מה הכי חשוב לכם?אור היום

סתם שאלה שמעניינת אותי, ומדי פעם חוזרת לי ההתלבטות האם להעלות אותה כאן או לא. אז אני עושה את זה וזהו.

מה הכי חשוב לכם, כהורים, שיהיה לילדים שלכם? כלומר- איזה מאפיין בחיים הכי חשוב לכם שיהיה להם?

לדוגמא, שיהיו בעלי ביטחון עצמי או שיהיו יראי שמים ושומרי תורה ומצוות (או רק אחד משני אלו), או שיהיו שמחים, וכן הלאה.

אפשר גם לכתוב כמה דברים (עד שלושה, שלא אלך לאיבוד ), לפי סדר החשיבות שלכם.

תודה!

יראת שמים ראשון במעלה מבחינתי.פנסאי
אח״כ, רק לדעת איך לתת להם להפיק את המירב מהמתנות שהקב״ה נתן להם...
יראת שמים וביטחון בה' יתברךאמא במשרה מלאה

לדעתי מפתח לאושר שמחה ביטחון עצמי וכ"ו

ברגע שמאמינים שהכול ממנו אז בעיקרון הכול טוב 

ועם הכול אפשר להתמודד .

מקוה שמותר לענות גם אם הבת שלי רק תינוקתזהר הרקיע
שיהיו שמחים עם עצמם, שמחים בה' ובתורה ושמחים במציאות שסביבם.
ומתוך זה שיהיו טובים עם עצמם, טובים בעיני ה' ומטיבים עם הסביבה.

בעיני זה כולל כמעט הכל.
צדיקים בריאים ושמחים.אלעד

זו התפילה הקבועה שלי דוס

חסיד, ירא שמים ולמדן... ככה אצלינו מתפלליםפנסאי
שאלה יפהאנונימי (2)

בריאות גוף ונפש - אדם בריא בגופו ובריא בנפשו לענ"ד כבר אדם עצמאי ושמח. הוא שלם ובעל ראיה נכונה על החיים.

יראת שמים שהולכת יד ביד עם הבריאות.

שיהיו טובים בעלי חמלה ושמחת חייםפרח-בר
בעלי מידות טובות וכל השאר כבר יגיע מעצמו
קודם כל בריאות נפשיתבת 30

ועל גבי זה אמונה חזקה ושמחה.

מה יעזור לבנאדם שתהיה לו יראת שמיים אם זה לא ע"ג נפש בריאה ובטוחה?

לפי דעתי אחד קשור לשניאנונימי (3)
כלומר, אדם בעל אמונה בקב"ה. ממילא בעל נפש בריאה.
כי כל דאגה או חרדה היא פגם באמונה.
כמובן שאמרצי ססמאות ודברים מכלילים אבל באופן עקרוני זה נראה לי נכון.
מסכימה עם בת 30^^פופקוו
מידות טובות ויראת שמייםבימבה
תודה רבה לכולם, ועוד שאלה-אור היום
איזה דברים אתם עושים, בחיי היום-יום, כדי לגדל את ילדכם בצורה הראויה לדעתכם?
על מה אתם שמים דגש? איך אתם מתייחסים לדברים שונים וכו'? (השאלה כללית בגלל מגוון התשובות. אשמח אם כל אחד ייקח את זה לכיוון שלו).

ושוב תודה לכל מי ששיתף!
לי חשוב ביטחון עצמי...מטרי

מלמדת אותם חמלהפרח-בר
ועזרה לזולת וגם יחס ראוי לבעלי חיים.
שיהיו בריאים בנפשם זה הכי חשוב לי - הרבה חום ונשיקות ואהבה בלי סוף שירגישו מוגנים שיש מישהו שתמיד עומד לצידם .
שמחת חיים - תמיד יש אצלנו מוזיקה וריקודים . וגם הבריאות חשובה אוכלים אוכל מזין ולומדים למה זה חשוב לגוף .
כמה דבריםבת 30

אני מנסה לחנך לפתרון בעיות בנחת ולא בהתלהמות

להתחשבות בזולת

משתדלת מאוד (למרות שלא תמיד מצליחה) לתת מקום לכל הרגשות שעולים- כולל השליליים, בלי לחוות דעתי או לתת עצה.

-אצלנו לא הורגים חיות חוץ ממזיקות או מטרידות כמו יתושים ונמלים. (גם לא צרעות ועכבישים..)

- מעדיפה לחזק את מי שאנחנו בלי להסתכל על האחרים.

תודה רבה לכן!אור היום

וגם להורות משמעותית, שפירטתם . זה באמת תורם ומעשיר. תודה.

ולכל מי שכתב "יראת שמים", "צדיק" וכד'- ממש אשמח לפירוט גם כן. מאיזה גיל אתם מרגילים לקיום מצוות, ואיזה מצוות? מה במקרה של סירוב? וכל מה שתרצו לפרט.

אני חושבת שזה תלוי בבשלות של הילדמתעלה אליו

גיל החינוך זה דבר מאוד דינמי

סתם התעצלתי לכתוב, כי קשה לתמצת במיליםפנסאי
אבל אני רואה שבאמת איכפת לך...

בעיקרון כבר מגיל קטן מאוד אנחנו משתדלים להרגיל את הילדים למקסימום מצוות שמתאימות לגיל שלהם.

גם עם בת השנה שלי לפני שהיא אוכלת אני מברכת (בלי שם ומלכות כי היא עוד לא מדברת) אבל ככה היא מתרגלת שלפני ואחרי האוכל יש ״טקס״ של ברכה.

הרבה מהדו שיח שלי עם הילדים הוא על למה אנחנו עושים את המצוות, כי זה רצון ה׳.

כשילדים מתחלקים אחד עם השני במשהו אני אשבח על ״אהבת ישראל״ ולא אגדיר את זה רק כשיתוף והתחלקות עם הזולת.

כשרבים, אנחנו מזכירים לא לשמוע בקול היצר הרע...

בקיצור, כל עולם המושגים שלנו והמשקפיים דרכם אנחנו רואים את העולם הוא בהשתדלות ושאיפה להיות דרך העיניים של התורה.

מענין מה שאת כותבת...בת 30

כי אני בכלל לא ככה.

ברור שיש שיחות על מצוות ועל ה' ואהבתו,

אבל על עניני קיום מצוות אני פחות מקפידה איתן (הגדולה עוד לא בת 6. מן הסתם בגיל 6 כן אתחיל יותר).

איכשהוא זה נשמע לי מלחיץ, כל האסור הזה...

ואיכשהוא לא בא לי לתת ליצר הרע יותר מדי מקום. כן אני מזכירה את זה לפעמים, אבל לא בתור היומיום.

אם למשל אני משבחת על מעשה טוב, אני כן אזכיר ש"ה' שמח בנו כשאנחנו עושים מעשה טוב".

בקיצור- אני בינתיים יותר בענין של לתת תחושה של אהבת ה' אותנו ואהבתנו למצוות ולתורה, אבל בלי יותר מדי הקפדות.

בכל אופן- נתת לי נקודה למחשבה.

הזכרת לי...כוכב לכת
הילדים בגן למדו על היצר הטוב והרע, הסנדוויץ' שלי מגיע ואומר לי שהוא מקשיב רק ליצר הטוב.

ואז הגדולה מתערבת בשיחה "X, אתה יודע למה יותר קל לשמוע את היצר הרע? כי הוא צועק חזק, אבל היצר הטוב לא צועק בכלל, רק מדבר בנחת ובגלל זה קשה לשמוע אותו"...

האמת? זה כ"כ נכון. גם לנו...בת 30
חמודה! פנסאי
קניתי את הנוסח...
סיפור חמוד. קצת מוכר לי מאיפשהו.אור היום
בגלל שזה עלול להשמע מלחיץ לא כל כך רציתיפנסאי
לכתוב את זה...

אבל בפירוש האווירה בבית היא לא כזו...

בהחלט הדגש הוא על מה שמותר, ואני משתדלת שעל כל ״לא״ שאני אומרת, להגיד מה מותר...

(אני לא מרשה לקפוץ על הספה, אבל אפשר על הריצפה)

מתנצלת, לא מצליחה להעביר את זה במילים כל כך.
תודה רבה לשתיכן!אור היום

קראתי כמה פעמים את מה שכתבתן, ועלתה בי התהיה איך באמת נכון לחנך ילד בגיל צעיר, בנושא של קיום מצוות ואמונה ב-ה'.

אני ממש לא מקפידה עם הבנות שלי על קיום מצוות במשך היום. כן יש מצוות שמקיימים- נטילת ידיים בשבת, תפילת הדרך בקול בנסיעה, צדקה לפני שבת ביום שישי ועוד דוגמאות שלא עולות לי כרגע. אבל הכל נעשה באופן מאוד חופשי ומשוחרר, אולי קצת "רפוי" (אני שלמה עם זה כרגע. המילה "רפוי" רק באה לשם הסברה).

אני גם לא מקפידה על ברכות, אבל לימדתי את הבנות שצריך להגיד תודה ל-ה' על האוכל שהוא נתן לנו (הגדולה- בת 4- הפנימה את זה ממש יפה- כשהיא זוכרת, היא מסתכלת למעלה ואומרת "ה', תודה על האוכל!", והקטנה מצטרפת "על האוכל!" ). כך שכן יש מקום של הודיה, אבל באופן חופשי, לא דרך ברכה סדורה (שבגיל הזה עוד מורכב להבין מה משמעות המילים שלה).

אני כן רואה ערך בזה שילדים יודעים את הברכות של כל מאכל ומאכל. ומצד שני- יש לי חשש שאם הם "גדלים לתוך זה", זה הופך אצלם לחלק מהשגרה ולא למשהו בחירי, שהם בחרו בו ומבינים למה הם עושים אותו. מבינות?

ברור לי שמהצד השלישי, יש גם מעלה גדולה בהרגל לברך, שזה באמת חלק מהחיים ולא משהו שצריך להתרגל אליו בשלב מאוחר, כשהוא כבר לא "גירסא דינקותא".

אין לי הכרעה בזה בינתיים חצי חיוך

אני סבורה שכל אחד עושה את הבחירות שלופנסאי
במהלך חייו. רק שבחירות מגיעות בשלב יותר מאוחר בחיים, כשיש להם הכרות כבר עם העולם, וכשיש להם מיומנות שיכלית כדי לבחור.

והתפקיד שלי הוא להכיר להם את העולם היהודי, שאותו קשה לפגוש בחוץ.

צעצועים, משחקים, ערכים טובים כלליים, כל אלה יש בשפע בחוץ. בשביל זה לא ״צריך אותי״ כל כך. אבל את היופי והטוב של התורה, את הדרך חיים שהיא מתווה, זה משהו שקשה להשיג...

אתן לך דוגמא קיצונית שתבהיר את זה יותר:
כלאדם הולד עם אגו ואינסטינקט לדאוג לעצמו ולשמור על רכושו. אם אני כל היום אמשיך לתת לו ברמה מוגזמת ואסביר לו כמה כל דבר שלו והוא לא חייב לשתף אחרים, יצמח לי פה ילד אגואיסט ואנוכי ברמות קשות.

לעומת זאת, אם אעודד אותו להתחלק במה שיש לו, ולתת לחבר, לדאוג שגם אחרים ישמחו כשהוא שמח, אטפח בו את עיקרון ״אהבת ישראל״ אז גם אם לילד קשה, והוא אנוכי מטבעו, הוא יצליח להיות אדם נעים לסביבה ולעשות ויתורים למען חברים...

לקיצורו של עניין, בגיל ההתבגרות, אם ארצה או לא, הם יבחרו את דרכם. אז אם אבני היסוד שלהם יהיו מושתתות על תורה ומצוות, ערכים וויתור, העולם שלהם יהיה יותר מאוזן ובריא, ויהיה להם קל יותר לבחור. ואם הערכים שאתן יהיו יותר ״אנמים״ וכלליים והעולם הגדול יהיה יותר מוביל בתודעה שלהם, הבחירות שלהם יהיו בהתאם.

כמו שאומרים, גם ככה היצר הרע עובד קשה, לפחות ניתן להם את ההגנה נגדו...
ואני רואה שיצא לי ארוך, ולא הצלחתי להבהירפנסאי
את עצמי טוב...

בכל אופן, בלי קשר, רק למה שכתבת על הבת שלך המתוקה שמודה לה׳ כל כך יפה, לדעתי את קצת ממעיטה בערך ההבנה שלה.
בן הארבע שלי מבין דברים מאוד יפים ועמוקים ואין סיבה שהבת שלך לא...
תודה על מה שכתבת...אור היום

ואני כן חושבת שהבת שלי יכולה להבין את הברכה הקצרה (על נטילת ידיים או לפני אוכל). אבל הברכה שבאה אח"כ היא יותר מורכבת.

ושוב תודה

גם אנחנו אומרים תודה לה'בת 30

ודווקא אני רואה בזה ערך. כי הם לא באמת מבינים את המילים בברכת המזו, והתודה הזאת היא ברכת המזון הכי פשוטה ואמיתית שיש "ואכלת ושבעת וברכת". בשבתות למשל אני כן אומרת איתן ברכת המזון וגם בגן, כמובן אומרים.

אגב, אנחנו מפרטים..."תודה לה' על הפיתה ועל האבוקדו ועל הסלט ועל המים ועל..ועל..ועל..." וזה נחמד, זה יוצר מודעות שבעצם הכל זה מה'- כולל הצלחת והקירות והשמים...

אני כן מאמינה שילד שרואה את ההורים שלו עושים משהו- יפנים את זה בסוף. אם ההורים תמיד מברכים בקול- אז הוא ילמד שככה עושים. כך שלא נראה לי שצריך להכריח, אפשר להציע- "רוצה ליטול ידיים לסעודה?" הרי גם אם בגיל 4 היא לא תיטול, אני מאמינה שבגיל 6 היא כבר כן תיטול, פשוט כי זה מה שעושים בבית שלנו.

עוד דבר- שמעתי שיעור בענין הזה, לא זוכרת של מי, שאמר שעיקר החינוך בגיל הרך זה לחנך את הילד להכרה במציאות ה' ובקשר אליו. כך שטוב לומר "ה' בטח שמח במה שעשית עכשיו" וכד'.

ובהקשר- גברת כיתה א' שלי חזרה מבית הספר עם התובנה שבחודש אלול, שמשמעו חיפוש, מחפשים את החטאים כדי לחזור בתשובה. אני האמת כמעט נפלתי מהכסא.... הרגשתי שזו בדיוק הגישה שאח"כ בונה מבוגרים שחודש אלול מעיק עליהם, שמרגישים שה' לא אוהב אותם כשהם לא בסדר וכו' וכו'. אז תיקנתי ואמרתי שדווקא בחודש אלול מחפשים את המצוות שעשינו, ובר"ה מביאים לה' המון המון מצוות, ואז ה' שמח כי אנחנו הילדים שלו וגם אנחנו שמחים....

תודה על מה שכתבת...אור היום

התחברתי מאוד לפסקה השניה. תודה כוכב

אני מבינה מה שתיארת, ולגבי הדילמה בסוף -בת נוגה

(סליחה בדיעבד - יצא ארוך אבל הנושא ממש מעניין אותי... )

מצד אחד גמני מחכה שהדברים יבואו מרצון הילד (מלבד שבת למשל או כשרות )

כך שגם כשהפטפטן שלי בן הכמעט 3 סרב עד כה לברך או ליטול ידיים לאוכל לא קרה כלום והוא הרי לומד ויודע את זה, וזה יגיע בעז"ה

רציתי להתייחס לסוף של דברייך -

נכון שדברים שגדלים איתם נהיים חלק משיגרה ואין בהם התרגשות ועלולים לקיים אותם לכשתמבגרים כמצוות אנשים מלומדה.

