בקשת עזרהמופים

היום תוך כדי לימוד הגעתי לגמרא ידועה שעבירה מכבה מצוה, ועל זה סמכו אויבי דוד כשנלחמו בו - שעוון בת שבע כיבה את כל זכויותיו, (והם טעו, כי עבירה מכבה את כל המצוות חוץ מלימוד תורה)

ואני תמיד זכרתי שהכיבוי הזה הוא איזה משהו זמני, שבינתיים העבירה מפריעה למצוה, אבל אחרי שנגיע לתיקון לא הפסדנו את המצוות שלנו ולא משנה כמה עבירות נעשה

ותוך כדי שאני לומד את הגמרא אני קולט שאין לזה שום רמז, ובגמרא זה נראה שהעבירה מחקה את המצוה, והתחלתי להיבהל!

אז קצת חיפשתי, וברבינו יונה מוזכר שמי שחוזר בתשובה זה מחזיר את המצוה בחזרה, אבל לא מוזכר שם מה קורה כשאדם נענש וכך נמחקה העבירה, ורק ראיתי שמביאים את זה בשם "ספרי חכמה"

אולי יש למישהו מקור ברור?

אני גם לא מכיר מקור ברורגוונא

רק אוסיף שדבר דומה ומבהיל עוד יותר כותב רבנו בחיי בעניין לשון הרע בשער הכניעה שאדם המספר בגנות חבירו, אזי כל זכויותיו עוברים לאותו אדם ולא רק זה, אלא שכל עוונותיו של זה עוברים אל זה שחטא.

זה גם מסביר מדוע יש "רשות" לאדם לבקש "זכרנו בספר זכויות".

חחחחחח ממש מתחשק לי לדעת מי אתה!!!!!!נועם ה
והרב זצ"ל אומר שבתשובה מאהבה זדונות נהפכים לזכויות....

אז קל וחומר שזכויות......

מבחינתי זה ה-מקור
זה לא אימרה של הרב זצ"ל...די"מ
חח אז של מי? אבל הוא אומר משהו כזה ממש ב"כנפי רוח"נועם ה
נראלי!!

חחחחחח
את לומדתד.

גמרא כמו שהיו אומרים בבדיחה שבישיבות מסויימות היו מכירים את התנ"ך דרך הש"ס..  "מהרב זצ"ל".

אהה נכון חחחחחנועם ה
אז מה בעצם החידוש שלו בכנפי רוח שם??
כפי רוח קוראים לזה?
("יש לך כנפי רוח"... זה ספר של פסקאות מלוקטות..אלעזר300

אבינועם הירש הוא שם המלקט, אם אני זוכר נכון.)

אה תודה...נועם ה
*צביקי הירשותן טל
ואם כבר - מעניין כמה יודעים מהו שם העט שלו... ותן טל

("פסבדונים" בעגה המקצועית) - ואילו עוד ספרים מוכרים הוא כתב...  

מסתמא שיש אנשים, ובטח לא מעט, שיודעים זאת, אבל מעניין מכמה הוא עדיין הצליח להתחבא...

הא? אני לא ידעתי שום דבר.אלעזר300

כעת אני מנחש: צבי איל??

ששששש.....לא לגלות לכולם ותן טל
אבל כן.ככל הידוע לי, זה אותו צבי... ככה סיפרו ליותן טל

פעם, בעבר, אנשים שאני מחשיב כאמינים...

(חייב לציין שמעולם לא פגשתיו ואינני מכירו אישית, כמובן...)

זה היה לא אחראי מצידך... אלעזר300

סתם, אני לא אמור להאשים אותך.
ההקפדה על זה - ברמה שמצדיקה בקשה מהמנהלים לערוך?

זהו, שאין לי שמץ...ותן טל
נשאיר את זה כשמועה, אם ככה..אלעזר300
אני לא יודע עד כמה *היום* זה סוד ולא ידוע בציבור.ותן טל

אבל אם נראה לך שזה בעייתי בקש שיערכו את השם שכתבת ויוסיפו כוכביות, וגם בהודעה שלי שכתבתי אחרי זה:  "זה *****" - שיכתבו את זה בכוכביות...

אם זה נראה לך בעייתי, אני מוכן בשמחה..

האימרהד.

שבתשובה מאהבה זדונות נהפכים לזכויות, היא גמרא במסכת יומא.

כיוון שאמרת ש"הרב זצ"ל" אומר אותה,

אז אמרתי שאת מכירה את הגמרא "מהרב זצ"ל",

מעין מה שהיו אומרים בעבר שבישיבות מסויימות מכירים פסוקים, כי זה כתוב בגמרא..

[נאמר בחיוך.. אין צפי שמישהי תלמד דווקא גמרא מסכת יומא..]

הרב באמת מזכיר את זה כמה פעמים. ביחוד באורות התשובה. כי זה מתאים מאד למהלך שלו בענייני התשובה בזמננו. ש"תשובת הדור היא מאהבה"

אלעזר300

באמת מסופר על בחור מאחת הישיבות שביקר בבית מדרש של ישיבה אחרת, בחן את הספריה וראה תנ"ך... פתח אותו, הסתכל קצת והתלהב: "הו! מישהו ליקט את כל ה'תורה אור'!"

חח.. מצוין...ד.
חחחח מעולה... (רק עכשיו בדקתי מה זה "תורה אור")נועם ה
אגב זה לא מאוד רחוק מלהיות נכוןאריק מהדרום
בישיבה שלי התאוננתי על כך שיש רק שיעור שבועי אחד בתנך, הרבה מאוד ביינישים לא יודעים תנך מעבר למה שלמדו בבגרות אם למדו, אשאל בייניש ממוצע מה האירוע המרכזי בספר יואל והוא לא ידע להגיד לי אאכ הוא נתקל באיזה פסוקים מיואל בגמרא וזה עצוב קצת
אצלי אותה החוויה רק ב-180 מעלותגוונא

התכוונת תנ"ך מגמרא וגמרא מקצות החושןמינימאוס2
עכשיו שמישו ימחק את הפדיחות האלה מהר...! נועם ה
לפני שמופים יראה...
חח..חמודהנקודה טובה
מצטער, אבודמופים

אבל זה לא פאדיחה שאשה לא יודעת גמרות, אולי להיפך...

אני רק רציתי להעיר משהו אחר - אם תקראי טוב את ההודעה שלי, כתבתי שכשחוזרים בתשובה כתוב ברבינו יונה שהמצוות חוזרות, כך שבמקרה כזה לא נלחצתי

הבעיה שלי היא כשלא חוזרים בתושבה, ועוברים במסלול העונש

אהה לא יודעת... מעדיפה לחשוב שאתה טועהנועם ה
אני לא חושב כךמופים

ראיתי מישהו שאומר שגם במסלול העונש לא מפסידים מצוות בשם "ספרי חכמה"

אני רק רוצה מקור יותר ברור כדי להירגע סופית

לכאורה,ד.

גמרא מפורשת במסכת יומא,

שאין זכויותיו יורדות, אלא ב"תוהה  על הראשונות".

ורשעת הרשע לא תיזכר לו, כשחזר בתשובה.

כן, הביאו את זה שםמופים

אבל זה לא מפורש ושערי תירוצים לא ננעלו

למה לא מפורש? וגם הרי"ף הביאוֹ.ד.

אם לא "תוהה על הראשונות" - נשארים לו זכויותיו בסופו של חשבון.

מהרב מינצברג- מצוות תשובהארוון

אבל במי שהיה צדיק ולבסוף הרשיע ותוהה על הראשונות, אין נמחים לגמרי זכויותיו, אלא שאינם נחשבים לו ואין מזכירים לו שום זכות, כיון שהוא עצמו אינו רוצה בהם ודחה אותם. אך לא נאמר בזה שעל ידי החרטה מתבטלים זכויותיו כאילו לא עשה אותם מעולם.

ונפקא מיניה דאם אחר שתהה על הראשונות חזר ושב אל ה', ושוב רוצה בזכויותיו וודאי שמעתה נחשבין לו כל זכויותיו, דכיון דעכשיו הוא רוצה בהם אזי מחשיבין אותם לו, כיון שלא נתבטלו ונמחו לגמרי. אבל מידה טובה מרובה, שבתשובה נמחו עוונותיו מכל וכל ושוב אין נזכרים לו כלל, וזה החסד הגדול שנתחדש במעלת התשובה, דכיוון שנתפייס ונמחל לו, נתבטל כל מציאות קיומם. כלומר דאפילו אם אחרי התשובה ח"ו שב להרשיע, מ"מ אין נחשבים לו שוב עונותיו הראשונים, אחר שכבר נמחל לו כאשר שב לפני ה', ונמחו ובטלו לגמרי.

כי מחיית העוון וביטול כל מציאות קיומו לגמרי, הוא רק מצד מידת רחמיו של הקב"ה המוחל לו על עוונותיו. אבל מצוות אין שייך למחות ולעקור את קיומם, אלא שאין נחשבים לו לזכות בשעה שאינו רוצה בהם.

[מכיוון שגם לי אין מקור, מעתיקה ע"מ שאם תשיג את המאמר המקורי אולי תמצא מקורות...]

כל הכבוד. והמאמר המלא, בעקבות הנ"ל>>>>ותן טל
מה שהוא כותב על תוהה על הראשונותמופים

כמדומני שהסטיפלר הסתפק בזה

מענין איך כל כך ברור לו שודאי מועיל חזרה בתשובה על זה. הלואי!

אבל אני מזכיר שאני מדבר על מקרה שהוא לא חזר בתשובה!

נו, גם על זה הוא כותב.. תקרא קצת לפניארוון

עיין בביאורי אגדות להג"ר אלחנן ווסרמן זצ"ל (סוף קובץ הערות סי' ג') שהביא דברי המסילת ישרים פ"ד כי לפי שורת הדין ממש היה ראוי שלא יהיה תיקון לחטא כלל, כי איך יתקן האדם את אשר עיוות והחטא כבר נעשה, הרי שרצח האדם את חברו הרי שאכל את הטריפה איך יוכל לתקן הדבר הזה היוכל להסיר המעשה העשוי מן המציאות, אמנם מידת הרחמים היא הנותנת שהתשובה תועיל לחוטאים, והוא טובה מיוחדת מחסדיו ורחמיו הנפלאים על הבריות. והקשה הג"ר אלחנן דהרי אמרו בחז"ל דגם כלפי חובה הוא כן, שאם מתחרט האדם על מעשיו הטובים אינם נחשבים לו לזכות. כדאיתא בגמרא – רבי שמעון בן יוחי אומר אפילו צדיק גמור כל ימיו ומרד באחרונה איבד את הראשונות שנאמר צדקת הצדיק לא תצילנו ביום פשעו וכו' והקשו - וניהוי כמחצה עונות ומחצה זכויות אמר ריש לקיש בתוהא על הראשונות (קידושין מ). וברמב"ם - כל מי שניחם על המצות שעשה, ותהה על הזכיות, ואמר בלבו ומה הועלתי בעשייתן, הלואי לא עשיתי אותן, הרי זה איבד את כולן, ואין מזכירים לו שום זכות בעולם (הלכות תשובה פ"ג ה"ג).

ואם כן הרי אין חסד מיוחד בקבלת התשובה, כיוון שגם כלפי חוב הדין הוא כן, שאחר שמתחרט ותוהה על מעשיו הראשונים אין נחשבים לו מאחר שאינו רוצה בהם. והאריכו האחרונים בישוב הדבר.

[ופה הוא מכניס מקורות..]

יש את האימרהנולאית
בס"ד

יש הקונה עולמו בשעה אחת ויש המאבד עולמו בשעה אחת
אם אינני טועה, כך כתב הרמ"קשום וחניכה

בספר תומר דבורה, שחלילה לאל לעשות כן.

אם תרצה, אחפש לך את המקור המדוייק.

כן. פרק א'- ח' 'יכבוש עוונותינו'חסדי הים
תודה רבהמופים

מענין אם יש מישהו שמזכיר במפורש על "עבירה מכבה מצוה" ומסביר איך זה מסתדר עם דברי הרמ"ק

כי הרמ"ק שם לא מתייחס לנושא

מדויק שם בלשונו שבעוה"ז מכבה עד עוה"בחסדי הים
אכן, ובעבר כתבתי בגליון התומר דבורהשום וחניכה

שקשה ע"ד הרמ"ק מהגמרא בסוטה הנ"ל.

ועוד נכתב שד"ז נתון במחלוקת הראשונים, עיין בספר חסידים בסי' שנב

ובעיקר בסי' תרה שדרך אחרת לו בזה, וע"ש בפירוש מקור חסד להג"ר

ראובן מרגליות שקיבץ לכמה ראשונים בנידון (ול"ז מדברי התורה דבורה

הנ"ל), ושם בסוף דבריו מותיב מההיא דסוטה ומשני כדכתב ר' חסדי לחלק

בין שכר העוה"ז לבין שכר עוה"ב.

יישר כחמופיםאחרונה

סתם רצית להוסעף מראה מקום

שהרמב"ן בשער הגמול כתב כדברי הספר חסידים שבעולם הבא צדיק שמגיע עם עבירות שלא שילמו אותם בעולם הזה - מנכים לו מזכויותיו

אבל הוא לא כותב להיפך - שרשע שמגיע עם מצוות מנכים לו מעוונותיו

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך