ידע הוא כח, ולכן חשוב לי ללמוד על ההפרעה שלי ולהבין אותה. כאשר אני מבינה את המניעים שגרמו למנגנון הזה לחול בגוף שלי, אני יכולה לשחזר את ההגנות בצורה בריאה יותר. אני לומדת (בטיפול) איך למצוא דרכים חלופיות להתמודד עם טריגרים ומצבים קשים ללא צורך בהיעלמות.
במקביל ללמידה על ההפרעה שאני סובלת ממנה, אני נחשפת למידע על הפרעות נוספות קשות כל אחת. לא אתן דוגמאות כדי לא לעורר תחושות קשות אצל מי מכם שאולי מכיר מקרוב.
רק אספר לכם, שככל שאני לומדת יותר, אני נמלאת יותר הבנה והודיה לקדוש ברוך הוא שנתן לי דווקה את ההתמודדות הזאת ולא אחרת.
שהעניק לי את העיניים לראות בהן את התמונה הגדולה ואת הלב להמשיך לאהוב ולהאמין. שנתן לי את החברות הנהדרות שלי והמטפלים שעוזרים לי כל כך. שידע לתת לי את הכוחות המדוייקים על מנת להתמודד עם החיים שהוא גזר עליי ושולח שליחים כאשר הכוחות לא מספיקים ואני נחלשת.
אני מביטה בהתמודדויות של אנשים אחרים והמומה מגודל הקושי שלהם והצרה אליה נקלעו. לי יש סיכוי להירפא, טוב לי. אני שמחה ואני אוהבת. לא הייתי מחזיקה מעמד בשום חיים אחרים.
אז נכון, המחלה שפוגעת בי היא תוצר של חיים כואבים מלאי סבל בל יתואר (שלמזלי אני לא זוכרת) והיא הוחמרה על ידי סביבה עויינת ולא מכילה, נטיה גנטית ועוד. אני לא שמחה בזה ולא מאחלת לאף אחד.
אבל אני מבינה שאלה החיים שלי, זאת החבילה שעליי לסחוב איתי. ואני מסוגלת ומצליחה!
סביר להניח שלא תמיד אני נשמעת כה שלווה במצבי ויש רגעים של כאב עצום ותחושה שהכל כבר כבד עליי ואין מנוס. זה היצר הרע שמדבר באותם רגעים. אל תתנו לי להקשיב לו.
אני אוכיח לכל העולם שאני יכולה ושאני מלאה בכוחות.
ובעיקר, אוכיח לעצמי.