אבל אנחנו לא מגדלים את הילדים "על נקי" ונותנים להם לבחור מעצמם.  (אנחנו "לא באמת ליברלים.." קורץ)

סתאאם

זו לא הנק',

הנק' כפי שאמרת היא שאנחנו נותנים להם בעז"ה לאורך השנים כמה שיותר הרגלים רוחניים והלכתיים. כמה שיותר.

נכון, זה יהיה להם טבע. אבל זה מה שטוב בזה.

לא רק שיהיה להם קל לקיים המון דברים שלמישהו חדש קשים ומתישים,

נראה לי שאנו מעלים להם את נקודת הבחירה.

תהיה להם אח"כ בחירה מודעת. המון בחירה.

להחיות את ההרגלים, לתת בהם טעם ודעת, להבין על מה ולמה, לקיים הלכות שלא הקפדנו עליהם אנו, ללמוד מעצמם דברים חדשים ולחקור את דרכם ביהדות.

ואולי זה שהם יתרגלו שההלכה היא לא דבר שמזלזלים בו או מעגלים אותו כשלא נוח, יתן להם כוח להתמודדויות שלהם כבוגרים...

הויכוח הפנימי שלהם עשוי להיות קל יותר וגם בגין דברים דקים יותר, ולא על גופי הלכות שזה כבר טבע אצלם.

אוףף זה נשמע קצת צדקני... אבל זה לא...

ודווקא לי כן יש התמודדויות גם בדברים שאצל הורי הקפידו עליהם....

אז אולי זה דווקא מראה שגם אני נרגיל לX Y - תישאר להם הבחירה... קורץ

ז"א אם נציב רף מסוים - אולי יהיה להם קשה קצת מתחתיו, אבל לא לגמרי בלי רף.

אני ממש חושבת בכתב... מובן שלא חשבתי שאת מכוונת בדברייך לגידול "נאטורל" נטול מצוות...

סתם כי את העלית את הנושא ואת המחשבות.

וכאשר אני רואה אצל הבנים שלי, איך כשלומדים ברכת המזון \ שמונה עשרה

הם מתפללים מילה מילה, ואומרים לאט  ונהנים וזה פשוט להתרגש,

ואחרי כמה זמן זה נהיה קריאה מהירה וחטופה

אז אני מזכירה לעצמי

שמלבד דוגמא אישית, שהלוואי ואזכה, ותפילות ושאיפות,

אין לי הרבה מה לעשות בנידון.

גם אם אני "אשב" עליהם - ואני לפעמים עושה את זה - זה צריך לבוא מהם, מהלב שלהם. הרצון והכוונה והמשמעות למילים ולעצם הפעולה.

רק מה - זה עצמו העניין. ההרגל. הטבעיות שלא מכניסים דבר לפה בלי לברך ולא מסיימים ארוחה בלי ברכה כפי שנקבעה ע"י חז"ל ושאין יום שלא מתחיל בלי תפילה.

וכמובן, יש הבלחות של מודעות גם לילדים.

וכשהשני שלי שעוד לא בן 6, הירהר על הביצה והתרנגולת, ואמר שזה כמו תינוק שנולד - נס לא מובן,

הוא אמר - זה ממש "ולגדולתו אין חקר..."  - מילים שהוא כבר מכיר מ"אשרי"....

התרגשתי מאד. זה היה מהמקום הכי תמים וכן ומבין,

וזה הבהיר לי עד כמה אי אפשר לאן נופלים האסימונים שמפוזרים בדרך

ושגם מילים עמוקות וגבוהות כמו בתפילה - יכולות להתפרש היטב היטב בליבו הטהור של הילד.

|סוף חפירה,  מסך|

מסכימה כל כך עם מה שכתבתפנסאי
באמת בסופו של דבר יצר לב האדם רע מנעוריו, אז אם יש לו הכרות מספיק עמוקה עם ה״נפש אלוקית״ ויצר הטוב שלו זה רק יקל קצת את ההתמודדות שלו כבוגר.

אחרי הכל, גם העולם מבחוץ וגם היצר מבפנים לא עושים לנו חיים קלים עם הבחירה החופשית...
באמת מרגש....(הסיפור עם הילד..)איזו נחמה

ומסכימה עם כל מילה,

ורק מוסיפה, שהתפקיד שלנו כהורים הוא לחנך ולא לדאוג לבחירה של הילדים.. לזה כבר דואג הקב"ה...

כתבת ממש יפהמתעלה אליו
אור היום

כתבת מהמם . תודה שהארכת. היה מאוד מעניין לקרוא ולחשוב על הדברים.

ואיזה חמוד הבן שלך! (ואם הוא כבר מתקרב לגיל 6, אז בן כמה הראשון?... צדקתי שהילדים שלך כבר ענקיים (לא קשור, אבל מה אכפת...)

תודה לכולכן!! שימחתן בת נוגהאחרונה

וגם לך, אהובה!

ראית מה זה בחורים יש לי?!

(הבכור בן 7.5+... )

ולמה את ערה בשעות עגומות כאלו?!

לגבי איזה מצוות? לפי הרמה, אבל בשאיפהפנסאי
כמה שיותר...

ילדה מגיל 3 צניעות- כולל מרפקים וגרביונים וחצאיות.

מזמן שהם יודעים לדבר תפילה וברכות (המינון המדוייק משתנה כמובן, מתחיל צמודה אני ושמע ישראל ומוסיפים ככל שהם גדלים)
קריאת שמע על המיטה כנל.

מוקצה בשבת מזמן שהם מתחילים להבין מושגי אסור מותר וכללים כמו ״זה מנגן- אסור״

ברור שהאווירה היא חיובית והדגש הוא על הרצון לקיים את דבר ה׳ אבל אני לא נמנעת מלהציב גבולות בצורה ברורה.

תודה אור היום

לגבי הבגדים- סליחה על השאלה (באמת אין לי שום עניין "לקטלג"), אבל אתם שייכים לזרם החרד"ל? תהיתי בגלל הגרביונים...

ותודה על הפירוט!

אגב, בן/בת כמה הגדול/ה?

לא, אנחנו חבדניקים פנסאי
והילדים שלי בני 6 הגדולה, 4.5 האמצעי. 1.4 הקטנה. בלי עין הרע...
שאיפה לעשיית טוב ויכולת התמודדות ומשיגיםהורות משמעותית
זאת ע"י שבחים ממוקדים והענקת פרופורציות.
יראי שמיםמופים
תפילת השל"ה הקדוש מצרף קישורהלוי מא

אַתָּה הוּא ה' אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁלֹּא בָרָאתָ הָעוֹלָם, וְאַתָּה הוּא אֱלֹהֵינוּ מִשֶּׁבָּרָאתָ הָעוֹלָם, וּמֵעוֹלָם וְעַד עוֹלָם אַתָּה אֵל. וּבָרָאתָ עוֹלָמְךָ בְּגִין לְאִשְׁתְּמוֹדָעָא אֱלָהוּתָךְ בְּאֶמְצָעוּת תּוֹרָתְךָ הַקְּדוֹשָׁה, כְּמו שֶׁאָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה, "בְּרֵאשִׁית", בִּשְׁבִיל תּוֹרָה וּבִשְׁבִיל יִשְׂרָאֵל, כִּי הֵם עַמְּךָ וְנַחֲלָתְךָ אֲשֶׁר בָּחַרְתָּ בָּהֶם מִכָּל הָאֻמּוֹת, וְנָתַתָּ לָהֶם תּוֹרָתְךָ הַקְּדוֹשָׁה, וְקֵרַבְתָּם לְשִׁמְךָ הַגָּדוֹל. וְעַל קִיּוּם הָעוֹלָם וְעַל קִיּוּם הַתּוֹרָה בָּא לָנוּ מִמְּךָ ה' אֱלֹהֵינוּ שְׁנֵי צִוּוּיִים. כָּתַבְתָּ בְּתוֹרָתְךָ "פְּרוּ וּרְבוּ", וְכָתַבְתָּ בְּתוֹרָתְךָ "וְלִמַּדְתֶּם אֹתָם אֶת בְּנֵיכֶם". וְהַכַּוָּנָה בִשְׁתֵּיהֶן אֶחָת, כִּי לֹא לְתֹהוּ בָרָאתָ כִּי אִם לָשֶׁבֶת, וְלִכְבוֹדְךָ בָּרָאתָ יָצַרְתָּ אַף עָשִיתָ, כְּדֵי שֶּׁנִהְיֶה אֲנַחְנוּ וְצֶאֱצָאֵינוּ וְצֶאֱצָאֵי כָּל עַמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל יוֹדְעֵי שְׁמֶךָ וְלוֹמְדֵי תוֹרָתֶךָ.

וּבְכֵן אָבוֹא אֵלֶיךָ ה' מֶלֶךְ מַלְכֵי הַמְּלָכִים, וְאַפִּיל תְּחִנָּתִי, וְעֵינַי לְךָ תְלוּיות עַד שֶׁתְּחָנֵּנִי וְתִשְׁמַע תְּפִלָּתִי לְהַזְמִין לִי בָּנִים וּבָנוֹת. וְגַם הֵם יִפְרוּ וְיִרְבּוּ הֵם וּבְנֵיהֶם וּבְנֵי בְנֵיהֶם עַד סוֹף כָּל הדּוֹרוֹת, לְתַכְלִית שֶׁהֵם וַאֲנִי כֻּלָּנוּ יַעַסְקוּ בְּתוֹרָתְךָ הַקְּדוֹשָׁה, לִלְמֹד וּלְלַמֵּד לִשְׁמֹר וְלַעֲשׂות וּלְקַיֵּם אֶת כָּל דִּבְרֵי תַלְמוּד תּוֹרָתְךָ בְּאַהֲבָה, וְהָאֵר עֵינֵינוּ בְּתוֹרָתֶךָ וְדַבֵּק לִבֵּנוּ בְּמִצְותֶיךָ לְאַהֲבָה וּלְיִרְאָה אֶת שְׁמֶךָ.

אָבִינוּ אָב הָרַחֲמָן, תֵּן לְכֻלָּנוּ חַיִּים אֲרֻכִּים וּבְרוּכִים, מִי כָמוֹךָ אָב הָרַחֲמִים זוֹכֵר יְצוּרָיו לְחַיִּים בְּרַחֲמִים, זָכְרֵנוּ לְחַיִּים נִצְחִיִּים, כְּמוֹ שֶׁהִתְפַּלֵּל אַבְרָהָם אָבִינוּ "לוּ יִחְיֶה לְפָנֶיךָ", וּפֵרְשׁוּ רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה, "בְּיִרְאָתֶךָ".

כִּי עַל כֵּן, בָּאתִי לְבַקֵּשׁ וּלְחַנֵן מִלְּפָנֶיךָ שֶׁיְּהֵא זַרְעִי וְזֶרַע זַרְעִי עַד עוֹלָם זֶרַע כָּשֵׁר. וְאַל יִמָּצֵא בִי וּבְזַרְעִי וּבְזֶרַע זַרְעִי עַד עוֹלָם שׁוּם פְּסוּל וָשֶׁמֶץ, אַךְ שָׁלוֹם וֶאֱמֶת וְטוב וְיָשָׁר בְּעֵינֵי אֱלהִים וּבְעֵינֵי אָדָם, וְיִהְיוּ בַּעֲלֵי תוֹרָה, מָארֵי מִקְרָא, מָארֵי מִשְׁנָה, מָארֵי תַלְמוּד, מָארֵי רָזָא, מָארֵי מִצְוָה, מָארֵי גוֹמְלֵי חֲסָדִים, מָארֵי מִדוֹת תְּרוּמִיּות, וְיַעַבְדוּךָ בְּאַהֲבָה וּבְיִרְאָה פְנִימִית, לֹא יִרְאָה חִיצונִית, וְתֵן לְכָל גְּוִיָּה וּגְּוִיָּה מֵהֶם דֵּי מַחְסוֹרָהּ בְּכָבוֹד, וְתֵן לָהֶם בְּרִיאוּת וְכָבוֹד וָכֹחַ, וְתֶן לָהֶם קוֹמָה וְיֹפִי וְחֵן וָחֶסֶד, וְיִהְיֶה אַהֲבָה וְאַחְוָה וְשָׁלוֹם בֵּינֵיהֶם, וְתַזְמִין לָהֶם זִוּוּגִים הֲגוּנִים מִזֶּרַע תַּלְמִידֵי חֲכָמִים, מִזֶּרַע צַדִּיקִים, וְגַם זִוּוּגָם יִהְיוּ כְּמוֹתָם כְּכָל אֲשֶׁר הִתְפַּלַּלְתִּי עֲלֵיהֶם, כִּי זִכָּרוֹן אֶחָד עוֹלֶה לְכָאן וּלְכָאן.

אַתָּה ה' יוֹדֵעַ כָּל תַּעֲלוּמות, וּלְפָנֶיךָ נִגְלוּ מַצְפּוּנֵי לִבִּי, כִּי כַוָּנָתִי בְּכָל אֵלֶּה לְמַעַן שִׁמְךָ הַגָּדוֹל וְהַקָּדוֹשׁ וּלְמַעַן תּוֹרָתְךָ הַקְּדוֹשָׁה, עַל כֵּן עֲנֵנִי ה' עֲנֵנִי, בַּעֲבוּר הָאָבוֹת הַקְּדוֹשִׁים אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב. וּבִגְלָלָם תּוֹשִׁיעַ בָּנִים לִהְיוֹת הָעֲנָפִים דּוֹמִים לְשָׁרְשָׁם, וּבַעֲבוּר דָּוִד עַבְדְּךָ רֶגֶל רְבִיעִי בַּמֶּרְכָּבָה, הַמְשׁוֹרֵר בְּרוּחַ קָדְשֶׁךָ.
שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא ה' הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו: יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תאֹכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ: אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ: הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא ה': יְבָרֶכְךָ ה' מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלָיִם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ: וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:

אָנָא ה' שׁוֹמֵעַ תְּפִלָּה יְקֻיַּם בָּנוּ הַפָּסוּק, וַאֲנִי זֹאת בְּרִיתִי אוֹתָם אָמַר ה', רוּחִי אֲשֶׁר עָלֶיךָ וּדְבָרַי אֲשֶׁר שַׂמְתִּי בְּפִיךָ, לֹא יָמוּשׁוּ מִפִּיךָ וּמִפִּי זַרְעֲךָ וּמִפִּי זֶרַע זַרְעֲךָ אָמַר ה' מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
יִהְיוּ לְרָצוֹן אִמְרֵי פִי וְהֶגְיוֹן לִבִּי לְפָנֶיךָ ה' צוּרִי וְגוֹאֲלִי:

בהקשר זה- ממליצה מאד על סדרת שיעורים ב"ערוץ מאיר"בת 30

בנושא "בנין החוסן אצל הילדים" של הרב מיכאל אבולעפיה.

שיעורים מעניינים, פותחים את המחשבה, מעשיים וחשובים!!!

יראת שמיים ושמחה.אפרוח
כל פעם שאני רואה את ההודע שלך קופצת לי לראש התשובהבת נוגה

אז כנראה שזה מה שחשוב לי בעיקר. כרגע, לפחות.

וזה - שיהיו אנשים טובים. יהודים טובים.

חשוב לי מאד שיזכו להיות מאושרים ובריאים בנפש ובגוף ושיהיו בטוחים בעצמם.

ושילמדו תורה ושיהיה להם לב חם למצוות ולהלכה.

אבל

התחושה שעולה בי המון ביומיום זו התקווה, השאיפה, הרצון

שיהיו אנשים טובים.

כאלו שקשובים לשני

שלא מלאים בעצמם.

שמתנהגים בכבוד ובדרך ארץ.

תודה שכתבת! תרם לי לקרוא.אור היום
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך