זהו סרטון לא קצר אבל מעניין. הוא באנגלית ללא כתוביות ולכן דוברי עברית בלבד ודאי לא ימצאו בו כל עניין, אז אני אסביר בקצרה;
מסופר על אשה שאובחנה כסובלת ממה שאני אובחנתי בו. שנים לאחר מכן, הבנות שלה משוכנעות שהיא ממציאה הכל ולוקחות אותה לתכנית טלויזיה בשם דר' פיל. דר' פיל מגיע למסקנה שהיא חולה אך מביא פסיכיאטר שמאבחן אותה בהפרעות אחרות ולא אשיות מפוצלת.
הוא מציע לה טיפול בהתאם לאבחון החדש ואומר לבנות שלה להבין שכמו חולה פיזי עם מחלה קשה, גם אמא שלהן לא בוחרת ולא אוהבת את המצב שלה ועליהן להאמין לה ולתמוך בטיפול שלה.
מדוע אני מספרת לכם את כל זה?
ההפרעה שאני אובחנתי בה: d.I.d שנויה במחלוקת בין אנשי המקצוע השונים. אני צעירה בהרבה מאותה אשה בסרטון וכבר אובחנתי במחלות רבות. זה מתיש ומבלבל.
לדוגמא, לאחרונה נאלצתי לעבור לפסיכיאטר חדש שאינו מאמין שאני סובלת מאשיות מפוצלת אלא פשוט דיסוציאציה חריפה. לעומת זאת איש מקצוע אחר הכריז שלדעתו אין כל אמת באבחנה לפיה אני סובלת מהפרעת אשיות גבולית.
בקיצור, אני נתונה תחת חסותם של בעלי דעה. והטיפול וההגדרה העצמית שלי משתנים בהתאם. יש כאלו שפוגשים בי ביום רגוע ומודיעים שאני בעצם שפויה לחלוטין.
תארו לכם חולה סכרת שהולך לרופא שאומר לו שהוא כלל אינו סכרתי, אלא שקטועה לו רגל...
אלו החיים שלי. יום אחד אני כך וביום אחר אני משהו חדש. וזה מבלבל. אבל אני לומדת לא להתרגש מזה ולא לתת למחלות ולאבחנות להגדיר אותי כמי שאני.
זה קשה, ודורש ממני המון קבלה עצמית ופשוט להבין שהקושי שלי הוא אמיתי ללא שום קשר לכותרת שנותנים לו. ואני אבריא!
אז רק רציתי להכיר לכם את עולם ההגדרות המבלבל הזה של האנשים החולים, כמוני. ולהזכיר לכם שההגדרה הכי חשובה, היא איך שאתם בעיני עצמכם. מאחלת לכם שתמיד תאהבו את עצמכם.
חג שמח.

|פנטזיונר חסר תקנה|