מה החלום שלכם?
שימו לב!
מותר לכתוב רק חלומות גשמיים ו"נמוכים"!
חלומות רוחניים יתקבלו בברכה בשירשור אחר (כבר היה כזה)
ותזכרו, אל תוותרו על החלומות שלכם! תמשיכו לישון!

כמו צמח בר
כתר הרימון
ג,ו,ח
ולגבי ד' לא מומלץ לטוס להוואי, יש שם בעיה גדולה לדעת מתי שבת!
כמו צמח בר
אחרי משו כמו 20 שנות לימוד לפחות
אבל עדיין משתלם 
[דיינות]
והחלום שלי
דבר ראשון להתחתן, איך לא.? 
ולהקים משו כמו פרוייקט השו"ת רק מאגר סברות ענק שיקשר בין כל הראשונים וכו' לפי כל השיטות[לא יקרה אבל שוין]
צריך לשבת עם הרב אחיקם קשת ולראות איך בונים את זה
אמר שאם באמת בונים אתזה חכם ומתחילים עם הספרי יסוד,
כאשר עושים אתזה עם כמה מערכות(Vרי בימנו כל אחד מסביר את הראשונים ואת האחרונים אחרת)
זה אפשרי, רק המון עבודה
שיוציא לאור כמה פרוייקטים הנרקמים במוחי הקודח מזה שנים מספר
זה עוד יקרה 
אלעדלנגן בכינור,
לנצח את עוגי בכדורגל,
ללמוד אחת ולתמיד רקדנות בטן באופן מקצועי
נקודה למחשבה

נערת טבערשימה חלקית ביותר-
סטודיו אומנות בבית/צמוד לבית
ללמוד עיצוב שיער
ללמוד איפור
ללמד במקום מסויים..![]()
לגדל סוס
להיות חקלאית
להוציא דיסק
ללמוד בלט מקצועי
להוציא ספר
להיות בחתונות של חניכות שלי
בתור התחלה- להיות מהאנשים האלה שיש להם בטריה פנימית שלא נגמרת כדי שאני אצליח להגשים את כולם.
חלומות שהגשמתי-
- למצוא גבר מושלם ולהתחתן איתו.
- ללמוד מקצוע מסויים ולעבוד בו
- להתקבל לקורס מסויים ולעבור אותו.
- עוד כמה דברים קטנים..
חלומות שהתחלתי להגשים אבל יש עוד דרך ארוכה-
- משהו במקצוע שלי (אאוטינג
)
- להיות יועצת הלכה
- משפחה מאושרת.
- להוציא רישיון נהיגה ![]()
(עשיתי פעם עם ילדות בנות 10 סדנאת חלומות. אצל כולן "בעל, ילדים, משפחה" היה ברשימה, ולרוב במקום ראשון-שני. פתאום כשכבר נמצאים בפנים- שוכחים שזה עדיין חלום שצריך עוד להגשים.)
חלומות שמחכים בסבלנות בצד-
- ללמוד הרבה סוגי אומנויות
- למצוא בעצמי אהבה לאומנויות לחימה וללמוד את זה
- לחסוך מספיק כסף כדי לבנות בית כמו שאני ורצה ולעצב אותו יפהההההה (כרגע זה בעיקר חלום באספמיה...)
ויש עוד המון..

ולהקים מסעדה חלבית טובה ...
כשהילדים יגדלו
בקטנה
נועם הלהצליח לקצץ עוד בתקציב ולחסוך יותר.
או שאוכלים רק לחם בלי כלום
חוסכים מה זה הרבה
עשיתי חשבון באיזה ליל שבת אחד עם מישהו נוסף שהוא בזבז על סיגריות בכ-10 שנות חיים כחצי מליון שקל, מה שאומר שהסכום הזה הוא לא כ"כ מסובך להשגה אם עובדים נכון.
אז אני לא מעשן ברוך השם (איכס!), אבל יש בזבוזים קטנים אחרים שאפשר לוותר עליהם.
החלום הוא לעבור חיים שלמים בלי להיות חייב אגורה לאף אדם, כולל לא משכנתא לבנק, וזה אכן מחייב התנהלות עם בסיס הון לא קטן בכלל, שהוא בגדר ניתן להשגה עם עובדים נכון.
מופיםזה 5 חפיסות ליום!
נראה לי שיש לך טעות וזה 100-150 אלף ש"ח
כלומר שהוא שווה היום (מספרית), בערך כפול מכמה שהיה שווה אז, לו היה מושקע בבורסה (ואין סיבה שאדם צעיר לא ישקיע שם, להבדיל ממבוגר).
וסתם צריך לדעת-בורסה זה לא כזה מציאה
ככל שיש יותר סיכוי יש יותר סיכון
זה פשוט הולך יד ביד, ואוי למי שמשקיע בלי לדעת את זה
שלא להשקיע בבורסה . זה מתכון לאסון
מי שמשקיע במדד ת"א 100 (להבדיל ממי שמשקיע במניה ספציפית שם הסיכון גדול יותר), לאורך 50 השנה האחרונות הרוויח כ-8% לשנה ממוצע, כולל הקריסה של 2008.
הבעיה היא אדם שרואה חצי מהשקעתו נמחקת, ומוכר הכל ובכך מקבע הפסד, כשזה בעצם הזמן לעבוד קשה ולקנות פי 2 דברים כשהכל זול.
כמובן שאף אחד לא מבטיח שמה שהיה הוא שיהיה.
וגם נדל"ן זה השקעה, לא נטולת סיכון אבל בעיקר נטולת סיכוי (הרווח הממוצע להשכרת דירה בת"א וי-ם הוא בערך 3-4%, אמנם הדירה גם מהווה הגנה מהאינפלציה אבל יש גם בלאי ותיקונים.
הדירה שלי, מאז שקנינו אותה שוה כמעט חצי מליון שח יותר
נכון יש תקופות של ירידה אבל בטווח הארוך זה אופציה
כמובן הרבה יותר טובה מאשר תוכנית חיסכון או לשמור מתחת לבלטות
חובות שברור שיש מאיפה לשלם לא כאלה שאין מאיפה.(חובות טובים - אבא עשיר אבא עני)
לקחת משכנתא כשיש בסיס של משכורת לשלם אותה כמו שצריך - מה רע בזה?
אם אתה מרוויח 10K ומוציא 9K, זה לא ש"יש לך מאיפה לשלם", אלא שאתה על הקצה וכל טיפול שיניים או תיקון לרכב יפיל אותך.
הבעיה עם משכנתא (בעיניי) זה שהיא יקרה יחסית (ריבית ל-20 שנה זה הרבה כסף גם בריבית זולה), היא לא סובלנית למצבים קשים (אם פיטרו אותך ואתה עכשיו חצי שנה בלי משכורת אתה יכול להינזק בצורה לא פרופורציונלית).
(כמובן שאפשר גם להתגונן נגד הסיכון הזה באמצעים אחרים, כמו למשל גיוון מקומות עבודה/פרוייקטים מהצד).
בשנים האחרונות גם בגלל השינויים במחירי הדיור (בעיקר ירידת מחירי השכירות כאחוז ממחיר הדירה) לא משתלם לקנות בכלל, כלומר המשכנתא + הדירה יכולה להיות הפסד ריאלי לאור תשלום הריבית. לדעתי, עם עליית הריבית שתקרה מתישהו, הרבה אנשים שקנו דירה כדי להשכיר אותה יהיו בבעיה.
אבל אדמין, בורסה זה רעיון גרוע ועם סיכון גבוה
בשאלה העסקית צריך לשאול כמה עולה הריבית וכמה עולה השכירות, ולראות מה משתלם יותר, ולחשב גם לטווח ארוך, כי המחירים של הריבית ושל השכירות משתנים
יש כאן עוד פרמטר, והוא שכשאתה קונה אתה לא רק משלם ריבית, אלא אתה מוכרח לשלם את הקרן - שזה השקעה לטווח ארוך - וזה משתלם להכריח את עצמך להשקיע, מצד שני זה מסוכן אם לא תצליח לעמוד בזה
מבחינה זוגית צריך לזכור שבשכירות יש אוירה של תלישות, והאשה מרגישה רע בדירה שכל יומיים אפשר להוציא אותה ממנה, וזה בסיבה לא להשקיע בדירה
השאלה כמה כסף שווה להשקיע בשביל זה היא תלויה באנשים ובסדר העדיפויות שלהם, ותלויה גם ביכולת הכלכלית שלהם, כי אם אין - אין!
וברור שעדיף לשלם את הסכום הזה כשבסוף יש נכס ביד מאשר להישאר בשכירות כשהכסף מתנדף..
אם הריבית והשכירות שווים
יוצא שאין שום הבדל.
אם את קונה דירה את משלמת ריבית+משלמת קרן שנשאר לך נכס ביד?
גם כשאת שוכרת את יכולה לשלם שכירות+לשלם סכום לתכנית חיסכון וישאר לך נכס ביד
זה בדיוק אותו דבר, חוץ מזה שבקניה הכרחת את עצמך לחסוך בתשלום הקרן, ובשכירות את לא חייבת
שווה לך להכריח את עצמך? זה תלוי מאד במצבך בכלכלי ובשליטה עצמית שלך
ואני לא מאמין שבאמת זה שווה. צריך לבדוק כזה דבר, אבל יש לי הרגשה שהשכירות יותר זולה
והמציאות מראה שזוגות שלא עומדים במשכנתא מוכרים את הדירה ועוברים לשכירות באזורים זולים יותר
כך שהריבית היא בהתאם
ברור שמשנה מאד מה עלות הריבית במשק ומה ההצמדה שלך, אבל זה דברים שמשתנים מאד
עד כמה שידוע לי חוק המע"מ לא אמור לעזור כלום למחירי הדיור, הוא רק יעשיר את הקבלנים
כך אומרים כל הכלכלנים ששמעתי שומעם, היחיד שתומך בזה הוא מיודענו לפיד
היום הריבית המשתנה היא זולה וזניחה. מה יקרה כשזה ישתנה? הרבה ישראלים עם משכנתאות ענק יהיו בבעיה.
מצד שני, לא נראה שזה הולך להשתנות, אז כל חודש שעובר - מי שלקח משכנתא מרוויח.
השכירות בהרבה מקומות בארץ זולה יותר מהמשכנתא, ואת גם מתעלמת מזה שאת השקעת בדירה גם את ההון העצמי שלך (כמה מאות אלפי שקלים) שבמצב אחר היית מקבלת ריבית.
כלומר אם היה לך הון עצמי של300K, ןהיית מקבלת עליו 3% בשנה (סולידי), הפסדת עוד 9000 שקל כל שנה מעבר למשכנתא שאת משלמת.
נניח שהיית גרה בשכירות באותו סכום בדיוק, היית משלמת 9000 פחות כל שנה.
אם ההשערה שלך היא שהביקוש קשיח והמחירים לא ירדו, יכול להיות שמשתלם לקנות דירה.
בעיקרון, מספיק שישנו כמה חוקים ומחירי הדירות יקרסו, אבל זה נכון שהסיכוי הפוליטי שזה יקרה ישאף לאפס (לא! אני לא מאמין במע"מ 0 של יאיר לפיד)
אני מדבר על בניה, תחום שרובנו דוחים ללא מחשבה רבה.
מחירי החומרים והפועלים לא עלו אפילו ברבע ביחס לעליית מחירי דירות למכירה, וחבל שאנשים לא חושבים על האופציה הזו
ואני איתו..
פרטים באישי ![]()
אבל זה כאב ראש בפני עצמו.
למי שיש הרבה זמן מיותר וכוח לפרוייקטים גדולים.
לפחות בערים, הבעיה העיקרית היא מחיר הקרקע.
ולבנות בנין שלם בכל זאת קצת גדול לאדם רגיל..
(להבדיל מהסטנדרט המטורף היום בעיר)
מבחינת סטנדרט - כל אחד מה שמתאים לו
בבניה, מעבר למחיר הקרקע, האגרות ותשלומים לאדריכל מהנדס מודד וכו', מחיר מטר בניה מוערך ב3.5-4.5 אלף ש"ח.
תעשה חשבון ותגלה כמה הקבלן ממנו אתה קונה דירה מוכנה מרוויח עליך..
~א.ל- להקים בית ספר ולנהל אותו
- לפתח את הצד האומנותי
- להצליח להחדיר לתודעה הציבורית את עניין החנוך הביתי, ולהיות מובילת דרכו 
- ללמוד את כל התנ"ך
הקולה טובהלהקים בי"ס ולהיות בחינוך ביתי?
גם בשביל עצמך (מנהלת בי"ס נמצאת מעט מאד בבית.. מהיכרות אישית עם כמה כאלה..)
וגם באידאל 
(פעם היה לי חלום לחינוך ביתי, אבל הוא התפוגג בהבנה שאני לא מתאימה לזה)
לגבי ללמוד את כל התנ"ך- אנחנו עושים את זה. 2 פרקים נ"ך ביום +שניים מקרא ואחד תרגום של היום.
זה לא מסובך וממש כיף
משהו כמו 10דק' ביום.
ובנתיים- חנוך ביתי 

אלעזר300זה סרט שלא יעניין מישהו חוץ ממני

ט'זה הולך איתי כבר יותר מעשר שנים ולא נראה לי שאצליח לממש את זה.
אני כזו שיותר מעניין אותי מאחורי הקלעים וה Makinig Off של סרט אבל יותר בקטע של לשבת מהצד ולראות את התהליך.
החלום הזה שלי כולל מצלמת וידאו ורכב. וזהו.
זה נחשב להפקה?
בקטנה

בס"ד
זה משתנה, אבל נשאר באותו התחום.
להכנס לאחד מתחומי התקשורת.
כמו כן,
להקים אתר חדשות סאטירי
(אפילו התחלתי לתכנן אותו)
ועוד כמה חולמות....
...להוכיח את השערת רימן! (או לפחות לחיות בתקופה שבה הוכיחו את ההשערה)
של פרמה
![]()
![]()
![]()
אלא אם תוכיח שהלוגיקה היא לא קונסיסטנטית...
זה למצוא חתן בלי לחכות יותר מידי![]()
שיהיה לנו ילדים בקלות בריאים ושלמים בעזרת ד'![]()
ללדת באמבולנס בקלות או בכניסה לבית חולים ככה שאני לא יצטרך לקחת אפידורל
לעשות רשיון
להצליח במבחן ואז למצוא מהר עבודה בשערי צדק
שאני וכל משפחתי ניהיה בריאים בנפשנו ובגופנו עד 120 שנה
ויש לי עוד הרבהההה חלומות אין לי עצבים לכתוב
עדיף ללדת בבית חולים בנחת חצי שעה אחרי שמגיעים
מאשר ללדת בפתח שלו
השתמשת בסמיילי של לנ''ו!!
|מתעלפת מתדהמה|
![]()
אני מוותרת לך. הפעם
כתבתי ומחקתי, אי אפשר לשתף את כל הפורום
)יש לי חלום להקים מרכז (חשבתי בכיוון חרדי
אבל לא מחייב) לבנות לטיפול רגשי באמצעות אומנות.
מקום כזה מהמם, שירגישו שם טוב טוב טוב,
ושאפשר יהיה להתנסות שם בכל מה שרוצים שקשור לאומנות.
חשבתי שאם לעשות דבר כזה, אז ביישוב עם נוף מטורף שפותח את הלב...
בקיצור, מי מביא כסף?
יש לי חלום להצטרף למרכז הטיפול באומנות של טופי,
שזה קשור לחלום שלי לשלב את כל המקצועות שלמדתי עד כה - וללמוד טיפול באומנות בתחום....
ויש לי חלום לבנות דופלקס ולגור בו בשכנות ליד קולה...
(אלעד איפה המחירים השפויים בעבודה עברית שאמרת? איפה?
)
וגם יש לי חלום שהסיר בשרי הענק שלי- יהיה בגודל מתאים למשפחה שלנו לבשל בו כל יום\שבוע, ולא פעם במליון...
הצאדיקה חולמת לגור לידי 
או שבעצם היא תפסה מול הבית כנסת?![]()
אני כבר לא זוכרת
טופי תותוכשאני אפתח את זה, את תהיה הקרמיקאית
ותעשי עם הבנות פעמונים

ומשיח 

בגיל שמונים כמובן, לא עכשיו.
ולגור בצפת.
ושיהיה לי סטודיו קרמיקה משלי מתחת לבית.
אה, וגם לפגוש את זלדה. ואת ר' עקיבא. ואת סבתא רבא שלי.
טופי תות
באג2000שיהיה לי מלא מלא כסף, ואז אני לא אצטרך לעבוד ורק אעשה קורסים של דברים שבא לי, וכל היום יהיה פנוי למה שמתחשק לי לעשות..
|לא מעוניינת בתגובות של- 'חופש נמאס אחרי שבוע'. תודה
|
- לכתוב ספר (עדיין בתהיות לגבי התוכן)
- לדעת לנגן על: מפוחית, גיטרה, חליל (ב"ה עובדת כרגע על פסנתר), ועל משולש אני כבר יודעת, אז כלי אחד פחות ![]()
- לדעת לדבר ספרדית, צרפתית, סינית (וי'ידיש כדי לעשות לסבתוש הפולנייה טוב על הלב).
- להרים הופעה עם תסריט שאני כתבתי
![]()
![]()
![]()
לגור בירושלים!

מחכה לשקטבס"ד
-לעבוד במאפייה
-להקים חווה עם סוסים וכל מיני חיות
-לעשות את שביל ישראל
-לעשות צניחה חופשית
-לעשות רישיון על כל סוגי כלי הרכב
ועוד המון!
נפתלי הדגלהכנס לחנות ספרים ולראות שם דיסק משירים שכתבתי... 
1. לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.
ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.
2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.
יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?
זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.
תודה.
עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?
1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!
2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח
בס"ד
תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).
דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין
אבל...מדכא קצת. סביב השואה.
אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר וייזר. למרות שמדובר
על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.
זה אגב סיפור אמיתי.
"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.
או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)
או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)
הרהורים של בוקר😏
כמובן שאלתי חבר טוב:
המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:
1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.
2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.
לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:
במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.
או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?
תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.
בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.
הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:
אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".
לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.
א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").
האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.
ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.
אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.
או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).
גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.
ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...
ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.
וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?
לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.
אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile
grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.
בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏
אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:
Loving the @torwestfall cameo
וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.
ההמשך לא מעניין..
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו
(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)
ופתחתי חדש
מה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך
מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.
בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.
לא?
היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.
מפה לשם.
בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.
החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולדהערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