שלושה ימים חג-שבת. שש סעודות. צריך תפריט ט'

אני רוצה להתחיל כבר לאפות לראש השנה (לכמות גדולה מאוד של אנשים) וזקוקה לתפריט מענין. אז לטובת כולם בואו נשתף ברעיונות:

 

- סלטים

 

- מנות עיקריות

 

- תוספות

 

- קינוחים

 

- עוגות

 

פרח

 

 

אולי נעשה לפי צבעים, סוגים, עדות, לא יודע מהאלעד

חייבים לסדר את זה איכשהו

 

מבולבל

חח כל ארוחה בצבע אחר???חילזון 123
אפשר לחלק את זה לכותרותאחרי החגים

ובכל כותרת נושא אחד לדוג':

פרחסלטים(כותרת)

 

פרח תוספות

 

פרח קינוחים

לעשות טבלהיאיר השמש
יום רביעי / יום חמישי/ יום שישי/ יום שבת
__________________________________________
ערב

בוקר
מצחיקים תנו רעיונות למתכונים!!ט'
הנה:אחרי החגים

בורקס בשר ורוטב פטריות

בלינצ'סים ממולאים

פלפלים ממולאים,

 

עוגות:

עוגת דבש

עוגת שוקולד

עוגת שיש

עוגת גבינה

עוגת שמנת

רעיונותanonimii

סלטים: סלט גזר מרוקאי , סלט חצילים עם פלפלים קלויים 

מנות עיקריות : צלי כתף מס' 5 או6  ברוטב עם יין אדום עוף שלם בתנור ממולא אורז ופירות יבשים

תוספות: תפוחי אדמה בתנור קוסקוס אורז עם ירקות

 

 

מנות עיקריותnechama l
עבר עריכה על ידי nechama l בתאריך י"ח באלול תשע"ד 21:17

תפו"א ועוף 

אפונה וגזר עם אורז וקציצות בשר

עוף עם אורז צהוב וגזר 

כופתה (כורדי)

ממולאים

 

זה סתם מה שעלה לי בראש...

קחו בחשבון מניסיון הפעמים הקודמות שהיו שלושה ימי חשירה..!
שבשתיים שלוש סעודות האחרונות אף אחד לא מסוגל לאכול כלום, ושתמיד נשאר מלא מלא אוכל מהסעודות הקודמות.
אני יודעת שזה נשמע אולי מזעזע וכל כך לא חגיגי, אבל אין לי שום התנגדות שהתפכיט לשבת יכלול עוף ואורז וזהו! ומקסימום נשאר מלא מלפני..
אני זוכרת בברור את כל הנשים אצלנו שקרעו את עצמן לפני החג עם מיליון בישולים, מסתכלות בכאב על כל מה שבסוף אף אחד לא מסוגל לאכול..
לגמרי לא מזעזע..+mp8
לפעמים בשבתות האלה כבר מתחשק לאכול רק לחם עם גבינה,
ולא שוב דגים- סלטים-בשר- תוספות...


מוצאת את עצמי בשבת מייחלת ליום הצום שאחרי, לתת לגוף אוורור קולינארי...
צום גדליה הוא באמת אחד הנצרכיםשרבוב

מסכימה לגמרי!פנסאי
אני תמיד מתכננת את סעודת הבוקר קלילה יחסית רק עם דג או רק עם עוף/בשר ופחות סלטים.

לפעמים אפילו חלבי חגיגי. ככה הסעודה של הצהריים לא כבדה כל כך ובערב הקידוש יותר סביל.
רעיון לעיקריתnavab

השנה אני אנסה לראשונה חזה עוף ממולא מגולגל, מתכננת למלא בערמונים ובצל.

אפשר אגוזים ושקדים קצוציםzmil
איך עושים את זה עם ערמוניםשוב_ושוב

מקלפים חותכים ומטגנים ?? אני שאולת לא יודעת איך מתעסקים עם זה ...

8 סעודותmosh34
מה עם סעודה שלישית?? ומלווה מלכה???
אני מניחה ש...רבה אמונתך!

לאחר 6 הסעודות הראשונות, העונג הכי גדול יהיה לאכול בסעודה שלישית "כביצה" לחם עם ממרח כלשהו... כנ"ל במלווה מלכה...

כך שלא צריך מתכונים חושף שיניים

אפיה/בישול בחגסבתא-אמא

בשנה שעברה, הכנתי מראש תבנית עם עוף (מתובל אבל לא מבושל)ותפו"א או אורז, את התנור כיוונתי עם שעון שבת, הכנסתי את התבנית בחג בבוקר לתנור, כך שהיה מוכן לקראת הסעודה, וכולם מאד נהנו לאכול מנה ישר מהתנור, טרי ולא  מחומם.

בערב השני והשלישי, אין חשק לאכול הרבה, אפשר לעשות חלבי: פשטידה/לזניה/ דגים, תפו"א מוקרמים וסלט. או בשרי: מרק עשיר בירקות ובעוף וקוסקוס. לשבת אפשר לבשל ולהקפיא את הבשר במנות קטנות. להפשיר לפי הצורך בהתחשב במה שנשאר מהארוחות הקודמות.

אפשר גם לבשל על הפלטה..יוצא מעולה!יעל מהדרום
לדעתי ללילה השני- מרק קליל או עוף ותפו"א בתנוריעל מהדרום
לק"י

עם סלט.
מנה אחרונה שילדים מתלהבים ממנה לר"ה, ועוד טיפיםפלאפל

חותכים תפוחים לרבעים, ממיסים בסיר על הפלטה שוקולד לבישול. נועצים בכל רבע תפוח שיפוד עץ וטובלים בשוקולד המומס עד לכיסוי כל התפוח. מרימים מעל הסיר לכמה שניות עד שהשוקולד מפסיק לטפטף - ומקבלים תפוח בשוקולד!

 

זה פונדוzmil
סלט רימוניםמעיין חתום
רימון, בורגול, נענע

סלט רימונים אחר-+mp8

חסה קצוצה, קוביות מנגו וגרגירי רימון.

לתבל במיץ לימון ודבש.

עוד סלט רימוןבעיתה אחישנה

חסה רימון אגוזי פקאן ורוטב- שמן,לימון,מלח,סוכר,שום

נוהגים לא לאכול אגוזים בר"ה...+mp8
אז אפשר עם שקדים.. ;)בעיתה אחישנה
אגוז בגימטריא - חטא..משיח נאו בפומ!
לא נכון..אגוז=17 חטא=18יעל מהדרום
לק"י

לכן לא ברור לי מאיפה הטעות.
מי חישב את זה..
אז תאכלי עוד אגוזיוני
למיטב זיכרוני זה כתוב בשולחן ערוך/קיצורפנסאי
אני יודעת שזה כתוב..לכן זה מוזריעל מהדרום
בדקתי בשבילך שם פנסאי
כתוב: אגוז בגמטריה ח״ט. וגם הוא נותן שם עוד טעם שהם מרבים ״כיחה וניעה״ המבטלים את התפילה.
תודה! זה באמת היה מוזר שיש טעות בחישוב..יעל מהדרום
סלט של טיפיםתפצי
1. שבע ארוחות. אני עושה טבלה עם שלוש עמודות: חלבון ופחמימה וירק. אחכ עושה התאמות. למשל בפחמימות-אורז, קוסקוס תפוא וכו. אני בודקת מה מתאים למה. למשל מתאים שקציצות ברוטב אפונה יהיו עם אורז אז הנה ארוחה.
אני מכינה קוסקוס מקילו סולת לשתי ארוחות עם תבשיל שונה כנל עם אורז. שיהיה יותר קל.
2. אני משתדלת שהאוכל לא יהיה כבד כבר מההתחלה ובשבת שיהיה ממש קליל! אז אני מכינה פירה ותפוא וכו. מוסיפה בצל מטוגן עם פטריות לפירה שיהיה חגיגי העיקר לא להיות כבדים. ארוחות קטנות בין הסעודות מתקבלות בברכה- פרי, חטיף וכו
3. אני שונאת לעבוד פעמיים! או שמבשלת לפני או אחרי. ומבשלת לפני אז ממש את הכל! בראש השנה רוצה לשמוח בחג להנות מהילדים, להתפלל, לחשוב קצת וכו' ולכן מנסה להכין סלטים חיים גם מראש. סלט כרוב במיונז בכמות גדולה (לא עולה לי לראש עוד).
4. שלושה ימים יכול להיות משעמם גם לילדים ולכן מתארגנים מראש גם על משחקים אפילו מהכל בשקל.
5. ארוחת שאריות. נשמע רע אבל כיף אמיתי להנות כל אחד ממה שהכי אהב בחג.

זהו בנתיים. שנזכה להתרכז בדבר האמיתי בראש השנה- המלכת המלך!
אפשר לבשל עוף/בשר עם שעועית ודלעת ולחסוך בסיריםzmil
אני מכינה לשני לילות ר"ה אותו הדבר וגם לשני הימיםאיזו נחמה

לשבת בלילה אני מתכננת להכין משהו ק...ל בע"ה (אולי בצק פילאס ממולא סלמון מעושן למנה ראשונה, ואח,כ מרק עוף עם העוף וזהו) וכנ"ל לבוקר שבת...(אולי אשאיר מרק על האש במקום חמין? נראה בע"ה מה שבטוח שבע"ה זה יהיה ק..ל למי יש כח לאכול בכלל משהו?)

 

אז בסה"כ זה אמנם הרבה עבודה אבל זה בעיקר בגלל הסימנים ב"ה...

סלטים:יעל מהדרום
לק"י

עגבניות שרי, שום/ בצל, פטרוזיליה/ כוסברה/ שמיר, מלח ולימון.

גזר קצוץ, שום קצוץ, מלח ולימון (כוסברה קצוצה).

סלק חי קצוץ/ מגורד, מלח ולימון.

מילוי של פריקסה: קוביות של תפו"א, ביצה, מלפפון חמוץ/ זיתים, טונה, מלח, קצת פפריקה (מתאים לסעודה שלישית).
עשיתם אותי רעבה. לסלט אפשר להוסיף גרעיניםzmil
רולדת בקר~א.ל

מנקים מעט את רולדת הבשר בסיר

אח"כ פורסים לפרוסות.

בסיר נמוך ורחב מטגנים 3 בצלים

מוסיפים את פרוסות רולדת הבקר

מתבלים מלח פלפל 

ומעט מאוד מים!

מכסים ונותנים לזה בישול ארוך על אש קטנה.

כל פעם להוסיף ממש מעט מים כדי שלא ישרף.

 

במקביל אפשר להכין רוטב פטריות.

 

קל ונורא נורא טעים!

מיליון סעודותכלנית1

מנה עיקרית- עוף עם שזיפים ומשמשים מיובשים, בשר פרוס ברוטב, חמין (לשבת)

מנה עיקרית לסעודה פרווה (בראש השנה בבוקר, להפריד בין בשרי לבשרי)- סלמון, שניצל אמנון, גפילטע תוצרת בית

תוספות- קציצות כרישה, תפוחי אדמה ובטטות עם דבש וקינמון, ממרח כבד

סלטים- מטבוחה, טחינה, מלפפונים (חמוץ מתוק עם שמיר), חצילים בחומץ

 

יש עוד אתגר..שחמט

שרשור מעניין, רק רציתי לציין שזה לא בריא לאכול באותה ארוחה פחממה וחלבון כי יש לזה עיכול שונה. 

בתפריט שלי:ר.פ.מ. בע"מ

בשרי:

אורז עם תפו"א

בטטה בקינמון ודבש

שניצלים

חזה ממולא בירקות מוקפצים

דג

מוקפץ

קציצות גזר סוף הדרך!

מרק כתום

עוף בתנור

פירה עם בצל מטוגן

 

חלבי:

בלינצ'ס

פסטה ברוטב בטטה ושמנת

קיש בטטה

לזניה

דג

 

סלטים:

שרי עם פסטו וזיתים

טחינה חצילים

תפו"א ביצה וגזר

ירקות עם גרעינים בולגרית וציפס בטטה

בורגול עם חמוציות ועשבים

 

עוגות וקינוחים:

קרמשניט

סופלה

גלידה

פאי לימונענע

עוגת גבינה

פאי תפוחים

תפוח אפוי בצימוקים אגוזים דבש ויין אדום

 

חלות

 

(אכן אני אוהבת מאוד בטטה)

קערות שוקולד ממולא קצפת ופירות

אפשר מתכון לקציצות גזר? תודה!aima
קציצות גזר: (מתכון קבוע בחגים, קצת דורש השקעה..)ר.פ.מ. בע"מ

 

לקציצות:

 

1/4 קילו גזר

2 שיני שום

1 כף קמח

3 כפות פרורי לחם

2 ביצים

1 כפית מלח (ולהוסיףף לפי הטעם)

1/2 כפי פלפל (כנ"ל)

 

לרוטב:

קופסת רסק עגבניות קטנה

1/2 1 כוסות מים רותחים

1/4 כפית פלפל

1/2 כפית מלח

1 כפי סוכר

2 כפות מיץ לימון

 

קולפים את הגזר ומרסקים בבלנדר בסקין דק. מערבבים את כל המצרכים ומתקנים טיבול לפי הטעם.

