שלום לכולםחלום חלומי
קפץ.. אשמח לעזרתכםחלום חלומי

גיליתי לאחרונה את הפורום הזה. אולי תוכלו לעזור לי..

אני מחפשת סטאז' עכשיו. ויש לי שיעור צפייה בבי"ס שבדקתי בו. 

השיעור יכול להיות בכל נושא.. ומיועד לתלמידי כיתה ג'.

יש לכם רעיון על מה אפשר להעביר?..

תודה רבה!

מתי? אולי משהו לקראת החגים?ציליגילימימי

האמת שאני מציעה לך לבקש לדבר עם המורה ולבקש שיעור שהתלמידים לומדים (תורה/נביא) ככה השיעור יהיה יותר מסודר, תוכלי להגיד לתלמידים שזה חלק מהחומר, ואת מעבירה למורה את כל מה שאת לימדת, (אולי שזה יכלל במבחן - לשאול את המורה אם שייך להגיד או לא). שיעור שיש להם מחברת.

זה מאוד יעזור לך - יעשה לך שיעור מסודר, והתלמידים לא יחשבו שסתם באת להעביר פעילות ויתנהגו בהתאם.

בהצלחה!!

תודה! השיעור הוא ישר אחרי החגים..חלום חלומי

אינלי מושג מי המורה ומי הכיתה,

ולא בטוח שהמורה תרצה להביא לי להעביר את המשך החומר. בכ"ז זאת הכיתה שלה ובטח יש לה את דרכי ההוראה שלה והסדר שלה..

מבאס,

כי באמת אין שום חג בזמן הזה..

אשמח להצעות נוספות!

תודה!

אני לא כל כך מבינהציליגילימימי

אמרו לך תבואי ותעבירי שיעור על מה שאת רוצה?

אולי תתקשרי למזכירות, תבקשי את מספר הטלפון של המורה ותשאלי אותה.

אפילו תשאלי אותה אם יש לה איזה נושא שהיא הייתה רוצה שתעבירי אליו שיעור, לאו דווקא מהחומר הלימודי.

בסדר שיש לה את דרכי ההוראה שלה, ואם פעם היא תצא לחופשת לידה, אז היא לא תתן לממלאת מקום את החומר שהיא נמצאת בו ותגיד לה להמשיך?? ואם יום אחד היא לא תוכל להגיע ותגיע ממלאת מקום במקומה, נכון, אולי היא תתן לה למרוח את התלמידים יום שלם, אבל אולי היא גם תתן לה ללמד...

אני עשיתי שיעורי מבחן בכמה מקומות (גם כשהתחלתי, גם כשחיפשתי מקום אחר וגם כשעברנו דירה למקום אחר), ותמיד נתנו לי את החומר שהכיתה נמצאת בו. (לפעמים זה בא מצד הביה"ס ופעם אחת זה בא מצידי, בררתי מי המורה ודיברתי איתה. באמת לא היה נראה לי הגיוני להעביר שיעור חשבון באיזה נושא שאני רוצה, ואם אני רוצה ללמד משהו שהם כבר למדו?)

זה נראה הרבה יותר רציני שלתלמידים יהיו מחברות, ואולי גם ספרים על השולחן, ואת תשתמשי בזה. תאמיני לי שאוטומטית זה מעלה לך את הרמה של השיעור.

אני יכולה לנסות לזרוק פה רעיונות, אבל לי באופן אישי זה נראה חבל. אני הייתי ממליצה לך לנסות. אם המורה לא רוצה לתת לך את החומר בתורה אז שתתן לך נושא שיעניין אותם.

את יכולה לבחור סיפור וללמד עליו (משהו בספרות אולי, אבל שוב, לכי תדעי אם הם לא למדו את זה, וגם כדאי מאוד להודיע להם מראש להביא ספרי ספרות ומחברות אם את עושה את זה).

את יכולה לעשות משהו שקשור לחזרה לשגרה - אחרי החגים - אפילו להביא את השיר וללמוד עליו, ולדבר על שגרה, מסגרות וכו', מה כל אחד מצפה מהשגרה?

אם זה קרוב לראש חודש חשוון, אפשר פעילות על ראש חודש. או על מהותו של חודש חשוון (אין לי רעיון, אבל אפשר לחשוב)

אולי כבר על ז' במרחשוון - בקשת גשמים או על יום פטירת רחל אמנו.

בהצלחה.

את צודקת לגמרי! זה באמת הזוי שאינלי מושג על מהחלום חלומי

להעביר להם..

זה מה שהמנהלת אמרה.

זה נראלך הגיוני להתקשר למורה ולהתייעץ איתה?..

תודה!!

נראה לי הגיוני מאוד.ציליגילימימי

גם לי הייתה מנהלת שאמרה ככה. תכיני שיעור חשבון לכיתה ד'. מי? כמה? למה? איזה ספר הם לומדים בכלל? אם אני רוצה להכין דף - כמה אני אמורה לצלם? אז בררתי מי המורה (האמת שהייתה לי אפשרות לברר כי הכרתי שם מישהי, והרמתי אליה טלפון) והתקשרתי אליה. אמרתי לה שאני צריכה להעביר שיעור לכיתה שלה, ושתגיד לי איזה נושא. לא היה אכפת לי שהיא תגיד לי נושא שלא קשור לחומר, אם היא מפחדת שאני לא אלמד טוב (למרות שזה נראה לי הזוי)... אבל אם אני בדיוק אבחר נושא שהם כבר למדו, או נושא שמתבסס על משהו שהם עוד לא למדו, זה לא הולך ככה!! אז נכון, לא כל דבר זה מתמטיקה, ובכל זאת...

אני יכולה לגלות לך שהגיוני מאוד שהמורה גם קצת תעזור לך, תתן לך רקע על הכיתה, למה כדאי להתייחס, למה לשים לב, אולי יהיו לה עוד רעיונות. לי פעם מורה אמרה כבר הכנתי דף על הנושא הזה, אז אני אשלח לך אותו במייל ואם תרצי תשתמשי בו... וגם אמרתי למנהל שזה לא דף שלי, זה בכלל לא היה משנה לו... (אולי בגלל שהיו לו הערות על הדףקורץ).

אני חושבת שמה שרוצים לראות זה איך העמידה שלך מול כיתה, איך את שולטת בכיתה, איך את מתייחסת לתלמידים, אולי גם איך את בונה שיעור, אבל בשביל זה את צריכה בסיס.

אולי המורה תוכל ככה להכין את התלמידים שבאה מורה חדשה, ואיך היא מצפה שהם יתנהגו וכו'... את לא יודעת איך זה יכול להשפיע לך על השיעור.

אפילו אם היא תתן לך משהו שלא קשור בכלל לחומר, אז שתגיד לך כמה תלמידים יש, שתכין אותם, אולי שתגיד להם להביא משהו מיוחד לאותו שיעור (אם יש צורך). אני ראיתי פעמיים שמנהלים שמים לב להרגלים שאת מקנה. אם את אומרת להם בסוף השיעור, עכשיו כולם פותחים מחברת ומדביקים את הדף במחברת. או באמצע השיעור פותחים מחברת לכתוב משהו... אם יש ספר, איך את משתמשת בו וכו'. זה ישדרג לך את השיעור מאשר אם תתני לתלמידים איזה דף, ואח"כ זה יישאר זרוק לכולם על השולחן/רצפה וכו'. אז אם יהיו לך את האמצעים יהיה לך הרבה הרבה יותר קל!!

בהצלחה!

וואוו! איזו מקסימה! תודה על התגובה המושקעתחלום חלומי

והמפורטת..

מחר אברר מה המס' של המורה ואעדכן

אין כמוך!! נתת לי הרבה כח!

תודה!

אני אוהבת להעביר בספרותשרבוב
את יכולה להביא שיר או סיפור
לדבר על המסר מילים חדשות פעילות עם כתיבה או ציור של מסקנות
עדכון- דיברתי עם המורה של הכיתה. שאלתי אותה מהחלום חלומי

היא ממליצה.. לאחר התלבטות אם ללמד חשבון או עברית..

החלטתי ללמד עברית. טקסט שקשור לסתיו..

אשמח ממש להארותיכם. חשבתי אולי לחפש טקסט על נחליאלי, סתיו וכו'. (בתקוה שאמצא!)

יש לכם רעיונות איזה פתיחה וסיכום כדאי לעשות? משהו יותר מרשים ומעניין?

יש לי ברקו בכיתה. גם חומרים/ טקסטים יעזרו לי מאד!!

תודה רבה רבה!

*מזכירה- מדובר על שיעור לכיתה גחלום חלומי
מנסה לעזור קצת שני122

היי, קודם כל בהצלחה רבה!!

לגבי נושא הסתיו מצרפת לך כאן קישור לאתר של מת"ל לנושא הסתיו יש שם המון חומרים

תעשי סינון לפי הגיל ולפי מה שנראה לך כמובן מתאים....

האתר- http://kaye7.school.org.il/seasons_fall.htm

דבר שני- לגבי מבנה השיעור בגלל שיש לך ברקו בכיתה אני הייתי נעזרת בו בכיתה בפתיחת השיעור.

לדוגמא את יכולה להתחיל את השיעור ולהקריא שיר שמדבר על הסתיו או פשוט להתחיל בלשאול את התלמידים

מה הם יודעים על הסתיו ולעשות מעין שמש כזאת על הלוח....

אח"כ הייתי מציעה לך להכין מצגת בבית עם דברים מרכזיים שיש בסתיו מלווה בתמונות והסברים קצרים ואז להקרין ולראות האם הילדים באמת קלעו למאפייני הסתיו.

כל זה לא אמור להיות ארוך כמובן.... באזור ה-10 דק-רבע שעה...

אחכ תחלקי דף עבודה שמדבר על אחד המאפיינים שהקרנת במצגת ואז סיכום שיעור....

זה נראה לי מה שהייתי עושה בשיעור כזה.... בכלל להקרין דברים על הלוח בעזרת ברקו מאוד מעניין את התלמידים...

שיהיה בהצלחה רבה!! וחג שמח

פתיחה עם חפציםשרבוב
נגיד להביא עלי שלכת וסוודר וכו ולשאול אותם מה נושא השיעור
או פתיחה שקשורה לטקסט..
אין לי רעיון לטקסט..
איזה מקסימות אתן!!חלום חלומי

שני - באמת עשיתי כעצתך..

אפתח את השיעור בשיר שמדבר על סימני הסתיו (ביוטיוב- בונבי בסתיו).

אראה להם מצגת על סימני הסתיו. ועכשיו יושבת על טקסט בנושא חילזון.

אין כמוכן!! שלחתן לי כח

זאת אני חלום חלומי (פשוט נמצאת בניק אחר) עדכון:אנונימי (2)

ב"ה היה מצויין!

ב"ה התקבלתי. ומפה.. רק מתחילים!

תודה על האפשרות להתייעץ, תודה על העצות הטובות!

עוד ניפגש בע"ה!

יווו!! איזה כיף! מזל טובציליגילימימי

שיהיה מלא בהצלחה!!

וכמובן תישארי פעילה בפורום... לא לברוח!

איזה כיף!!שרבובאחרונה

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך