אממ לא רוצה לדכא אבל...סוד...
זה ברך כלל עובר לבד לאחר תקופהמופים
יש כאלה שעוזר להם טיפול פסיכולוגי בשם CBT (שאפשר לפעמים גם לעשות לבד)
ויש כאלה שעוזר להם תרופות
שווה לנסות לקרוא ספר על CBT
שווה לנסות את התרופות, אין בתרופות נגד הדיכאון לא התמכרות ולא סבילות, התופעות לוואי שלהן קטנות מאד בד"כ (ואם את לא נשואה הן בדרך כלל בכלל לא משנות כלום) ואין בעצם סיבה לא לקחת אותם חוץ מסטיגמה מטופשת
איך אפשר לבד?סוד...
מה זאת אומרת איך אפשר?מופים
שמעתי בהרצאה על הנושא שמניסיון של אנשים זה הרבה פעמים לאט לאט מתפוגג ונעלם
נראה לי שהיא התכוונה ל-CBTריבוזום
תקראי את "בוחרים להרגיש טוב"מופים
הוא נותן הוראות שאפשר לעבוד עליהם לבד
תודהסוד...
אפשר לפנות לבית חם, מגן, חיבה - מעיני הישועהנקניקיות
ויש עוד ארגונים, לא זוכרת
לפעמים כשאדם נמצא בצרה אז הוא לא יכול להוציאשיר ידידת
את עצמו ממנה לבד...
ולשאלה הראשית- הכרת הבעיה היא חצי הדרך לפתרון.
חשוב לפנות לטיפול- בקופ"ח הם יפנו אותך לאדם המתאים- זה יכול להיות פסיכולוג, פסיכיאטר או סוג אחר של מטפל...
חשוב גם לעשות בדיקות דם. יש מצבים פיזיולוגיים שמובילים לדיכאון וכדאי לשלול אותם.
בהצלחה!
נכון, אבל שווה לנסותמופים
ופסיכולוג זה עסק יקר
ובשירות הציבורי קשה למצוא מטפלת דתיה, והיא לא יכולה לבחור
(מטפל גבר\חילוניה זה בעיה חמורה מבחינה דתית, וראיתי רבנים מתריעים על זה)
אבל אם יש לה כסף - אדרבה!
ואת צודקת שצריך לבדוק דברים בריאותיים, זכור לי שמתת תזונה בדברים מסימים אפשר להגיע לדיכאון, וגם יש איזה סיפור עם בלוטת התריס
בכל מקרה שווה לה לפנות לרופא משפחהשיר ידידת
הוא יפנה אותה לטיפול וייתן הפניה לבדיקות דם.
טיפול דרך הקופה יוצא זול יותר וכדאי לבדוק את מי הם מציעים בתור מטפל/ת(ואולי זה כן אישה דתיה? היא לא מפסידה מלבדוק מה הקופה מציעה לה...)
אני מחזק את קודמיי - צריך לפנות לטיפולהמרקד
כשדיכאון נמשך זמן ממושך, זה כבר לא סתם דכדוך או עצבות, זו הפרעה נפשית שצריך לטפל בה.
את מוזמנת לעיין בערך בויקיפדיה שם גם מובאות שיטות הטיפול השונות: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%99%D7%9B%D7%90%D7%95%D7%9F_%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99
רק חשוב להדגיש שאין לפעול מעשית ע"פ הכתוב בויקיפדיה! זה לא אתר רפואי מפוקח. לפני כל טיפול חובה להיוועץ ברופא. ויקיפדיה זה רק בשביל המבט הכללי.
ספר מומלץ!טופי תות
קראתי בעבר הלא רחוקחליל הרועים
איזה שטויותנקניקיות
הרבה פעמים זה מתפוגג ונעלם, אבל מהדברים שהיא כתבה לא נשמע שזה בדרך לעבור.
בהחלט כדאי וחשוב וצריך!!! לטפל בזה כמה שיותר מהר.
אגב, תרופות נגד דכאון כן ממכרות, ברובן. אבל עדיף להתמכר ולקחת קבוע תרופות מאשר לא לקחת בכלל ולחוות דברים תופעות קשות יותר.
SSRI לא ממכר, וזה בד"כ מה שנותנים היוםמופים
כן, הרבה אנשים היו ועודם במצב כזהריבוזום
נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריון![]()
(אין קשר בכלל, אבל נזכרתי)משה
(שירת/הופעת נשים -- לא ראיתי את הסרט)
תבדקי וויטמינים ברזל ובלוטת התריס בתור התחלה...ת.מ.
הכל תקיןסוד...
בנוסף למה שכתבו כאן. 'תנסי להתחדש ולהתאהב':חסדי הים
*תתאהבי באנשים ובעולם. תנסי לעשות כל דבר מתוך שמחה, אמפתיה, אהבה, וחיבור פנימי.
ה' ישמח אותך!
הי,חיטה
את מתארת הרבה סימנים של השתנות שאת מתכנסת למקום של סגירות ואי הנאה מהחיים.
אני ממליצה לקבוע פגישה עם רופא המשפחה שיעזור לך להפניה לאדם המקצועי הנכון
או לחפש המלצה לפסיכולוג טוב(!!!) שגם מטפל בהפרעות כדיכאון. (כמו שהזכירו מעלי, שיטת טיפול כמו CBT יכולה להתאים)
איך יוצאים מזה? "אין הדבר תלוי אלא בי"
אבל ממש ממליצה למצוא את האדם הנכון שיעזור בנתינת כלים מבחוץ וליווי התהליך.
ובמיוחד, אינני יודעת מה הקשר שלך עם משפחתך, חברות אך מאוד כדאי שגם האנשים הקרובים אליך יהיו מודעים למצבך ועם יכולות הכלה ותמיכה בתקופה שאת עוברת.
לשאלתך, תדעי שאת לא לבד וישנם עוד אנשים שמתמודדים עם מצב כמו שלך [נכון שלאף אחד אין את אותה בדיוק התמודדות...] אך יש תקווה וב"ה רואים אנשים שיוצאים מהמצב הזה. זו לא אשמתך ומקווה שתמצאי את הכוחות להתמודד
ושמחה שאת עם יכולת מודעות גבוהה.
בהצלחה, סומכת עליך.
גם פעילות גופנית יכולה לפעמים לעזור..אדם כל שהוא
ולא צריך להרתע מטיפול, אבל חלק מהדברים שנאמרו כאן שווה לנסות קודם, ייתכן שהם יעזרו לא פחות.
^^^טופי תות
פעילו גופנית מעלה את רמת הסרטונין בדם, שמשפיע בין היתר על דיכאון. (כשיש חסר ממנו. יש תרופות שפשוט עושות את אותו הדבר, אבל אפשר פשוט לעשות ספורט
)
אכן ריצה טובה ממש עושה המון
חליל הרועים
הרגשות כואבות מאוד!מעיין טוהר
מתוך נסיוני מהתנדבות בקהילה , אני מליצה לך לנסות שיטת טיפול cbt ואם לא עוזר אז תרופות.
הן לא ממכרות - ברובן הגדול ואין הרבה תופעול לואי אשמח לתת לך כתובות באישי.
בקצרהאוסנת
מצטרפת לעצות לטיפול
אבל מתנגדת ידועה לCBT.
זאת שיטה שמטפלת בסימפטומים בלבד ולא בשורש הדברים.
כלומר, בתסמינים שיש לך - בחוסר שינה, בחוסר תאבון. מחזירה אותך לחיים מבחינה מעשית.
אבל לא מבררת מאיפה מגיעה פתאום הריקנות, מה הנפש שלך מנסה להגיד לך שחסר לה ושצריך שינוי.
נכון, זאת שיטה קצרה ומהירה יחסית - זאת שיטה אינסטנט!
לאנשים שלא רוצים להפגש עם עצמם באמת.
מבחינה מקצועית, היום משתמשים בCBT בעיקר לחרדות ואובססיות, לא ליותר מזה.
בדכאון מטפלים באמצעות פסיכותרפיה. בשיחות. לפעמים משלבים כלים מCBT, אבל לא נשארים שם.
אז עוד יותר, אל תחפשי מטפל שמטפל *רק* בשיטה הזאת. זה לא מוכיח את עצמו, ורוב מוחלט של הפסיכולוגים/עו"סים מבינים את זה.
בטיפול תשקלי האם לקחת כדורים, או שאת יכולה ורוצה להשקיע כוחות להבריא גם בלי.
ממליצה לך עוד המלצה אחת אחרונה: כל העצות פה טובות מאוד - ספורט, אוכל, ספרים, מחשבות חיוביות.
אבל בדכאון אין כח להתחיל לעשות משהו מתוך כל זה. אז את מעט הכח שיש לך - תתמקדי במשימה ללכת לטיפול.
אל תכלי את כוחותייך על דברים שהם חשובים מאוד ונכונים - אבל נילווים.
בהצלחה.
(ואני עובדת בתחום.)
עד כמה שביררתימופים
כשהאדם עדיין בדיכאון לא מומלץ לנסות פסיכותרפיה
הוא פשוט לא יהיה עם המטפל, אי אפשר להגיע לעומקים, ולפעמים זה אפילו יגריע את המצב. הרי טיפול עלול לכאוב מאד
כך שגם מי שמזלזל בCBT וטוען שהיא שיטה סימפטומטית - בזמן דיכאון היא מעולה! בוא נטפל בסימפטומים, אחרי זה נראה איך לטפל בעומק
פסיכותרפיסטים יודעים להתמודד עם מה שאתה מעלה.אוסנת
אני עוסקת בתחום. טיפלתי בעבר בדכאון. אגב, השתמשתי מעט ב CBT.
לא קופצים לעומק ישר, בכל מקרה, בשום מצב.
לא זילזתי בבחירה ללכת לCBT, הסברתי מה ההבדל.
הניסיון האישי שלי שונה...מישהו אנונימי
באופן אישי, טיפול פסיכותרפסטי ללא עזר לי, גם סדרה של טיפולים תרופתיים לא הועילה כלל (היו גם קצת תופעות לוואי).
(ואגב, היה נראה שמבחינת הפסיכולוג, ברור שבמצב של דיכאון הולכים לקבל תרופות).
אם משהו עזר (וקשה לדעת איך המצב השתנה, בגלל שזה היה תהליך ארוך), זה יותר בכיוון של העצות הלא רפואיות שהוזכרו.
אז, אני לא שולל טיפול פסיכותרפיסטי, ולא טיפול תרופתי. שניהם כנראה עזרו כבר למספיק אנשים אחרים.
אבל - לפני שמשתמשים בתרופות, ולפני שמתחילים טיול שלוקח הרבה זמן וכסף - שווה לדעתי לנסות את הדברים הפשוטים.
אם אין לאדם כוחות לעשות את זה, או שהוא ניסה ולא הצליח, או שהוא חש צורך דווקא לערוך בירורים פנימיים - שינסה את הדברים האחרים.
יש מחקרים שמראים שלעיתים פעילות גופנית עזרה במקום שתרופות נכשלו.
כשמדובר בדיכאון שהטריגר פיזי לחלוטיןאוסנת
בהחלט יתכן.
הזהרתי רק לא להתעכב מידי כשרואים שדברים אחרים לא עוזרים, כי זה עלול לכלות את הכוחות האחרונים.
להמלצה לא להתעכב יותר מדי אני מצטרף..מישהו אנונימי
אבל לא נראה לי שהמקרה שלי זה דיכאון שהטריגר היה פיזי לחלוטין.
אני חושב שהיה רכיב נפשי, אבל גם במישור הזה היו דברים שהיו יותר מועילים מהפסיכותרפיה.
[אבל, זה להכנס למקרה מסויים עם נסיבות מורכבות, שאי אפשר להסיק ממנו הנחיות כלליות, וגם לא לא ממש ברור מה באמת כן הועיל בו].
פסיכולוג טובאוסנת
תפקידו להיות מקום מגן ומכיל למטופל
שבו המטופל מרחיב את יכולת הבחירה שלו
ולבסוף, מתוך הכרות מעמיקה יותר עם עצמו, בוחר ומתמודד.
לא כולם צריכים לחפור בנפש כדי להרחיב את יכולת הבחירה שלהם.
יש אנשים שהפסיכולוג יכול להוות בסה"כ דמות מקצועית בעלת ניסיון, שיכולה להנחות איך ומה כדאי לעשות כדי לצאת מדכאון, במקום אלף עצות שונות וסותרות ולא ברורות מאנשים שונים (ווירטואלים).
בנוסף, הפסיכולוג מלווה. נמצא שם כדי להכיל וגם לדאוג שדברים לא יוצאים משליטה.
לכן אני ממליצה.
על כל אחד שהטיפול לא עזר לו במיוחד - יש כמה שלא הלכו לטיפול בזמן והגיעו רחוק רחוק...
אני לא מכירה את פותחת השרשור. ואין לי מושג איפה היא עומדת ומה עובר עליה ואיזה מן בן אדם היא.
אבל גם אם הייתי מכירה אותה - לא הייתי לוקחת אחריות ואומרת לה להסתדר בלי...
בקיצור, אני ממש לא מתנגדת למה שאתה אומר - שמחה (באמת!) בשבילך שמצאת את דרכך, שאתה מבין מה טוב לך יותר ומה פחות,
מעריכה את ההערה שלך בסוגריים, שאי אפשר ללמוד מהמקרה שלך,
מקבלת את זה שיש אנשים שטיפול יהיה מיותר להם.
אבל מסבירה למה אני לא לוקחת סיכונים. ומעדיפה שבן אדם ישלם כמה אלפי ש"ח, ולא יגיע לאשפוז (וסליחה, ממש סליחה שאני שוברת פה אמון במציאות - אבל מי שמגיע לאשפוז לא מתכנן את זה ולא יודע שהוא בדרך לשם... אין לו מושג שה"בעיה" שלו יושבת על מקום שזקוק לקצת יותר תשומת לב ולא רק ריצה ואוכל בריא...)
כן, למי ששואל, אני בעד חוק טיפול חובה-חינם.
לחלק מהאוכלוסיה זה יחסוך סבל רב, לחלק האחר זה יאפשר עבודת מידות איכותית שתגדל אותם מהטוב אל הטוב יותר.
אוי, הפחד הזה מתרופות!מופים
גם מאקמול מפחדים כך?
מה הסטיגמה הנוראית הזאת שנהיתה לתרופות שמשפיעות על הנפש?
אני אישית הייתי לוקח גם אם אפשר ללכת לטיפול
אין כמעט מה להפסיד, ויכולים להרוויח מאד!
אתה מגיב על ההודעה שלי?מישהו אנונימי
איפה אתה רואה פחד מתרופות?
ניסיתי, לי אישית זה לא עזר. [והיו קצת תופעות לוואי, לא נוראיות, אבל היו]
אני חושב שזו אפשרות ששוה לנסות אותה, אבל לא בעדיפות ראשונה.
פשוט נשמע מדבריך התרופות הן פתרון אחרוןמופים
אני הייתי מנסה את זה דבר ראשון
הן מצריכות הכי פחות מאמץ
וכואב לי הלב על הסטיגמה שיש עליהן
יש בציבור ביטוי ש"הוא לוקח כדורים" = משוגע
וזה נותן לאנשים הרגשה שלקיחת הכדורים הופכת את האדם למשוגע, כאשר הדברים הפוכים לגמרי, הכדורים לא הופכים אותו למשוגע, אלא מצילים אותו שלא יהיה משוגע
והדבריפ פשוטים, אבל התחושה הזאת כל כך חזקה אצל אנשים שקשה לעקור אותה, וכשאדם לוקח תרופה הוא מרגיש כאילו "חותם" במו ידיו על דיאגנוזה אכזרית כזאת, כשאין לזה שום בסיס!
אוף! זה סתם תרופה שיכולה לעזור! זה לא הופך אותך לשום דבר!
זה לא 'פתרון אחרון' שמוצדק להשתמש בו רקמישהו אנונימי
כשהמצב אבוד.
אבל אני כן נותן עדיפות לפתרונות האחרים.
מכמה סיבות-
בכל אופן יש לתרופות הרבה פעמים תופעות לוואי מסויימות.
לרוב הדברים האחרים שהוצעו עשויות להיות תופעות לוואי חיוביות, והם מומלצים בכל מקרה.
חלק מהדברים האחרים יכולים להיות פתרון יותר שורשי לבעיה, מה שבד"כ טוב יותר.
גם התרופות, הם לא פתרון קסם מיידי, לוקח כמה שבועות עד שההשפעה מתחילה, ובהרבה מקרים, צריך לנסות יותר מתרופה אחת עד שמגיעים לתוצאות.
ועדיין, יצא הפסדו בשכרו לדעתימופים
לכי לשיחה עם איש מקצועפרח-בר
גם טיפול תרופתי לזמן קצוב עושה פלאים.
תקשיבי לעצמך , תאכלי טוב תעשי דברים שאת אוהבת ותטפלי בעצמך.....
לפעמים אנחנו צריכים את הפוש הזה שיזכיר לנו כמה טוב לחיות ...אל תדחי את הטיפול , אפילו בתור התחלה תפני טלפונית לער״ן הם עושים עבודת קודש.
אני הייתי בערך שבועחליל הרועים
הייחלומות נעימיםאחרונה
תדברי עם מישו שמכיר אותך מקרוב, ומישי שאת מחזיקה ממנו\ה. התשובות והדעות פה טובים וכו. אבל
אחרי הכל הם לא מכירים אותך אישית, וזה יכול להועיל אך גם יכול להזיק. וגם לבלבל מאוד את דעתך והרגשתך האישית.
תיקחי הכל בעירבון מוגבל ותעשי מה שאת מרגישה -תסמכי על עצמיך ודברי עם מישי שאת סומכת עליה בעניינים אילו.
בהצלחה רבה.
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע
חיילי גבעתיאריק מהדרום
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
ממשזיויק
לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל
פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום
קטן מידי.
מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד
כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום
בוודאי שאפשרנפשי תערוג
תעבור למצב מחשב
ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה
אפשר מהטלפוןמשה
החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.
א-אהאריק מהדרוםאחרונה
עכשיו הכל מובן.