מטגנים בשמן עד צבע  חום בהיר.

 

מכניסים לסיר גדול את מצרכי הרוטב עד שרותח ומכניסים את הקציצות ומבשלים יחד כ 10 דק.

 

אם לא אוכלים ישר כדאי לשמור את הקציצות בנפרד ולקראת האכילה להכניס לרוטב.

 

זה אחד ה-מתכונים הטעימים!!!

 

תודה רבה!!aimaאחרונה
עברתי על כל השרשור ולא מצאתי אפילו שיטה אחת להקפאהנקניקיות

בלי שהתבשיל יקבל בחימום טעם מחריד.

 

בטוח בטוח שאפשר להכין עוף כבר בתחילת השבוע והוא לא ירקיב עד סוף השבוע?

 

ומה עם קציצות, אורז, בלינצ'ס? אין מצב שהאוכל לא יתקלקל.

 

בקיצר, איך ומה מקפיאים?

אפשר להקפיא...עוד כינוי

עוף (בלי תפו"א) יוצא מצויין בהקפאה.

כנ"ל קציצות.

בלינצ'ס - אני לא ניסיתי אבל חברה שלי ממליצה בחום (מודה שלא העזתי לנסות)

אורז - אני לא מקפיאה (פרסים...) יש מי שמקפיא ואומר שזה מצויין.

הכלל הוא להקפיא את האוכל כשהוא טרי ועטוף היטב (כמה שכבות) כדי שלא יתפוס ריח.

בהצלחה

אבל כשמחממים אוכל מהמקפיא מופרשים הרבה נוזליםנקניקיות

שמוציאים לי את החשק לאכול

 

איך נגאלים מהנוזלים האלו?

לא תמיד יוצאים נוזלים..בקציצות נגיד לא יוצאיעל מהדרום
בחימום על הפלטה יוצא נהדר, מנסיון.עוד כינוי

דווקא בחימום מהיר (מיקרוגל לדוגמא) את צודקת.

אבל החימום האיטי על הפלטה יוצא פחות (כך נראה לי).

התפריט שלי -נתון לשינוייםdoro

ליל חג 1: חלה ותפוח בדבש

ראש של דג  וגפילטע פיש (בסיר פרווה, אשכנזים...)

מרק בשרי

צ'ימס

תמרים

עוף באננס

אורז

 

ר"ה 1 בבוקר - (בסגנון מרוקאי)

קוסקוס משקית של אוסם

רוטב לקוסקוס

עוף +ירקות

 

ליל חג 2 - חלבי

פרי חדש

רימון

גפילטע פיש

ריביולי

פיצה/ פוקצה

ספגטי

חג 2 בוקר - סיני

שניצלונים בשומשום (כבר בפריזר)

חזה עוף עם פטריות (קפוא מרוכז - להוסיף מים חמים בחימום)

אורז

נודלס בבישול מהיר

שעועית ירוקה ברוטב צ'ילי עם שומשום קלוי.

 

ליל שבת- אולי נשנה לחלבי? 

עוף מוכן בפריזר (להוציא בחג שני)

קוסקוס

שאריות 

שבת בוקר - כבר מוכן בפריזר.

קיגל ירושלמי מהפריזר

פשטידת בצל מהפריזר

עוף מהפריזר

שניצלים מהפריזר

 

חוץ מזה סלטים ומנות אחרונות וכיבוד לקידושים ומשחקים להעסיק את הילדים ונר נשמה גדול ועירוב תבשילין ולנקות כלי כסף...ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רע הגזרה

בלינצ'ס- תקפיאי עלים בלבד ותכיני מילוי לפני החימוםכלנית1
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234אחרונה
סלמון הכי קלאסי
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך