שלא יוצא בהיר ותפל ומלא מדי בנוזלים??
שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן
מהחתונה![]()
שלא יוצא בהיר ותפל ומלא מדי בנוזלים??
שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן
מהחתונה![]()
טובה?
נראה לי שתעשי כמו שעשו פעם את הקוגלים..
עוטפים את שפת הסיר בבצק שאטם את החורים.. 
חוץ מזה שלשים את המים ממש עד הכיסוי, דבש או סילאן יתנו לך צבע שחום ולא בהיר..
תגידי לנו מה את עושה תמיד ואולי נדע מה יכול לעזור..
אני שמה עוף וקטניות, קצת שמן, מטגנת קצת
אח"כ שמה מים עד לכיסוי קצת סוכר חום ותבלינים
ואחרי איזה שעה ומשהו (נראה לי) מוסיפה תפוחי אדמה
לפני שבת מוסיפה מים אם לא הכל מכוסה
ושמה על הפלטה מכוסה במגבת
עד כמה הפלטה חמה? של אמא שלי שורפת ולכן מספיק לכסות את החמין במגבת קלה.
שלנו - כנראה שגופי החימום התגלשו לכיוון מרכז הפלטה - אז אני מקפידה להציב את סיר החמים בדיוק מעליהם ומכסה בשמיכת תינוק עבה מכניסת שבת, ולפני שאני פורשת לשינה אני מחליפה למגבת קלה.
לסמיכות: קטניות מפרישות חומר מסמיך והן "שותות" מים כל עוד הן מתבשלות. לכן בבישול של כשעה כמו שלך המים שאת מוסיפה הם לא עבור הבישול אלא כדי שהתבשיל לא יתייבש ויצטמק בחום הפלטה - זאת נקודה שאת צריכה לקחת בחשבון.
גם תפ"א מפרישים מעט עמילן, כנראה, שמסמיך מעט.
אז היחס בין המרכיבים הוא חשוב לענין הסמיכות.
תלוי גם בסיר: אם אני משתמשת בסיר עם מכסה זכוכית שיש בו מוצא לאדים אני מכסה ביותר מים. כדאי גם לא להשתמש בסיר גבוה מדי ששוליו מסתיימים הרבה מעל פני התבשיל. וכן על זה הדרך.
אני משתמשת רק במלח, פלפל שחור, הרבה פפריקה מתוקה ושמן זית - זה הכל. אני חושבת שהפפריקה נותנת גוון חום. ואני שמה בשר - אבל לא נראה לי שיש לזה חשיבות אם עוף או בשר. ושמה גם בטטה שלמה (אחת לפחות - או דלורית) וזה נותן מתיקות וגם תורם לצבע - בטטה מפרישה מעין קרמל.
יש כאלה ששמים בסיר קליפת בצל כדי להשחים או תמר-שניים או אפילו מס' ענבים וזה יוצא שחום ומתקתק.
אה - שכחתי - שמה גם איזה חצי בצל פרוס לרצועות.
לפי מה שאת מתארת את כנראה מוסיפה הרבה מדי מים. אבל אם את מחליטה לשנות את הסיר או את הכיסוי או את המיקום על הפלטה, תעשי חשבון מחדש.
הרבה הצלחה.
אני בכלל עושה חמין פרווה, אבל לדעתי הסוד של הצבע הכהה - בלי טיפת סוכר - בצל מטוגן חזק, והרבה פפריקה
(אני מטגנת הרבה בצל על כל תחתית הסיר, שמה תפו"א הרבה בטטות וקטניות בשקית, מתבלת טוב כולל סילאן, מרתיחה ונותנת חצי בישול, מרתיחה לפני שבת ושמה על הפלטה. סיר רגיל בלי מגבות ובלי כלום. אה, וגם כמה שיני שום.
ואז מוסיפה כוס מים עם שתי כפות פפריקה,
ואז מוסיפה את שאר החומרים.
יוצא כושי, וטעעעים.
אני ממש אשמח אם יש מישהו\י שמוכנ\ה פשוט לתת מתכון
(מדוייק לפרטים)
כי בעצם לא כ"כ ברור מה עושה את זה
אז אם אעשה לפי מתכון שכבר הצליח אולי זה יעזור!
היו פעמים שהטשולנט לא הצליח כי החלפתי סיר..
ומתכון:
מטגנת בצל עם בשר מס' 8 עד שהבשר נאטם מוסיפה קטניות (שעועית חיטה גריסים ולםעמים גם קצת חומוס), תבלינים (פפריקה, מלח, פלפל, מעט כורכום, תמרים/סילאן/דבש), תפו''א ובטטה אחת, מים שמכסים ומבשלים שעתיים.
לפני שבת מרתיחה שוב, המים כבר לא מכסים את כל התבשיל (שלושה ס''מ בערך מתחת לקו).
פעם הייתי מוסיפה גם שקית תה שהוסיפה צבע וטעם.
מכסים במגבת עבה ומתפללים בכוונה.
בכל מקרה, אין נוסחת פלא, ה תלוי בעיקר בסיר ובמיקום שלו על הפלטה.
בהצלחה!
ספרי איך יצא ;)
חשוב שהסיר יהיה מכוסה ולמצוא את המיקום הנכון על הפלטה.
שמה: בצל מטוגן, שעועית חומה, גרונות הודו,חיטה, ראש שום שלם, תפוחי אדמה,
תבלינים: עלי דפנה, פלפל, מלח, כמון, פפריקה וסילאן.
יאמי...
והכי חשוב- להגיד "יהי רצון לפני"...
מומלץ להרתיח את כל הקטניות עם יתר מרכיבי החמין בתחילה ..
להוסיף לפני הנחה על הפלטה עד גובה החמין
כך שבמהלך השבת הם לא יספגו את המים שנותרו
וזה אחרי הרבה שבתות של ניסוי וטעייה. יוצא ממש דבש. ואגב, הכורכום הוא אחד התבלינים הבריאים ביותר.
בשלב ראשון מרתיחים מים (כמות של חמישית גובה הסיר), ומוסיפים שמן בכמות שתיצור שכבת כיסוי מעל למים (לא הרבה מדי) שמטרתה הנוספת לוודא שגם אם ייגמרו המים זה לא יישרף (אבל גם שנשרף זה יוצא טעים מאוד בעיניי), כורכום (בנדיבות-כף גדושה), כף פפריקה (מעורבבת חריפה ומתוקה), חצי כף מלח, חצי כף פלפל שחור, חצי כפית כמון.
בשלב השני אני מוסיף את הבשרים (אנחנו בד"כ מכינים קציצות בשר מתובלות מעורבות באורז), מעליהם תפו"א, מעליהם ביצים. בסיום אני מפזר חומוס מושרה.
חשוב לערות את הנוזל בסיר על כלל המרכיבים עם כף במהלך הבישול.
מבשלים כ-3/4 שעה על אש בינונית.
מניחים על הפלטה עם כיסוי. ולמחרת מתענגים!
מירי ט.ואגב, בלי מרק עוף (שהוא מסוג הדברים שלא נכנס אלינו למטבח כלל).
סבתא שלי היתה שמה מחמישי בלילה (חמין מרוקאי שווה)
מי שרוצה מתכון מנצח, צריך להבין שהצלחת החמין תלויה בהמון דברים:
1. חומרים טובים.
2. שלבים נכונים.
3. חימום נכון.
אז ככה: ל-6 נפשות:
חומרים: 3 בצלים (1 גדול ו2 קטנים), שמן לטיגון (חצי ס"מ תחתית), 4 תפו"א, 2 בטטה, ביצים מבושלות מראש ל-5 ד' (לחיטוי), 5-6 שיני שום מחוברות, כף גדולה של רסק, כף גדולה סילאן, קטניות מושרות במים כשעתיים (כוס שעועית, חצי כוס חיטה, חצי כוס גריסים) מלח, פלפל, טימין (יבש), מים כמובן (מורתחים).
והכי חשוב: בשר מס' 5 (כ-800 ג' - חצי נתח גדול) אם לא- מס' 8 טרי, אם לא - מופשר.
תוספות רשות: קישקע (קונים), קציצת חמין (מכינים מבשר טחון,תמרים וסולת).
ההכנה:
לזלף מעט שמן זית על הבשר, מלח, פלפל וטימין ולעסות כדקה.
לחמם שמן בסיר גדול, לטגן את הבצל בגדול קצוץ. לאחר שהבצל טוגן להניח את הנתח על הבצל ולטגן מכל הכיוונים (עד שהבשר "נסגר"). במהלך הטיגון לפזר את הטימין.
מנמיכים את האש. מסדרים יפה בפנים את תפו"א, בטטה, קטניות. מוסיפים את המים המורתחים (חשוב לרכות הבשר, מים קרים מכווצים אותו), כף רסק, סילאן ולמעלה את הביצים. במידה ורצינו - גם קישקע.
להשלים מים קצת מעל כיסוי ולבשל על אש נמוכה כשעתיים.
במידה ומדובר בחמין עוף מספיקה שעה.
לאחר הבישול: על הפלטה בסיר סגור לגמרי. אפשר גם להניח מגבת על המכסה. ולא לפתוח עד הבוקר!
לכבוד שבת קודש!
שבת שלום ובתיאבון.
לרוב היא קשה יותר מהגריסים והחיטה וזה קצת מציק לפעמים..![]()
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב