אנטריקוט (נתח 1) זה הכי קל, אבל אפשר להשתמש גם בסינטה או בפילה, למרות שהוא יחסית יקר..
להלן ההדרכה למתכון הפשוט (והטעים) ביותר, לטעמי..
קונים נתח טרי (אם לא טרי, אז מפשירים לפחות חצי שבוע במקרר לפני ההכנה) ומבקשים לפרוס ל2-3 ס"מ, ולא שוטפים או מנסים לעבד אותו.
מלטפים אותו עם שמן זית וקורטוב פלפל שחור גרוס,
מחממים שמן במחבת יציקה כבדה (עדיף שתהיה עם פסים אבל לא חובה) עד שהמחבת לוהטת על הלהבה הכי גדולה,
מניחים את הפרוסות על המחבת הרוחשת (יוצא המון עשן ואדים) ולא נוגעים בבשר או מנסים למחוץ אותו,
הופכים אחרי 2-3 דקות (לפי דרגת הצליה את מעוניינת)
ומשאירים לאותו פרק זמן על הצד השני.
מפזרים מעט מלח, ומסירים מהמחבת.
ממתינים כמה דקות לבישול פנימי שהנתח צריך לעבור, ואוכלים בלי להתמהמה יותר מידי.
זו מנה שצריך להכין ממש בצמוד לארוחה.