מה עושים כשאין כבר כח?זהר הרקיע
אני מיואשת כבר.
אני אוהבת כל כך את הקטנטונת הזאת. היא מתוקה בטרוף.

עד גיל חודשיים הכל היה מושלם. ילדה רגועה,יונקת מעולה,משחקת יפה לבד,ישנה עצמאי במיטה,מחייכת.פשוט תענוג. רק בערב היו צרחות מהבטן..אבל זה נורמלי ויעבור..

ומאז
הכל השתנה. כמעט כל היום יש מלא גזים.
היא צורחת מלא. רק בידיים כל
הזמן-וגם זה לא מבטיח שקט.
נרדמת ב1-2 בלילה אחרי שעות של התקף.
והכי מבאס-היא לא מצליחה לינוק נורמלי -כמה דקות
ומפסיקה כי הגזים מפריעים.
בקושי יש לה יציאה פעם בשבוע..
ואז אין ארוחות מסודרות קצת פה קצת שם.
אני לא יכולה לצאת להתאוורר בלעדיה אף פעם..
וכבר קשה לי..אני כבר בקושי נהנית.הרגעי נחת כבר לא מרגיעים כי יודעת שזו רק הפוגה..
לא מצליחה לעשות דברים בבית.
ובעיקר- מותשת נפשית. כבר רוצה שתגדל וזהו.
היא כבר תכף בת 4 חודשים..

מאיפה לוקחים כח?
איך אתן מחזקות את עצמכן בזמן קשה?
תעזרו לי למצוא מחשבות חיוביות.

ומבחינה רפואית- היתי 3 פעמים אצל הרופא.דיברתי עם יוצאת הנקה. עשיתי עיסוי בשמן אתרי.
גרפווטר וקוליקול לא עזרו בכלל.
סימיקול רק לפעמים.
עושה לה דיקור אצל מומחה.בפעם הראשונה עזר.בפעם השניה עשה גרוע.ונראה מה יהיה הלאה..
ואני לא אוכלת מהלידה מוצרי חלב,קטניות, חציל,כרוב,ברוקולי וכו..

בבקשה תעודדו אותי..רוצה לשמוח באמהות.
אימאל'ה מה קרה פה..סליחה על הכפילות.אשמח שתמחקו.זהר הרקיע
אין לי מו%
נשמע ממש קשה...פרח חדש

אין לי הרבה מה להגיד לך אבל תדעי 

שכמעט כל הורה עובר תקופות קשות בגידול הילד, יש יותר ויש פחות.

אצלי למשל, הבן שלי הגדול בתור תינוק היה ממש נח

בגיל שנה התחילו דלקות אזניים איומות שעד היום כשהוא בן שנתיים ורבע עוד לא מצאנו פיתרון

חום, צרחות, לילות בלי שינה... 

בנוסף,

הוא שובב ענק

כל רגע ממציא תעלול חדש

מרגישה כל היום מתוחה

ומרפה רק כשהוא הולך לישון

בקושי יוצאת איתו מהבית כשאני לבד כי אני לא מצליחה לרדוף אחריו כל הזמן ויש לי עוד תינוק בעגלה

שאני לא יכולה לעזוב אותו.

תתפללי ותשתדלי להתמקד בזמנים הרגועים.

אולי תצאי ותשאירי אותה עם מישהו קרוב שאת סומכת(סבתא, בעל, אחות)?

בהצלחה והמון נחת!

^^^מצטרפת חלקית לתגובה של פרח חדש.מתואמת

(כשנולדו התאומים שלנו אמרו לנו להתכונן לשנתיים קשות מאוד. יחסית להפחדות דווקא לא היה כ"כ נורא. אבל עכשיו, כשהם כבר עברו את גיל שנתיים, אני משתגעת - שובבים לא נורמליים, הופכים את הבית והורסים דברים, אבל גם מתוקים)

ועל הבת שלך:

את בטוחה שאלו רק גזים? אמנם אמרת שהייתם אצל הרופא, ומן הסתם הוא בדק אותה גם באופן כללי, אבל לנו היה סיפור עם הבת הגדולה - בגיל שלושה חודשים התחילה פתאום לצרוח ולבכות כמעט בלי הפסקה, אחות אמרה לנו שפשוט בגיל הזה מתחילים להציק הגזים לפעמים, ואין מה לעשות. אח"כ רופא גילה שיש לה דלקת אוזניים - ומכאן באו הצרחותאפאטי.

מצטרפת גם להמלצה של פרח חדש - למצוא זמן להתאווררות לבד, ולהשאיר אותה עם בקבוק שאוב. (היא מוכנה לקחת בקבוק?)

[ועוד מחשבה שעלתה לי: מלבד העייפות וחוסר הכוח לטפל בה, יש לך עוד תחושות קשות, על סף דיכאון? תבררי עם עצמך ועם רופא משפחה, ואם מדובר חלילה בדיכאון אחרי לידה - טיפול בזה יכול להציל את שתיכן].

הרבה הצלחה ונחת מהאימהות!

ממש תודה לשתיכן!זהר הרקיע
אתן מתוקות.מעריכה את ההענות.

אלו גזים בוודאות..בא בגלים מרגישים ושומעים בועות בבטן שיורדות מטה והם גם יוצאים החוצה..והבטן מתקשה.
קשה לפספס.

היא יודעת מבקבוק.
אבל אני לא מסתדרת עם לשאוב. משהו בפטמות של המשאבה לא יושב טוב עלי ואני מצליחה שיצא רק מצד אחד וגם זה בקושי- 50 מ'ל במלא זמן. ואין מצב שזה כל החלב שיש לי..
אצלי מה שהפריע לתינוקיכרובי=)
בע"ה
זה הלחם הלבן שאכלתי ולכן עברתי ללחם מלא מאוד ספציפי וזה הקל לו מאוד.

היא מנסה להוציא צואה ולא מצליחה?

הקטנים שלנו באותו גיל וההרגשה מוכרת
אז אפשר תמ"למתואמת

באופן חד פעמי, כשאת רוצה לצאת.

לא נראה לי שיזיק לה, וגם לא אמור להפחית לך את החלב.

מנסה לעזוראנונימי (2)

אני לא יודעת אם זה הפתרון, אבל דווקא בגלל שברור לך שזה זגים, ושכתבת שאת נמנעת מהרבה מאכלים שגורמים לגזים, אני רוצה שתקראי את הקובץ הזה-

20140826160906.doc

אני בתור תינוקת הייתי סופר רגישה, הדיאטה הזו הצילה את אמא שלי, וגם כל התינוקות אחרי היו מאוד רגועים כשאמא שלי אכלה לפי הדיאטה הזו. גם אני עכשיו אכלתי על פי הדיאטה הזו והבת שלי היתה ממש רגועה (וכשניסיתי פעם כפית יוגורט היא היתה לא רגועה כל הערב).

אני מתארת לעצמי שמרוב הדברים את גם ככה נמנעת, אז שווה לראות אם יש עוד כמה דברים שכדאי להוריד מהתפריט, אולי זה מה שיעשה את ההבדל.

אני כותבת מאנונימי כדי שלא יזהו אותי מתוך מה שכתבתי, אבל אם את רוצה, אני יכולה להזדהות בפנייך באישי.

בהצלחה רבה!

מקווה שלא יאכלו אותי פהיראת

אבל גם לי זה היה עם הקטנה אצלה זה התחיל מגיל שבועיים............ היא הייתה צורחת בטירוף ולא רגועה וגם לא ינקה טוב בכלל... הייתי מתוסכלת כי רציתי להמשיך להניק וניסיתי הכל.... ואז אמא שלי ראתה כמה אני סובלת (בכיתי המון והייתי ערה כל לילה... ) היא אמרה לי פשוט תני לה מטרנה... (אמא שלי ילדה 10 לידות והניקה את כולם שנה וחצי בערך).אז אמרתי שאני הולכת על זה ולא אכפת לי אם אני אקבל מחזור נורא פחדתי מזה... העיקר שתהיה רגועה ואכן נתתי לה ופתאום היא נהייתה הילדה הכי מקסימה שיש וגם אני הייתי יותר רגועה כי ידעתי כמה היא אוכלת ואם היא אוכלת טוב והחיים הפכו להיות הרבה יותר קלים כי גם יכלתי לצאת ולהנות וגם ישנו שתינו טוב בלילה....

לא נאכל אותך.. נסכים איתך!!+mp8
זה לא נורמלי שבגיל חודש יש יציאה אחת ליום?נשמת כל חי
זה נשמע שאת חייבת התאווררות!הדס123
אפילו אם זה אומר מבחינתך לתת לה בקבוק אחד של שאוב.. תשאירי אותה עם מישו שאת סומכת עליו וצאי להתאווררות עם בעלך יעשה לך טוב
וסתם תהיה שעלתה לי בעקבות הקריאה- את מונעת? יכולהיות שאת בהריון ואז טעם החלב משתנה ולא טעים לה? סתם נק' למחשבה..
האמת שאנו כן מתאווררים ביחדזהר הרקיע
שמים אותה במנשא ויוצאים לסיבוב בערב..האויר מרגיע אותה.

עכשיו גם נסענו לשבת יחד ודי שברנו שגרה..

הקטע הוא שהתאווררות כזאת לא עוזרת..אני חוזרת הביתה שמחה ואז חוזר הבכי וחוזר למחרת..

הבעיה היא שבלב אני לא מקבלת את המציאות הזאת.
לא מקבלת את זה שהשגרה המבורכת שהיתה נעלמה.
וכל עוד האמנתי שזה קושי זמני עד 3 חודשים ובשעות מסוימות אז היתי חזקה. עכשיו פתאם זה מפחיד אותי שזהו זה החכם מעכשיו,רק התמודדות כל היום..
ומאוכזבת מעצמי שאני לא מספיק גיבורה..
כ'כ שמחתי להיות אימא..
ואני רוצה לא לפחד מכל קושי..

לגבי שאלתך-
אני לא מונעת. בדקתי בדיקות ביתיות והיה שלילי.
וגם זה לא שהיא לא רוצה לינוק. בשעות הלילה ומוקדם בבוקר היא יונקת מקסים. ויש פעמים שגם במשך היום. אז זה לא קשור לטעם.
רואים שזה קשור לאויר- הבטן מתקשה ומובלטת קדימה ולפעמים גם מוציאה גזים..
חיבוק גדולהדס123
קודם כל את יכולה לטפוח לעצמך על השכם- תראי איזו אמא טובה את! מה את עושה בשביל הבת שלך! זה כ"כ לא מובן מאליו!! ב"ה שהבת שלך זכתה באמא ש
כמוך שכ"כ דואגת לה! יש כאלו שבשלב הזה היו שמות במשפחתון רק כדי לא לשמוע את הבכי. חיבוק גדול ואל תתייאשי..
בדיוק מילים כאלו היתי צריכה לשמוע..זהר הרקיע
באמת הבנתי שיש לי איזה ציור דמיוני של אמא גיבורה שתמיד מחזיקה מעמד ולא מתלוננת ..
מהצד ראיתי אימהות כאלו...רק שברור שאני לא יודעת מה עבר עליהן באמת.

התחלתי עכשיו לשנן לעצמי-
אני פה בשביל לגדול. אני לא צריכה כבר לבא גדולה.

איזה משפט יפה. מאמצת.בהתהוות

חזקי ואמצי יקירה.

מוסיפה:בהתהוות

אני ממש ממש מזדהה עם זה:

"הבעיה היא שבלב אני לא מקבלת את המציאות הזאת.
לא מקבלת את זה שהשגרה המבורכת שהיתה נעלמה.
וכל עוד האמנתי שזה קושי זמני עד 3 חודשים ובשעות מסוימות אז היתי חזקה. עכשיו פתאם זה מפחיד אותי שזהו זה החיים מעכשיו,רק התמודדות כל היום.."

המון פעמים אני מרגישה ככה, שהקושי הוא לא בהכרח המציאות עצמה, אלא המוכנות שלי אליה. אותו קושי עצמו, כשהאמנת שהוא אוטוטו יעבור, היה דבר שאת מסוגלת לו. עכשיו כשזה פתאום מעבר למה שציפית, זה נהיה נורא קשה, נכון? אחרי שחוויתי את זה כמה פעמים ממש הכנתי את עצמי לפני הלידה האחרונה לכך שאני מצפה שבמשך כל השנה הראשונה (לפחות!) יהיה אינטנסיבי מאוד, ואני מוכנה לזה, ואני רוצה את זה, והאינטנסיביות הזאת של הטיפול היא עצמה הקשר הטוב שלי עם התינוק, זמן האיכות שפעם עוד אתרפק עליו, של תינוק כל כך רך ומתוק וניחוחי בידיים שלי. המוכנות הזאת מראש כל כך כל כך עזרה! זה ממש התינוק שהיה הכי קל וכיף איתו. אז אני מסכימה איתך בכל מאודי, ההסכמה הפנימית עושה את כל ההבדל.

ולגבי הציור הדמיוני שהיה לך בראש של האמא שכלום לא קשה לה - קראי עמוד או שניים כאן בפורום, ותוכלי לנופף לו לשלום צוחק

אה, עוד משהו אחד: כתבת שטיול במנשא עוזר. ניסית לשים אותה עלייך במנשא גם בבית? יש תינוקות שזה מאוד עוזר להם לגזים, ויש אימהות שגם מצליחות ככה להתפנות למשימות בבית (אני לא מצליחה לשטוף כלים עם מנשא קדמי, אבל בלי בעיה מורידה כביסה).

ממש עזרת ליזהר הרקיע
תודה על התגובה המתוקה!

אני לפני הלידה ציפיתי שיהיה קשה. זה מה שראיתי עם האחיינים שלי שהיו תינוקות שכל הזמן בידיים,לא ישנים כמעט ,ולא קלים לגידול..
ותמיד זה הפחיד אותי ורציתי שאצלי יהיה אחרת ושאצליח ליצור הרגלים נכונים.
ובהתחלה הכל זרם..
אז עכשיו מפחיד אותי להגיד שיהיה קשה כי זה רק מחליש אותי כי כ'כ חלמתי שזה יהיה אחרת.

מנסה להאמין שה' תכף ילביש אותי בבגדים שמתאימים למה שהמציאות החדשה דורשת.שימצאו בי הכוחות.ושאצליח לגדול מתוך כל דבר.

אתמול היה יום מבורך. ביום היה ממש נחת.וממש נהניתי ממנה.ושאבתי כוחות. ורק בערב היה התקף רציני.אבל באתי אליו עם יותר כח.

לגבי מנשא-
אין מצב. אני יוצאת איתו בזמן התקף או כשאני יוצאת החוצה.
אבל בבית בתור הרגל-אין מצב. הגב שלי שבור גם ככה. ואני ממש לא מוכנה להרגיל אותה לזה באופן קבוע. יש לי התנגדות מהותית לקבע הרגלים לא בריאים לה ולא בריאים לי.
אני מחזיקה אותה מלא. אבל לא מוכנה וגם לא יכולה פיזית להפוך את זה להרגל טבעי.
אני היתי צריכה לבא לאחותי באופן קבוע להחזיק את התינוק כדי שתוכל לבשל כי אין מצב שהוא לא על הידים.היא נכנעה והיתה עם מנשא כל היום.וזה ככה עם כל הילדים שלה ועד גיל כמעט שנתיים..
לדעתי זה הרסני לאמא ולתינוק.
כמובן שמדי פעם זה בסדר.
ושוב- היא מלא עלי.ומקבלת מלא חום ואהבה.
אם היא ממילא הרבה הידייםאנונימי (4)

אז מה המניעה שבאותם זמנים - בדיוק רק בהם ולא מעבר - היא תהיה במנשא ולא בידיים? בשביל הגב שלך זה יותר בריא, כי העומס מחולק במידה שווה, והשביל הבייבית מנשא טוב זב מאוד בריא ותומך - תשאלי כל פיזיותרפיסט\אורתופד... וגם יכול לעזור המון לגזים. כלומר כתבת שאת כן מחזיקה אותה מלא אז למה דווקא להחזיק במנשא זה הרגל רע?

אני מחזיקה במנשא לפעמיםזהר הרקיע
אבל לא כל פעם.
גם לא תמיד זה מרגיע.
וזה כואב לי בגב הרבה יותר.
יש לנו פנטזו וארגו.
ועם המנשא מקדימה לא נח במילא לבשל,לשטוף כלים,לעשות כביסה..
אוקיי. מבינה.בהתהוות
עבר עריכה על ידי בהתהוות בתאריך ב' באלול תשע"ד 18:03

איזה כיף שהיה לך יום של נחת אתמול ושאבת כוחות כן ירבו!!

אם תרצי פעם לשקול מחדש את עמדתך העקרונית בנושא רכישת הרגלים - מוזמנת לשחנ"ש אני עברתי מהפך של 180 מעלות בגישה לנושא (בעקבות חומר תאורטי חדש שנחשפתי אליו ופקח את עיניי ובעקבות המציאות שהכתה בפניי). בדיוק אתמול שוחחתי עם הילדים על חודש אלול, על כוחה של תשובה, על השחרור המשמח שבה --- ופתאום קלטתי כמה שהדברים קרובים למחשבות החדשות שגיבשתי לי על הורות והרגלים. התגלית הזאת ממש הפעימה אותי - איך אני משחזרת שיחות מימי האולפנא, כשמי בכלל חשב על הורות, והקצוות מתחברים, וזה נוגע בדברים שלמדתי על הורות מהוגי דעות שהם בכלל לא שומרי תורה ומצוות!

סליחה שנסחפתי קצת, אני עדיין בהתרגשות מהתגלית... בכל מקרה שיהיה ברור - אני מכבדת את גישתך, ואם את שלמה איתה - לכי על זה אם פעם תהססי ותרצי לבחון את הדברים מחדש - מוזמנת.

מיכל שרביט. מכירה?אנונימי (3)
הילדים של אחותי מץחילים לסבול מגזים עוד לפני השחרור מגזים. היא כבר נוסעת היישר מבית החולים למיכל שרביט. היא מאבחנת באמצעות קינגסיולוגיה אאל”ט, או איך שקוראים לזה, מה הרגישות של התינוק. במקום לעשות לעצמך דיאטות ולסבול גם מתפריט מצומצם לשווא. אצל אחותי לדוגמא הסתבר שהשוקולד שהיא צורכת בכמויות עושה לילדים שלה את גל הבלאגן. העניין הוא שהתורים אצל מיכל שרביט רחוקים מאוד, אז מתקשרים למזכירה ואומרים שזו בעיית גזים חמורה שדורשת פתרון מיידי. היא מכניסה אותך לרשימת שחופים וקוראת לך ברגע שאפשר.
היי עדייןאיזה טוב ה
בלי ניסיון, בדרך,,, אחין שלי היה כמו שתיארת וגרוע יותר, ניסו הכל עד שהוא התחיל לשתות תה שומר מאז נחת ושקט תודה לאל
^^^מצטרפת להמלצה~מטילדה~
היה לי גם אח כזה, שביום בהיר אחד נהפך מילד רגוע וחייכן לילד סיוטי ובכיין.
אמא שלי בדקה אלרגיות בשיטת מוח אחד אצל מיכל שרביט והיה הבדל משמעוטי מיידי.
ממליצה לבדוק בכיוון הזה יכול להיות שהיא רגישהלדבר קטן שיכול לעשות הבדל גדול (זה יכול להיות אפילו לתבלין..).

כל הכבוד לך על כל הסבלנות וההשקעה
המון המון בהצלחה
מציעה לך..~א.ל

לנסח תפילה אישית שלך לקב"ה ופשוט לקרואה כל זמן שתרגישי צורך

כך מכל הלב..

מה שאת מתארת זה מצב טבעי. ב"ה..

הקטנטנים הללו מלאי חיים והם דורשים מאתנו להענות לחיות הזו, ולעשות עבורם גם אם קשה..

הצלחה רבה

רעיון טוב.באמת מה שיעזור זה רק ה'זהר הרקיע
הלואי שאני באמת אתן לו מקום להיות.
חיבוק אני זוכרת איזה סיוט זה היה....מתעלה אליו

חיבוק

אני רואה שזה לא ככ משנה סוג המזון,זה כניראה כמעט בלתי נמנע עד שמערכת העיכול שלהם מתפתחת.....אולי כל כמה זמן לנסות סוג תזונה אחר,טיפול אחר כי מה שלא משפיע בהתחלה יכול להשפיע בשלב מאוחר יותר.

כמו שאמרו לךשלי27

אמהות היא לא פיקניק. לפעמים זה קשה, ואפילו קשה מאוד. במיוחד עכשיו שהעצבים של כולנו מרוטים עקב המצב והחום השורר בחוץ...

נסי לצאת קצת להתאוורר ולהניח למישהו אחר לטפל בה, להתפלל על המצב- ה' שומע תפילת כל פה!

כשאיו לי טיפת כוח לילדים, אני סוגרת את עצמי בחדר ואומרת לה' שקשה, עושה כמו "התבודדות", מספרת כל מה שעל הלב, ויודעת שאני בידיים הכי בטוחות שיש!

זה ממש מובן התחושות הקשות, אך זה יעבור ותראי בע"ה הרבה נחת ממנה!

ב"הצלחה!

מבקשים עוד עזרהריאנה
לבקש עזרה גם בעת ההתקפים לקחת אותה לחצי שעה ממך , להעביר לאבא לסבתא אז תרגישי שעדיין יש יותר כוח
אישית כשהיה לו יותר התקפי גזים הייתי דוחפת לו בעדינות מד חום לרקטום וסיבובים עדינים היה משחרר לו גם יציאות וגם גזים זה היה ממש ממש ממש עוזר
לגבי זה שאין יציאה חודש זה מצריך בדיקה דחופה של רופא ותמשישי לתת סימיקול וגם בייבזים ממש טוב לעצירות
ברור שהמסכנה תבכה ותצרח תארי לעצמח שאת אוכלת ואין לך יציאה ..
ועוד דבר לגבי החלב וכמות של 50 אחרי שאיבה די ארוכה !! מאיפה את יודעת שיש לך יותר חלב ?
תנסי לשתות דברים מגבירי חלב כמו שאני בעצמי עשיתי : כדורי חילבה וטיפות של רב חלב לשתות בירה שחורה
ואולי כן לנסות תמ״ל אפילו אם זה חד פעמימבלילה לפני השינה וכך תדעי בוודאות אם היא ישנה מספיק טוב אז כנראה באמת צריכה חלב יותר
אני יודעת שכל מי שמעןניינת רק בהנקה נאבקת בעצמה ובכל מי שבסביבה שאכן יש לה מספיק חלב אבל גם צריכות להיות פתוחות ולחפש את הסיבות ..
ועוד טיפ קטן תשתי את בעמצך אניס סה מרגיע ומקל על גזים ומרדים ועוזר לכאבי בטן וזה יעבור לה בחלב בהנקה .. תתמידי ותראי שזה אכן עוזר
ואני הייתי מרתיחה מים ושמה כפית אניס אחרי שהמים רתחו וכיביתי את הגז ונותנת לזה להישאר רבע שעה עד שניתן לשתות את זה וזה לא חם ונתתי לו לשתות מעט זה ממש עוזר
ואין מה לעשות את מריכה להעביר את הזמן ביחד איתה בעגלה ברכב במנשא העיקר שגם את וגם היכ תהינה רגועות .. אני ניצלתי את זה שהוא נרגם ברכב ויצאתי לקניונים עם בעלי כך את יוצאת מהשגרה ומהבכי ההסטירי
סליחה אם כתבתי הרבה .. אבל העצירות היא הבעיה בהצלחה
...בהתהוות

היא כתבה שיש יציאה פעם בשבוע, לא פעם בחודש. וזה תקני לגמרי אצל יונקים בגיל כזה, כל עוד כשיש יציאה היא רכה.

הכנסת חומרים שונים שקיבה של תינוק לא בשלה להתמודד איתם, או גירוי חיצוני, הם בעייתיים וצריכים שקילה מרובה גם כשאכן יש בעיה אמיתית של עצירות (ובכל מקרה לא בלי הוראת רופא), על אחת כמה וכמה כשהמצב תקין לגמרי, ואז זה ממש ראש בריא למיטה חולה...

ועוד תיקון, ברשותך. כתבת: "אולי כן לנסות תמ״ל אפילו אם זה חד פעמימבלילה לפני השינה וכך תדעי בוודאות אם היא ישנה מספיק טוב אז כנראה באמת צריכה חלב יותרדווקא חשוב לדעת שזו בדיקה לגמרי לא מהימנה. תינוקות שתמ"ל מפיל אותם לשינה עמוקה יותר, זה בעייתי. שינה עמוקה מדי פחות בטיחותית לתינוק. לא אצל כל התינוקות תמ"ל גורם לזה, אבל כשכן - זה לא בגלל בעיה בכמויות החלב, זה בגלל הרכב התמ"ל, שלא עושה להם טוב. את צודקת לגמרי שכדאי להיות פתוחים ולבדוק את כל הכיוונים, וזה כולל לוודא שהתזונה מספיקה, אבל הדרך האמינה לבדוק היא לא על ידי כמות שאיבה (כמו שזהר הרקיע עצמה כתבה) ולא על ידי מתן תמ"ל, אלא (בגיל הזה) על ידי עלייה טובה במשקל והרטבת שישה חיתולים ביום. אלה הסימנים העיקריים, ויש עוד כמה. פירוט כאן, בטקסט שכתב רופא מומחה להנקה.

אני מקווה שלא פגעתי בך, ריאנה יקרה. אני יודעת שכוונתך טובה. חשוב לי להעמיד דברים על דיוקם למען פותחת השרשור, אבל חלילה אין לי שום דבר אישי נגדך, ואת נשמעת לי אמא נפלאה.

האמת שדוקא היא ישנה טוב בלילה מאז שנולדהזהר הרקיע
אז ממש לא צריכה את התמ'ל לצורך זה.

וההנקה היא ממש חשובה לי.ואם חסר חלב אני מוכנה להשקיע בכל מה שאפשר כדי להגביר אותו.
תמ'ל- זה רק אם באמת לא תהיה שום ברירה.
וכרגע זה לא המצב.
בפעם האחרונה שנשקלה הרופא אמר שעלתה מצויין.

לגבי החיתולים- אני לא מצליחה לעקוב.שוכחת כמה היו..
כל כמה זמן צריך להחליף
כדי להגיע ל6?
לצערי יוצא לי לשכוח..אז רוצה לעשות תזכורת.
אם יש 5 זה גם טוב?
לדעתי העיקר שהם מלאיםאמא במשרה מלאה

מה זה נחשב מלאים?זהר הרקיע
האם חייב שיהיו ממש מנופחים וכבדים או מספיק
שרואים שעשתה?

לפעמים זה ממש מפוצץ ולפעמים
יש אבל החיתול לא ממש מלא,רק חצי.אבל תמיד יש משהו..
זה בסדר?
תודה לך על התיקוניםריאנה
להפך יקירתי
תודה לך על התיקונים והארות וההערות ..
אני אמא טריה לחלוטין, משתדלת מאוד לקרוא ספרות ולשמוע עצות של אמהות וותיקות כמוך עם הרבה נסיון ..
ניסיתי לשתף בחוויה שלי עם בני שזיהיתי את מחסורי השינה בגלל צורך בכמות חלב יותר גדולה .. וכאבי הקוליק

בהצלחה לפותחת השרשור ותודה ל בהתהוות
איזו ענווה! יישר כוחךבהתהוות
תודה על התיקוניםריאנה
מניסיון אישימיכל דולה

לפי מה שכתבת

מרגישה שזה שלך ואת צריכה לטפל בעצמך

מניסון שלי  טיפול במגע ופרחי באך עוזר מאוד למצבים האלה

.בהצלחה רבה

גזים אצל תינוקותיהושבעט5

תשתי את תה שומר ,זה עובר לחלב.

לשתות כמה כוסות ,אם למשל הגזים הקשים הם בעיקר בערב לשתות שומר מהצהרים.

תה בבונג אפשר גם(אבל הוא קצת מר) הוא עובר לחלב.

הם גדלים ולא נשארים תינוקות מניסיון.

שאלה- איך את יכולה להיות בטוחה שזה גזים?תכלת שמים

ניסית לתת לה תוספת של בקבוק מטרנה?

אני אתאר ותאבחני לבד-זהר הרקיע
כאב שבא בגלים.בטן קשה, בועות בבטן שלאט יורדות מטה וגזים שיוצאים החוצה..

כתבתי לך באישיאמא במשרה מלאה

זה לגמרינום נוםאחרונה

גזים... גם את כותבת שזה בשעות של הערב אז בכלל

אצלנו גרפווטר עזר ואומרים שיש לו השפעה מצטברת, שמשפיע תוך כמה ימים.

תנסי גם לשים על הבטן או לכופף את הברכיים לבטן, גם יכול להקל

איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזהאחרונה
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבתאחרונה
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
שאלה לאחר מעשה- מה הייתן עושות במקומי?מעיין34

הזמנתי פיצה לילדים ואני בחדר עם בחילות קשות (מאמינה שאתן יודעות, חפרתי על זה כבר)

לא אכלתי כמה שעות, אני בחדר מנשנשת אגוזי מלך,

והמחשבה על פיצה עושה לי בחילה

אבל יש מצב שאם אראה את הפיצה יהיה חשק פתאום

ואז יש חשש שאהיה חייבת לאכול שלא יהיה כתם לעובר וכו...

ממה שאני יודעת-לא יהיה כתם לעובר.מוריה
חופשי היה לי חשקים שעברו אחרי זמן קצר.
היה לי בהריון מלא חשקים לא ממומשיםשושנושי

לשני הילדים אין כתמים.

אני בגישה שאם יש לך חשק לפיצה, כנראה הגוף רוצה את זה.

תאכלי ותהני.

אם לא יהיה חשק, אל תאכלי בכח. 

מה החשש?חושבת בקופסא

איך פיצה תרגום לכתם לעובר? מהכוונה בכתם?

סליחה, אבל נשמע כמו איזו אמונה תפלה.

לא מאמינה בדברים האלה בכללKayom
זה ממש מיתוסהשקט הזה

וגם אם היה בזה שמץ של אמת- מה הבעיה בכתם בצורת פיצה? נראה לי מגניב ממש

חחחח הצחקת אותיוואלה באלה
השאלה איפה חחחמעיין34
החשש שיהיה כתם לידה במקום חשוף כמו פנים
אין כזה דבר חייבת לאכולרקאני

אבל אם יש חשק אז למה לא לאכול?

בכל מקרה כתם לא יהיה את יכולה להיות רגועה

לא היה מוריד אותי בכללשירה_11
זה סתם שטות. שהמציאו..והיו לי מלא חשקיםנחת-רוח

שלא מומשו

הרעיון זה פשוט לסלוח לעצמך כשיש לך חשק כי זה טבעי ואם בא לך ויש לך אפשרות - פרגני לעצמך ותאכלי אם את רוצה

זה הכל

ואז יהיה לה כתם בצורת סליחהשמעונה
תודה בנות🫶מעיין34אחרונה

אכלתי פיצה אחת

ועכשיו אכלתי עוד אחת

למזלי לפחות אין לי תאבון

כי לפני ההריון הייתי אוכלת אפילו 3

התייעצות - בדיקות וכאביםזוית חדשה

אני כבר כמה שנים סובלת מכאבים בנרתיק.

בשלב כלשהו הייתי אצל פרופ' לב שגיא שאיבחנה אותי ושלחה לפיזיו'. עשיתי פיזיו' ועזר לתקופה ממש מוגבלת. מאז הספקתי להיות אצל עוד רופאים ולקבל אבחנה של אנדומטריוזיס. ואז הלכתי לסבב נוסף של פיזיו' אצל מישהי יותר מומחית.

אבל הכאבים רק השתפרו, לא נעלמו.

כדאי לי ללכת שוב לפרופ' לב שגיא?

הפיזיו' שלי טוענת שאין טעם, כי האבחנה שלה לא תשנה.

הייתי חוזרת אליהKayom
אם עברו כמה שנים אז אולי התחדש לה משו..אוהבת את השבת
ניסית רפואה משלימה?
כן, חלק לא עזר, חלק עזר חלקיתזוית חדשה
ראיתי לא מזמן פודקאסט של רופאההשקט הזה

בשם ד"ר רז בכר. היא עובדת בשיבא ומומחית באדומטריוזיס, ובאחד הפרקים של הפודקאסט היא אירחה פיזיותרפיסטית רצפת אגן שמטפלת בנשים עם אנדו'.

מצרפת קישור, אולי יהיו לך תובנות מהפרק שיעזרו לך

מה היה האבחון? זה תלוי…מרגול
בזמנו? שרירים תפוסים וצלקת מחתך בלידה.זוית חדשה
נראה לי שזה באמת להמשיך פיזיומרגול

על הצלקת אני לא יודעת להגיד

לגבי השרירים, הגעת מתישהו לשלב שהם היו תקופה בסדר?

או רק להטבה כל פעם?

משתמשת במאמני נרתיק בין הביקורים אצל הפיזיותרפיסטית?

אני בפיזיו'זוית חדשה

משתמשת במאמנים

הגעתי רק לשיפורים קצרים

לא נעלם לגמרי

היא עושה לך עיסויים?מחיאחרונה

מתיחות של האזור כדי לשחרר את השרירים התפוסים?

מוזר, אם זה רק שרירים תפוסים זה אמור להשתפר די מהר עם מתיחות ותרגול עם מאמנים.

צלקת מהלידה זה מציק אבל גם בר טיפול ומשתפר עם הזמן.

לפעמים טיפול רגשי יכול לעזור, כי הגוף כבד מתרגל שזה כואב ומתכווץ כל פעם וזה גורם למעגל של כאב.

ממליצה להיכנס לאתר של ארגון שלמהרק רגע קט
ולהסתכל ברשימת ההמלצות על רופאים מומחי עריה. יכול להיות שרופא אחר יגיד דבר חדש.

וגם את מוזמנת לפנות בפרטי ואשלח לך קישורים לקבוצות וואצאפ ופייסבוק של מתמודדות עם כאבים.

מכירה את האתרזוית חדשה
אבל למיטב ידיעתי היא נחשבת הכי מומחית בתחום.
נכון, אבל מסיפורים של בנות בקבוצה סגורהרק רגע קט

אני יודעת שהיו מקרים שהיא פספסה דברים.

בכל מקרה ממליצה להיכנס לקבוצות היעודיות ולהתייעץ עם מתמודדות בעצמן.

תזהרי באישי. נושא כזה יכול לזמן אלייך משועממיםיעל מהדרום
בטח שיש מה לחזור לרופאהממשיכה לחלום

אולי היא תיתן המןצה לטיפול שונה

או תמקד את הפזיותרפיסטית

משחקי התפתחות לילדה בת שנה ושמונהאנונימית בהריון

אני מחזירה אותה מהגנון ב4 ועד 7 אני כל יום מחדש מחפשת במה להעסיק אותה,

יש רעיונות למשחקים שמעודדים התפתחות?

קניתי לה לא מזמן כמו קוביה עם צורות בפנים שמוציאים וצריך להכניס כל צורה לחור שלה- ממש אוהבת!!!

גם תיבה מרובעת של חיות שלוחצים/מזיזים כפתורים והן קופצות מעסיק אותה ממש יפה

כמובן גם ספרים ובימבה ולצאת אבל אני מחפשת עוד רעיונות

באמת כנראה אצל כל אחד זה אחרת...מתואמת
שאלת סקר: אפליקציית טהרה!אנונימית בהו"ל

אפליקציה שאת מכניסה מחזורים

היא מחשבת ימי פרישה, מזכירה לעשות הפסק ובדיקות

מזכירה יום טבילה

לוח טהרה בעצם

האם יש לך אפליקציה שכזו במכשיר?

האם תרצי להשתמש?

היית עושה מנוי ומשלמת חודשית לכזו אפליקציה?

תודה!

(מנהלות אם צריך אסביר לכם מהניק שלי למה זה אנונימי חח)

לא משלמתאמאשוני

לפני עשור פלוס, אכן שילמתי.

הדיסק עלה 30 שקל אם אני לא טועה, וזה לכל הזמן, לא מנוי חודשי.

התזכורות היו בעצם דרך מיילים מתוזמנים. (לא זוכרת אם התוכנה יצרה אותם או בעלי, בכל אופן זה היה שניה וחצי להכניס לגוגל קלנדר)

כיום שאפשר ליצור בקלוד דבר כזה (כולל התזכורות) לא הייתי משלמת.

אם בא לך לעשות לזיכוי הרבים, אחלה.

אם זה בשביל הכנסה כלכלית לדעתי על תבני על זה לטווח ארוך.

יש לי חינמיתואני שר

מתזכרת אותי בעיקר על ימי פרישה

כי את השאר אני זוכרת מרוב שזה מעיק עלי...

לא רואה סיבה לשלם כשיש חינמי.

איך קוראים לחינמית? אשמח לנסות כזה דבראביגיל ##
תודה! אני אבדוקאביגיל ##אחרונה
אין לי צורךהשם שלי

בעלי מחשב את הימים.

אני זוכרת.

לא מרגישה צורך במשהו נוסף.

נקודות שעולות לי שכדאי לקחת בחשבון:

* אנחנו מחשבים את ימי הפרישה בצורה אחרת מהמקובל. אז אם יש אפשרות לבחור שיטות שונות לחישוב.

* לא הייתי רוצה שהילדים שלי יראו תזכורות בטלפון ויתחילו לשאול שאלות. אז לחשוב איך אפשר לתזכר בצורה שתישאר דיסקרטית.

אפשר לבחור אם לקבל תזכורות או לאפרח חדש
יש את mikvah4U שזה אתר חינמיפרח חדש

אני רושמת שם

אני לא מצאתי חינמית לאייפון אז משלמת חחחמדמדה

זה נוח לי שלא צריכה לזכור פרישות

מקבלת תזכורות למייל אז זה דיסקרטי

ושלום

(משו כמו 20 לחודש, 18 אולי)

אין ליהשקט הזה
עד כה כשמנעתי- זו הייתה מניעה הורמונלית וכשאני לא מונעת- ומקבלת כל חודש אז אני בציפייה לא להזדקק לאפליקציה כזו ליותר מידי זמן ומעדיפה כבר לחשב לבד...

האם מחשבת לבדשלומית.

ומסתדרת סבבה

לא רואה צורך באפליקציה 

יש ליראשונית
עם מנוי- תשלום סמלי פעם בשנה (25 דולר נראה לי)
מורות- מה אתן עושות בחופש הגדול?אמונה :)

מתכוונת למורות בלי ילדים או שהילדים בקייטנות...

החופש כ"כ ארוך!! 

ממש רוצה משהו רשמי לעשות אחרת אני אשתגע בבית... אבל אין לי כוח לעבוד בתחום החינוך גם בחופש, אז בי"ס של החופש הגדול לא רלוונטי.

מוצאות מה לעשות?

אני ממש אשמח לשמוע

תודהה

דברים שאת פחות מספיקה ברגילואני שר

ספורט קבוע

קורס דיגיטלי או פרונטלי לפיתוח תחביב

לימוד תורה

השתלמויות אם יש דברים רלוונטיים

הכנה לשנה הבאה

לסדר או לעצב איזו פינה בבית

התנדבות

לקבוע עם חברות או משפחה או לנסוע למקומות מעניינים כי יש זמן

מזדהה עם הקושי לסדר לעצמי לו"ז ולא ללכת לאיבוד בזמן הפנוי, אולי בזה אני שמחה שאני לא מורה ;)

אמאל'ה השאלה הזאת גורמת לי לרצות ליהיות מורהשמ"פ

כל מיני פרוייקטים בבית כמו סידור ארונות וכו'

ספורט

התנדבות

קורס 

ממש עושה חשק להיות מורהממתקית

אבל אחרי שאני רואה את העבודה שלהן כל השנה, אוותר על החשק הזה...חחחח

חחח לא התכוונתיאמונה :)

האמת שבשלב הזה בחיים הייתי שמחה לעבודה עם פחות יציאות מהשגרה, אפילו שמדובר בחופש... אבל מניחה שעם הילדים החשק הזה יעבור

בטח לוותר זה סיוט המשמעתKayom
את צודקתשמ"פ
לתקופה קצרה לימדתי ובאמת כולי הערכה למורות 
וואי ממששירה_11
לרגע לא הבנתי למה אני לא מורה??!!
אני נרשמתי להשתלמות שלושה ימיםרק רגע קט
שאני רוצה מאוד ללמוד (ואשן אצל קרובי משפחה כדי להיות קרובה מספיק).

למשהו קבוע יותר עוד אין לי תוכניות. מחכה שבעלי יסיים את המילואים ואז נראה...

וואו בהצלחהאמונה :)

יש לך רעיון איפה יש השתלמויות לא יקרות מידי?

תלוי בתחום של ההשתלמותרק רגע קטאחרונה
יש מלא אפשרויות..בת מלך =)

בד"כ קבוע מחכה לסדר אלבומים בקיץ

קורס

ימי עיון לנשמה - תנ"ך, בכל לבבך

לקבוע עם חברות/אחים/משפחה

להגיע לסדר דברים שאין לך זמן היומיום

ליצור

וכמובן להאט את הקצב ולהנות מהנחת

אשמח להסבר לגבי קניות מאתריםפלפלונת

בנקסט קניתי משהו קטן והמכס יקר ולא משתלם. אבל אם הייתי קונה יותר היה דמי משלוח. מסובך. איך עושים את זה נכון?

ואיפה קונים שמיכה  קיצית מומלצת? (וגם חורפית?) ומשטח פעילות? אשמח להמלצה. בארץ או בקישור לאתר.

מכס זה בערך מעל 220 שקלים עכשיויעל מהדרום
לק"י

משלוח חינם זה בפחות מזה.

טוב לדעת. תודה.פלפלונת
משלוח חינם זה ב200 ומעלהכבת שבעים
זה ממש מגביל במה שרוצים לקנות... 
זהו. לא זכרתי אם 100 או 200. ממש גבולי🤦‍♀️יעל מהדרום
פעם היה 100. והחזרות חינם. היום 200 והחזרה ב30אורוש3
נכון ואני קניתי ב230 ושילמתי מכס.עוד לפני שפירסמונחת-רוח
שהסכום ירד קניתי ..אז זה היה בהפתעה ומבאסס

נס שלפחות מה שקניתי התאים לנו אחרת היתי מתבאסת ממש

קרה לי השבוע. כי לא בדקתי כמה זה בדיוק🤦‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אין סיכוי שיוותרו לי?

לא.. אין מה לעשותנחת-רוח

להגי שעריןר ניסיתי וזה היה כזה מסובך האתר הרשמי ודורש טפסים ויאללה התיאשתי

ואצלי עוד היתה סיבה כי כשהמזנתי הזמלא היה מפורסם ישרד המכס

הז כבר הופץ ופורסם לפחות שבוע-שבועיים

אני כבר קבלתי את החבילה לשי אפילו

כרגע פטור ממכס ירד חזרהאורוש3
ל 75 דולר וזה דינאמי. אני כותבת לפני שמזמינה בגוגל ''75 דולר לשקל''. כרגע זה באמת נמוך. מנקסט משלוח חינם מעל 200 אז זה ממש טווח קטן לתמרון. 
בשיין משלמים מכס?כי כל פה
או שהם לוקחים את זה עליהם כמו שהיה עד עכשו!
אני גם אשמח לתשובהאנונימית בהריון

יש לי הזמנה גדולה משם

למיטב ידיעתי בשיין לא השתנהטארקו
ובאליאקספרס אם זה ממוכרים שונים גם
וואי..נכון שכחתי שבאליאקספרס זה כל מיני מוכריםיעל מהדרום

לק"י

רציתי להזמין בסכום גבוה יחסית. אבל אולי זה יהיה בסדר.

איך אני יודעת מי המוכר?

אני לא מצליחה בכלל לשלם שם🤦‍♀️יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

וניסיתי עם כרטיס אשראי שאני משתמשת בו בשגרה.

עוקבתהילושש

אולי יעניין אותך