כדי להדגיש עד כמה אני מסכימה עם הרגש הטבעי שלך שהוא יהיה איתך הרבה, אני לצרף לך סיכום של קטע מהרצאה של ביוכימאית ששמעתי:
יש קשר בין הרכב החלב של כל פריט ממשפחת היונקים לאורח חייו. יש בעלי חיים שבנויים לכך שהאמא עוזבת את הגורים לכמה שעות לחפש מזון - רואים את זה בחלב: אחוזי השומן גבוהים, כך שהחלב משביע יותר ומסוגל להחזיק את הגורים כמה שעות בלי אמא. בעלי חיים שכרגיל צמודים לגורים, אחוזי השומן נמוכים יותר - הם מכוונים לשהות קרוב לאמא. הרכב החלב האנושי שייך לקבוצה הזאת. גורי האדם המתוקים האלה בנויים להיות צמודים לאמא בחודשים הראשונים
מניסיון, אני ממש ממליצה לך בחום לחשוב עם בעלך כבר מעכשיו על דרכים לאפשר לך 'ירח דבש' עם התינוק כשייוולד - כמה שבועות של משכב לידה, שבהם תוכלי רוב הזמן לרבוץ עם התינוק ולא לעשות שום דבר אחר. רצוי גם שחלק מהזמן הזה יהיה במגע עור לעור.
כשהתקופה הראשונית הזאת עוברת בצורה רגועה וטובה, באהבה ובקרבה ובמנוחה, זה כל כך כל כך בריא וטוב לאמא ולתינוק, עוזר למנוע מראש המון בעיות, שאחר כך מסתובבים סביב הזנב כדי לפתור אותן... וזה ממש מניסיון, לשני הכיוונים.
לגבי אוטובוסים, עם תינוק קטן לרוב זה ממש כיף. הנסיעה נעימה ומרגיעה בשבילו. כשהוא גדל קצת ורוצה לרדת מהידיים ולזחול זה כבר סיפור אחר... גם להנקה באוטובוס מתרגלים, ויש לזה הרבה יתרונות (בקבוק באוטובוס נשמע לי ממש לא משהו, מכמה בחינות). בעלך ישב בצד החיצוני, כך שאת יחסית מוסתרת, ולפי הצורך יוכל גם להסתיר אותך (תביאו בד שהוא יוכל לפרוש כווילון בינך לבין שאר הנוסעים). זה כיף שיש הכלי הזה של הנקה, להשתנמש כשנמאס לתינוק להיות באוטובוס.