**מי שמכירה אותי או את חמותי, נא לא לקרוא. תודה
**
יוצא לנו להיפגש לאחרונה עם חמותי די הרבה. היא באה אלינו לשבת כמה פעמים לאחרונה, ונשארת יום-יומיים אח"כ לעזור.
לצערי, יוצא שבמפגש שלה עם הבנות, היא כמו מחנכת אותן, וזה לא נעים להן.
יש כל מיני דברים שהיא מקפידה עליהם, ואנחנו לא, והיא מעירה על זה לבנות בצורה שהיא לא נעימה להן (לדוגמא, אני מרשה לבת השנתיים להסתובב קצת עם בלון בפה ולנסות לנפח אותו. אני די משגיחה עליה באופן כללי, אז אני לא חוששת שיקרה משהו, חלילה. חמותי יכולה להגיד לה "חמודה'לה, תוציאי את הבלון מהפה. ככה זה מסוכן", בנימה שהיא לא נעימה).
יש גם דברים שאנחנו כן מקפידים עליהם אבל אני מעירה לבנות בצורה שונה ובנימה שונה, והבנות חוות את זה אחרת. לדוגמא, אם הבת שלי תעמוד על כסא, אני אגיד לה משהו כמו "היי, נראה לי שכדאי לרדת. זה קצת מסוכן ככה", וחמותי תגיד משהו כמו "חמודה, אל תעמדי על הכסא. את תפלי ככה".
עוד כמה נקודות:
1. ברור לי שכל מה שכתבתי לגבי אי הנעימות של ההערות של חמותי, הנימה הלא נעימה וכו', זה רק מהתפיסה שלי. ועם זאת, אני באמת חושבת שאם הייתי במקום הבנות שלי, לא היה לי נעים שאומרים לי ככה.
2. חלק מהשיפוט שלי לגבי ההערות של חמותי מושפע מהתגובה של הבנות. הן לא נשמעות לה, ולא מתייחסות לבקשה שלה (מה שאין כן כשאני או אמא שלי, לדוגמא, מבקשות שלא יעשו משהו מסוכן, לדוגמא).
ולמה אני כותבת את זה כאן? כי אני מרגישה שהבנות שלי מרגישות קצת דחיה וריחוק מחמותי בגלל זה, וזה חבל לי.
אפילו שחמותי הייתה כאן יומיים וחצי, הן עדיין רצו וביקשו מאוד מאוד את חברתי- שאני אהיה איתן, שאני אשב איתן בלילה עד שהן נרדמות (הגדולה אפילו אמרה לחמותי "סבתא, תלכי". היא הייתה עם מוצץ אז נראה לי שחמותי לא הבינה את המילים).
עם אמא שלי (הסבתא השניה), זה ממש אחרת. הן יותר הולכות אליה ופחות מבקשות אותי כל הזמן. הן כן רוצות אותי, אבל הרבה פחות.
(מעבר לזה, בא לי להגיד לחמותי שתיהנה מהמעמד של הסבתא- היא יכולה ליהנות מפינוק נטו עם הבנות. היא לא צריכה לחנך. היא באמת לא צריכה. גם כי זה לא התפקיד שלה, וגם כי אנחנו עושים את זה.
ההערות המחנכות פחות מפריעות לי מהמקום של "מה היא מתערבת בחינוך הילדים". זה כמעט ולא מפריע לי. זה יותר נמצא במקום של "אויש. למה להגיד ככה. חבל...", כי זה פספוס עבורה ועבורן).
הצעות? עצות?