האים מותר⭪מבחינה הילכתית לאישה נשואה לעדות קרחת ?
שלום יש לי שאלהנושבת באוויר!
האים מותר⭪מבחינה הילכתית לאישה נשואה לעדות קרחת ?
למה שיהיה אסור?די"מ
אני יןדעת שיש הלכה שאוסרת כי אזנושבת באוויר!
בחייאתרק נחת
את מי אני אשאל ?? אוףףנושבת באוויר!
לא מכיר הלכה כזאת וזה נשמע לי מוזר.די"מ
זה נראה לי מידת החסידות ולא הלכה!רות22
מה?רק נחת
^^^^ לגמריבת 30
ללכת עם כיסוי ראש ולא לראות שיער ראשהרות22
וקרחת?? זו הלכה?!??! לא נתקלתי בכו הלכה ואולי הקרחת זו מידת חסידות
אגב רק חסידות עם קרחות.
קראתי באתר של מוהראש שזה מנהג טובגבעוני מצוי
אבל האשה שם כותבת בשאלה שכתוב בספר מנחת יהודה שלשדות יש קרחת
מפחיד...
דווקא בגמרא כתוב שלשדות יש שיער ארוךלשם שבו ואחלמה
וואלה? באיזה גמרא?גבעוני מצוי
נתבקשתי להביא את דברי הצדיק מיבניאל שליטא אז הנה הם:
http://breslevcity.co.il/%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%91_5014
לא זוכר. זו גמרא שמדברת על כך שהאשה נענשהלשם שבו ואחלמה
ואחד העונשים שלה זה שהיא תהיה תגדל שיער כמו שדה.
עירובין דף ק: עשר קללות נתקללה חווהשפת הנחל
ואכן אחת הקללות "ומגדלת שיער כלילית" אבל עיין מדרש רבה רות ו' שכתוב שם שלשדות אין שיער, ועיין רש"י בגמ' שם שכתב - לילית - שד (לשון זכר), ועיין במנחת יהודה אות כ' שכותב שלפי רש"י הנ"ל לילית בגמ' זו הכוונה לשד זכר, וכן לפי ספר חסידים
מותר לה גם לתקוע נוצה של טווס על הראשאלעד
ולקפוץ על רגל אחת בשירה אדירה
לגב' נושבת באויר! הינה תשובה לשאלתך כאןרות22
אני מקווה שהקישור יפתח...
סעיף שיעור הכיסוי למטה בהצלחה!
ישר כוחבת 30
תודה .. תודה כולםנושבת באוויר!
מותר בהחלטטוביה2
ויותר מכך בהונגריה לפני השואה היה מנהג נפוץ כזה (ויש מהונגרי ירושלים הנוהגים כך כיום)
מצווה????? אולי החמרה ע"ג החמרה ע"ג החמרהבת 30
וזה לדעתי לא קשור לכיסוי ראש אלא לטבילה במקווה- כדי שלא תהיה שום חציצה.
יש עוד דרכים לעשות שלא תיראה אפילו שערה, חוץ מלגלח את כל השערות.
לי נשמע הרבה יותר הזוי לגלח את השער בגלל חציצהדי"מ
אבל שניהם זה חומרות הזויות
מי שלא מבין שלא ידבראנונימי (3)
חברים, פורום הוא פורום, אבל עם כל הכבוד תבררו לפני שאתם מדברים.
המנהג שנשים מגלחות את ראשן נובע מדברי הזוהר הקדוש שמתבטא בחריפות רבה על אישה נשואה שרואים את שערות ראשה. נכון שיש פוסקים שהתירו שיראו לנשים שתי אצבעות מהשיער, אך הם לא פסקו כדעת הזוהר הזה.
עשרות אלפי נשים בציבור החרדי (החסידי בדרך כלל) נוהגות לגלח את שער ראשן לגמרי כדי שלא יכשלו בצניעות. וכל אחת תעשה כפי שקיבלה מרבותיה.
והרב פתיה לא הכיר את דברי הזוהר?גבעוני מצוי
בזוהר לא כתוב שאשה צריכה לגלח אלא לכסות את כל שערה
המנהג לגלח אמנם היה נפוץ בחלק מהחסידויות, בעיקר בחלקים מהונגריה ומאוקראינה בעקבות הזוהר הנ"ל אך זה לא נכון לומר שמי שלא עושה כך חולקת על הזוהר ח"ו
(יש מרחק רב מהיתר שתי אצבעות לבין גילוח מלא, ולא כל אשה שלא מגלחת את השיער עוברת על דברי הזוהר, ואם יש שערה או 2 או 10 שמציצות מתחת לכיסוי ראש לא בטוח כלל שזה אסור לפי הזוהר, כל עוד האשה לא מנסה לגלות את שערותיה
ברור שהרב פתיה זצוק"ל הכיר את דברי הזוהראנונימי (3)
ברור שהרב פתיה זצוק"ל הכיר את דברי הזוהר. מנהג התגלחת הוא מנהג של חסידים ויראים, אבל אף אחד לא אומר שמי שלא עושה תגלחת חולקת על דברי הזוהר. איש איש כמנהג אבותיו יעשה. אבל מאידך גיסא צריכים לדעת שזה מנהג שיסודתו בהררי קודש ואסור לזלזל בו. תבורכנה בנות ישראל הצנועות והכשרות.
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!