אאז אני הולכת עם מכנסיים..אנונימי (פותח)

אז מה?!?!

זה הופך אותי ללא דתיה? זה הופך אותי לשרמוטה פתוחה מכל הכיוונים?

ואם כן- אז למה אני שומרת שבת, שומרת כשרות, אומרת קריאת שמע כל ערב, שומרת בין שבר לחלב, נוטלת ידיים לפני לחם וכו........?

אנשים תפנימו! מכנסיים זה לא סימן של חילונים!!!!

אל תתייחסי לאנשים כאלהשוקו =)
זה לא הופך אותך לחילוניהמיצ'ל
אבל למושג "דתי" יש מלא הגדרות (דתי חרדי/ לואמי/לייט/ לפי דעתי וכו').. אז יכול להיות שבעינייך את דתיה אבל בעיניו של מישהו אחר את לא..
בעיניי לדוגמא את 'נקראת' מסורתיה, מצד אחד שומרת מסורת מצד שני קצת עושה מה שנוח לך.. אבל זה רק במבט ראשון.. אבל אולי אם אני יכיר אותך לעומק אני ישנה את זה..
ותאמיני לי שיש בנות שהייתי אומרת שעדיף שילכו עם מכנסיים ולא עם חצאיות קצרות רצח!!
ודבר נוסף אל תשאלי אותנו את השאלה אם זה הופך אותך ללא דתיה אפילו שאת מקיימת הרבה מצוות נוספות.. תשאלי את זה את עצמך, למה את מסכימה לעצמך ללכת עם מכנס אבל לא לחלל שבת מי אמר שזה לא אותו חומרה של עבירה?? אני גם לא יודעת אבל זה קצת לעשות חשבון עם אלוקים לקיים את המצוות שבא לך ומה שקשה לך את לא מקיימת..
כי אין באמת איסור על בנות ללבוש מכנסאנונימי (פותח)

והקטע הזה של - לא תלבש אישה שמלת גבר (משו כזה?)

מכנס לאו דווקא בגד של בנים, פעם לדוג' בנין היו הולכים עם שמלות, וברגע שגברים התחילו ללכת עם מכנסיים גם בנות התחילו ללכת ככה..

ומה, אם אני יראה מישו ששומר הכי מצוות מאמין וחולה על אלוהים אבל הוא שם כיפה רק כשהו אוכל או מתפלל זה אומר שמבחנתי הוא לא דתי? כי יש מצווה אחת שהוא לא עושה?.

לא ילבש גבר שמלת אישה**גיברת פלסף.
אאאהה רואים?!אנונימי (פותח)

אין איסור על בת ללכת במכנס!

בטח שיש איסור.סתם אחת

לבוש גבר זו לא הסיבה היחידה, יש עוד סיבה שלענ"ד היא העיקרית וזה הצניעות.

אבל אם את רוצה להיות בטוחה- תשאלי את הרב של היישוב\ של ההורים שלך.

ובנוגע למה שכתבת בהתחלה\ בטח שזה לא הופך אותך לחילוניה,

אבל זה סימן היכר, כך שאל תתעצבני אם אנשים מקטלגים אותך כפחות דתיה, זו לא בעיה שלהם. זו בעיה של החברה.

מי שמתייחס אלייך כפרוצה בגלל זה לא שווה התייחסות בעצמו. אבל את לא צריכה להשתמש פה במילים גסות..

בהצלחה רבה נשמה, ושנה טובה ומתוקה

כן, אבל למה זה סימן היכר?אנונימי (פותח)

וחוץ מזה, מכנס זה כן צנוע, זה מכסה עד הקרסול, ולדעתי אפילו יותר צנוע מחצאית, כי אין חשש שיראו לך את התחתונים.

וסליחה על המילים הלו יפות , אני נורא עצבנית בגלל הסיפור הזה.

