משהו שלמדתי היום
(דברי תורה טהורים)
היה היה פעם אדם לא אחראי שלא גמר את החודש ורצה לחגוג
הלך ונכנס לחנות וקנה מכל הבא ליד, ושילם 1000 ש"ח בצ'ק דחוי
והלך לחנות אחרת וקנה גם שם מה שרצה ונתן צ'ק דחוי של 100 ש"ח
וגם בחנות השלישית עשה אותו דבר
צ'קים כידוע זה משהו שהתאריך שלו מגיע, והנה הגיע זמן הפירעון - שלושת הצ'קים חוזרים!!!
הולכים שלושת בעלי החנויות לאדון הנכבד, ודורשים ממנו שישלם להם את הסכום שבצ'ק
ולרש אין כל!
נשארו לו 1000 ש"ח אחרונים מהמשכורת של תחילת החודש, וזהו!
מה יעשו - זה אומר כולה שלי, וזה אומר כולה שלי, והשלישי אומר כולה שלי
לכאורה - ההגיון אומר שיתחלקו, וכל אחד יקח 333.33 ש"ח (ואין הבדל מה התאריך הרשום בצ'ק, כי אין דיני קדימה בשטרות על מטלטלין)
עמד אחד מהמוכרים (נקרא לו א') והצטודד עם חבירו (נקרא לו ב') ואמר לו
- יש לי רעיון איך ששנינו נקבל כל אחד 375 ש"ח, והמוכר השלישי יקבל רק 250, אבל אתה צריך להבטיח לי לעשות כל מה שאבקש
- בסדר גמור, מבטיח!
ביקש א' דף ועט, והביאו לו, וכתב א' על הדף
"אני החתום מטה, בתור הכרת טובה לאדון ב', שהוא חברי משכבר הימים, מצהיר בזאת שאין לי דין ודברים איתו בכסף שחייבים לי בסיפור החזרת הצ'קים, אני לא אפריע לו לקחת מה שירצה, והוא לא יפסיד כלום בגללי"
ונתן לב' את הדף חתום, ואז נתן לב' את העט ואמר לו תקח את העט בתורת חליפין כדי שיהיה קנין על מה שכתבתי כאן
לאחר שגמרו הולך א' למוכר השלישי ואומר לו
"תשמע, אני הסכמתי עם ב' שהוא חבר שלי, ואני לא מפריע לו לקחת מה שירצה, זה לא שאני נותן לו את החלק שלי, אבל אני לא אפריע לו לקחת מה שמגיע לו. אם אתה רוצה - תריב אתו אתה!"
אוקי, אז אם א' לא מפריע לב' לקחת כמה שירצה, עדיין המוכר השלישי לא מסכים שהוא יקח את הכל, אז ב' לוקח 500 והמוכר השלישי לוקח 500
ואז ניגש א' למוכר השלישי ואומר לו - מה זה הניצול הזה? אני ויתרתי לטובת ב' לא ויתרתי לך!
אין סיבה שתיקח 500 לבדך, אתה צריך להביא לי חצי - כך שאני אקבל 250 ואתה תקבל 250
הרי אין לך זכות יותר ממני, ולא ויתרתי לך, רק ויתרתי לב'!!!
אז עכשיו יש לב' 500, לא' 250, ולמוכר השלישי 250
חוזר א' לב' ואומר לו "עכשיו אני רוצה שתתן לי מתנה 125 ש"ח!"
וכיון שהוא הבטיח, הוא מקיים. ויוצא שיש לא' 375, לב' 375, והמוכר השלישי נשאר רק עם 250!!!

(זה ההלכה! אני לא צוחק בכלל!)
וכל הכבוד למי שהגיע עד כאן