שלום יש לי שאלהנושבת באוויר!
חברה זה חשוב אז רק עם אתם בטוחים במאה אחוז
האים מותר⭪מבחינה הילכתית לאישה נשואה לעדות קרחת ?
למה שיהיה אסור?די"מ
אני יןדעת שיש הלכה שאוסרת כי אזנושבת באוויר!
האישה נעשת מגונה בעייני בעלה אבל אני צריכה את המקור
בחייאתרק נחת
תעשי טובה ותתקשרי לרב מורה ההלכה הסמוך.וחוצמזה למה לך לעשות קרחת?
את מי אני אשאל ?? אוףףנושבת באוויר!
ואני לא עושה קרחת חבל לי על השיער שלי
לא מכיר הלכה כזאת וזה נשמע לי מוזר.די"מ
זה נראה לי מידת החסידות ולא הלכה!רות22
מה?רק נחת
מה מידת חסידות?הנפצה קיצונית ולא מאוזנת.אשתי הולכת עם כיסוי ראש ולא רואים לה אפילו שערה וזה ההלכה נקודה!!!רבינו הזהיר מאוד מאוד מחומרות יתרות שמביאות למרה שחורה!עיינו בחיי"מ ושיחות הר"ן.שפת הנחל תן מקורות...
^^^^ לגמריבת 30
ללכת עם כיסוי ראש ולא לראות שיער ראשהרות22
זו הלכה!!
וקרחת?? זו הלכה?!??! לא נתקלתי בכו הלכה ואולי הקרחת זו מידת חסידות

אגב רק חסידות עם קרחות.
קראתי באתר של מוהראש שזה מנהג טובגבעוני מצוי

אבל האשה שם כותבת בשאלה שכתוב בספר מנחת יהודה שלשדות יש קרחת

מפחיד...

דווקא בגמרא כתוב שלשדות יש שיער ארוךלשם שבו ואחלמה
וואלה? באיזה גמרא?גבעוני מצוי

נתבקשתי להביא את דברי הצדיק מיבניאל שליטא אז הנה הם:

http://breslevcity.co.il/%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%91_5014

מאת אושרה:
לכבוד הרב שלום וברכה.
אני אישה נשואה 3 שנים ללא ילדים. לפני שנתיים קיבלתי על עצמי לעשות תגלחת למרות שאינני חסידת ברסלב מובהקת, רק בגלל שאני אוהבת את הדרך של רבי נחמן מברסלב.
השאלה שלי היא כך: ראיתי בספר 'מנחת יהודה' שמייחסים לאישה המגולחת מראה של שדה (לשדות אין שיער), וכן כתוב שם ששיער אישה הוא חסדים. האם יכול להיות שבזה שאני מגלחת את שערי אני מונעת מעצמי להיכנס להריון, או שההפך הוא הנכון - שזו בעצם מצווה גדולה ואין קשר בין הדברים? אשמח לתשובה, תודה.

תשובה:

בעזה"י יום ה' לסדר נצבים וילך כ"ג אלול ה'תשע"ד

שלום רב אל אושרה תחי'

לנכון קבלתי את מכתבך.

רבבות רבבות נשים חרדיות הולכות עם תגלחת כדי שלא יראו את השערות שלהן, וזה מנהג קדמון מצדיקים גדולים שהבטיחו שאם אשה תלך עם תגלחת לגמרי תזכה לילדים כשרים, ולכן אין לך מה להתבלבל, אדרבה, תשמחי מאד מאד בזכות הזו שזכית ללכת בתגלחת, ואני מבטיח לך שבזכות זה יהיו לך ילדים בריאים ושלימים, רק אל תבלבלי את עצמך משום בריה שבעולם.

כי באמת מבואר בזוהר הקדוש את העונש הכי קשה כשרואים את השערות של האשה בחוץ, וזו לשון הזוהר (נשא קכ"ה תונבא ליתי [קללה תבוא] על ההוא בר נש [על האדם] דשבק לאנתתיה [שמרשה לאשתו] דתתחזי משערה דרישה לבר [שיהיו השערות של הראש מגולות ויראו אותן בחוץ]. ודא הוא חד מאינון צניעותא דביתא [וזה אחד מהיסודות של הצניעות של בית יהודי], ואתתא דאפיקת משערא דרישה לבר [ואשה שמגלה את שערות ראשה לחוץ] לאתתקנא ביה [ליפות את עצמה בזה] גרים מסכנותא לביתא [גורמת עניות לבית] וגרים לבנהא דלא יתחשבון בדרא [וגורמת שהילדים לא יהיו מוצלחים, ולא יהיו חשובים בדור] וגרים מלה אחרא דשריא בביתא [וגורם שהסטרא אחרא והחיצונים ישרו בבית, שהם מביאים מריבות]. מאן גרים דא [מי גורם את כל הצרות האלו?] ההוא שערא דאתחזי מרישה לבר [השערות של האשה שרואים אותן בחוץ]. ומה בביתא האי [ואם כל הקללות האלו מדוברות כשהאשה הולכת מגולת שערות בבית] כל שכן בשוקא [על אחת כמה וכמה כשיוצאת בחוץ בגילוי שער, היא גורמת לעצמה ולבעלה ולילדים צרות משונות] וכל שכן חציפותא אחרא [על אחת כמה וכמה כשהאשה הולכת בחציפות אחרת, היינו שמסתובבת על הרחוב בבגדים צמודים ושקופים וכו' כדי לגרות גברים, הרי בזה גורמת שהחיצונים יתאחזו בה], ולכן אשרי האשה שהולכת בצניעות, אשר בפירוש אמר רביז"ל (ספר המדות אות בנים סימן ט') צניעות שבאשה מזכה לה לבנים הגונים.

לא זוכר. זו גמרא שמדברת על כך שהאשה נענשהלשם שבו ואחלמה

ואחד העונשים שלה זה שהיא תהיה תגדל שיער כמו שדה. 

עירובין דף ק: עשר קללות נתקללה חווהשפת הנחל

ואכן אחת הקללות "ומגדלת שיער כלילית" אבל עיין מדרש רבה רות ו' שכתוב שם שלשדות אין שיער, ועיין רש"י בגמ' שם שכתב - לילית - שד (לשון זכר), ועיין במנחת יהודה אות כ' שכותב שלפי רש"י הנ"ל לילית בגמ' זו הכוונה לשד זכר, וכן לפי ספר חסידים  

לפי הקבלה לא טוב לאישה להסתפראנונימי (2)

אבל זה אולי כבר עניין אחר....

ישמע חכם ויוסף לקח: כל המקורות למנהג התגלחתאנונימי (3)אחרונה

שאלה:

מאת לאה:
לכבוד קדושת הצדיק שלום וברכה. ברצוני להתייעץ עם הצדיק בעניין שמטריד אותי מאוד: אני מאוד רוצה ומנסה להקפיד ששערות ראשי לא תראינה, ונוכחתי לראות שבאמת זה מאד קשה, והדרך היחידה לכך היא לעשות תגלחת. העניין הוא שזה מאוד מאוד קשה וכבד עליי, מה גם שאם אעשה זאת, אראה מאוד חריגה בסביבה שאני גרה. נאמר לי שלפי דעת הספרדים לא נוהגים שהאשה עושה תגלחת, וגם שלפי ההלכה מותר שיראו שתי אצבעות משערה של האשה.
אני מאוד רוצה לשמוע ולהתחשב בדעת הזוהר הקדוש, אך מאד קשה לי כל ענין התגלחת, וללבוש פאה זה בעייתי גם מצידי וגם מצד בעלי, ויש לי חלישות הדעת גדולה מכך. אשמח שהצדיק יאיר את עיני וייתן לי הדרכה כפי המקום והכלים שלי כרגע.

השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.

תשובה:

בעזה"י יום ד' לסדר בהעלותך י"ג סיון התשע"ג

שלום רב אל לאה תחי'

לנכון קבלתי את מכתבך.

אני מוכרח רק לכתוב לך מה שאמרו חכמינו הקדושים (כתובות ע"ב.) ואלו יוצאות שלא בכתובה: העוברת על דת משה ויהודית, ואיזוהי דת יהודית? יוצאה וראשה פרוע. אשה שיוצאת בגילוי שער מגיע לה גט בלי תשלום כתובה, כי זה מאד מאד חמור, ואמרו חכמינו הקדושים (יומא מ"ז.) שבעה בנים היו לה לקמחית וכולן שמשו בכהונה גדולה, אמרו לה חכמים מה עשית שזכית לכך? אמרה להם מימי לא ראו קורות ביתי קלעי שערי; כי גילוי השערות אצל אשה נשואה היא עוון חמור מאד מאד, ולא יכולים לשנות את דברי חכמינו הקדושים בשום פנים ואופן.

וכן מה שמובא בזוהר הקדוש, (נשא קכ"ה תונבא ליתי [קללה תבא] על ההוא בר נש [על אדם] דשבק לאנתתיה [שמרשה לאשתו] דתתחזי משערה דרישה לבר [שיהיו השערות של הראש מגולות ורואים אותן בחוץ], ודא הוא חד מאינון צניעותא דביתא [וזה אחד מהיסודות של הצניעות של בית יהודי]. ואתתא דאפיקת משערא דרישה לבר [ואשה שמגלה את שערות ראשה לחוץ] לאתתקנא ביה [ליפות את עצמה בזה] גרים מסכנותא לביתא [גורמת עניות לבית] וגרים לבנהא דלא יתחשבון בדרא [וגורמת שהילדים לא יהיו מוצלחים, ולא יהיו חשובים בדור] וגרים מלה אחרא דשריא בביתא [וגורמת שהסטרא אחרא והחיצונים ישרו בבית, שהם מביאים מריבות]. מאן גרים דא? [מי גורם כל הצרות האלו?] ההוא שערא דאתחזי מרישה לבר. [השערות של האשה שרואים אותן בחוץ]. ומה בביתא האי [ואם כל הקללות האלו מדוברות כשהאשה הולכת בגילוי שיער בבית] כל שכן בשוקא [על אחת כמה וכמה כשיוצאת בחוץ בגילוי שיער, היא גורמת לעצמה ולבעלה ולהילדים צרות משונות] וכל שכן חציפותא אחרא [על אחת כמה וכמה כשהאשה הולכת בחציפות אחרת, היינו שמסתובבת על הרחוב בבגדים צמודים ושקופים וכו' כדי לגרות גברים, הרי זה גורמת שהחיצונים יתאחזו בה], ואין מה להוסיף על דברים אלו.

ולכן רבבות רבבות נשים נשואות אצל האשכנזיות מורידות לגמרי את השער, כך שאף פעם לא יבואו לידי הנסיון הזה, אבל יש נשים שמתביישות עם קרחת, לזאת התירו להן פאה, ויש נשים שהולכות עם מטפחת. ויש בענין פאה מחלוקת גדולה בין הפוסקים, יש מתירים ויש אוסרים, על כל פנים אין שום היתר שיראו את השערות אפילו שערה אחת, לא רק שתי אצבעות וכו' וכו', ואמר הרב הקדוש רבי מנחם מענדיל מרימנוב זי"ע, שהוא היה נגד כל האופנות החדשות אצל הנשים "הגאולה תלויה רק בשערה אחת", ופירשו הצדיקים את דבריו, שאלו הנשים הנשואות שרואים את השערות שלהן, הן המעכבות את הגאולה.

על כל פנים בענין פאה את צריכה לדעת אשר אפילו בין חכמי הספרדים יש המון מתירים ללכת עם פאה נוכרית, כמו רבי שלום משאש זצ"ל שכתב בשו"ת שמש ומגן (חלק ב' אבן העזר סימן ט"ז) "רבני ודייני הספרדים ואבות בתי הדין בארץ ובחוץ לארץ, כולם נשיהם יוצאות בפאה נכרית, ורק מעט מזעיר מהאברכים הספרדים של היום, או מחמת עניים או מחמת תמימותם, קיימו "ויאמר לאוסרים ה' עמכם" ונמנעו מזה, ומובטחני שעוד זמן גם הם יפקחו עיניהם ודעתם ויחזרו ללבוש פאה נכרית; עיין שם.

הגאון הספרדי רבי יהושע בועז ברוך זצ"ל, בעל "עין משפט" על הש"ס, בספרו "שלטי הגבורים" על הרי"ף (שבת כ"ט: מדפי הרי"ף), התיר לבישת פאה נכרית לנשים נשואות, וכתב ששיער תלוש אינו ערוה, ואין בו משום פריעת ראש: "שיער המכסה שערה אין כאן משום שיער באשה ערוה וגם לא משום פרועת ראש וכו', לא שנא שערות דידה לא שנא שערות של חברתה, כל עוד דעבידי לכיסוי השיער והן תלושות, אף על פי דקישוט הוא לה כדי שתראה בעלת שיער, אין בכך כלום ושפיר דמי". עיין שם.

עם כל זאת אני תמיד מעורר שהפאה תהיה פאה צנועה וכו', לא ארוכה כמו שדה וכו', ולא עם צמות וכו', שזה באמת לא צנוע, וראוי לבת ישראל להתרחק מזה, ואני מאד מבקש אותך שתשמרי על דבר זה מאד מאד, ודעי לך שהסמ"ק (במצוה נ"ז) כותב שהצניעות בהאשה היא מצוה דאורייתא, וזו לא רק חומרא, ולכן תשמרי מאד מאד לא ללכת עם בגדים קצרים או צמודים או שקופים וכו' וכו', וכבר אמרו חכמינו הקדושים (תנחומא וישלח) על הפסוק (תהלים מ"ה) "כל כבודה בת מלך פנימה", אמר רבי יוסי כשהאשה מצנעת את עצמה בתוך הבית ראויה להנשא לכהן גדול ותעמיד כהנים גדולים, שנאמר "כל כבודה" וגו', אם תכבד עצמה בתוך הבית, "ממשבצות זהב לבושה", תנשא למי שכתוב בהן "ושבצת הכתונת שש". אמר רבי פנחס הכהן בר חמא בזמן שהיא צנועה בתוך הבית כשם שהמזבח מכפר כך היא מכפרת על ביתה, שנאמר (תהלים קכ"ח) "אשתך כגפן פוריה בירכתי ביתך" ואין ירכתי אלא מזבח, שנאמר (ויקרא א') "ושחט אותו על ירך המזבח". דבר אחר "אשתך כגפן פוריה" אימתי היא "כגפן פוריה", בזמן שהיא "בירכתי ביתך", ואם עשתה כן, "בניך כשתילי זתים" תעמיד בנים נמשחין בשמן המשחה "סביב".

ואני מאד מאד מבקש אותך שתצייתי אותי בזה, כי עכשיו הדור מאד מאד פרוץ, ואשה שהולכת בצניעות - דייקא בזכותה נגאל.

הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפני תשכילי ותצליחי.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים
מותר לה גם לתקוע נוצה של טווס על הראשאלעד

ולקפוץ על רגל אחת בשירה אדירה

לגב' נושבת באויר! הינה תשובה לשאלתך כאןרות22
http://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99_%D7%A8%D7%90%D7%A9_%D7%9C%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_(%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%94)
אני מקווה שהקישור יפתח...
סעיף שיעור הכיסוי למטה בהצלחה!
ישר כוחבת 30
תודה .. תודה כולםנושבת באוויר!
מותר בהחלטטוביה2

ויותר מכך בהונגריה לפני השואה היה מנהג נפוץ כזה (ויש מהונגרי ירושלים הנוהגים כך כיום)

מצווה????? אולי החמרה ע"ג החמרה ע"ג החמרהבת 30

וזה לדעתי לא קשור לכיסוי ראש אלא לטבילה במקווה- כדי שלא תהיה שום חציצה.

יש עוד דרכים לעשות שלא תיראה אפילו שערה, חוץ מלגלח את כל השערות.

לי נשמע הרבה יותר הזוי לגלח את השער בגלל חציצהדי"מ
במקווה מאשר בשביל שלא תצא שערה.
אבל שניהם זה חומרות הזויות
מי שלא מבין שלא ידבראנונימי (3)

חברים, פורום הוא פורום, אבל עם כל הכבוד תבררו לפני שאתם מדברים.

המנהג שנשים מגלחות את ראשן נובע מדברי הזוהר הקדוש שמתבטא בחריפות רבה על אישה נשואה שרואים את שערות ראשה. נכון שיש פוסקים שהתירו שיראו לנשים שתי אצבעות מהשיער, אך הם לא פסקו כדעת הזוהר הזה.
עשרות אלפי נשים בציבור החרדי (החסידי בדרך כלל) נוהגות לגלח את שער ראשן לגמרי כדי שלא יכשלו בצניעות. וכל אחת תעשה כפי שקיבלה מרבותיה.

והרב פתיה לא הכיר את דברי הזוהר?גבעוני מצוי

בזוהר לא כתוב שאשה צריכה לגלח אלא לכסות את כל שערה

המנהג לגלח אמנם היה נפוץ בחלק מהחסידויות, בעיקר בחלקים מהונגריה ומאוקראינה בעקבות הזוהר הנ"ל אך זה לא נכון לומר שמי שלא עושה כך חולקת על הזוהר ח"ו

(יש מרחק רב מהיתר שתי אצבעות לבין גילוח מלא, ולא כל אשה שלא מגלחת את השיער עוברת על דברי הזוהר, ואם יש שערה או 2 או 10 שמציצות מתחת לכיסוי ראש לא בטוח כלל שזה אסור לפי הזוהר, כל עוד האשה לא מנסה לגלות את שערותיה 

ברור שהרב פתיה זצוק"ל הכיר את דברי הזוהראנונימי (3)

ברור שהרב פתיה זצוק"ל הכיר את דברי הזוהר. מנהג התגלחת הוא מנהג של חסידים ויראים, אבל אף אחד לא אומר שמי שלא עושה תגלחת חולקת על דברי הזוהר. איש איש כמנהג אבותיו יעשה. אבל מאידך גיסא צריכים לדעת שזה מנהג שיסודתו בהררי קודש ואסור לזלזל בו. תבורכנה בנות ישראל הצנועות והכשרות.

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך