שאלה רצינית ביותר.
יש לי חברה טובה שרזתה המון בשנה האחרונה, והיא רק מרזה עוד ועוד,
היא הייתה עגולה בגבולות הסביר (מידה 40 כזה, לא עודף משקל בכלל, אבל לא רזה..)
ובשנה האחרונה היא התחילה לרזות עד למצב שעכשיו היא תת משקל רציני.
אני ממש פוחדת שיש לה הפרעות אכילה.
גיסתי חברה טובה שלה מגיל 0 , וגם תת-משקל רציני.
והיום היא אמרה לי בדאגה שY נהייתה כבר יותר רזה ממנה, ושלהיות יותר רזה ממנה אפילו זה כבר מדאיג
שהיא פוחדת שיש לה הפרעות אכילה, ושהיא עוד יותר רזה ממה שרואים עליה, כי היא לובשת חצאיות ארוכות רחבות, טוניקות ארוכות מעל חולצת בסיס וכו' אז זה נותן נפח, שהידיים שלה נהיו דקות כמו חוט, אפילו יותר דקות משלה (של גיסתי...) שהן באמת דקיקות.
גם אמא שלי אמרה לי "מה קרה לY שהיא רזתה ככה? היא תת משקל..." והיא רואה אותה לעיתים רחוקות מאוד, ככה שאם היא שמה לב, זה ממש בולט.
היא חברה שאני מאוד אוהבת ואני ממש דואגת לה, שאלתי אותה לפני 3 חודשים בערך אם היא אוכלת, והיא אמרה שכן,אבל כמעט ולא פחמימות, ושהיא ממש רוצה להשמין חלק ממה שהורידה, שהיא הורידה יותר מדי, שזה לא בריא, ומאז היא רק קרה ההיפך והיא רזתה עוד הרבה.
אני דואגת לה שזה יפגע לה בבריאות לטווח רחוק ...
אמא שלה סייעת בגן של הבת שלי ואנחנו קרובות עוד מלפני. אני בהתלבטות אם להגיד לה שאני דואגת לY או שזה יתפרש כאילו אני דוחפת את האף. Y בת 25, ואמא שלה לא יותר מדי נכנסת לה לחיים, היא בגישה של לתת לילדים לחיות את החיים שלהם, וכמה שנים טובות שהיא לא הייתה גרה עם ההורים, עכשיו זמנית כן. ככה שאני לא יודעת אם יש טעם לדבר עם אמא שלה.
אני חברה של גיסתה ובקשר טוב מאוד איתה, היא וגיסתה חברות טובות עוד מלפני שנהיו משפחה, אבל אם אני אגיד לה משהו, אני מפחדת שהיא תפרש את זה כרכילות או כהידחפות.
מה אני יכולה לעשות...?
ברור שבכך יש איסור חמור