שלום לכולם,
אני רוצה להתייעץ לגבי הבן הבכור שלי. ילד מקסים פשוט!!! ממושמע, מתוק, ילד שמח ו...רגיש 
אין לי ספק שאת הרגישות הזאת הוא קיבל ממני, ואני יודעת מניסיוני שזו התמודדות לא קלה בחיים... תמיד הייתי נפגעת (עד היום, אם כי התגברתי על זה קצת) מכל מילה קטנה שאומרים לי, ואם בעיני מישהו עשיתי משהו לא בסדר אז נורא רע לי עם זה, והדמעות ישר באות וכו' וכו'. זה מאוד קשה, כי ילדים הם לא תמיד רגישים לאחרים, וגם מורים לא תמיד רגישים ברמות כאלה, ובכלל, כל החיים, נורא קשה להסתדר כשבוכים מכל דבר קטן, ואפילו אם רוצים לענות למי שאמר לנו משהו, לא מצליחים כי הדמעות חונקות... או מעדיפים לשתוק כדי שהדמעות לא יעלו....
כל זה מהניסיון שלי.... כל החיים אני עובדת על זה, מודעות עצמית וכו' כדי להתגבר ולא להיות כזו רגישה ונעלבת או בוכה מכל פיפס.. ויש שיפור, אבל הדרך עוד ארוכה... 
ופתאום אני קולטת שהבן שלי קיבל את זה בירושה, אחד לאחד... רגיש ברמות, ממש... הוא נפגע מכל מילה קטנה, וכמובן שאין בה כוונה לפגוע... גם אם אבא רק יעיר לו בעדינות שהוא עושה משהו מסוכן, הוא יהיה ממש עצוב אחר כך ויילך לשכב לבד בחדר שלו וכו'..
אני לא רוצה שיהיה לו קשה בגלל זה כמו שלי היה... הייתי רוצה לעזור לו כבר מעכשיו... אני יודעת שאני לא יכולה לשנות אותו, אבל כן לנסות להקל עליו, או ללמד אותו איך כן כדאי להסתכל על הדברים כדי לא לקחת את זה לכיוון של היעלבות ועצב..
אתמול הוא אמר לי: "כשמישהו עצוב בגלל מישהו אחר, אז זה אומר שהוא נעלב" ואז קצת דיברתי איתו על זה.. אמרתי לו שהרבה פעמים אבא/אמא/סבתא/סבא אומרים לו דברים כי דואגים לו או רוצים בטובתו... למשל אם משהו מסוכן אז מזהירים אותו, כי אנחנו אוהבים אותו, ולא רוצים שיפגע וכו'.. הוא הקשיב והבין..
ואח"כ למשל הוא שיחק עם איזה מקל, ואמרתי לו שיזהר כי זה יכול לפגוע במישהו ולתת מכה.. אז הוא אמר שהוא נזהר... ובסוף המקל פגע בי וקיבלתי מכה בגב, אז מיד הסתובבתי אליו ואמרתי לו "ראית שהמקל יכול לפגוע גם כשנזהרים??" אז הוא מיד זרק את המקל ועמד עצוב.. ואז הוא התחיל ללכת לכיוון החדר שלו, ובאמצע הדרך הוא פתאום עצר.. ראיתי אותו "חוכך בדעתו".. ואז הוא שינה כיוון, הסתובב, חייך והמשיך לשחק.. (לא במקל כמובן), ואמר לי "כשאני אהייה פה לבד ולא יהיה אף אחד שיכול לקבל מכה, אני אשחק!"
אז ממש שמחתי לראות שהוא התגבר על זה, במיוחד אחרי השיחה שעשיתי איתו לפני כן...
אבל עדיין, מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לעזור לו להתגבר? אם הגננת בגן רק אומרת לו משהו קטן (ויש לו גננת באמת עדינה) הוא ממש נהייה עצוב, ולא רוצה ללכת לגן למחרת...
איך אפשר לעזור לו להסתכל נכון על הדברים?.. אני כל כך לא רוצה שיהיה לו קשה כמו לי... ועוד אני בת, זה יותר מתקבל שבנות רגישות... לבנים זה עוד יותר קשה...
תודה מראש