ממ אולי תוכלו לעזור לי רגע אווזה.

מורה שלי שמאוד מאוד פגעה בי לפני שלוש שנים בערך התקשרה בערב יום כיפור לבקש סליחה. היא אמרה שהיא יודעת שהיא פגעה בי, ושהי ממש מתנצלת וזה.ואם אני מוכנה לסלוח.

וואלה? לא. לא רוצה לסלוח לה. לא מגיע לה שאני יסלח לה. קשה לי לסלוח לה, הפגיעה הזאת עדיין איתי ועדיין משפיעה לי על החיים.

אבל לא היה לי נעים לומר לה לא. היא התנצלה וזה, ואחכ שאלה 'את מוכנה לסלוח לי?'

מה הייתי כבר יכולה לומר? ברור שאמרתי שכן. עשיתי לפני זה כזה פול מממ וכאלה שתבין שקשה לי לסלוח לה, אבל אמרתי שכן. היא שמחה ממש ואמרה לי תודה, ואמרה שהיא רואה שקשה לי ובכלזאת אני סולחת וזהה..

והיא גם אמרה שבואי עכשיו נפתח מחדש וזה.. אנחנו השנה נפגשות הרבה יותר מבשנים שעברו כי היא מורה שליי.. ואני מאוד מאוד מנסה לשמור את זה רק בגבולות ההכרחי, לא לרדת איתה לשיחות ולדברים שמעבר למה שצריך.. להיות בכל שיעורים והכל, אבל לא שיחות אישיות ולא בטיח. בקושי שחרורים אני מבקשת ממנה. לא אומרת לה שהבגד שלה יפה היום גם אם הוא כזה, וגם אם זה מה שהייתי עושה לכל אדם אחר. [ובקשה-- זה לא הדיון עכשיו אם אני צודקת ביחס שלי אליה או לא. אתם לא יודעות מה היה, ותאמינו לי שלקח לי הרבה זמן וכוחות להגיע להחלטה שככה יהיה לי הכי טוב.] והיא אמרה לי שהיא מתארת לעצמה שכשאמרולי שהיא תהיה המחנכת שלי השנה בטח היה לי קשה לשמועע.. ממ היא צודקתת.

היא אמרה גם שאם אני רוצה לדבר על זה.. או על משו אחרר.. היא תשמח..

אני ממש לא רוצה לדבר איתה. אני מאוד לא סולחת לה. והיא עכשיו בטוחה שכן. ושנפתח דף חדש ובלהבלהבלה. לא מגיע לה שאני יסלח לה, והדבר האחרון שאני רוצה זה לדבר איתה עכשיו, בטח לא על זה. אוף.

כל הכבוד למי  שקראה עד כאן לוידעעתתת מה לעשותת.

[אה, ובעיקרון אני לא כזאתי. היו בנות שהייתי פגועה מהם מאוד, והם באו ובקשו סליחה וסלחתי. רק איתה קשה לי מאוד. מאוד מאוד. לא מגיע לה בכלל. איכסה]

ממ רק ולומר לך שלא תמיד חייבים ככ לסלוח,אנונימי (2)

וכן, לפעמים זה לוקח זמן.

קחי תזמן, ותסלחי לה כשבאמת תיהי שלמה עם זהה.

מעריכה.

תמצאי את הדרך להגיד לה שלא הצלחת לסלוח..יופידו
לפחות שתדע את זה..

ואני יודעת כמה זה קשה לך.. שולחת חיבוק.
רק להגיד שקראתי הכל ו-מישהי בעולם!

באיזה עניין חברה שאלה פעם את הרב אליהו אם חובה לסלוח לכל אדם

והוא אמר שלא צריך לסלוח למי שאת מחשיבה כאיש רשע 

(את,תקני אותי אם אני טועה בניסוח ותודה רבה עלזה )

ונראלי עדיף להישאר עם הקשר כמו של עכשיו אלא אם תרגישי שאת מוכנה באמת משו אחר..

בהצלחה ממש!!

מבינה באמת.מקום בעולם

באותו מצב כמו שלך, רק לא מורה..

אלא מישהי שהיתה מאוד קרובה אלי, ודווקא בגלל זה פגעה בי כ"כ.

לא יודעת מה להגיד לך, כי אני גם לא מצליחה לסלוח. גם אחרי 3 שנים.

אבל היא יודעת שקשה לי לסלוח לה. אני מזכירה לה את זה כל פעם מחדש. כי באמת קשה לי ואני מבינה אותךך ככ.

אני יכולה להגיד לה שאני סולחת,אבל בתוכי אני לא. ואין מה לעשות.

אחרי שמבקשים סליחה לא שוכחים ישר את הדברים. גם אם נרצה. זה שסלחנו לא אומר ששכחנו.

אני חושבת שתנסי לשמור באמת על הדברים איתה ברמה הבסיסית. בבוקר טוב משלומך,יופי. ואולי כן אפילו להחמיא על הבגדים.

אבל בנושאים אישיים- לא. להשאיר את זה בצד. זה קשה. מאוד. אבל תנסי למצוא אדם אחר אולי שתוכלי לדבר איתו וככה לא יהיה לך את ה"פיתוי" והרצון לפתוח את זה מולה.

המון בהצלחה!

קצת ארוך, מקווה שתקראי...אנונימי (3)

קראתי הכל.

האמת? מבינה. למרות שבחיים לא יצא לי לא לסלוח למישהו אחרי שהוא ביקש סליחה, (לפעמים כמה דק אחרי, ולא מיידי, אבל לסלוח.) וגם אם הוא לא ביקש - אחרי שבוע שבועיים מקסימום כבר סלחתי (אם זה היה פגיעה ממש חזקה).

בד"כ אני סולחת כמה דקות אחרי, כשאני מרגיעה את עצמי ומנסה להבין למה הוא עשה את זה מכוונה טובה.

אולי בעיה אצלימטורלל

אבל בכל מקרה - לא יודעת, אני לפחות - מאוד משתדלת לא ללכת לישון כשכועסים. ואם בטעות יצא שאני כועסת על מישהו לפני שאני הולכת לישון - אני אשב ואחשוב למה הוא עשה את זה, ולמה זה היה נראה לו שזה טוב - או שהוא סתם לא שם לב וכו'. פשוט ללמד עליו זכות למה הוא היה כן בסדר, למרות שזה פגע בי. כי אף אחד לא מנסה בכוונה לפגוע. ואם כן אז יש לזה גם סיבה.

לא יודעת, ככה זה אצלי... אבל אני מאמינה שאם זה 3 שנים אז כנראה שכבר חשבת מאיפה זה ולמה.

לדעתי כדאי, בכל זאת, לנסות לסלוח - היא ביקשה סליחה. היא כנראה הבינה שהא פגעה בך, והיא מצטערת. אבל כדאי לסלוח - גם כי היא המורה שלך, וזה באסה לכעוס על מישהו שאתה חייב לבוא איתו במגע על משהו. לא משנה על מה. זה באסה, וזה מתסכל, וזה מעצבן.

וגם לעצמך - אין דבר יותר מעצבן מכעס שנשאר. ללכת לישון ולדעת שיש מישהו בעולם, שאתה כועס עליו. לא משנה כמה אידיוט הוא היה וכמה הוא פגע בי. לפחות לדעתיחצי חיוך

וסליחה שאני מגיעה לשם אבל - אם יקרה לה משהו ח"ו? אז מה? אז תסלחי לה, על הקבר? או לחלופין - תמשיכי לכעוס עליה? גם אחרי הקבר?..

מין הסתם גם היא שמה לב ליחס שלך, והיא מבינה שכנראה לא לגמרי סלחת. אולי גם יש לה יסורי מצפון על מה שהיא עשתה אז. ואני לא יודעת עד כמה זה יהיה לך אכפת - אבל אולי גם היא נפגעת מהיחס שלך אליה? היא מין הסתם לא מטומטמת. היא רואה שאת מתחמקת ממנה, היא מבינה שאת עדין נמצאת שם. היא כבר ביקשה סליחה, היא באמת מצטערת. מה עוד יש לה לעשות?!

אנשים טועים, אנשים עושים שטוית. בד"כ מכוונה טובה. ואנשים נפגעים מהטעויות שלהם. לכולם זה ככה. ככה נוצרנו. אנחנו בני אדם.

והקב"ה העניק לנו את הסליחה. פשוט לבקש סליחה, להתנצל. נכון, זה לא מוחק את מה שקרה. אבל מה עוד יש לעשות?! אי אפשר לתקן את העבר. ולפעמים לא צריך לתקן אותו, אבל זה פגע במישהו. למרות שעשו את הדבר הנכון. אז מה, מה היא יכולה לעשות?! 

ואם היא רוצה לדבר - אולי זה יעזור. היא תסביר יותר טוב את הצד שלה, את תוכלי לתת לכל התחושות להשתחרר. אולי. זה בד"כ עוזר.

"כל מה שה' עושה הכל לטובה" והקב"ה מגלגל הכל. אמרת שזה משפיע גם עכשיו - אולי הקב"ה רצה את זה? אולי כדי שתעבדי על מידת הכעס, אולי כדי שמה שזה לא יהיה יקרה. היא רק הייתה השליח.

סליחה אם זה נשמע שאני קצת תוקפת אותך, ממש לא התכוונתי לזהחצי חיוך  רק התכוונתי להסביר למה כן צריך לסלוח, למרות הכל.

זה קצת נשמע ממה שכתבתי שאצלי לסלוח זה כזה - אה, מה הבעיה. טוב, היא ביקשה סליחה, זהו עבר! נמחק!

אז לא, ממש לא. גם לי קשה לסלוח, זאת חתיכת עבודה קשה. שמישהי פגעה בי, באמת פגעה בי, ופשוט לסלוח לה. אפילו בלי לחכות לסליחה. זה לא תמיד כ"כ קל למצוא סיבה טובה למעשה, וגם אם כן - היא עדין פגעה בי, גם אם היא לא התכוונה. בתכלס היא פגעה בי, לפעמים בדיבור, ומול עוד אנשים, ולפעמים במעשה, ואני צריכה להתמודד עם התוצאות של המעשה, ולפעמים הם קשות ופוגעות בי לטווח הארוך.

זה חתיכת עבודה. זה קשה. מאוד. אבל זה משתלם. זה הרגשה טובה ללכת לישון שלם עם כל העולם. בלי כעס. גם בעבודת ה' זה תנאי בסיסי של תיקון המידות.

יצא מבולגן, אבל לא נוראחושף שיניים

בהצלחה! זה באמת קשה!נשיקה

ואווו. אחותי, כתבת יפה... ממש. צופצוף

אבל העניין הוא, שאני אפילו לא רוצה לסלוח לה.אווזה.

לא מגיע לה, אין סיבה שאני יסלח לה. הסיבה היחידה זה שהיא ביקשה יפה. [וגם זה שלוש שנים אחכ, ורק כי ערב יוםכיפור, ולא נעים לה שתלמידה שלה לא אוהבת אותה.]

זה לא שאני מנסה וזה קשה לי. אני פשוט לא רוצה.

ההרגשה הכי קשה זה לא שיש מישו שאני כועסת עליו, אלא זה שהיא כל יום איתי בכיתה. ועוד שעכשיו היא בטוחה שאני סולחת לה ופותחת דף חדש.

זו ההתחלה של הבעיהאנונימי (3)

יש סיבה לסלוח לה. והסיבה היא:

1. בשביל עצמך, בשביל המידות שלך. "אל רחום וחנון" סלחנות היא ממידותיו של הקב"ה.
  2. היא בן אדם, והיא טעתה. וזה קורה. וצריך לסלוח לה. אולי רק אחרי 3 שנים היא הבינה שזה פגע בך.

זה לא משנה, המטרה העיקרית של הסליחה היא בשבילך, לא בשבילה. ברור שגם אם תסלחי לה יהיה לשתיכם יותר נעים השנה. אבל באופן כללי - הסליחה היא בשבילך. בשביל המידות שלך.

מה זה "אני לא רוצה לסלוח"?! למה?!

אף אחד לא 'נהנה' מזה שיש מישהו בעולם שהוא כועס עליו.

מגיע לה שתכעסי עליה?! בהודעה הקודמת הסברתי למה לא מגיע לה, וזה לא כל כך עקרוני מה היא עשתה. מה שהיא עשתה אולי יכול להקשות עליך לסלוח, אבל צריך?! בוודאי ובוודאי שצריך.

נשמה, רק לומר שתדברי קצת פחות תקיף. זה לא נעים.אווזה.

את לא מכירה אותי, לא אותה, ולא תסיפור. את לא תומרי לי 'מה זה לא רוצה לסלוח?' כאילו את אמא שלי. אני לא רוצה לסלוח וזה זכותי ואני לא צכה לתת הסבר לכל אחד למה. אוקי?

אני לא רוצה לסלוח לה קודם כל בשביל עצמי. כדי שבסוף אני לא יגיע למצב של פעם, שבעקבותיו היא פגעה בי ככה. בשביל עצמי אני לא רוצה לסלוח לה!! לא בשבילה. לא מגיע לה שאני יסלח לה, אבל זה עניין אחר.

טוב לי לכעוס עליה, אוקי? אני רוצה לשנוא אותה השנה!! אני יודעת שרוב הכיתה שלי חולה עליה והיא באמת איש טוב. ובדיוק את זה אני לא רוצה!! לא רוצה לדעת שהיא אי שטוב. וזה זכותי ואני לא צכה להסביר למה.

את לא יודעת אם יש סיבה לסלו לה או לא. ואולי בהודעה הקודמת הסברת למה כדאי לסלוח לאנשים, אבל אם אני בוחרת לא לעשות את זה מותר לי.. וסתם זה לא נעים שכותבים 'בהודעה הקודמת הסברתי כך וכך..' כאילו את איזה אמא שלי או משו. וגם לא 'זו ההתחלה של הבעיה', את ממש לא תומרי לי שאיך שאני מתנהגת זה ההתחלה של הבעיה..

סליחה אם קצת נפלתי כבד.

אני יודעת שזה בעיקרון העניין של פורום, שמישו כותב משו ואנשים מגיבים, גם אם זה לא בדיוק מה שהוא רוצה לשמוע.

וכן, אני רוצה לשמוע גם דעות הפוכות. אבל כשהם לא באות ממקום של לחנך אותי ולהסביר לי איפה הייתי בעייתית.

אני ממש מתנצלת אם הבנת אותי ככה.אנונימי (3)

זו ממש לא הייתה הכוונה.

אבל אני כנראה אעצבן אותך שוב, כי נורא הקפיץ אותי כל הקטע של "לא מגיע לה שאני אסלח לה". אני לא נכנסת לך לחיים, תעשי מה שאת רוצה, אני גם לא יודעת מה קרה ולא יכולה לשפוט או להחליט. אבל בן אדם טועה, וזה קורה וזה הגיוני, ומתנצל אחר כך, ואז אפילו לא לנסות לסלוח לו? אם היית אומרת "אני מנסה ולא הולך לי"- מאה אחוז. גם אנחנו בני אדם. אבל את אומרת אני אפילו לא מנסה לסלוח לה. כי לא מגיע לה - מה לא מגיע לה? הלסלוח הוא לא בשבילה. את ממש לא עושה לה שום טובה בזה שאת סולחת לה. את עושה טובה לעצמך, ורק לעצמך. למידות שלך, לחיים שלך. היא ביקשה סליחה, היא כבר עברה את זה. אם תסלחי לה עכשיו זה יהיה אך ורק לטובתך. היא לא תדע מזה, אולי רק מצורת ההתנהגות שלך. את הורסת רק לעצמך שאת כועסת עליה. לא לאף אחד אחר. גם בהתנהגות המנוכרת שלך בכיתה - את הורסת רק לעצמך. לה אין בעיה לפגוש אותך, אבל לך כן. את דופקת רק ורק את עצמך. זה לא משנה מה היא עשתה. אפילו לרוצח יש מחילה. היא ניסתה. למה נראלך שאת דופקת אותה??? את דופקת תצמך. היא לא צריכה לבקש סליחה כבר. אבל אולי את תצטרכי לבקש ממנה סליחה.

אני כבר לא אגיב לך פה, אלא אם כן תרצי. אין טעם ליצור ריב, ונשמע לי שאת לא רוצה לקבל תגובות אלא השתתפות בצערך. אז הנה, אני באמת משתתפת בצערך.

סליחה שיצאתי חזק, שנה טובה וחג שמח.

מממממאווזה.

דבר ראשון- כבר אמרתי שאני לא רוצה לשמוע רק השתתפות בצערי. זה העניין של פורום, שאנשים כותבים מה שהם חושבים. אבל לא כשזה בצורה של את המחנכת שלי. אלא בצורה של אולי יש לי רעיון מה תוכלי לעשות.

דבר שני, וגם את זה כבר אמרתי, אני עושה את זה קודם כל ממקום שאני לא רוצה לסלוח לה, כדי שאני לא אגיע למקום שהייתי בו בעבר ואז היא תפג בי שום. בשבילי, לא בשבילה.

ואין לי בעיה שתמשיכי להגיב, כל עוד את לא עושה את זה בצורה שכאילו את יודעת הכל ובאת להסביר לי איך צריך להתנהג כי זה לא נעים לי.

מתר לך לא לסלוח, תעשי מה טוב לך. ותגידי להמישהי=)

בהזדמנות הראשונה שלא סלחת לה, ופשוט לא היה לך נעים לומר

ממ איך אני יומר אז זה? זה מביך רצחאווזה.
למדתי על בשרי שזה לא מביך. זה הדבר הכי כנהמקום בעולם
שיכול להיות.
אבל! תצפי דיבור על העניין.. לא תוכלי לזרוק לה את זה וללכת..
ממ אז לא..אווזה.
וגם יכול להיות שזה לא יהיה ככה..מקום בעולם
תלוי בה.. אני לא מכירה אותה, אבל תנסי. אין לך מה להפסיד..
מצידי תכתבי לה פתק. שלא תחשוב מה שהיא לא צריכהמישהי=)אחרונה
רק רוצה להגיד שלפעמםי יום כיפור זאתמקום בעולם

הזדמנות. לא בהכרח בגלל שיום כיפור מבקשים סליחה,אלא כי היום הזה גורם לנו להוריד קצת מהאגו ולהבין שפגענו ולבקש על זה סליחה..

אני רק רוצה להגיד שאת מהממת Pumpin blood
ושאני בדיוק באותו מצב וכל מה שאני רוצה זה חיבוק ושיגידו לי שאני צודקת ואני בסדר.
אז |חיבוק חזק| ואת צודקת ואת בסדר :p
ככ מבינה!!הלוואי שתקראי עד הסוף...אנונימי (4)

אני ככ מבינה אותך...פעם מדריכה ממש ממש פגעה בי ואני לא רציתי לסלוח לה כי חשבתי שבחיים לא יהיה אפשר לתקן את מה שהיא קילקלה (גם היום אני חושבת שאין תיקון..)

ובאמת פחדתי שיבוא יום ואני יסלח לה ושוב ניהיה חברות ושוב היא תפגעה בי...

אז באמת שיחקתי את משחק ה"לא אכפת לי" ו"החניכה המנוקרת והקרה". ולא משנה כמה שאמרו לי שלכעוס זה להעניש את עצמך על טעויות של אחרים הייתי בטוחה שזה עדיף מלסלוח ושיבצר חס וחלילה שוב קשר.

ואז עם זמן (ואני מדברת על המון זמן, כבר אחרי שהיא לא הייתה מדריכה שלי בכלל)

הקרח בלב שלי נמס והבנתי שאין תיקון,אבל אולי זה שהיא ככה הרסה נתן מקום לדברים טובים לצמוח(זה לא שאני חושבת שזה טוב להרוס!!) ולאט לאט עברתי מ"לא מגיעה לה שאני יסלח לה" ל"אני לא מצליחה לסלוח לה".

והיא בחוכמה מדהימה לאט לאט ובזהירות סללה את הדרך אל הלב שלי ואל המחילה שלי...

היום יש לי ולמדריכה הזאת קשר מעולה למרות שהיא כבר הרבה זמן לא מדריכה שלי בפועל.

תכלס אני לא יגיד לך שאני 100% סולחת על מה שהיה..אבל למדתי שהיחידה שאני צריכה לסלוח לה זה לעצמי שלא נתתי לזמן לנצח במלחמה והייתי ככ קשה וקפואה...

אין לי הרבה מה להמליץ לך, רק לשחרר. לפעמים צריך להניח למושכות ולתת לחיים להוביל אותנו לאיפה שהם בוחרים.

המון אהבה וחיזוקים.

ואת מדריכה אהובה שלי,אם קראת את זה והבנת שבך מדובר אז כל מה שיש לי להגיד לך זה תודה על הסבלנות הרבה!

^^ואי איך אני מסכימה איתך!אנונימי (5)

גם לי היה סיפור דומה .

אישה חרסינה אני ממש מבינה אותך ואני מכירה את המקום שלא רוצים לסלוח ורוצים לתפוס מרחק,

אבל לפעמים אחרי זמן רואים את הדברים שונה.. אז אולי זה עוד ישתנה בהמשך השנה.

ובקשר לזה שאמרת לה ולא באמת סלחת. אני חושבת שהיא תבין את זה לבד אם היחס מצדך ממשיך כמו מקודם..

בהצלחה

יש לי מה לומרחרותיק

ולא רוצה לכתוב. לא פה ולא באישי.

אם את רוצה לשמוע, תזכירי לי כשתראי אותי..

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך