עולה צעיר מארה"באצ"לניק
עבר עריכה על ידי אצ"לניק בתאריך כ' באלול תשע"ד 09:35
אני בחור (בן שמונה עשרה) ממשפחה חרדית וספרדית, מקהילת ה"חלאבים" בניו ג'רזי. אני רוצה לעלות לארץ וגם לשרת בצבא (כמובן אני לא כל כך חרדי כמו משפחתי, אני כמו חרד"ל).
אני לא אזרח ישראלי, אבל אני רוצה לשרת כחייל קרבי (נצח יהודה), ואחר כך לגור פה בארצנו. ההורים שלי לא תומכים בהציונות שלי כל כך, ואני צריך להסתדר הכל לבדי.
אני לא יודע מאיפוא להתחיל. תעזרו לי, בבקשה.
קודם כל יישר כוח על הרצון לעלות לארץ ישראל!!פוטצקי

כדאי לך ליצור קשר עם גדוד נצח יהודה בקשר לגיוס, אם אתה יודע שאתה רוצה להתגייס. חפש בגוגל את המספר טלפון ליצירת קשר.

שיהיה בהצלחה! זה לא פשוט להיות עולה חדש טרי להתגייס כשלא מכירים כלום.

אולי כדאי קודם ללמוד בישיבה שמתאימה לך?  או ללכת לישיבת הסדר ולהתגייס דרכם? או מכינה? 

בקשר להורים- אם תהיה לך תוכנית יותר מסודרת אולי הם יהיו יותר רגועים.. האם הם לא מרוצים מההחלטה להגיע לארץ או רק מההחלטה להתגייס? 

בדיוק מה שאני רוצה.אצ"לניק
(סליחה אם העברית שלי לא כל כך בסדר, הכל למדתי לעצמי)
לזה ה"זמן החורף" (חשון עד ניסן) אני אלמד בישיבת מיר ירושלים, ורק אחר כך אני אשרת.
וזה בדיוק מה שאני מחפש, תוכנית. אני יודע בדיוק מה אני רוצה לעשות, אבל איך להגשים את זה אין לי מושג.
המצב עם ההורים הוא... מיוחד. עוד אני אוהב ללמוד תורה, לעבוד הקדוש ברוך הוא, רק התעורר לי לפני שנה (בביקור לארץ) אהבה עמוקה לארצנו הקדושה, והם לא מבינים שמים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה.
עוד הם בהלם שבנם הפך להיות ציוני שרוצה ללחום ואחר כך לגור באיזה גבע ביו"ש, אבל עוד אני דתי ממש כמו האחים שלי. אין לי ספק בכלל שבמשך הזמן יירגעו מזה שאני "עוזב אותם", הם יהודים נדירים, רק טעו בזה הטעות שטעו רוב הציבור החרדי בנוגע למעלת ארץ ישראל.
חייל בודדצחצח

חיילים בודדים בצה"ל מקבלים המון תמיכה ועזרה (כספית, נפשית, יותר חופשות ונסיעות לחו"ל פעם בשנה).

אם אתה גר בניו ג'רזי הייתי ממליץ לבדוק את גרעין צבר בניו יורק של תנועת הצופים.

http://www.israelscouts.org/#!garin-tzabar/c1l8y

אמנם התוכנית הזאת לא מתאימה לך 100% אבל תקבל שם הדרכה ועזרה איך לעשות את זה בצורה חלקה יותר.

לגבי תמיכה מההורים, אין תשובה חד משמעית כי זה נורא אינדיבידואלי.

יש אנשים שלא יזיז להם חוסר תמיכה מההורים ויש אנשים שזה יפריע להם.

בהצלחה!

צחי

אשרייך. המון בהצלחה מוטיבציה

אשמח שתעדכן אם זה הסתדר.

בתור אחד שמשרת הנצח יהודהnobody

אם אתה כמו שאתה אומר חרד"ל הייתי ממליץ להתגייס במסלול הסדר ולא דרך נצח יהודה.

החבר'ה שמתגייסים במסלול הסדר הרבה יותר חזקים מבחינה דתית מאשר אלה של נצח יהודה.

גיוס להסדר צריך להיות אחרי לימוד בישיבת הסדר תקופה מסויימת.

ככה שאם זה מה שתרצה כדאי קודם לברר איזה סגנון ישיבה אתה רוצה ולחפש כזאת

אבל אני כבר כמעט בן יטאצ"לניק
וגם אין לי תעודת בגרות (הגם שיש לי high school diploma אמריקאי).
אני לא יכול להצטרף להסדר.
בדקת את זה טוב?nobody

הסדר לא נראלי קשור לתעודת בגרות וגם לא לגיל.

יש לך אזרחות ישראלית?

לא. אבל כבר הרשמתיאצ"לניק
וראיתי באתר על ההסדר שצריכים בגרות וגם דיחוי זמנית מיד לאחר י"ח.
ולגבי האזרחות, יש לך?nobodyאחרונה

http://hesder.org.il/chesder

באתר הזה אתה יכול לשלוח שאלות ולקבל תשובות למייל.

בהצלחה!

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך