שלום,
הבן הבכור שלי בן חודשיים ושבוע (9 שבועות) חשוב שאציין שאין בעיה במשקל שלו ברוך ה'!
בלילות כשהוא מתעורר משך ההנקה לא ארוך כמו במהלך היום.
רציתי לדעת האם זה יכול להשפיע על הכמות שהגוף מייצר לשאר ההנקות להמשך היום?
לדוגמה משך ההנקות במהלך היום הוא בערך 15 ד'.
בזמן הלילה הוא יונק 5 דקות בערך ונרדם. ניסיתי להעיר אותו אבל הוא ישן עמוק ולא רצה עוד.
זה יכול להשפיע על הכמות שהגוף חושב שצריך לייצר בשאר ההנקות של היום? או שהגוף 'מבין' שיש זמן שהתינוק יונק כמות מסוימת וזמן אחר שהתינוק יונק יותר.? כי לפעמים אני קמה בבוקר ומרגישה שלא התמלאתי בכלל בחלב!
שאלה נוספת, אני יותר צריכה עצה-
התינוק שלי יונק בתדירות גבוהה לקראת ערב כהכנה ללילה שיוכל לישון יותר רצוף , וככה בערך מהשעה 6-7 הוא רוצה לאכול כל שעה ל10-15 ד' בערך (אף פעם לא מדדתי זמן, כמה שהוא רוצה שיאכל), אבל לפעמים גם אם אני ארצה שהוא ישאר יותר זמן ויאכל או גם אם הוא רוצה בסביבות 8 לאכול כמות גדולה יותר, אז כבר אין כמות כמו שהוא רוצה ולא בזרם שהוא רוצה, אז הוא מתעצבן ובוכה. מוציא אותי ובוכה.
זה מאוד מתסכל אותי שאני לא יכולה להביא לו את הכמות שהוא רוצה, יש משהו שאני יכולה לעשות? כי אולי הגוף לא מספיק בטווח זמן כל כך קצר לייצר מספיק? או אין לי מושג למה, אבל זה קורה לא חשוב כמה שתיתי לפני וכמה אכלתי.
תודה רבה.
ואני לא זוכרת היטב את כל מה שהיה כתוב שם, אבל נראה לי שבגדול ההמלצה הייתה שאם ההנקה מתסכלת את התינוק, להפסיק אותה ולנסות משהו אחר שיהיה לו נעים. אולי טיול במנשא, אולי קפיצות על כדור פיזיו... את כבר תמצאי מה עובד טוב בשבילכם. ואחרי כמה זמן אם הוא שוב מתחיל לנקר בכיוון אפשר שוב להציע הנקה - במוכנות לכך שאולי גם הפעם זה יהיה טוב לשתי דקות ואחר כך יתסכל. לא קל המצב רוח של תינוקות בערב