יש לי סוג דם O+ , ולבעלי סוג דם אחר (לא זוכרת כרגע אם A או B או שניהם). יש לנו ארבעה ילדים ב"ה, ולשני הצעירים היו ערכי בילירובין גבוהים יחסית, ומעקב. ב"ה לא הצריך טיפול והיתה ברית בזמנה. נסיתי להבין מה מצבי לגבי הילדים הבאים שיבואו בע"ה , למה לצפות. אני מבינה שצהבת בילד אחד מגבירה סיכון לצהבת גם בילד הבא, נכון? ואם זה כמו במקרה שלנו - ערכים גבוהים אבל הסתדר בלי טיפול? זה גם מגביר סיכון לצהבת בילד הבא?
בכל אופן, במסגרת הנסיון להבין מה צפוי לנו הלאה בדקתי גם לגבי סוג הדם, וראיתי בהרבה מקומות שנאמר שכשלאמא יש סוג דם O ולאבא לא - צריך לעשות לתינוק בדיקת DAT. לא זכור לי שעשו משו כזה לתינוקות שלי
ואני איתם בביות, אני חושבת שהייתי מודעת לזה אם היו בודקים. מישהי יודעת מה זו הבדיקה הזאת? איך עושים אותה? מה החשיבות שלה? האם לבקש אותה בפעם הבאה?
(אני מלאה חששות כי נראה לי שיש לי הרבה גורמי סיכון בו זמנית - גם סוג הדם, גם היסטוריה של בילירובין גבוה כאמור, גם נטייה ללדת בנים, גם הנקה בלעדית שחשובה לי, וגם עוד אני רוצה לחכות עם חיתוך חבל הטבור... אולי עדיף לרדת מזה? כל כך לא רוצה שתתפתח צהבת ברמה שתחייב טיפול, או שלא תאפשר ביות, או אשפוז ארוך יותר... השאלה האם יש משו לעשות כדי להקטין את הסיכוי?).
אז כתבתי בכותרת שהשאלה היא על DAT, אבל בסוף הפצצתי בשאלות...
ממש תודה למי שתדע ותסביר, אפילו אם רק על חלק...