תכתיבים של החברה, גם אני לא מבינה :/סתם אחת
מי שקובע מה צנוע ומה לא זה הקב"ה, לא את. לקב"ה יש שליחים להורות לנו דרך והם הרבנים ולכן אמרתי שתשאלי רב.
מי שקובע מה צנוע ומה לא זה החברהשוקו =)

אני בטוחה שלכמה חסידויות חרדיות את תיהי פרוצה אפילו אם יש לך חצאית מתחת לברך 

מה לעשות לפעמים חצאית מושכת יותר ממכנס 

זה לא מה שאת לובשת זה מה שאת משדרת 

דתיה זה לא איך שרואים אותך זה איך שה' רואה אותך, תעזבי את ההגדרות ואל תתייחסי לאנשים כאלה 

זה פשוט לא נכון.*בננית*

אם את מחפשת ללכת לפי ההלכה היהודית,

יש כמה כללים בסיסיים שהם בקונצנזוס הלכתי, ואין על זה ויכוח. (חצאית שעוברת את הברך, את המרפק ומחשוף)

חוץ מההלכות הבסיסיות יש הלכות נוספות שיש בהן מחלוקת בין פוסקים (לדוג' גרביים ושיער פזור)

וחוץ מזה יש חומרות.

את הרובד הבסיסי כולן צריכות לקיים, במחלוקות כל אחת תלך לפי הפוסק שלה, וחומרות כמובן זו לא ההלכה המחייבת.

מעבר לזה יש גם את צורת ההליכה, התנהגות וכו', שיש דברים שלא צנוע לעשות. (אבל זה פחות הלכה מוחלטת. זה קצת יותר גמיש בנק' מסויימות)

אסור לערבב בין המושגים, וצריך מאוד להיזהר מאמירות חסרות בסיס כאלה.

יש הלכה, יש רבנים והם לא מחליטים דברים סתם כי התחשק להם.

אני לא מבינה איפה הסתירה פה...שוקו =)

כן יש הלכות צניעות 

ויש באמת צניעות 

אני יכולה ללכת עם חולצת טי שרט לפי ההלכה זה לא צנוע 

בפועל אני נראית בסדר גמור המרפק שלי בוודאות לא מגרה אף אחד ואני לא נראית פחות מכובדת...

החברה מחליטה בסופו של דבר מה צנוע ומה לא 

וכן יש את ההלכה, זה לא סותר 

מזל שהעולםמעפר אני באה

לא הולך לפי הלכות הצניעות שלך.

זה יפה שאת מחליטה לבנים מה מגרה אותם ומה לא.

הלוואי עלי להתמצא ביצר הגברים כמוך, זה היה יכול לפתור לי הרבה בעיות.

מרפק לא מגרה שום כלום ולא אני אמרתי את זהשוקו =)

אז כנראה למי שדיברת איתו זה לא מגרה שום כלום.אווזה.

מי שאני דיברתי איתו דפקא אמר שזה כן. זה כל אחד והעניין שלו.

ולעניין הוויכוח, ממש לא אנחנו מי שנחליט איך אפשר ללכת ואיך לא. בשביל זה יש הלכה, וההלכה לא מתירם ללכת עם מכנסיים ולא עם חולצה קצרה. גם אם את חושבת אין עם זה שום בעיה. תלכי ככה, בעיה שלך. עפ"י ההלכה זה אסור. את יכולה ללכת ככה, את לא יכולה לומר שאין עם זה בעיה. כי אם לא היה עם זה בעיה אז בהלכה לא היה כתוב שאסור ללכת ככה.

על אותו עיקרוןשוקו =)

אפשר להגיד את זה על האצבעות של הרגליים... 

ואנחנו נכנסות לנושא לא קריטי אז חבל להמשיך עם זה 

ולעניין למה אתם מתעקשות לכתוב שוב ושוב על מה שכבר עניתי?

כן יש הלכות צניעות וכן לפי ההלכה זה לא צנוע

אבל בסופו של דבר כל חברה תכלס קובעת מה צנוע ומה לא 

כמו שבחוגים מסויימים עגיל באף זה שיקצע יש? יופי 

צניעות זה עניין חברתי 

לא מסכימה.*בננית*

החברה יכולה עד מחר לשקר לעצמה שבגד כזה או אחר הוא שגרתי ולא מושך, זה עדיין לא הופך את זה לדבר שתופס במציאות בפועל.

ההוכחה? שמי שברא את העולם הזה ויודע איזה לבוש גורם למה, אסר ללכת בצורה כזו. זה אומר שזה באמת משפיע ובאמת בעייתי. בלי קשר לדתיים-לא דתיים.

גם אם יש הבדלים בין חברות שונותאוסנת

עדיין יש הגדרה בסיסית של צניעות שנקבעת ע"י הלכה.

באותה מידה, גם אם יש חצאית שמושכת יותר ממכנס, עדיין מכנס אינו צנוע בפני עצמו...

ההוכחות שהבאת אינן הוכחות.

אין רבנים שמתירים מכנסיים לנשים. מי שהתירו בדור הקודם היה לבנות קיבוץ בלבד, בשל עבודתם במשק. והתירו רק מכנסיים רחבות.

כמו שידעו שאר הרבנים, זהו פתח מהיר להתדרדרות... וכך אכן היה. היום מי שמתיר מסתמך על זה ^ או על פסיקה אחרת, שמעדיפה מכנסיים רחבים על פני חצאית לא צנועה אם אלה האפשרויות.

http://www.kipa.co.il/ask/show/142366-%D7%9E%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A7%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A5-%D7%94%D7%93%D7%AA%D7%99

והנה תשובה מהצד ה"ליברלי" של המפה

http://www.kipa.co.il/ask/show/118747-%D7%9E%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D..%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%90-%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%A9!!!

הרב שי פירון - http://www.kipa.co.il/ask/show/120678-%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%A9

(אגב, ראיתי תשובה של הרב שרלו, שהוא ביקש מבנות לא ללבוש בכלל מכנסיים, כדי לא להכנס לדיון בדקויות של כל מכנס האם צנוע או לא - כי הדיון הזה ממש לא צנוע...)

גם אם מישהי הולכת עם חצאית, זה לא אומר שהיא "דתיה" באמת מול הקב"ה.

מה את באמת - רק את יודעת, וזה עניין פרטי שלך מולו.

אני עוזבת הגדרות חברתיותסתם אחת

אבל לא ממציאה חוקי צניעות איך שבא לי אלא מסתמכת על פסיקות הלכה..

סבבה, גם לפעמים חרדיות מתלבשות בצורה שהיא פרוצה בעיניי. וזה לא משנה אם הן חרדיות או לא,

אם הן מסתמכות על הרבנים שלהן- שיערב להן... 

מה שמשנה לדעתי זה אם את מסתמכת על הלכות או ממציאה חוקים לפי הרגשתך..

ממש לא נכון. מי שקובע מה צנוע ומה לא זו ההלכה.אווזה.

ואני לא אומרת שכל מי שעם מכנסיים היא חילוניה, אבל שלפחות לא תתפלא למה לא מתייגים אותה כדוסית..

היא מסתובבת בצורה שנוגדת את ההלכה. כולנו לא מושלמים בכל הנוגע להלכות, אבל אני לפחות גם מבינה למה זה לא טוב מה שאני עושה ומנסה לשפר ומבינה למה אנשים מתייסים לזה כאל משו לא טוב. זה באמת לא טוב. וגם ללכת עם מכנסיים זה לא טוב. זהו.

זה לא נכון. תלמדי את הנושא לעומק.*בננית*

אי אפשר לזרוק טענות על רגל אחת בלי ללמוד את זה.

יש איסור שנקרא:אנונימי (6)
לא יהיה כלי גבר על אישה
אחותי הולכת עם מכנסייםאנונימי (3)
ווואלה הייתי מעדיפה לראות אותה בחצאית כי זה פי אלף יותר צנוע.
עכשיו זו אחותי,השלמתי עם זה שהיא ככה.
אבל את לא יכולה לצפות מאנשים שלא בקרבה גדולה אלייך,
לא יחשבו שאת חילונייה ושזה לא בסדר וכו
כי אין מה לעשות אם את בסביבה דתית
,זה לא ימצא חן בעיני אנשים שאת עם מכנסיים והם לא יבואו לנשק לך תרגליים בגלל זה.
כל ההגדרות של דתי/לא דתי הן הגדרות חברתיות*בננית*

יש משהו מאוד פרדוקסלי בהגדרות הללו, כי אם מישהי תשמור הכל אבל תלך עם מכנסיים היא יכולה להיחשב חילונית,

ולעומת זאת אם תלך צנוע אבל תעבור על הרבה דברים אחרים, היא תיחשב דתייה בעיני החברה.

אי אפשר להצדיק מעשים שמנוגדים להלכה. אבל בהחלט אסור לדעתי לקשר בין הדברים שאת כן עושה ובין הדברים שאת לא עושה.

אנחנו אנשים מורכבים, ואי אפשר להכניס אנשים לתוך תבניות ומשבצות. זה תמיד יהיה חלקי.

אבל הגיוני שזה קורה. כי לחברה יש נטייה חזקה לתייג אנשים ולמיין אותם לקופסאות. בכל תחום, בכל חברה. המראה החיצוני הוא הדבר הראשון שנפגשים איתו כשרואים בנאדם, ולכן זה מה שמתקבע להרבה אנשים כמה שמגדיר 'דתיוּת'.

*חשוב*מה זה כל ההתלקקויות האלה?דתיה את ממש לא!אנונימי (4)

סליחה,סליחה שזה מה שאני אומרת לך, אבל.

אלוקים נתן לנו תורה,תורה שלמה עם 613 מצוות ולא מצוה אחת פחות.

את יכולה להחליט לקחת את התורה כולה,מותר לנו ליפול ולא להצליח...מותר שיתפספס,אף אחד לא מושלם.

אבל אם את לוקחת רק חלק,רק מה שנוח לך(וסליחה ללכת עם מכנסים זה מה שנוח לך!!!!)

אז את כבר לא לקחת את התורה, את לקחת דברים ממנה כי אכן התורה מלמדת אותנו לחיות חיים נכונים יותר.

את יכולה להגדיר את עצמך כמאמינה,אבל לא כדתיה.

ועכשיו בטח מגיע השאלה, אבל יש בנות צנועות שחוץ מצניעות אין בהן כלום,אז זהו שגם לזה יש תשובה.

ללכת עם מכנסים זה דבר מודע..זה לא קורה בטעות ולא כי יש לך תקופה חלשה...מכנסים זה ללכת ולקנות אותם,

ללכת ולעשות צעד...מותר לנו ליפול,אבל אם אנחנו מפילים את עצמנו בכוח אז זה לא נפילה,זה פשוט מה שבא לנו...

מי שאין לה מידות טובות,שהיא לא מתפללת,שהיא אומרת לשון הרע, זאת משהיא שצריכה לעבוד על המידות,היא לא עשתה משהו בשביל להיות כזאת.את עשית משהו כדי ללכת עם מכנסיים.

אז תדעי שאם את רוצה להיות חלק מציבור דתי את צריכה לקחת הכלללל.ואם לא אז אני מקווה שתשיכי לקחת את הדברים שאת יכולה מהתורה ולהיות אדם יותר טוב(חילונית).

ושלא יובן לא נכון,זה לא שתמיד קל לי,וזה לא שאף פעם לא שכחתי לברך/להתפלל וכו'. אבל אני משתדלת ורוצה,וגם לא עושה ככה במזיד פעולה שברור שהיא הפוכה מדרך התורה.

וסתם מענין אותי,את מהעיר אריאל?

לאנונימית הראשונה-אנונימי (5)

בסיעתא דשמיא

זה לא שאת לא דתיה.אבל לא יודעת עד כמה כן.

יש לנו מצוות!אנחנו צריכים לקיים את כולם.לא רק מה שבאלנו או שאם אנחנו חושבים שהתורה וחז"ל טועים ויותר צנוע משו אחר!כי תאמיני לי שזה לא סתם.
ואל תתפלאי עם מקטלגים אותך!ממש לא.אין מה לעשות,כמה שאומרים להסתכל על הפנימיות אין מה לעשות!
החיצוניות מסמלת את הפנים.את משדרת את איך שאת רוצה שיראו אותך.
ומחילה אבל ממש הציק לי.עצם זה שכתבת את זה כאן זה אומר שזה מפריע לך באיזו שהיא נקודה.
ומחילה אם זה פגע!לא המטרה ח"ו.
שתהיה שנה טובה מתוקה ושמחהה!של התקרבות לה' יתברך.

לא מסכימהשוקו =)

היא הולכת עם מכנסיים ואתם מרכלות על חברה 

אז אף אחת מאיתנו לא דתיה... 

לכל אחד יש את הדפקות שלו 

אז מכנסיים רואים אז זה יותר גרוע ולכן היא פחות דתיה? די עם זה 

סתם לידע כללי...me and i

כל ההלכות שאתן קוראות להן הלכות צניעות, הן לא הלכות לנשים איך ללכת!!!!!

אלא הלכות לגברים באיזה אופן הם יכולים לקרוא קריאת שמע. כלומר ההלכות המפורסמות אם האישה לבושה כמותן אזי מותר לקרוא לידה קריאת שמע.

אבל זה לא אומר כלום על הצניעות של הנשים!!!! זה כמו שאסור לקרוא קריאת שמע כנגד ריח רע, האם זה אומר שאסור שיהיה ריח רע בעולם??

ההלכות היחידות לגבי צניעות הן: שוק באישה ערווה ושיער באישה ערווה!! (וכמובן שזה שאם מגלה טפח יותר מהמקומות המסומנים והידועים, כלומר אם מגלה עד טפח היא בסדר גמור ולכן מבחינה הלכתית אין שום איסור לאישה ללכת עם שרוולים מעל המרפק או בלי גרביים.

אבל בנוסף לזה צורת ההליכה בצניעות: צניעות הכוונה לא להתבלט ולכן אם כל הסביבה שלך הולכת באופן מסוים, כן!!! גם אם זה חצאית מעל הברך!!! אין לך שום בעיה ללכת עם חצאית מעל הברך!!! כמובן בלבד שזה טפח ולא יותר.

ולהבדיל אם כל הסביבה שלך ילכו עם שאלים אז יהיה חוסר צניעות אם את תהיי היחידה שלא הולכת עם שאל!!

וזה שאת נוהגת לכסות את הברך זו התנהגות מאד יפה ומכבדת את הגברים, את עוזרת להם, ובעיקרון את נוהגת לפנים משורת הדין. בנוסף, כל הגדרים שנקבעו לגבי הלכות ק"ש לגבר, זה היה פשוט שהבית יוסף שכתב זאת הסתכל איך הנשים בדורו היו לבושות וכתב את ההלכות- כלומר ההלכות נכתבו לפי הנשים!!!! ולכן למשל שכל הנשים הנשואות בגרמניה נהגו ללכת בלי כיסוי ראש, פסקו הרבנים שמותר לקרוא קריאת שמע כנגד נשים שהולכות בלי כיסוי ראש.

אבל חוץ מזה יכולה להיות אחת שתלך מכוסה מכל הכיוונים אבל תלך בצורה מינית או בלוטת אז במקרה כזה היא אכן לא תהיה צנועה!!!

מקווה שהובנתי, מוזמנות לענות!!

ואם למישהי יש מקור להלכות צניעות, לא מהרבנים שבדורנו!! כי זה כבר עניין אחר- מה שבדורנו קוראים לצניעות וכל הספרים על צניעות למיניהם, זה שונה לגמרי, כי גברים ראו שבדור שלנו נשים הולכות בפריצות גדולה יותר מדורות קודמים ולכן הם כתבו הלכות בתקווה שהנשים תלכנה כמו שהם כתבו, ואז זה אכן יהיה לא צנוע ללכת שונה מכך. (כלומר: על מנת לעזור לגברים) בכל אופן אם יש למישהי מקור נוסף אשמח לקבלו.

מאיפה הבאת את זה?!*בננית*

צריך ללמוד הרבה בשביל לבוא בכזו נחרצות.

ובגלל שאני לא למדתי כ"כ הרבה, אני סומכת על הרבנים שכן למדו.

אין בעיהme and i

אני מטילה עליך שיעורי בית להביא לי הלכות צניעות לאשה.

וכמו שהזכרתי שוב לא מהדורות האחרונים.

והוכחה לטענותי היא שכמו שאמרתי לעיל שבגרמניה פסקו הרבנים שאפשר לומר ק"ש כנגד אשה נשואה בלי כיסוי ראש.

ובנוסף עוד הוכחה לכך: קחי את יהדות תימן, כשהם חיו בתימן מגיל שנה כיסו את הראש והלכו עם ג'לביות שלא רואים את הרגליים. ומי שלא הלכה שם ככה היתה נחשבת ללא צנועה. מה קרה פתאום שהם באו לארץ ופתאום הן לא הלכו עם כיסוי ראש ועם שמלות שמגלות את הרגליים? כיצד פתאום נהפך האיסור להיתר?

אלא שכיון שהם באו למקום שהרגילות שלו היא לא ללכת כיצד שהם הלכו בתימן, אזי מבחינת צניעות האישה הן יכולות ללכת כמו כל הנשים בארץ, אע"פ שאצלן זה היה נחשב לחוסר צניעות ללכת כך וכביכול כנגד "הלכות צניעות".

לשוקו-אנונימי (5)

לאמסכימה! אני לפחות.מאוד משתדלת לא לדבר ל"ש עובדים על זה.כל החיים שלנו.

זה מאוד שונה רכילות וחצאית!חצאית זה הלכה של חזל.בימנו ככה דתיות הולכות.
ומי שבאמת דתיה ורוצה לקיים את רצון ה' עובדת כל חייה על ל"ש.

לשון הרע היה דוגמאשוקו =)

אז אצלך זה לא לשון הרע זה מתבטא במשהו אחר

חצאית ורכילות זה לא שונה, 

ואם כבר עדיף ללכת עם חצאית "קצרה" מאשר לדבר לשון הרע ולהוציא למישהו שם רע. 

אני לא מאריאל.אנונימי (פותח)

אז את בעצם אומרת, שמישי שמתנהגת חרא , רעה לכולם עצבנית רכלנית מקללת ומנבלת את הפה מזלזלת בהכל אבל הולכת צנוע, זאת אומרת לא הולכת עם מכנס היא דתיה אבל ''בתקופה חלשה''?

אבל מי שהולכת במכנס, מכבדת מתפללת הולכת צנוע (מצטערת מכנס זה צנוע מאוד) נחמדה , מברכת וכו'.... היא חילוניה?

יאאא כמה דעות קדומות . איכסה !!

לשוקואנונימי (7)

זה לא או מישי שמדברת לשון הרע או מישי שלא לבושה צנוע, האידיאל שלנו הוא לקיים את כל תרי"ג מצוות ואמירה כזאת של עדיף מישי כזאת על מישי אחרת לא קשורה כי אין הצדקה לשום צד, רק שללבוש יש גם צד נוסף

בלבוש שלך יש איזשהיא אמירה, אמירה של איזה מקום אני נותנת להלכה בחיים שלי, כמה אני מקבלת את מצוות חז"ל ומתוך ענווה במקום שלי מכבדת ומאמינה שזו הדרך, ואם בכיוון ההפוך- אני יודעת מה טוב ומה ה' רוצה ועושה לפי החשיבה האנושית שלי..

פשוט נכון!!!!!!!!!!!! הגדרת מעולה!!!אנונימי (8)
את ממש צודקת!אביגיל=)
כתבתי לך תגובה די ארוכהאנונימי (פותח)אחרונה

משומה מחקו לי אותה.

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך