גננות שבפורום - כמה שאלות אליכן, אשמח שתכנסו:גנן בגן

אשמח אם תדעו לענות לי על כמה שאלות, בבקשה:

1. האם אתן מכירות גננים גברים? האם אתן במקרה יודעות איפה הם למדו לימודי גיל הרך? [כלומר - האם למדו לכתחילה לימודי גיל הרך, או שלמדו תואר הוראה אחר (נגיד, מכון הוראה בישיבה, שבדרך כלל מתמקד בתנ"ך ותושב"ע, והתואר בהתאם, וזה לגילאי תיכון לרוב) ובשלב מסויים עשו הסבה בלי לימודים מיוחדים לגיל הרך - ואם לכתחילה למדו גיל הרך - האם למדו במקום דתי או לא דתי?].

והאם אתן יודעות מעט על המאפיינים המיוחדים שיש לגננים גברים - הן מבחינת עצמם, והן מבחינת "קשיים" מיוחדים שיש להם בהיותם בנים בגן ילדים?

2. האם נראה לכן שיש סיכוי בעולם שמכללה להוראה דתית, שיש בה לימודי גיל הרך לבנות כמובן - תסכים להכניס בשערי לימודי גיל הרך שלה, גם סטודנט בן? ואם לא- האם אתן מכירות מסלול כזה לגברים בלבד - אבל דתי?

3. בנוגע ללימוד גיל הרך במסלול חילוני לגמרי/למחצה - האם אתן יודעות אם יש הבדל בין הלימודים לגיה"ר דתי, לבין גיה"ר ממלכתי? כלומר - בתכנים, באופן ההעברה והכל...?

מי שיודעת לענות אפילו על חלק מהשאלות - זה יעזור לי מאוד, תודה רבה אפשר להוסיף כל דבר שנראה לכן בנוגע לגננים בנים, שיוכל לעזור למי שמתעניין בתחום. תודה

גם לסטודנטיות מותר לענות?דוסית גאה!

1. כן, מכירה שניים דתיים, לא יודעת איפה הם בדיוק למדו אבל יכולה לברר אם תרצה. (נראה לי אוניברסיטה).

2. לא נראה לי שמכללה דתית תסכים להכניס, בעיקר מהסיבה הפשוטה שיש הרבה בנות שבאות ללמוד במכללה דתית לבנות בשביל ההפרדה...  לא מכירה מסלול כזה לבנים דתיים...

3. אני לא לומדת בחילוני, אבל אני בטוחה שיש הבדל ענק בתכנים...הבדלים שלעניות דעתי יפריעו לדתי, אבל זה תלוי גם ברמת דתיות ועד כמה אתה פתוח...

אם בא לך אתה יכול לבוא לאישי..

אני יודעת שיש מסלול של לימודי חנ"מ לגבריםנדנדה כתומה.
במכללה ירושלים.

ישמצב שזה יעזור לך באיזושהי דרך?
יש מצב שזה יעזור..יעל מהדרום
לק"י

אולי אפשר אחר כך לעשות הסבה לגננות (הסבה לגננות בחנ"מ בטוח אפשר).
אני לא רוצה חנ"מגנן בגן

והסבה לגננות - את זה אני כנראה יכול גם דרך תואר הוראה רגיל והשלמת קורסים מסוימים לאחר מכן. העניין הוא שאני לא בטוח שזה הכי כדאי לעשות מסלול מפותל כזה.

השאלה היא אם לימודים במסלול חילוני לגננות, שיקבל גם גברים הוא כדאי מכל הבחינות...גם תכנים, גם צניעות של הבנות וכו'...

לא. כי במסלול חילוני תוכל לעבוד רק בחילוני.יטבתה
לעומת זאת בדתי תוכל בשניהם.
אבל כדאי לברר מול המכללה.
הקטע הוא שגם אם תעשה את התואר בדתי לא תוכל לעבוד ללא תעודה שאותה חייב במכללה בדר"כ.
אולי יאפשרו לך?
אני מכירה כמה גננים אבל לא דתיים.. כך שזה לא ממש עוזר.
אבל אמא שלי בזמנו למדה בתלפיות עם בנים וזה היה דתי.. אולי זה עדיין?
הצלחות.
את בטוחה לגבי הלעבוד רק בחילוני?..כי זה נשמע מוזריעל מהדרום
ככה לנו הסבירו במכללהיטבתה
ובפיקוח.
והיו איתי בנות שבאו להשלים התנסות מעשית כדי לעבוד בדתי
אני לא בטוחה אבל תברר בהרצוגבדרך
אני חושבת שמשהו אמר לי שהוא לומד שם גיל הרך
בני למד השנה עם גננים גבריםortal1

לא יכולה לייעץ בלימודים אבל כן מנסיון עם גננים גברים בתלמוד תורה.

בהתחלה לא ששתי להכניס אותו לגן בלי גננת אשה, פחדתי שלא יקבל את הרוך והעדינות של הבנות ויהיה כל הזמן תחת משמעת ורצינות..

ב"ה כל חששותיי התבדו מהר מאוד.

אמנם הכנסתי אותו למסגרת זו רק בגן חובה שאז באמת צריך להתחיל בלימוד רציני יותר ולא רק משחקים ו"חמודי מתוקי" אבל גם בגן לגילאי 3-4 הגננים ממש עדינים, מחייכים, גם כשכועסים כשצריך זה נעשה בעדינות הראוייה לגיל.

יש בגן גם רבנים מבוגרים וגם צעירים, הם מלווים אותם בהרבה מוזיקה ועניין ומשלבים לימודים עיוניים באמת בנוסף ליצירות והמשחקים .

אני לא יודעת איך זה גנן בגנים חילוניים, אבל בדתי והחרדי זה מוסיף המון ללימוד העיוניי, אותיות, קריאה, חומש.

הילד סיים גן חובה יודע לקרוא כמעט שוטף ובקיא בחומש ויקרא על ביה"מק וסדר הקורבנות באופן מפתיע!! לא קיבלנו התקדמות כזו כשהגדול היה בגן עם גננות, דתי ככל שהיה.

בקיצור, אם יש לך את הרצון ונכונות לעבוד עם ילדים, אני בטוחה שזה יועיל מאוד לילדי ישראל ובטח ובטח לך וליילדיך.

בהצלחה.

אני לומדתאיזה טוב ה
בדוד ילין בירושלים יש איתנו 2 סטודנטים לגיל הרך דתיים ונשואים, את העבודה מעשית נתנו לנו לעשות עם גנן וזה היה נראה כאילו הוא נולד לזה הוא מדהים והילדים מתים עליו הוא פתח גן פרטי ויש לו 20 ילדים ורשימות המתנה
....ונסי

1, מכירה. שכן מנהל גן כזה בהמשך הרחוב.

נשמע לי סבבה לגמרי. לא נראה לי שיש קשיים מעבר לרגיל.

2, מכירה בחור שהצטרף ללימודי הוראה במכללה דתית שבה לומדות בנות. מבחינה חוקית- המל"ג מחייב אותם לקבל.

3, נראה לי שאפשר להתקבל לשניהם בשני המצבים. לדעתי מפקחי גנים יעדיפו לבחון באופן אישי אם הגננ/ת דתי/ה או לא מאשר את מקום הלימודים.

מבחינת תוכן:

יכול להיות טוב שני המקומות.

כאן הייתי ממליצה לך שאם אתה בוחר במכללה חילונית- אולי לא כדאי לקחת הרחבה בתנ"ך. (מתוך שיחה עם חברה. אבל מה שטוב לה לא בהכרח טוב לך) 

באופן כללי- יכול לתרום התייעצות עם סטודנטים שלומדים במכללות.

המון הצלחה.

יש בגבעת וושינגטון מעורב, ל-א מומלץ!אנונימי (2)
למה לא מומלץ? וזה דתי שם בעיקרון?גנן בגן
זאת מכללה דתיתיעל מהדרום
באמת? למה?דוסית גאה!

אשמח גם אם תבואי לאישי אם את מעדיפה...

באמת למה?יטבתהאחרונה
ואולי באורות ברחובות של הבנים יש משו בשבילך?
איתי לפי שנים למד בן במכללה חילוניתחמסה עלינו
ת'אמת הוא זכה להרבה גבות מורמות ותהיות לגבי הנטיות שלו..
אבל זה היה לפני יותר מ10 שנים...
מכירה מספיק גננות שלמדו במוסדות 'חילוניים'ועובדות בדתי.
קשה לבןדתי ללמוד במכללה שהיא לא. אפילו לי כבת היה קשה ולא נעים (וד"ל).
אבל לא בטוחה בכלל שיכניסו בנים בשערי מכללה דתית.
לגבי תכנים- אני עברתי מחילוני לדתי. ההבדל העיקרי היה בתוספת שעות יהדות ותנ"ך שעות רבות לעומת החילוני שרב המוחלט של השעות היו בקורסים מקצועיים
וברמה הרבה יותר גבוהה...
בהצלחה
לימודי חינוך במכללת חמדת הדרוםרחלשפי

הבנתי שבמכללת חמדת הדרום ברחובות יש ממסלול של לימודי חינוך לגברים דתיים שווה לברר שם אם יש להם לימודי חינוך לגיל הרך. הבנתי גם שמהסלול הזה קצר באופן משמעותי.

מכללת חמדת הדרום זה לא בנתיבות?גנן בגן
זה כן..ברחובות יש מכללה אחרתיעל מהדרום
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך