בתי אוטוטו בת שנה, עד לא מזמן ינקה פעמיים ביום בוקר וערב/אחה"צ. בשלושה שבועות אחרונים הרגשתי שהחלב התמעט באופן משמעותי ולכן יצא שינקה או בבוקר או בערב או בשניהם אבל עם תוספת של מטרנה צמחית. מאמצע שבוע שעבר הרגשתי ירידה משמעותית בחלב, עד כדי כך שרק צד אחד מתמלא והשני לא. ולכן היו מספר ימים שינקה רק משד שמאל. ביום רביעי בבוקר הנקתי ולא שבעה לכן קיבלה תוספת, בערב לא הייתי בבית ולכן בעלי נתן לה מטרנה, בחמישי בבוקר קיבלה מטרנה ובחמישי בערב כשניסיתי להניק לא ינקה ונשכה אותי. מאז היא מסרבת לינוק... בכל ניסיון להניק אותה אני זוכה לתגובה שמפתיעה אותי מאוד, היא אפילו לא מקרבת את הפה ולא מנסה בכלל, מתנהגת כאילו היא לא יודעת בכלל מה זה. זה ממש מוזר לי כי מדובר בתינוקת שכל פעם שהצעתי לה לינוק היתה מתלהבת ושועטת עלי. עוד כשהייתי מוציאה אותה מהמשפחתון, היא היתה מנסה להפשיט אותי ליד ההורים האחרים כדי לינוק ופתאום היא מתנהגת כאילו היא לא יודעת מה זה ואפילו לא מנסה לטעום.
אני ממש עצובה ולא מבינה למה לפתע פתאום היא מוותרת על ההנקה. רציתי להמשיך להניק אותה לפחות עד גיל שנה וחצי. היא רגישה לחלב פרה ומקבלת תוספת של מטרנה צמחית וכל בקבוק כזה שאני נותנת לה יש לי ייסורי מצפון, כי ידוע לי שלא בריא לתת לילדים הרבה סויה. מה גם שכעת צד אחד מצומק והצד השני כאוב ונפוח, לא הצלחתי לשחרר חלב באמבטיה, אין זרימה כמו פעם ובדיוק לפני שבוע החזרנו את המשאבה לגמ"ח.
מה עושים? יש עוד תקווה שהיא תשוב לינוק? עצוב לי... זה היה הזמן שלנו יחד בבוקר ובערב ועכשיו... נגמר?! ואיך יכול להיות שהיא נגמלה מהנקה בכזאת פתאומיות? האם ייתכן?
אשמח לקבל עצות ותובנות ממנוסות...
תודה רבה