***רגייש***אנונימי (פותח)

אני לסבית! -_-

זה מחרפן אותי לגמריי!

מה זה לסבית|בור|גלידת לימון
בת שנמשכת לבנותאנונימי (פותח)
יש טיפול ויש עצהעדידפ

המחקרים מראים שניתן לטפל עם סיכויי הצלחה טובים מאד מאד (95-98%)
בהרבה מהמקרים המחשבה הזו- שיש נטיות הפוכות- היא לא מדוייקת,
היא קושי אחר שמתלבש בזה, ואם פותרים אותו ונותנים לו מענה זה נפתר
אני ממליצה בחום לפנות לעצת נפש- או למטפל אחר ירא שמיים שמתמחה בתחום הספציפי,
ולא להישאר לבד עם הקושי הזה
כמה שקשה לפתוח- הסוד קשה פי כמה

עם כל ניסיון יורד הכח להתמודד
חזקי ואמצי יקרה! את לא לבד!
מאמינה בךפרח

זה מחרפן אותך? אז למה את כזאתי?אנונימי (3)

לכי לפסיכולוגית

מתוקה, לפעמים זה לא מבחירה, אלא משהומקום בעולם
שהגיע גם בלי לבחור בו.
לומר לה ללכת לפסיכולוגית זה קל להגיד. אך לא לעשות..
מסכימה עם עדי בהחלט שיש לזה אפשרויות טיפול. אני בעצמי שלחתי חברה לבדוק באמת מה בסיס המחשבה ובאמת לאחר הרבה שכנועים וכח רצון מצידה לעשות את הצעד הזה התגלה שזה על רקע משהו שהיא לא ראתה כטראומה אך התברר ככזה.
ממליצה ממש ממש ללכת לברר את העניין ולנסות לפתור את זה אם את באמת מעוניינת בזה..
בהצלחה!
איך הגעת למסקנה הזאת? יכול ליהיות שאת בסך הכל קצתateretfa
מבולבלת..
!?!?!?!? נשמח להסבר..מקום בעולם
שימי לב!! אומרים שכל מתבגרת חושבת במהלך הגילאנונימי (4)

הזה שהיא לסבית, תקופה כזו...

הכל פסיכולוגי נשמה! תזכרי שבדר"כ לסבית זה שטויות...אם תעבדי על עצמך הרבה את יכולה להיות כזו וכן להפך...

אני בתור מתגברת לא חשבתי שאני לסבית..מיצ'ל
ולא נראלי שאחשוב בעתיד..
אבל יש לי כמה דברים להגיד בעניין...
א. בדרך כלל אנשים שחושבים שיש להם נטיות כאלה, הם אנשים שחיים רוב זמנם בסביבת בני מינם.. ואני יסביר, אני חושבת שאם למשל את בפנימיה עם בנות סביר להניח שיותר תמשכי לקטע הזה וכו.. כי את תמיד רואה סביבך בנות שאולי מושכות בעינייך ולכן את מייחסת לנושא הזה יותר חשיבות במוח שלך..
ב. אם הגעת למסקנה הזאת, מסתבר שהתאהבת במישהי ולא סתם אמרת את זה..
אז בשביל שתבינו משהו, לא רק היופי קובע בחיים אלה גם אופי וכו.. ובת ובת לא יכולות להיות יחד מבחינת זוג כי הן לא יכולות להשלים אחת את השניה!!!
ג. הכל במחשבה ובראש אני לא יודעת כל כך איך מטפלים בזה אבל אני חושבת שתנסי לא לחשוב על זה.. ואולי כן לטפל עם פסיכולוג ולעבוד על לחשוב מחשבות אחרות וכו..
ד. הייתי ממליצה לך לספר את זה לאמא/יועצת, לא לחברה!! כי חברה תתרחק ממך ואולי לא כל כך תעזור לך.. אם תפני למישהו שמכיר אותך בטוח שיעזרו לך..
ובמיוחד כי את מבינה שזה לא טוב בשבילך..
הרי כתבת בעצמך: "זה מחר פן אותי", זה כבר אומר שאת מבינה שיש בזה משהו לא בריא לנפש!!
בהצלחה נשמה!!
ואת יכולה לדבר איתי תמיד אם בא לך!!!
לא מסכימה עם החלק שבטוח שהחברה תתרחק.מקום בעולם

מכירה מספיק בנות שסיפרו להן שהן לסביות והן לא נבהלו וברחו. אלא הן נשארו ותמכו בהן לאורך כל הדרך.

צר לי, אבל זה לא נעים לחברה ולא תמיד היא תגיב טוב.אנונימי (5)

(היא נמשכת גם אלי? לדוגמא)

עדיף אדם מבוגר

ולא נשכח שחברה היא סה"כ צעירה ולרוב לא באמת יודעת לעזור, רק לתמוך. צריך פה לדעתי יותר מתמיכה... 

לא אמרתי שזה ישמש כתמיכה הבלעדית שלה..מקום בעולם

אבל זה כן סיפתח כדי לגרום לה להגיע לעזרה שרצינית יותר..

ולא,זה שמישהי לסבית לא אומר שעכשיו היא אוהבת כל בת. וזאת הטעות הנפוצה כשמספרים למישי שהיא לסבית. לא. היא לסבית לדעתה, וזה לא מחייב שהיא אוהבת אותך בגללל זה.

זה שנאי אוהבת בנים אומרת שכל בן שאפגוש עכשיו אני יאהב?לא..

ושוב,לא אמרתי שכולן עכשיו ישארו חברות שלה ויתמכו. ממש לא. אבל כן מכיריםם את האדם לפני שמספרים לו כזה דבר. וזה שיקול שלה..

לא יודעת..אנונימי (פותח)

אני מסתובבת גם עם בנים, פשוט יש לי משיכה מטורפת לאחת הבנות בשבט ואני מרגישה מגעילה ונגועה!

למה אלוהים

רגע! רק לבת אחת מסויימת?תולעת השני
כי אם את נמשכת למישהי מסויימת ולא לבנות באופן כללי זה משהו אחר לגמרי ולא כל כך בעייתי.

לפעמים יש בנו הערכה כלפי אדם כלשהו. הערכה לפן מסויים באישיות שלו, הערכה לאידיאולוגיה שלו, הערכה לדעות שלו וכו׳.

ולפעמים, ההערכה הזו מתבטאת במשיכה גופנית.

אם, כמו שנשמע שאת אומרת, את נמשכת לבת אחת ספציפית, יכול להיות שאת נמשכת ומעריכה את האישיות שלה, לאו דווקא אליה ממש.
תנסי לבודד את המרכיבים בבת הזו שאת מוצאת כמושכים. הקול שלה? הדעות שלה? צבע העיניים שלה? חוש ההמור שלה?
ואז תנסי לראות אם את מוצאת את המרכיבים האלה כמושכים בבני אדם אחרים. (בנים או בנות)

יכול להיות שיש בבת הזו תכונות שאת מכבדת ומעריכה, והתכונות האלה מושכות אותך, לאו דווקא הבת עצמה. (כאדם כללי או כאישה בפרט)

*אם אני לא בכיוון, את מוזמנת לפרט ואני אנסה לענות שוב.
קודם כל ו תמיכה...ענב
עבר עריכה על ידי ענב בתאריך ה' באלול תשע"ד 00:05

אני מוכנה להיות כאן בשבילך, ואני בטוחה שעוד הרבה בנות כאן מחבקות אותך וירטואלית

א'. אני לא יודעת בת כמה את, אבל אני אנחש שאת בת 15-25. בגיל הזה הזהות המינית של האדם מתפתת, משתנה-והרבה פעמים אנשים חושבים שהם משהו אחד, ואז משהו אחר, ואז משהו שלישי. יכל להיות שאת לסבית, ויכול להיות שאת לא. איך החלטת שכן?

ב'. אם את כל הזמן חושבת על הזהות שלך, ועל שאולי כן ואולי לא, יכול להיות שיש לך OCD של זהות מינית:

http://healthy.walla.co.il/?w=/1869/2766218

[חשוב לי לציין, שגם אם את לסבית וגם אם את "סטרייט" יכול להיות לך OCD, ופשוט חשוב לטפל בזה כי זה לא בריא-לא משנה מה את!]

ג'. אולי אני די יוצאת פה נגד הכלל, אבל אני לא חושבת שלהיות לסבית זו בעיה. תזכרי-האיסור שבתורה הוא על קיום היחסים, לא על ההרגשה. על הנפש והרגשות שלך את לא יכולה לשלוט, את רק יכולה לבחור מה לעשות איתם.

הייתה לי שיחה (טוב, עם ידיד שלי, שסיפר לכמה חבר'ה מהשבט על שיחה עמוקה שהייתה לו שיחה עמוקה עם) בן-אדם חרדי ובין השאר הם דיברו על הנושא הזה של גייז. אותו אדם אמר שמי שבעל "נטיות הפוכות" זה לא עונש, זה לא אומר שהקב"ה כועס עלייך ח"ו או שאתה לא ראוי או שמשהו דפוק אצלך באופן אישי או שלא הקפדת על מצוות או משהו כזה שאנשים לפעמים ח"ו חושבים על עצמם.

להיפך, זה ניסיון מה' - זה בעצם אומר שה' אוהב אותך, ו*יודע* שאת *יכולה* לעמוד בניסיון הזה. שאת מספיק חזקה.

מקווה שעזרתי, וחיבוקנשיקהנשיקה מרחוק

-ענב

סליחה ענב, אבל..אנונימי (6)

לא בטוחה שמתאים הקישור הזה.

עיינתי קצת, ואני לא ממש ממליצה לקרוא.

אל תקחו מזה עצות. ממש לא.

אני יכולה לומר לכן הכי בבטיחון שבעוללם- שלדוג' לראות פורנו וכו' זאת לא הדרך לצאת מנטיות הפוכות.

אל תקראו, ואל תקחו משם עצות, חבל,

ושוב סליחה, ענב. לא אישי. את חמודהה!

מנהלות- אם לא נכון, תמחקו.

(הדוג' שלי היא ממה שנכתב שם)ו.. אולי *רגיש*? שכחתיאנונימי (6)
לא נעלבתי, ולא התכוונתי שתיקח משם רעיונות, אפילוענב

שאם תקראי בעיון, אז הכתבה אומרת שבאחד המקרים זה היה הפתרון שהם נתנו לבן אדם לעשות

רק אמרתי, שאם היא חושבת על זה הרבה, וככה היא הגיעה למסקנה שהיא לסבית, יכול להיות שהיא סובלת מOCD אז שתקרא ותבדוק אם יש לה תסמינים דומים. מצטערת אם המאמר לא היה מושלם, אבל זה מה שמצאתי...

המאמר *מצונזר*-רק קטעי מידע (אם למישהי יש השגות-ענב

את מוזמנת לצנזר בהודעה חדשה)

אגב-הרגשתי שחשוב להביא את המידע הזה, כי לא הרבה מכירים את ההפרעה הזאת, ואם מישהי מוצאים את עצמה בכתבה-טוב, אם עזרתי אפילו לבת אחת-אני ממש אשמח

*לפותחת השרשור, או כל מי שבמצבה\חושבת שהיא אולי במצבה\סם רוצה לפרוק-אני מזמינה אתכן לאישי. הזמנה פתוחה *

כשהנטייה המינית הופכת לאובססיה

מאת: יפעת סני, מערכת וואלה!
טוויטר  

הרבה מאוד אנשים חווים ספקות לגבי הנטייה המינית שלהם. *בחלק מהמקרים הספקות האלה כל כך מטלטלים, שהם הופכים לאובססיה ממש*, ומשבשים את שיגרת החיים. הכל על OCD של נטייה מינית

הבעיה אינה הנטייה המינית, אלא החרדה לגביה (אילוסטרציה: Shutterstock)

בית - OCD) היא תופעה מוכרת למדי בתרבות שלנו. ראינו בעשרות סרטים וסדרות את הגיבור שוטף ידיים בקדחתניות, או נוקש ארבע פעמים על הדלת לפני שהוא עונה לטלפון. אנחנו יודעים שזה קיים, ויודעים איך זה נראה. אבל לתופעה הזו יש גם רבדים שאנחנו פחות מכירים, ואחד המבלבלים שבהם הוא OCD של נטייה מינית.

הרבה מאוד ילדים, מתבגרים וגם מבוגרים מתלבטים בנוגע לזהות המינית שלהם, וזה טבעי ובריא. אבל מגיע שלב שבו ההתלבטות הזו עלולה להפוך לאובססיה של ממש, עד לכדי הפרעה כפייתית. גם במקרה הזה, ממש כמו אצל האדם שחייב ליטול את ידיו עשר פעמים לפני שהוא פותח את הדלת, יש צורך בטיפול רפואי ובעזרה מקצועית. הבעיה הזו לא מאוד מוכרת, וכאשר כבר נותנים עליה את הדעת, יש נטייה לייחס אותה לחברי הקהילה ההומו-לסבית בלבד, אבל בפועל, זו עלולה להיות בעיה של סטרייטים ולהט"בים כאחד.

כשהשאלה הזו פשוט לא יוצאת מהראש

הפרעה אובססיבית קומפולסיבית של הנטייה המינית היא תופעה שמתבטאת במחשבות ובשאלות חוזרות ונשנות בדבר הנטייה המינית של אדם. נערה ששואלת את עצמה שוב ושוב אם היא לסבית, אם היא נמשכת לבנות, אם הקירבה לבנות כיתתה עושה לה דברים – גם כאשר אין לה משיכה לנשים.

לא מדובר באנשים שפשוט מתלבטים בדבר הזהות המינית שלהם, אלא באנשים שהשאלה בדבר הזהות שלהם ממלאת את המחשבות שלהם, ומשפיעה על השיגרה שלהם.

אנשים שסובלים מהפרעה טורדנית כפייתית תמיד מוצפים במחשבות מעוררות חרדה. כדי להרגיע את המחשבות הקשות האלה הם עורכים טקסים – פעולות חוזרות ונשנות שנתפסות בעיניהם ככאלה המפחיתות את הסיכוי למימוש נשוא החרדה. במקרה של חרדה מחיידקים, לדוגמה, מדובר בשטיפת ידיים בלתי פוסקת. ב-OCD של נטייה מינית אין טקסים מובהקים כמו בהפרעות אחרות, אלא עיסוק בלתי פוסק בנטייה המינית. אצל חלק מהאנשים זה אומר ללכת למועדונים ולסאונות כדי לבדוק את ההשפעה של זה, אצל אנשים אחרים מדובר בצפייה בפורנוגרפיה כדי לאמת את הנטייה המינית,  – רק כדי לוודא שזה אפשרי.

ד"ר צחי בן ציון, פסיכיאטר וסקסולוג שמכהן כפסיכיאטר הראשי של לאומית שירותי בריאות, מסביר כי OCD של נטייה מינית ידועה ומוכרת כבר מימי פרויד, אבי הפסיכואנליזה. פרויד הבדיל בין הומוסקסואליות, שזו נטייה מינית, למחשבה על כך, שעלולה להגיע לכדי אובססיה.ש הומוסקסואליים שיש להם OCD וכשאתה נותן להם טיפול, הנטייה המינית שלהם נעלמת, ויש אנשים שכשהפרעת החרדה נעלמת הם נשארים הומוסקסואליים – וחיים עם זה בשלום", מסביר ד"ר בן ציון.

בשל התמחותו, ד"ר בן ציון מטפל במקרה אחד או שניים כאלה בחודש, אבל לדבריו לא מדובר בתופעה מאוד נפוצה. OCD מתקיים, לדברי ד"ר בן ציון, רק כאשר הנטייה המינית היא מה שמעסיק את האדם מבוקר עד ערב, יש לו טקסים כדי להיטהר מזה, וזה ממלא אותו בחרדה. "אם מישהו מרגיש שהדבר הזה רודף אותו ושהוא כל היום מתעסק הזה - כדאי לו ללכת לטיפול". המטרה בטיפול היא להעביר את החרדה, את הטורדנות ואת הכפייתיות, ולא את הנטייה המינית.

אפשר לטפל בזה

הטיפול המקובל ב- OCD של נטייה מינית הוא תרופות בשילוב של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). עינב קשר - שמתמחה בטיפול CBT - מספרת כי במהלך שנות עבודתה היא סייעה למספר אנשים הלוקים בהפרעה זו. "מטפלים רבים, לצערי, לא מכירים את התופעה ומניחים כי מדובר בצעירים שטרם קיבלו את הנטייה שלהם", אומרת קשר. לדבריה, חלק מהלוקים בהפרעה הזו הם סטרייטים שעוסקים באובססיה באפשרות שהם הומוסקסואלים או לסביות. "אבל לא רק", היא מדגישה, "זה יכול להתקיים גם אצל הומוסקסואלים ולסביות שעסוקים במחשבות אובססיביות בנוגע לאפשרות שהם סטרייטים".

לשאלה איך מטפלים בתופעה, עונה קשר כי ב-OCD של נטייה מינית מטפלים ממש כמו בשאר ההפרעות הטורדניות כפייתיות, אבל זה לוקח קצת יותר זמן. בטיפול מנסים לעשות "מניעת תגובה". "אצל מי שההפרעה שלו היא נטילת ידיים, לדוגמה, מנסים לגרום לו לא לשטוף ידיים", מסבירה קשר, "המטרה היא לנסות לא לעשות את הדבר שגורם לאדם שסובל מחרדה להירגע". במקביל לניסיון לגרום לאדם שסובל מההפרעה להפסיק את ההתנהגות הכפייתית, המטפל מלמד אותו שהבעיה שלו היא לא המחשבות שרצות לו בראש אלא מידת האמונה שלו בהן.

להתמודד עם הפחדים הכי גדולים

קשר מספרת כי אנשים שסובלים מהתופעה נוטים "להיתקע" על המחשבה בנושא (האם אני הומו, לדוגמה) ולהפוך בה שוב ושוב, עד שהיא משתלטת עליהם. דינמיקה זו מכניסה אותם ללחץ, ואז הם מרגישים הכרח לעשות סדרה של מעשים קומפולסיביים כדי להתמודד עם הלחץ. במהלך הטיפול חושפים את המטופל לדברים שהכי מפחידים אותו.

לאחר מכן מנסים לגרום למטופל להימנע מהתגובות הרגילות שלו לחרדה. "אני בעצם לא מתעסק בזה, אומר לעצמי שעכשיו אני לא עושה את מה שמרגיע אותי, אלא נושא את החרדה – ולא עושה שום דבר", מסבירה קשר, "כדי שזה יתאפשר צריך לעשות גם שינוי במחשבה - להכיר בעובדה שתמיד יש סיכוי של אחד למיליון שהפחד שלנו יתממש, וללמוד לחיות עם הספק כמו כל בני האדם בעולם".

סובלים מהפרעה טורדנית כפייתית? אתם לא לבד
אם אתם חוששים כי גם אתם סובלים מ-OCD של נטייה מינית, אין סיבה להתמודד עם זה לבד. באתר האגודה הישראלית לטיפול מיני תוכלו למצוא מטפל שיעזור לכם, וכן פורוםשיענה לשאלותכם. בשאלות לד"ר בן ציון, ניתן לפנות לפורום שהוא מנהל, או לאתר האינטרנט שלו. לעינב קשר ניתן לפנות דרך אתר האינטרנט שלה.

תראי ענב..אנונימי (פותח)

אם אני לא יצא מהרגש הזה די ברור שאני לא באמת יתאהב במישו ויתחתן איתו, או שיהיה לי ממש קשה!

אני רוצה לגמור עם זה וזהו

היי, גם אני (:.numb

וזה כאילו לא שאני סגורה על זה לגמרי.. את יודעת.. זה הגיל. זה יעבור. 

פעם שנאתי את עצמי בגלל זה והיום אני ממש בסדר עם זה.. אין לי כח לפרט כאן, אבל אם באלך לדבר וזה אני בפרטי (:

מה הכוונה נמשכת לבנות?אנונימי (7)
אפשר הסבר???
למשל יש לי חברה שנעים לי המגע שלה וכיף לי להתחבק איתה
זה אונר שאני לסבית ?
ממש ממש ל-א.מקום בעולם
לא כל קשר עם בת שיש בו מגע של חיבוק או נעים ביד וכדו' מסמן על אהבה כלפיב . ממש לא.
לסבית זאתמישי שנמשכת לבנות. בדיוק כמו משיכה הגיונית של בת לבן.
רוצה לפנות אלי באישי?מקום בעולם
אשמח לשמוע מה התחושות שלך ומדוע את יוצאת מנקודת הנחה שזה הגיל וזה עובר..
הסבר. (*רגיש טיפה, אבל מונחים נקיים*)תולעת השני

משלב ההתבגרות הפיזית, רובו המוחלט של האנושות נמשך משיכה פיזית לבני אנוש אחרים.

רוב הגברים, נמשכים באופן טבעי לנשים ורוב הנשים נמשכות באופן טבעי לגברים.

ישנו אחוז מסוים של האנושות שנמשך לבני/בנות המגדר של עצמו.

כלומר, יש גברים שנמשכים משיכה פיזית לגברים אחרים ויש נשים שנמשכות משיכה פיזית לנשים אחרות.

(מלבד זאת, ישנו אחוז קטן יותר שנמשך גם לבני/בנות אותו המגדר וגם לבני/בנות המגדר השני ויש אחוז קטן ממנו שלא נמשך משיכה פיזית לאף מגדר.)

יש סיבות שונות לתופעה הזו.

יש סיבות קבליות, רפואיות, ביולוגיות, פסיכולוגיות ומדעיות רבות:

יש אנשים/נשים שלפי הקבלה הם נשמה של גבר/אישה בגוף של אישה/גבר. 

אנשים/נשים שבאופן פיזי טבעי (לפי הטבע האישי שלהם) נמשכים לבני/בנות אותו המגדר, מכיוון שבאופן נשמתי הם בעצם נמשכים לבני/בנות המגדר השני.

יש אנשים/נשים שלפי הרפואה/מדע הגוף/מוח שלהם מחווט בצורה שונה משל רוב האוכלוסיה, כך שהגוף/מוח שלהם נמשך באופן גופני (לפי הרפואה/מדע) לבני/בנות אותו המגדר.

יש אנשים/נשים שנולדו באופן 'רגיל' (מבחינה קבלית או מדעית) ושבטבע (האישי) שלהם נמשכים לבני/בנות המגדר השני.

א-ב-ל בגלל סיבה חיצונית להם הם השתנו.

סיבה חיצונית יכולה להיות חוויה טראומטית.

הטרדה/התקפה על ידי בני/בנות המגדר השני שגורמת לגבר/אישה (או אפילו ילד/ילדה) להרגיש שבני/בנות המגדר השני הם 'עם' מאיים ותוקפני ושאינו ראוי לאמון.

לדוגמה:

ילדות או נשים שהותקפו על ידי ילד או גבר, עלולות להרגיש מאוימות על ידי כל המגדר הגברי.

הן עלולות להרגיש ולהאמין שאף גבר לא ראוי לאמון ושכל גבר הוא מסוכן.

לפיכך, הן תבחרנה לבטוח במגדר שלהן - בילדות ונשים אחרות. "ילדה אחרת לא תפגע בי" "אישה אחרת לא תאיים עלי".

סיבה חיצונית נוספת יכולה להיות תנאי החיים.

תנאי חיים מסוימים נפוצים בחברות שונות.

בחברה נפרדת בנים נמצאים לרוב בחברת בנים אחרים ובנות נמצאות בחברת בנות אחרות.

בחברה כזו, לא תמיד יש הזדמנויות להיות בחברת בני/בנות המגדר השני ולשם לב או לבחון האם קיימת משיכה פיזית לבני/בנות המגדר האחר.

לדוגמה:

אם בן נמצא רק בחברת בנים אחרים (בגן, בבית ספר, בתנועת נוער, בישיבה, בצבא, בפעילויות חברתיות) כיצד הוא אמור לדעת אם הוא נמשך לבנות? הוא מעולם לא היה בחברת בנות! אישה, מבחינתו, הוא מושג ערפילי ולא ברור.

בחברה נפרדת קורה גם שמקבלים את המסר שאסור ורע להמשך לבנות, שזה חטא ו/או עלול לגרום לחטא. ואם ככה, למה נשאר להם להמשך?!

(אני מ-מ-ש לא באה לומר שחברה נפרדת היא לא טובה, זו רק דוגמה.)

סיבה אחרת היא שהמשיכה איננה משיכה פיזית לבני/בנות המגדר השני, אלא משיכה מחשבתית.

קורה שיש בנו הערכה כלפי בת/אישה אחרת, כלפי המחשבות והדעות שלה, כלפי ההלך המחשבתי שלה.

משיכה פיזית יכולה להתפתח מתוך משיכה מחשבתית. יכול להיות מצב בו אנו נמצאות בחברת בת/אישה שהמוח שלה מושך אותנו מבחינה מחשבתית, והמשיכה המחשבתית הופכת למשיכה פיזית.

יש דעות שונות לגבי חומרת המשיכה עצמה ודעות וגישות לגבי טיפול ו'ריפוי' המשיכה:

יש דעות הלכתיות שאומרות שעם טיפול מתאים, כל גבר/אישה יכולים 'להירפא' מהמשיכה הזו.

יש דעות רפואיות/מדעיות שאומרות שאי אפשר ואפילו שאסור לשנות ו'לרפא' משיכה כזו.

בשורה התחתונה, לא להיבהל ולהניח שאתן נמשכות לבנות אחרות.

תנסו לחשוב אם יש סיבה למשיכה הזו, ואם אפשר, לפתור את הסיבה הזו.

בהצלחה רבה לכל מי שמתמודדת עם דברים כאלה, אני יכולה רק לדמיין עד כמה זה קשה.

(וחמודות, זה בסדר להפיק הנאה ולשמוח בחיבוק מחברה. חיבוקים (לרוב) הם דבר טוב וחיובי. )

יש לי תאוריה כזוme and i

שלגבי חברה נפרדת, בגלל שתמיד יש לבני נוער שלב של התבגרות מינית שבו ההורמונים שלהם משתוללים וכן הלאה...

כיון שלבנות יש יצרים חזקים ואצל חברה מעורבת אכן באיזור גיל זה פורקים אותם גם, אולם בחברה נפרדת ולאנשים דתיים יש איסור להיות ביחד לפני החתונה... לכן קורה שבנות נמשכות לבנות כי בעצם זה הצורך המיני שלהן, ולא שהן באמת מתאהבות במישהי מסוימת (כמובן שזה יכול לקרות, אבל לפי שיחות עם כמה בנות, הבנתי שזה נובע מיצרים מיניים.) וכיון שמהתורה אין איסור על בנות להיות ביחד (מה שאין כן אצל בנים) בנות פורקות יחד את היצרים שלהן... ולא לדאוג בעז"ה ה' זה יעבור יחד עם האיזון של ההורמונים.

^^ תיאוריה מעניינת.תולעת השני

.

אין איסור על בנות להיות היחד?אנונימי (פותח)

שמעתי שיש איסור אבל פחות קריטי מהבנים,

...תולעת השני

לפי ההלכה היבשה, אין שום איסור לבנות.

לבנים, יש איסור הלכתי מדאורייתא על העניין. (ויקרא, י"ח, כ"ב) (נידה י"ג, א')

אסור לישון בדלת סגורה??אנונימי (8)
שמעתי פעם שכן יש איסור ליהיות עם בנות..נשגבת מבינתךאחרונה
גדלתי בחברה נפרדת והדבר האחרון שאני יכולה להגידאנונימי (9)

על החברה הזו , שבנות יוצאות לסביות בעקבות החוסר בבני המין השני..

בנות חושבות שהן לסביות כן, כי הן לא נפגשומישהי=)

עם המין השני, לרוב זה ככה

הרגש המיני בגיל הזה גדל, אין מה לעשות

ואז אם אין בנים

הן יכולות

לחשוב

שהן לסביות, לא יותר מזה.

ויש כאל שכן לסביות למרות כ הדברים שאמרו כאן

אין שום איסור הלכתי לבנות לישון יחד בדלת סגורהמתנחלת איפשהוא
נו באמת.....
זאת התורה. אז כנראה זה מה שטוב לא?אנונימי (8)
יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך