בדיקת סולת על פי הרב משה ויא - מומחה כשרות ישראלי ויו"ר המכון להנחלת ההלכה, מחלוצי תחום בדיקת המזון מחרקים ומחבר סדרת הספרים "בדיקת המזון כהלכה".
בשל הקושי של בדיקת סולת (שכן לא ניתן מנופה זה), יש לבדוק אותה בשלושה שלבים:
שלב 1: בדיקת מדגם (כדי לקבל מושג על המצב הכללי שלה)
לוקחים כוס סולת ומפזרים על גבי משטח של גיליון נייר לבן (כמו נייר מדפסת A4) כשהוא מונח על מגש/תבנית. יש להניח במקום חם (רצוי בשמש). אחרי כעשר דקות, להעלות את הנייר בעדינות, ולאפשר סולת ליפול על המגש, ולבדוק לתולעים קטנים שנצמדים לנייר.
אם התפשטות נמצאת, לא להשתמש סולת!
שלב 2: מאמץ
מסננים את הסולת דרך מסננת עדינה, כגון מסננת תה. החורים צריכים להיות בסדר מספיק כדי שהסולת בקושי עוברת. העבר את מה שנשאר במסננת על צלחת לבנה ולבדוק אם יש נגיעות חרקים, תולעים.
אם התפשטות נמצאת, לא להשתמש סולת!
שלב 3: הבדיקה העיקרית
משטחים שכבה דקה של סולת על משטח לבן ולבדוק עד שכל הכמות תיבדק.
יש כתמים חומים וביניהם סולת. אלה יש לבחון בזהירות כדי לקבוע אם הם חתיכות של גוף או חרקים. זכוכית מגדלת היא שימושית בכל מקרה של ספק.
אם כל התפשטות נמצאת בכל אחד מהשלבים, לא אמורה לשמש סולת.
)
)

