מבחן אישיות אמין אמין אמין! (16 האישויות)נועם ה
מבחן של קרל יונג (תלמיד של פרויד) מי שמכיר...

זה מתבסס על 4 שאלות של 'מה אתה יותר', שבסופו של דבר זה מרכיב לך את אחת האישויות מתוך ה16.

http://www.ipersonic.co.il/

מלחיץ כמה שזה נכון!
יש לי התלבטות באחת השאלות של מה אני יותר, אז עשיתי פעמיים, וזה מדוייק ברמות אחרות.
מתלבטת עדיין מה יותר נכון לגבי.

מה יצא לכם?
בכל קבוצה היו משפטים שמתאימים לי וכאלה שלאאלאדין
לא הייתי סומך בכלל על האנשים הללו בכל הקשור לנפש. זה לא רפואה ולא מדע מדוייק, ואין בדברים האלה גבולות ברורים או כללים הנכונים לכולם.
נתקעתי בשלב הראשון! מתסכל!לשם שבו ואחלמה
שני הטיפוסים מתאימים לי.
הרבה מהמשפטים גם משם וגם משם נכונים לי.
ברורנועם ה
אתה צריך לאסוף נקודות... (פה יש לי 3 נכונים, פה 7)
מה יותר מתאים לך.

חייב להיות נטיה מסויימת לצד אחר.
למה חייבת? בשלב השני היה לי חצי חצי בדיוקשוקולד לבן
אז תנסי את שניהם...נועם ה
גם לי היה ככה באיזשהו שלב, זה יכול לקרות...
תבדקי אחכ בתוצאות..
בדקתישוקולד לבן

בשניהם היו דברים נכונים ודברים מאד לא נכונים- אפילו לא קשורים

גרם לי לפקפק קצת בתוצאות..

מעניין...נועם ה
ניסיתי לבדוק את שאר האישויות, ובשאר הרוב לא היה נכון לגבי...

(ככל שהם רחוקים מהאישיות שלי, שמתי לב שאלו האנשים שאני לא מסתדרת איתם )
:-O העשיין האינדיבידואליסטבת גילו
קצת על הקרל יונג הזה, מתוך ויקיפדיה:אלאדין
"גילוייו של יונג אינם נושאים אופי של תאוריה. הגותו נראית יותר כתורה או כחוכמת חיים מאשר כמודל מדעי. מטעם זה במשך זמן רב נדחתה תורתו על ידי הממסד הפסיכולוגי - במיוחד האקדמי. אך בשנים האחרונות, עם הירידה בכוחו של הרציונליזם, הולכת וגוברת ההתעניינות במשנתו של יונג".

ובקשר ליהודים:

עריכה

"יונג התפעם מן הניסיון לחדש את האמונה במיתוסים הגרמניים הקדומים כפי שבאה לידי ביטוי בתנועה הנאצית בראשית דרכה. גם בטרם עליית הנאצים האשים אותו זיגמונד פרויד בנטיות אנטישמיות (אמנם בחצאי רמיזות).‏ ב-1933 שימש יונג כנשיא האגודה הבינלאומית לפסיכותרפיה בברלין. ביקורת נמתחה על יונג כי לא מחה בפומבי כנגד היחס ליהודים, אף שרבים ממקורביו היו יהודים, כמו המטופלת הראשונה שלו סבינה שפילריין, תלמידו הבכיר אריך נוימן ומזכירתו האישית אניאלה יפה. בשנת 1938 התפכח מן האשליה שהנאציזם נושא בחובו רוח חדשה ורעננה, וכתב בגנותם של עריצים כמו היטלר, סטלין ומוסוליני".

חכמה בגוייםנועם ה
ברור שזה לא מדע מדוייק, אבל זה נכון ברוב המקרים.
(וגם המדע המדוייק לא תמיד מדוייק)

מה שכתבת על היהודים- לא שייך לנושא...
לא קשור להיותו גוי. נכון שזה לא שייך לנושא.אלאדין
וגם פרויד עצמו, נראה לי שהשליך מעצמו או מסביבתו אל אחרים. בנושא הזה לא נאמר 'חכמה בגויים תאמין' כי ה'חכמה' שלהם מנוגדת להרבה דברים ביהדות.
אני לא רואה איך זה מנוגד ליהדותנועם ה
והאמת שבאמת זכותך לא לקבל ממנו...
לא ספציפית זה. פרויד והרבה אחרים.אלאדין
אז אם זה ספציפית לא בעייתי, אז זה כשר מבחינתינועם ה
כל דבר לגופו של עיניין...

זה לא תורה למשה מסיני, ולוקחים בחשבון שהוא גוי (או חילוני לצורך העניין), אז לוקחים כל דבר בערבון מוגבל.
אבל לא צריך לפסול כל דבר מיד.
חכמה בגויים, תאמין. תורה בגויים - אל תאמין!שוברת גלים

אחת הבעיות האחרונות של הדור שלנו שאנחנו מתייחסים לנפש היקרה שלנו ולנשמתנו הטהורה כאל חכמה מדעית ותו לא.

לנפש שלנו, יש תורה.

תורת הנפש.

ותורה בגויים אל תאמין, ואל תקבל, ואל תתקרב. 

הנפש של הגוי שונה בתכלית מזו של היהודי.

אין לנו מושג עד כמה..

וכל עוד ננסה לטפל בנפשינו ולהתייחס אליה כמו נפש של גוי, לעולם, אבל לעולם, היא לא תגיע לתיקונה. היא לא תגיע למנוחת הנפש ויישוב הדעת אמיתי. לעולם!!

המחקרים ועולם האקדמיה על הנפש יפים וטובים ** ונכונים ** לעולם הגוי.

לנו יש הנחיות ברורות, מדוייקות, איך להתייחס לנפש שלנו.

המון מחז"ל, מהגמרא, מהבעל שם טוב הקדוש, רבי נחמן, הרב קוק, אור החיים.. המון המון כתבו על הנפש,

על היחס אליה, על הכבוד שמגיע לה בתור נפש של יהודי.

אלפי כדורים ועשרות טיפולים של טובי הפסיכולוגים שלא מנחים את האדם לנהוג בנפשו כמו שהתורה רוצה - לא יעזרו במקרה של אדם יהודי. יהודי באשר הוא. לא משנה מה הרמה הדתית שלו ובאיזה מצב בחיים הוא נמצא.

(ונעם, בגלל שאני כל כך אוהבת אותך הרגשתי נח להציג את מה שאני מאמינה בו דווקא בשרשור שלך, אחרי שכבר הרבה זמן אני שותקת בעקבות תגובות תוקפניות ומבוהלות לדברים כמו אלו שכתבתי ^ )

אני מאוד מסכימה בגדולנועם ה
אם כי, נראה לי שמדובר פה ב"נפש חיצונית"...
זה פחות מפריע לאיבחון של הנשמה האלוקית.

לצורך העיניין, אם ארצה ללכת לפסיכולוג, לעולם אבל לעולם לא אלך למי שהוא לא ירא שמיים/מכיר בדכי התורה....

חח וזה בסדר גמור נשמה, ממש אין בעיה!
גם אני אוהבתותך
ובכלל, להכניס את עצמנו לקטגוריות זה נוראשוברת גלים

אני לא צריכה שיבחנו אותי. אני יודעת היטב מה הקב"ה רוצה ממני ומה התכונות והכישורים שלי כדי להגיע לשם

(וכרגע, בעיקר מהם הנסיונות, הקשיים והכאב בדרך לשם.. )

אז אני לא צריכה לשים את עצמי בריבוע ה X \ Y\ Z

כדי להבין מי אני ומה אני

אז אל תעשי את זה אותי זה תמיד מענייןנועם ה
גם וגם...ד.

יש דברים כמו שכתבת - ויש דברים שנכונים בכלליות לנפש האנושית, או להתנהלות עם דברים ששייכים לתופעות של חומרים בגוף, שמתבטאות בהנהגות מסויימות.

תופעות של חומרים זה משהו אחר..שוברת גלים

איך להיגמל למשל מסמים, או אפילו סיגריות אפשר ללמוד גם מהם. וזה יכול להיות יעיל.

למה התמכרתי לסמים או למה התמכרתי לסיגריות מה גרם לי ללכת אחרי ההרס הזה, את זה  - לעומק.. אפשר ללמוד רק מהקודש, וזה מה שיוביל את האדם לתיקונו, וזה מה שיוביל את האדם גם  - לא לחזור על זה, ויותר מזה, לא לחפש הנאה בדברים חיצוניים אלא לגלות את מה שהוא באמת, ואת מקור הטוב האמיתי והמוחלט.

באמת נעלמת מפה בזמן האחרון...פנסאי
ונהנתי ממה שכתבת! מאוד מסכימה איתך...
אני יודע. סתם הרחבתי פה את היריעה.אלאדין
בקשר לדברים עצמם, זה קצת מצחיק ששמו המון מאפיינים שונים ביחד, מה שמונע לבחון את עצמך לפי הדבר הזה.
יש הרהבה יותרד.
חח מה יותר? אישויות? ברור...נועם ה
אבל כנראה שבגדול ככה זה מתחלק...
נשלח חסר, בטעות.ד.
יש הרבה יותר מ"16 אישיויות"..ד.

ואני חושב שזה לא טוב כשמנסים "לשייך" לאיזו מהן שייכים;

זה מצמצם - ובלי משים מקטין לאדם את הבחירה.

למרות המסקרן שבדברים כאלה, ולמרות שבוודאי ניתן להצביע על גם מרכיבי אופי כלליים - מידות וכד' - אצל בני אדם.

חחחח איך ידעתי שתגיד את זה. חיכיתי לזה!נועם ה
הקטע עם הצמצומים והקטלוגים...
ניסיתי,רוני60

ומה שקיבלתי מתאים לי אולי ב-50%.

בדקתי גם אפשרויות אחרות,

ובכל אישיות ואישיות היו הרבה דברים שהם נכונים לגביי והרבה דברים שאינם נכונים לגביי..

מכיוון שהם לא כותבים את התכונות שם בצורה שלילית, אז גם אם קלעת רק ב-25%, זה יגרום לבן-אדם להתלהב.

שזה המטרה היחידה והבלעדית של המבחן הזה!

ממש לאנועם ה
נראה לי שאתם לא ככ מודעים לעצמכם...

זה שאתה יודע להכיל אישיות אחרת ולהגיד שהיא חיובית, זה לא אומר שאתה אותה אישיות.
ולכן זה ילדותי להתייחס לזה כאל 'לא אומרים משהו שלילי'
למה שיגידו? זאת אישיות..
נראה לי לא הבנת את מה שכתבתי..רוני60

זורקים לבן-אדם למעלה מ-20 תכונות,

אז ברגע שהוא מוצא יותר מ-5 תכונות שמתאימות לו, אז כל עוד שאר התכונות אינן שליליות בעיניו הוא ירגיש מחובר לאישיות הזאת.

אז זה לא חוכמה מה שהם עושים..

הם זורקים עשרות תכונות באוויר, שמוכוונות מעט עפ"י השאלות.

ואז כל אחד בטוח ימצא למעלה מ-5 תכונות שבאמת מתאימות לו, ואז הוא יתלהב שהם איבחנו אותו באופן מדוייק.

לזה את קוראת אבחון אמין ומדוייק?

זה מה שאני ניסיתי להסביר בשרשור הקודם..מ^
בסוף זה הכל פסיכולוגי..
כמובן שהרי המטרה זה לפרסם בפייסבוק!!שוברת גלים

להפיץ את הדף ואורו הגדול ברבים..

חחחחחחחנועם ה
זה מבחן אמין?!תילה

בכל אפשרות יש משפטים שנכונים ומשפטים שלא לגבי (לי לפחות, תמיד)

וגם בתוצאה יש משפטים נכונים וכאלה שלא.

יש תיאורים שבערך-כמעט מתאימים לנו, אבל אם נקרא תיאור הפוך- מסתבר שהוא גם מתאים לנו.

כי אנחנו דינמיים, לפעמים תכונה אחת בולטת ולפעמים אחרת.

כך שבלי להכיר אותך אני יכולה להגיד עלייך סך של משפטים שבטח תזדהי עם רובם.

("הבית והמשפחה חשובים לך", למשל..)

לא נראה לי יותר אמין מלקרוא את ההורוסקופ היומי.

גם שם יש אוסף משפטים שחלקם מתאימים בכל מצב, וחלקם לא, אבל למה להתקטנן..

הוא אמין יותר מכל המבחנים שעשיתי. ועשיתי הרבה!נועם ה
וכבר אמרתי שבדקתי תוצאות אחרות, וזה לא היה קשור לגבי.

לצורך העיניין ניסיתי לענות בכל התשוהות את ההפך ממה שנכון לגבי, ויצא לי את האישיות של המד"פ שלי.... חחחחחח
סתם. פשוט אישיות שלא אסתדר איתה מידי בקלות
מה זה מד"פ, ואיך זה שרק לך זה התאים?אלאדין
לא רק לי זה התאיםנועם ה
וזה מבחן שעושים אותו הרבה. (לאו דווקא בצורה הזאת)

מד"פ- מדריך פדגוגי...
מה זה מדריך פדגוגי?אלאדין
תקרא בויקי נועם ה
מקבלתתילה

עשיתי עכשיו את כל התשובות ההפוכות למה שבחרתי קודם, והתיאורים שם פחות מתאימים לי.

אני אחדד.

המבחנים האלה כנראה מצליחים להבין איזה טיפוס אתה בגדול, אבל בדקויות הם מפשלים.

כי עדיין הרבה התאים לי והרבה לא.

אז כשבחרתי הכל הפוך, קבלתי את התיאור המלא של הטיפוס המוחצן, אבל גם טיפוס כזה וודאי לא יזדהה עם כל האמירות עליו.

זה בוחן קטגוריות מאוד מסוימות של טיפוסים ומכניס כל טיפוס לתבנית המתאימה לו.

אבל ככה זה מצמצם את האדם לקטגוריה שהם החליטו.

אני (וכל אדם) מורכבת מהרבה יותר.

אז בגדול, איזה טיפוס אני יותר, המבחן יכול להראות. אבל עד לדקויות.

(הצחקת אותי עם המד"פ)

לא מדוייק ב100% אבל די קרוב..פוגי
אינטרנט רימון..ateretfa

אידיאליסט ממחפש ההרמוניה ~א.ל

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

חמודפרח-בר
יצא לי האידיאליסט הספונטני
^^כולם פה אידיאליסטיםבת-שבע77

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

גם אני האידיאליסט הספונטניחפצי

וכמעט כל מה שכתוב שם ממש אני!! אבל ממש!

יצאתי ראליסט-חברתיאריק מהדרום

נו שויין, לא מאוד התלהבתי מהמבדק הזה.

ריאליסט אמין.בין השורות
שימושי ללנ"וdaniel93

איך הוא יודע עליי כלכך הרבה פרטים???טנגענס

או שסתם התלהבתי
אם הייתי קורא את האחרים אולי גם
אשכרה קרא אותי**נו ניימ**
חארטה.הלליש

אולי- אולי חצי מהדברים היו נכונים, וזה אם אני ממש מפרגנת.

ואין לי שום ספק, שכל אחת מהאישיויות הללו היתה יכולה להתאים לי במידה זו או אחרת,

כמו הקטע של הגרפולוגיה.

חרטטת ברשת

סתם בשביל לעצבן‎daniel93
חצי זה פוווול!!
תחשבי, יש כ"כ הרבה תכונות!! אפילו 25% זו הצלחה מסחררת!!
וכנ"ל גרפולוגיה, זו לא חרטה, זו פשוט תמונה חלקית של אישיות מורכבת מאוד. ולכן היא מגיעה למסקנות חלקיות...
‏(אם כל מדעי ה"אני יקרא לך את הנשמה ע"י התנהגות ספציפית" יתאחדו - הם יגיעו לאחוזים גבוהים יותר. ושוב, לא הכל, חלקים גדולים מאישיותינו נשארים במחבוא, וכמעט לא מתבטאים. אז תמיד יהיה חלקיות במדע הזה...)
חחח כן בטח: אני "האידיאליסט החולמני"עוגי פלצת

האידיאליסט החולמני

אידיאליסטים חולמניים הם זהירים ביותרלכן לעיתים קרובות נראה לאחרים כי הם ביישנים ומאופקיםהם חולקים את עולמם הרגשי העשיר ואת אמונותיהם מלאות התשוקה אםמעטיםאך ניתן לטעות בהם שהם אכן קרירים ומאופקיםיש להם מערכת פנימית ברורה של ערכיםועקרונות מכובדים וברורים למענם יקריבו הרבה מאודז'אן דארק או סר גלהאדהם דוגמאות טובות לטיפוס זהאידיאליסטים חולמניים כואבים מאוד על מנת להפוך את העולם לטוב יותרהם יכולים להתחשב מאוד באחרים ולעשות הרבה על מנת לתמוך בהםולעמוד לצידםהם מתעניינים מאוד בזולתם והם קשובים ואדיבים כלפיהםברגע שניצתת בהם ההתלהבות כלפי אדם מסוים או נושאהפ יכולים להיות לוחמים בלתי-נלאים

דברים מעשיים אינם כה חשובים עבוד אידיאליסטים חולמנייםהם מעסיקים עצמם בדרישות יום-יומיות רק כאשר יש צורך ממשיהם נוטים לחיות על פי המוטו "הגאון שולט בכאוס" –שזה בדרך כלל מה שקורהלכן לעיתים קרובות מאוד הם בעלי קריירה אקדמית מוצלחת מאודהם מתעניינים פחות בפרטים הקטניםהם מעדיפים להסתכל על הדבר כשלםכלומרעדיין יש להם ראייה כללית טובה גם אם דברים מתחילים להיות קדחתנייםאולם כתוצאה מכך קורה לעיתים שאידיאליסטים חולמנים נוטים להתעלם מדבר חשובמאחר והםאוהבי-שלום הם נוטים לא להפגין חוסר שביעות רצון או עצבנות אלא לשמור בפניםאסרטיביות אינה תכונה חזקה אצלםהם שונאים קונפליקטים ותחרויותאידיאליסטים חולמניםמעדיפים להמריץ אחרים בטבעם החברי והנלהבמי שעובד תחתם לעולם לא יתלונן על חוסר שבחים מצידם

כמו בעבודהאידיאליסטים חולמניים הם חברים ושותפים נאמנים ומסייעיםאנשים בעלי אינטגריטימחויבות היא לגמרי קדושה עבורםרגשות של אחרים חשובים להם מאוד והםנהנים לשמח אנשים אחריםהם מסתפקים במעגל קטן של חבריםהצורך שלהם במגע חברתי אינו בולט במיוחד מאחר והם זקוקים גם להרבה זמן עם עצמםעודף סמול-טוק לאבשבילםאם מישהו רוצה לזכות בחברות או במערכת יחסים איתםהוא יצטרך לחלוק עמם את עולם מחשבותיו ולהתכונן לקחת חלק בדיונים מעמיקיםאם תוכלתזכה בשותפותיוצאת דופןאינטנסיבית ועשירהלאור דרישותיהם הגבוהות מעצמם ומאחריםטיפוס זה נוטה לעיתים להעמיס על מערכת היחסים רעיונות אידיאליסטים ורומנטיים בהיקף רחב מאוד,כך שלעיתים בן הזוג מרגיש עמוס או נחותאידיאליסטים חולמניים לא נוטים להתאהב עד מעל לראשאבל כאשר הם מתאהבים הם רוצים שזו תהיה אהבה נצחית ונהדרת

שמות תואר המתאימים לטיפוס שלךמופנםתיאורטיאמוציונאליספונטניאידיאליסטחולמנימשתפךנעיםמאופקידידותיבעל תשוקהנאמןפרפקציוניסטמסייעיצירתי,שלוסקרןעקשןבעל ישרה (אינטגריטי), מוכן להקריברומנטיזהירביישןאוהב-שלוםפגיערגישתקשורתיבעל-דמיון

החושב העצמאי - יש צדדים באישיות שלי שלא הכרתי ?קשלש

חושבים עצמאיים הם אנליטי ושנוניםבאופן כללי הם בעלי בטחון-עצמי ולא נותנים לקונפליקטים וביקורת להטעות אותםהם מודעים מאוד לעוצמותיהם ואין להם ספק בקשר ליכולותיהםאנשים מטיפוס זה הם לרוב מאודמצליחים בקריירה מאחר ויש בהם גם יכולת וגם נחישותחשובים עצמאיים הם אסטרטגים מעוליםהגיוןשיטתיות ושיקולים תיאורטיים הם כל עולמםהם להוטים למידע ותמיד מתאמצים להרחיב ולשכלל את בידע שלהםבכל תחום המעניין אותםחשיבה מופשטת טבעית להםמדענים ואנשי מחשבים לרוב מתאימים לטיפוס זה

חושבים עצמאיים מומחים בתחומםפיתוח רעיונותיהם וחזונם חשובים להם מאודהם אוהבים להיות גמישים עד כמה שניתןואידיאלי עבורם יהיה לעבוד לבדמאחר והם לעיתים מוצאים כי להסביר לאחרים את רכבותהמחשבה המורכבות החולפות בראשם כרוך במאמץ רבחושבים עצמאים לא סובלים שגרהברגע שהחליטו שרעיון הוא טוב קשה לגרום להם לוותר עליוהם רודפים את ביצוע הרעיון באופן עקבי וממוקד גם בפניהתנגדות חיצונית

חושבים עצמאיים הם לא הטיפוס שיוצא במהירות מהצדפהלדבר על עולמם הרגשי אינו נקודת חוזק עבורםמצד שני יחסי חברה אינם חשובים להם במיוחדהם שמחים מאוד עם מעט חברים קרובים בלבד איתם הםשמחים לחלוק את עולמם האינטלקטואלייש להם קושי לקשור קשרים חדשיםהאהבה הם זקוקים להרבה מרחב ועצמאותאך אין זה אומר שבן הזוג אינו חשוב להםחושבים עצמאיים לרוב עושים רושם מאופק וקר עלאחריםאך זהו רושם מטעההם לא יכולים לשאת אם אנשים הקרובים אליהם דוחים אותםהם מעדיפים מערכת יחסים הרמונית ומאוזנת עם שותף החולק עמם עניין משותף וניתן להגשים איתו את חזונם

שמות תואר המתאימים לטיפוס שלךמופנםתיאורטיהגיונימתכנןרציונאליעצמאיאינטלקטואליבטוח בעצמואנליטימובנהעיקששנוןנחושבעל ביקורת עצמיתבעל חזוןבעל כושר-המצאהעצמאילא חברתי,מאופקנון-קונפורמיסטשקטכןדורשעובד קשה

רק קראתי את החלק הראשון- אני כנראה בין לבין..יעל מהדרום
לק"י

כי היו משפטים משתי הקבוצות שהתאימו לי.
לא מילאתי את השאלון, אני חושדת שאין לי אישיות ;)ונסי

אסוציאציה: שובך יונים |מתמטיקאי|אלעזר300
בדיוק למדתי את זה חחחחחטנגענס
האידיאליסט הספונטניAbooאחרונה
וואלה מתאים !,
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עליאחרונה

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך