבדוק אם אין עוד נורות אדומות... אבל חייבים בכ"מ להפגין אהבה.. מתחתנים כי אוהבים. אח"כ מבינים מה זה לאהוב באמת, אבל לפני שמתחתנים צריך להיות קשר של אהבה. תהליך החיזור הוא דבר חיובי, זה מבסס את הקשר ומעמיק אותו. 

זאת דעתי

תודה לך מקום בעולם
לגבי המעיינות,עץ על מים

לדעתי בקטנה אין בעיה להכנס מבחינת צניעות נטו. לא תמיד זה מתאים ונכון... יותר בכיוון של להכניס רגליים כזה ולא להכנס לתוך המעיין עצמו.

זה תלוי ברמת הקשר..אביגיל=)

טיול במעיינות כשיש כבר כיוון ברור שזה האחד היייתי אומרת שזה עניין די אישי של הרגשה... נראלי שאני הייתי משכשכת את הרגליים או משו.. ולהפגין אהבה- ברור (בשלב מתקדם כמובן) אפילו: אני אוהב/ת אותך וכיוב..

לדעתירחלקה

טיול יומיים לא כלכך שייך... יותר מדי מקרב. מעיינות זה סבבה אם לא נכנסים\רק משכשכים רגליים...

ולהפגין אהבה זה טוב, כל עוד זה לא מושך יותר מדי צומי מאחרים, וכל עוד אתם מוכווני חתונה.

רק כי הבטחתי- תשובה של חברים מקשיבים ושל הרב אליהושושנת העמקים

תוכן התשובה:
שלום רב
באופן כללי, כניסה למים היא מצב לא צנוע, ובפרט ´המראה הרטוב´ שנחשב באופן כללי כמשהו מושך ומעורר.
יש מקרים שבהם אולי אפשר להתיר, אבל בדייט בודאי שאין לכך מקום
חזקו ואמצו וכל הכבוד על האכפתיות
חברים מקשיבים.

הרב אליהו:

במים עצמם לא צנוע ליד המים אפשר.

בהצלחה לכולן

להפגין אהבה לא נישמע דוסי במיוחד.מעפר אני באהאחרונה

וגם לא טיול של יומיים. הרי הם צריכים לישון ביחד איפושהו ואז זה יוצר בעיות. אבל טיול של כמה שעות זה אחלה

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך