מתכוננים בע"ה ללידה.."ה' הוא המלך"

אנחנו מתחילים לחשוב כבר בע"ה על הלידה וצריך להתארגן לזה בהתאם..

נשמח מאוד אם מישהו עשה סקר שוק בדק איזה מוצרים מומלצים? מה צריך ומה מיותר? וגם מחירים?

המצב הכלכלי לא מדהים אבל מצד שני חשוב לנו מאוד לקנות לנו איכות גם אם זה יעלה יותר...

תודה רבה לכל העוזרים

לכל משפחה מתאים משהו אחרמשיח עכשיו!

למשל, אני לא משתמשת בשידת החתלה ויש כאלה שלא יכולים בלי.

או שאני לא מוותרת על עגלה עם אמבטיה לתינוק ויש כאלה שקונים ישר טיולון.

בעיקרון צריך : מיטת תינוק (עריסת תינוק ניתן להשאיל עד 3 חודשים מיד שרה) וסדינים

עגלה

טיטולים (אני קונה ישר מידה 2) ומגבונים. יש כאלה שמשתמשים במשחה לתינוק, אני נמנעת.

ביגוד ראשוני , בהתאם לעונה: בגדי גוף, מכנסיים, אוברולים, גרביים (לא הרבה- מקבלים מתנות וגם הם גודלים במהירות)

אמבטיה  לתינוק

שמיכה לתינוק

כמה חיתולי בד

כובע

סינר/שכמיית הנקה

סל קל לרכב

מן הסתם יש מלא רשמות באינטרנט

זה מאוד תלוי...נסיכים שלי

אני קניתי מיטת תינוק ומזרן יקר ואיכותי אבל לא השתמשתי בה אפילו שעה אחת. היא ארוזה במחסן כבר 3 שנים.

הבן שלי היה בלול פלסטיק אתנו בחדר עד גיל 1.5 ואחרכ שהעברתי אותו ללול הוא ניסה לצאת ( הוא גבוה)  וזה הפחיד אותי היה שם 5 דקות ומשם הי הופ עבר ישר למיטת נוער עד היום .

לכן יש דברים שחבל לקנות בהתחלה.

עגלה.. אני לא ויתרתי על עגלה יפה ונוחה והיה לי מאוד חשוב אמבטיה. יש כאלו שאין להם בעיה לשים בטיולון.

לכן תלכי לבדוק ובחנות תראי מה נראה לך שימושי ומה מיותר.

ובלי קשר- היום אין דבר כזה "איכות"משיח עכשיו!

לדעתי לפחות.

קונים ומהר מאד זה נשבר/מתפרק/מתלכלך ככה שמחינתי עדי

ף לקנות בזול ולא להשתגע.

חוץ מהנעלה, עגלות ורהיטים מסכימה לגמרי...44444

הנעלה- פשוט לתפוס חברה אחת טובה ולקנות בה. זה יקר שהוא זול אני בינתיים מצאתי רק את קאיה, טבע ושורש.

לילדים- הכל נהרס מהר. לי חשובה הנוחות בעיקר בהתחלה ושיחזיקו עונה. אני קונה בנמרוד עודפים רק את אלפנטן.

עגלות- לגבי הטיולונים, אולי חוץ ממקלארן מסכימה לגמרי. לגבי עגלות דווקא ראיתי הבדל גדול בעמידות אבל לא תמיד היה קשר למחיר. דווקא העגלות העמידות ביותר שראיתי היו במחיר "בינוני", מה שכן רובם היו לרב של פג ואינגלזינה שראיתי הרבה שמשתמשים בהם מס' מאד גבוה של ילדים (עם אמבטיה קשה) או קונים דרך יד 2.

רהיטים- הישנים הכי טובים. ממליצה ממש על יד 2 ברהיטי ילדים. רהיטים לעומת עגלות נהרסים פחות ובעיקר רוצים להפטר מהם מהר ולכן הם יחסית זולים מאד. יש חברות טובות יותר גם היום אבל אני פחות מבינה בזה.

לגבי ביגוד הכל אותו גבר חבל על הכסף........

מעבר ליופי (וגם זה לא תמיד) לא ראיתי שום הבדל איכותי בין בגדים זולים ליקרים.

דווקא חמותי ראתה הבדל בביגודבתאל1אחרונה

יש חברה אחת ממש יקרה שהבגדים שלה הם חד פעמיים... אחרי כביסה אחת הם נהרסים וסתם חבל על הכסף של המותג

יש לכם ממי להלוות ציוד?פרת משה

אפשר לקחת הרבה דברים מחברים שלא צריכים כרגע-לול, אוניברסיטה, טרמפולינה, אפילו בגדי ניובורן- הרוב משתמשים בערך שבועיים. אני לקחתי שק שלם של בגדים לכל הגילאים מחברה שהחליטה "לסגור את הבסטה".

עגלה, שידת החתלה אם אתם צריכים- יד2!! מצאנו שידה מעולה ב500 במקום 1000+, ועגלה 2300, שעולה 3500+, והיא כמו חדשה.

סלקל קונים חדש- חייבים סלקל שלא עבר שום תאונה. תקנו קודם עגלה ואז סלקל, כדי שבטוח יתאים.

אם אתם לא רוצים להשקיע הרבה בעגלה, תוכלו לקנות טיולון איכותי שנשכב עד הסוף. 

שידת החתלה- הרבה מסתדרות בלי. אם יש לך מקום לבגדים של התינוק את לא ממש צריכה- אנחנו קנינו שולחן מתקפל של איקאה שמחובר לקיר- זה כמו מדף כזה שאפשר לקפל. עולה גרושים וחוסך מקום, ולא שוברים את הגב כשמחתלים על המיטה.

ממש ממש לא ממליצה ללוות!אלזה

ואם תישבר המיטה/שידה/עגלה במשמרת שלכם? תצטרכו בסוף להוציא את הכסף ואפילו לא להנות ממנו. בגדים- אני השאלתי בשמחה למישהי קרובה והיא לא החזירה למרות שהיא טוענת שכן. נאלצתי לקנות הכל חדש. צריך לצאת מנקודת הנחה שעוד יהיו בע"ה עוד ילדים וטוב שיהיה בבית. 

על שידת החתלה- מניסיון עם שניים, באמת אפשר בלי. לגבי מיטת תינוק- אנחנו קיבלנו בירושה מדודים שגם סגרו את הבסטה מיטה של משכל, אבל אחותי סיפרה שהיא לא הסכימה להשקיע ואחרי שניים וחצי ילדים היא התפרקה. המיטה שלנו בת 17 שנה עוד מעט ועדיין עמידה לחלוטין. אז אם אתם מתכננים משפחה גדולה, תשקיעו במיטה של משכל שתחזיק מעמד. עגלה באמת אפשר לקנות ביד 2 או לקנות פשוטה וטובה כמו העגלות של ד"ר בייבי. 

מסכימה מאוד!! לשאול זה סתם כאב ראש!+mp8
וביד 2 יש דברים נהדרים!
תלוי ממי לוקחים...רחלקה

אני לקחתי מאחותי מלא בגדים ומשחקים, ובע"ה בבוא העת אחזיר לה [גם את מה שצברתי בינתיים, לא רק את שלי].

ואני בקשר טוב איתה, אז זה ברור לנו שאין קפידות אחת על השניה..

למה לא להיעזר אם אפשר?

^^^ מסכימהאמאשוני

תלוי ממי שואלים.

וגם זה עוזר מאוד למי שאין אפשרות לא לקנות הכל כבר ביחד הראשון, אז בילד השני צריך להוציא את זה אבל לפחות זה לא בבת אחת כל ההוצאות.

אני השאלתי למישהי מאוד אחראית.אלזה
מאוד מאוד. וכשהיא אמרה לי בפליאה שכבר החזירה לי, האמנתי לה וחשבתי שאני המעופפת. אז הלכתי והפכתי את כל הארונות בבית וזה לא שם, וגם לא אצל אמא שלי שעשתה אותו דבר, ואני לא רוצה לריב איתה כי עדיף לי שיכאב לי בכיס משיכאב לה בלב והיא תרגיש רע עם עצמה, אז קניתי הכל מחדש והיא בכלל לא יודעת מזה. אבל באמת שקצת התבאסתי, כי היו שם בגדים מזה יקרים ושווים!! ודברים שנהרסים כמו עגלה נשברת, זה לא תמיד בתחום שליטתך כי את בטוח שומרת מאוד ובכל זאת דברים קורים, ואז זה סתם באסה ללכת לקנות עגלה חדשה שלא תשתמשי בה. 
וגם עגלה בסופו של דבר קונים כי ממי שהשאלת הם יצתרכנסיכים שלי

את זה יום אחד.     מין הסתם לא?

אני מסכימה עם הגישה שלך ושל רחלקה ביחד...ת.מ.
בגדים יפים ויקרים לא ניסיתי אפילו להעביר...
בגדים שהיה לי פחות אכפת אם יחזרו נתתי לחברה לראות אם היא רוצה משהו בידיעה (וגם אמרתי לה) שאני אשמח אם זה יחזור אבל לא סוף העולם אם לא...
ומי שהציע לי דברים בתנאי שיחזרו וישמרו ויתרתי מראש כי אני מעדיפה לקנות בעצמי מלהסתבך באי נעימויות כאלה ולהיות בלחץ על דברים...
פריטים יקרים אני לא שואלת ולא משאילה+mp8
לא רוצה את הלחץ הזה אם זה יהרס/ יתלכלך.
אני ואחיות שלי נותנות אחת לשניה דברים שלא נצפה לקבל בחזרה.(במקרה שיישמר היטב- סבבה, אבל זה לא יצערהאם לא)
שנרגיש נח להשתמש ולהנות.
^^גם אני בגישה כזוהפתעה!
גם לגבי בגדי הריון
אנחנונתנאל ואודיה

עשינו הסכם בין האחיות והגיסות- מה שנותנים לא מצפים שיחזור, ומה שרוצים שיחזור- לא מלווים.

כולנו מעבירות בגדים ואביזרים נוספים מאחת לשניה, אבל אני לא מצפה לקבל בדיוק את הבגדים שנתתי.

לאחותי היתה דווקא הפתעה נעימה לקבל ממני בגדים שנתנה לי לפני 3 שנים.. היא לא חשבה שהם יחזרו אליה.

דווקא לגבי רהיטים- מיטה, עריסה, שידה.. נראה לי עדיף יד שניה. זה לא בעיה להשיג דברים במצב טוב, ואם מתקלקל משיגים חדש.

בעגלה העדפתי להשקיע כדי שתישאר לכמה ילדים ואני ממש מרוצה, אבל זה גם משהו שאפשר להשיג בקלות.

לי שידה זה מאד נח ולא הייתי מוותרת.. אבל זה אישי.

טרמפולינה, משחקים ודברים בסגנון שנהרסים בקלות אני לא משאילה.

באגורה יש דברים טובים לתינוקותאמאשוני

אם חשובה לכם האיכות - לכו על יד שנייה בהתהוות

הנה מאמר מקופת חולים כללית על העדיפות הבריאותית של יד שנייה.

ואם מתאים לכם להיפתח לרעיונות 'קיצוניים', 'חריגים', 'חסכוניים באופן לא שגרתי' או איך שתעדיפו להגדיר - יש הרבה מוצרים שמתייחסים אליהם כהכרח ובעצם יש דרכים להסתדר בלעדיהם (לפעמים אפילו יותר טוב). מוכנה לפרט (לא טורחת בינתיים, כי אני לא יודעת אם אתם בראש כזה).

דברים שחשבתי שמיותרים וגיליתי שלא הפתעה!
מספריים לציפורניים ומברשת לתינקות (הנסיכה נולדה עם ציפורניים ארוכות ושיער ארוך)
אמבטיה לתינוק- חיכינו עד שמצאנו בחמישים ביד2. עד אז קילחנו בכיור. לדעתי מעמד זה ממש חשוב בשביל הנוחות.
מנשא- היא ממש אוהבת. טרמפולינה לא ככ. מזל שהשאלנו מאנשים
עריסה- מיד שרה.
גם משאבה השאלנו מיד שרה- לא רןאה טעם לקנות לפני שיודעים איך מתקדמים מבחינת ההנקה.

בהצלחה!
עריסה אפשר מיד שרהפטל8
רק שימו לב שזה מוגבל ל3 חודשים...ת.מ.
אנחנו מתכננים להשתמש בעריסה יותר מזה ולכן לא בונים על עריסה מיד שרה...
מתומצת מאוד.AsNaT

עגלה מסקר שוק בדקנו עגלות איכותיות מוד פג פרגו-בוק פלוס ובבה קאר-היפ הופ

בחנות עולות 6000 ביד 2 כמו חדש עולות 2000 שווה מאוד.לדעתי זה העגלות הכי איכותיות בשוק כן יש דברים איכותיים היום ושווה להשקיע בהם את הכסף.חבל לקנות בזול דברים שנהרסים מהר.

שידת החתלה ומיטה לדעתי נצרך מאוד שיהיה לך משלך גם כדי שלא תצטרכי לשבור את הגב.משכל חברה מעולה.

טרמפולינה חשוב מאוד זה מעסיק את התינוק וכן אוניברסיטה מפתחת אותו

ספר הלוחשת נחוץ מאוד ללידה ראשונה מומלץ עוד לפני הלידה

בגדים לדעתי שוה מאוד לקנות זה ישמש בעה לעוד הרבה ילדים.

בקיצור לדעתי שווה לקנות הכול לא חייבים חדש אפשר יד 2 זה מעולה.

חוץ ממשאבת חלב שכדאי לקחת מיד שרה כדי לראות אם מתאים לך וכן עריסת תינוק כדאי להשאיל מיד שרה עד 3 חודשים.

חייבת להדגיש לידה ראשונה זה סיפור יקר אבל כשאי להשקיע באיכותי כדי שישמר לילדים הבאים

אין אפשרות להאריך?אלזה
לא ידוע לי...ת.מ.
לפחות לא ביישובים וכאלה שיש תור לפעמים...
אפשר להאריךפטל8
איך נראות העריסות של יד שרה?ירושלמית טרייה
הן מעץ או מפלסטיק?
מתלבטים בעניין כי עריסת פלסטיק עולה כמאתיים שקל אז אפשר כבר לקנות..

והאם הן מגיעות במצב סביר או שרוטות וחבוטות? ויש אפשרות למזרן חדש?

תודה!
עריסת פלסטיק עולה באיזור ה350... (כולל מזרון)ת.מ.
מקומות שעושים בזול לגמחים ומעונות מוכרים בקצת פחות מ300...
איפה ראית ב200????
כשאנחנו לקחנו זה היה מעץ ובמצב מעולה.אולי זה תלויחילזון 123

בסניף\אזור.

תודה!ירושלמית טרייה

המאתיים שכתבתי הוא "מפי השמועה" כך שמאד ייתכן שזה לא מדוייק.. נגיד 299 קורץ

בכל מקרה אם מיד שרה העריסות מעץ נראה לי ברור שעדיף לקחת מהם (וגם לתרום קצת בתמורה) ולא לקנות חדשה מפלסטיק. הבנתי שהפלסטיק לא לגמרי תקניות.

אצלנו בגיל 3 חודשיםנתנאל ואודיה

כבר לא יכלנו להשתמש- הוא היה ארוך מדי ולא נכנס בעריסה.

וזאת שלפניו היתה שם כ10 חודשים..

עגלהאימל'ה

אנחנו קנינו סיטי מיני והוספנו לה מזרון (זה נשכב עד הסוף וכך השקענו בערך 1400 ש"ח ולא היינו צריכים אמבטיה (השאלה גם אם יש היכן לאחסן אותה ...) 

בגדים קניתי ראשוני ואח"כ בבזאר שטראוס ואז לא כואב הלב אם הבגד הולך בגלל כתמים - פליטות וכו...

מה את רוצה שאאריך?AsNaT
עשיתי רשימה.פלספנית

בעזהי"ת

של מה שכן צריך.

עריסה- אפשר להשאיל מיד שרה ל3 חוד', ואז כבר עוברים למיטה..

עגלה וסלקל- לפי הצורך שלכם.. לבדוק עם העגלה מגיעה עם מזרן/ריפודית או לא.

שידה- שימושי אבל לא חובה אם יש לכם מקום איחסון אחר לציוד התינוק. שווה לבדוק יד 2.

מנשא- מציל חיים בחודשים הראשונים!! לא לוותר. יש מנשאי קשירות ויש מנשאי ילקוט- שווה ללכת עם התינוק, לנסות ולראות מה מתאים לכם.

אמבטיה+מעמד+מושב לאמבטיה עם ריפוד: לתינוקות קטנים לא הכרחי [אפשר לקלח בכיור], אבל בהחלט בהחלט שימושי ושווה. כמדומני שראיתי המון המון ביד 2.. כמדומני עלה לנו 150 הכל ביחד.

שמן אמבט, סבון לתינוקות: השמן לא הכרחי אבל מומלץ מאוד- לא שמן תינוקות אלא שמן אמבט [בלנאום אם אני זוכרת נכון], להרבה תינוקות יש יובש ועור מתקלף וזה עוזר.. סבון קחי בחשבון שיש דוגמית של ג'ונסון בערכת לידה של הסופר פארם. השמן עלה לנו בערך 50 שקל בסופר פארם ל500 מ"ל.

משחת החתלה- לאחרונה שמעתי דווקא כאלה שממליצים לא להרגיל לזה, אבל כדאי שתהיה. עולה בערך 7-10 שקל, ויש הרבה פעמים קופונים של הסופר פארם לזה.

מגבת יש ייעודיות לתינוקות [עם כובע וכאלה], אפשר גם מגבת רגילה אבל כדאי שתהיה שייכת לו.. עולה בערך 20 שקל

טיטולים כדאי לחכות לראות איזה מידה תתאים ולקנות רק אחרי הלידה. רמי לוי נותן חבילה של 'בייביסיטר' מתנה ליולדות, ויש עוד כמה בערכת לידה של הסופרפארם. 

בגדים- צריך בעיקר רגליות [מכנסים עם גרב מחובר] ובגדי גוף. מומלץ חזיות- בגדי גוף מעטפת, שלא צריך להעביר דרך הראש- זה יותר נעים לפיצים האלה. רצוי בערך 10 רגליות ו10 בגדי גוף, ועוד כמה אוברולים [בגד אחד של הכל- שרוולים ורגלים], כמה גרביים נוספות וסוודר.. רגליות עולות בערך 10-20 ש"ח ליחידה, בגדי גוף וחזיות גם 10-25.. אוברולים 20-30. גרביים 5-10 לשלישיה. [כמובן שאפשר למצוא בגדים גם בהרבה יותר.. אבל זה נחשב מחירים סבירים מאוד]

מוצצים- תלוי אם את רוצה להרגיל למוצץ מההתחלה, ואם הפיצי בכלל יסכים לקחת. אנחנו הרגלנו ממש מההתחלה וזה לא פגע בהנקה, אבל ממליצים לחכות חודש שההנקה תתבסס. בכ"א, זה תלוי איזה סוג וחברה- שלנו אוהבת את האלה מהגומי החום, הכי פשוטים- עולה 12.90 לשלישיה

בקבוק- גם אם את מתכננת רק להניק, חשוב שיהיה אחד בבית ליתר ביטחון. גם פה המחיר תלוי בסוג, אבל יש בקבוק של נובי בערכת לידה של הסופר פארם..

תמ"ל- כמו בקבוק. בכ"א, רמי לוי נותן מטרנה מתנה ליולדות, ובערכה של הסופאר פארם יש סימילאק לא מהדרין.

מברשת שיער רכה- לא קריטי אבל נחמד, לא יקר

מספריים לציפורני תינוק- חשוב! אבל מותר לגזור רק מגיל חודש. לא יקר.

סדינים- לעגלה ולעריסה, בהמשך גם למיטה.. 20-35 ליחידה, כדי לפחות 2 מכל סוג..

משאבה- חשוב. אבל זה כל אחת ומה שמתאים לה, טווח המחירים רחב. במידה ויש משאבה צריך גם שקיות לאיחסון חלב אם- כ-70 ש"ח ל50 שקיות, או מיכלים.

רפידות הנקה וחזיית הנקה- בשבילך, כדאי להביא כבר לבית חולים. חזיה לא כדאי לקנות לפני- יש אפשרות לקנות בבתי החולים עצמם. הרפידות עולות 

מגבונים לחים

כובע לימים קרים.. שיכסה גם את האוזניים, עולה 10-20 שקל

אטמי אוזניים אם יש באופק דברים רועשים- אפילו ברית, וכמובן חתונה קרובה וכאלה. עולה 10-20 ל6 זוגות..

שמיכות- כדאי שתהיה אחת דקיקה שיהיה אפשר לעטוף איתה, ועוד אחת לפחות חמה ונעימה. מחירים משתנים.

אלכוהול רפואי וצמר גפן- לחיטוי, חשוב לימים הראשונים לטבור

מדחום- חשוב שיהיה בבית. וכן גם נרות אקמולי/נובימול, למרות שעד גיל חודש/שלושה חודשים על חום הולכים למיון ולא מורידים..

מד טמפרטורה למים- לא חובה בכלל. אבל עולה גרושים ונחמד מאוד, בעיקר לילד ראשון עם הורים לחוצים בעלי ממלא אמבטיה כל ערב- ולא מעיז בלי..

אוניברסיטה- חובה. לא צריך מגיל 0 ממש אבל כן כדאי שיהיה בגיל חודש, חודש וחצי נגיד. חשוב להתפתחות. אפשר לקנות גם משטח פעילות ואוניברסיטה ניידת [רק הקשת, בלי המשטח].. עולה החל מ180 ומעלה. כדאי לשים לב- יש קופונים מעולים לפעמים, באתר של טויס אר אס. בכ"א לא צריך לפני הלידה..

טרמפולינה/נדנדה- ממש לא חובה. אבל בהחלט עוזר. אנחנו קנינו טרמפולינה מעולה עם רטט ומנגינה ב194 כולל משלוח עד הבית. בכ"א לא צריך לפני הלידה..

מובייל למיטה- לא חובה בכלל, מומלץ. לנו עדיין אין אז לא יודעת מחירים.. בכ"א לא צריך לפני הלידה..

סינר הנקה- חשוב בשבילך, אם את מתכננת להניק מחוץ לבית. יש כאלה שנוח להם סתם שמיכה, יש כאלה שמעדיפות סינר, ויש כאלה שרק שכמייה שלמה..

פלספנית תודה!ירושלמית טרייה
מה זה ה'ערכת לידה מהסופר פארם'?אנונימי (2)

ותודה רבה על הפירוט!

המלצותיי מנסיוני האישי בלבד:navab

יש דברים שניתן לקנות יד שנייה או לקחת מאנשים שמוסרים כמו עגלה, מיטת תינוק וכו'.

אפשר לבדוק באתר אגורה.

מבחינת ציוד שוטף:

חתולי ניו בורן של האגיס לאחרי הלידה, יש להם פתח בטבור כך שזה טוב למניעת חיכוך עם הטבור עד שנושר.

משחת החתלה של מורז- זה מה שאנחנו השתמשנו והיא הייתה טובה וזה גם מבוסס על חומרים טבעיים כך שהעדפתי,

טיפות לגזים- יש הרבה תכשירים בשוק אבל שוב בגלל העניין הטבעי, העדפתי את גרפווטר.

מנשא, חשוב שיהיה, זה גם מקל על גזים וגם מפנה את הידיים ואפשר לעשות דברים נוספים בבית.

מגבונים- כדאי להמנע מהמגבונים המחוספסים שעלולים לעשות פריחה.

לגבי תמ"ל זה אינדיבידואלי, אני אישית החלפתי סוג בכל ילד ולא הרגשתי הבדל,

וכנ"ל לגבי בקבוקים ומוצצים, יצא לי לנסות כמה סוגים כי חלק קיבלתי כמתנות וחלק קניתי, לא הרגשתי הבדל משמעותי.

נראה לי כדאי לנעוץ את השרשור...אנונימי (3)
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך